![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#31
|
Musafir ![]() |
M-am gandit ca primavaratece sunt sparanghelul, leurda, baby-spanacul.
Ce ziceti de aperitiv: scoici (scallop) pe sparanghel Thai (verde) + mousse de sparanghel alb cu creveti si cu asta as avea si un fel cu peste sau salata de baby-spanac in cosulet de parmezan aperitiv cald: supa de nasturei (water cress) fel principal: rulouri din piept de pui cu leurda cu morcovi tineri glazurati (?) si spanac sau sparanghel (ce nu-i la aperitiv) si salata (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
Post
#32
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
scallops cam asa? arata superb
leurda vad ca se numeste wild garlic, deci are gust usturoiat? nu cred c-am mancat vreoadata e foarte light meniul si suna tare bine, cosuletele de parmezan sint de mare efect, le-am vazut umplute si cu pilaf. tot pe food tv am vazut idee interesanta supa crema de telina (cu praz si ceapa, putin vin alb, supa de legume, cimbru, un cartof, samantana si putin unt+ putina nucsoara, la servire iar smanatana si-o ploaie de seminte de susan negru) servite langa felii de bagheta alba, frecate cu usturoi, incarcate cu gorgonzola si date la cuptor sa se rumeneasca bagheta putin. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#33
|
Musafir ![]() |
Cam asa scallops, dar fara sosul ala (adica un sos trebuie, dar ala albicios-galbui pare a fi gras tare).
Nemtii-s tare leurdosi, cica dintotdeauna, in perioada asta gasesti toate celea cu leurda: paine, mezeluri, sunci, branzeturi, plus toate restaurantele care se respecta cat de cat si folosesc produse sezonale o folosesc in fel si chip. |
|
|
![]()
Post
#34
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
da, da la aspectul ala rumenit ma refeream
fain cu leurda, deci are gust de usturoi? |
|
|
bulina |
![]()
Post
#35
|
Musafir ![]() |
trebuie sa marturisesc ca mie scallops imi plac foarte mult. se si fac extrem de repede si sunt foarte sanatosi.
insa nu in combinatie cu sparanghelu (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) peste o salatica mai degraba http://www.ming.com/simplyming/recipes/309...ziki-guest.html sau desigur Japanese style (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) http://patid.wordpress.com/2009/03/16/japa...ad-on-march-12/ This post has been edited by bulina: Apr 3 2009, 03:59 PM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#36
|
Musafir ![]() |
Maica-mea a inceput sa cam miorlaie, ca de unde ia ea scallops, cum le-o face, ca fiica-mea sigur nu mananca, bla, bla.
Acasa am inceput sa-i povestesc lui Mr. kalua de meniu, a intrebat si el "si astea le gateste maica-ta?", in bucataria ei scallops si nu salata de boeuf, sarmale, friptura la cuptor? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Asa ca asta va fi cadoul pe care i-l vom face noi lui taica-meu, masa la noi. ok, deci mai meditez asupra sparanghelului Thai la scallops. Leurda asta are un gust de usturoi verde. Creste si in salbaticie, multa lume merge la cules si-si face kile de pesto la borcan. |
|
|
bulina |
![]()
Post
#37
|
Musafir ![]() |
O solutie mult mai buna!
Nu exista fresh scallops la gee daca mi-as si aduce aminte...Poseidon ii zicea?? in piata aia din centru erau 2 magazine de pesti.... Eu fac de multe ori in unt usturoiat, sare piper, lamaie din abundenta la sfarsit pusi pe un pat de salata verde asortata. Cu doua felii de paine prajita langa.. Iarasi imi ploua-n gura |
|
|
![]()
Post
#38
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
si mie bulinuca, zilele asta va e clar ce fac
ia uite astea ce frumusele sint si ia sa sap si eu dupa leurda daca-i pe-asa |
|
|
kalua |
![]()
Post
#39
|
Musafir ![]() |
Eu am magazinul cu delicatese, Käfer-ul, langa mine, gasesc acolo ce-mi trebuie. Sau il trimit pe Mr. kalua la un ditamai magazinul unde-si cumpara gastronomii cele necesare, atunci nu ar mai trebui facute cumparaturile in mai multe locuri.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#40
|
Musafir ![]() |
Eu mai tot mestesugesc la meniul cu pricina.
Si acum am o intrebare. La intampinarea oaspetilor vreau sa fac ceva cu care sa manance niste dipuri, si acum vine dilema: sa fac fougasse (am o reteta de-a lui Bertinet) sau mai bine niste biscotti, cantucci cu masline, seminte de pin si plante in ei? Deci una-i paine, iar cantucci astia-s tari. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 05:56 AM |
|