IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Meniuri, cum le alcatuim, la ce avem grija
kalua
post Apr 2 2009, 10:38 PM
Post #31

Musafir

M-am gandit ca primavaratece sunt sparanghelul, leurda, baby-spanacul.

Ce ziceti de
aperitiv: scoici (scallop) pe sparanghel Thai (verde) + mousse de sparanghel alb cu creveti
si cu asta as avea si un fel cu peste

sau

salata de baby-spanac in cosulet de parmezan

aperitiv cald: supa de nasturei (water cress)

fel principal: rulouri din piept de pui cu leurda cu morcovi tineri glazurati (?) si spanac sau sparanghel (ce nu-i la aperitiv) si salata

(IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Apr 3 2009, 01:54 AM
Post #32

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

scallops cam asa? arata superb

leurda vad ca se numeste wild garlic, deci are gust usturoiat? nu cred c-am mancat vreoadata

e foarte light meniul si suna tare bine, cosuletele de parmezan sint de mare efect, le-am vazut umplute si cu pilaf.

tot pe food tv am vazut idee interesanta
supa crema de telina (cu praz si ceapa, putin vin alb, supa de legume, cimbru, un cartof, samantana si putin unt+ putina nucsoara, la servire iar smanatana si-o ploaie de seminte de susan negru) servite langa felii de bagheta alba, frecate cu usturoi, incarcate cu gorgonzola si date la cuptor sa se rumeneasca bagheta putin.

+Quote Post
kalua
post Apr 3 2009, 12:30 PM
Post #33

Musafir

Cam asa scallops, dar fara sosul ala (adica un sos trebuie, dar ala albicios-galbui pare a fi gras tare).
Nemtii-s tare leurdosi, cica dintotdeauna, in perioada asta gasesti toate celea cu leurda: paine, mezeluri, sunci, branzeturi, plus toate restaurantele care se respecta cat de cat si folosesc produse sezonale o folosesc in fel si chip.

+Quote Post
Cleo
post Apr 3 2009, 03:43 PM
Post #34

moderator

da, da la aspectul ala rumenit ma refeream
fain cu leurda, deci are gust de usturoi?

+Quote Post
bulina
post Apr 3 2009, 03:56 PM
Post #35

Musafir

trebuie sa marturisesc ca mie scallops imi plac foarte mult. se si fac extrem de repede si sunt foarte sanatosi.

insa nu in combinatie cu sparanghelu (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) peste o salatica mai degraba

http://www.ming.com/simplyming/recipes/309...ziki-guest.html

sau desigur Japanese style (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

http://patid.wordpress.com/2009/03/16/japa...ad-on-march-12/

This post has been edited by bulina: Apr 3 2009, 03:59 PM

+Quote Post
kalua
post Apr 3 2009, 04:47 PM
Post #36

Musafir

Maica-mea a inceput sa cam miorlaie, ca de unde ia ea scallops, cum le-o face, ca fiica-mea sigur nu mananca, bla, bla.
Acasa am inceput sa-i povestesc lui Mr. kalua de meniu, a intrebat si el "si astea le gateste maica-ta?", in bucataria ei scallops si nu salata de boeuf, sarmale, friptura la cuptor? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Asa ca asta va fi cadoul pe care i-l vom face noi lui taica-meu, masa la noi.

ok, deci mai meditez asupra sparanghelului Thai la scallops.

Leurda asta are un gust de usturoi verde. Creste si in salbaticie, multa lume merge la cules si-si face kile de pesto la borcan.

+Quote Post
bulina
post Apr 3 2009, 05:17 PM
Post #37

Musafir

O solutie mult mai buna!

Nu exista fresh scallops la gee daca mi-as si aduce aminte...Poseidon ii zicea?? in piata aia din centru erau 2 magazine de pesti....

Eu fac de multe ori in unt usturoiat, sare piper, lamaie din abundenta la sfarsit pusi pe un pat de salata verde asortata. Cu doua felii de paine prajita langa..
Iarasi imi ploua-n gura

+Quote Post
Cleo
post Apr 3 2009, 05:39 PM
Post #38

moderator

si mie bulinuca, zilele asta va e clar ce fac

ia uite astea ce frumusele sint
si ia sa sap si eu dupa leurda daca-i pe-asa

+Quote Post
kalua
post Apr 3 2009, 05:45 PM
Post #39

Musafir

Eu am magazinul cu delicatese, Käfer-ul, langa mine, gasesc acolo ce-mi trebuie. Sau il trimit pe Mr. kalua la un ditamai magazinul unde-si cumpara gastronomii cele necesare, atunci nu ar mai trebui facute cumparaturile in mai multe locuri.

+Quote Post
kalua
post Apr 15 2009, 03:23 PM
Post #40

Musafir

Eu mai tot mestesugesc la meniul cu pricina.
Si acum am o intrebare. La intampinarea oaspetilor vreau sa fac ceva cu care sa manance niste dipuri, si acum vine dilema: sa fac fougasse (am o reteta de-a lui Bertinet) sau mai bine niste biscotti, cantucci cu masline, seminte de pin si plante in ei? Deci una-i paine, iar cantucci astia-s tari.

+Quote Post

5 Pages V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 05:56 AM