![]() ![]() |
Apr 2 2009, 08:55 AM
|
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 347 Joined: 5-December 08 From: Highway to Hell Member No.: 5,474 |
Rafaela (IMG:style_emoticons/default/consolare.gif) imi pare rau ca treci iar prin asta, eu stiu ce inseamna. Si eu eram fericita ca scapasem de ei, dupa care au reaparut. Tot ce pot sa te rog, pentru binele tau, este sa te duci la dermatolog. Si sa te inarmezi cu rabdare. Din ce descrii acolo, la capitolul senzatii, seamana cu ce simteam eu cand, disperata ca nu vedeam rezultate, stateam toata ziua si-mi distrugeam fata: incercam sa ii storc, ca sa nu ii mai vad, dupa care aplicam prea multe creme si masti si produse de exfoliere, incat fata mea ajunsese sa arate ca si cand as fi fost arsa si durea, ma strangea, era un dezastru, ce mai.
Ce am facut eu nu inseamna ca va merge si la tine, dar pot sa iti povestesc. Am facut ordine in cosmetice si dupa ce am citit tot topicul asta, plus alte articole de pe net, m-am oprit la o combinatie de creme care la mine au dat rezultate. In primul rand am luat o pauza de la tot raul pe care mi-l faceam singura si am lasat fata sa lupte singura vreo saptamana, in speranta ca se va mai regenera pielea atat de agresata. Dupa care am inceput sa folosesc asa: - ca demachiant - H20 de la Bioderma. de fapt mi-am luat de acolo atat demachiantul care se aplica pe discheta, cat si gelul spumant care se clateste cu apa si le foloseam alternativ sau cand simteam ca-i fata prea incarcata, dupa ce ma spalam, mai dadeam si cu discheta. - ca tratament - alternativ am folosit initial Zynerit si Skinorent, dupa care am trecut la combinatia din prezent: seara 1 - Uriage Hyseac AHA; seara 2 - Brevoxyl; seara 3 (de cateva saptamani) - Effaclar K. Uneori mai aplic crema de galbenele, dar nu am probleme cu pielea descuamata. - pentru exfoliere - am un exfoliant de la Bioderma si unul de la Dr Brandt, pe care le folosesc alternativ; exfoliez de 2 ori pe saptamana. - rar mai aplic masti de argila - intern: am luat pastile de zinc (uneori si in combinatie cu seleniu) si ceva detoxifiant; cura de zinc o repet periodic, ca e buna pentru mai multe, nu numai pentru asta; Cat despre machiaj - fondul de ten NU face rau pielii, daca e ales cu cap, ca orice alt produs pentru tipul nostru de ten. Daca e non-comedogen nu are cum sa iti faca rau. Mie cel putin imi prieste. Acum am Colorstay de la Revlon si Double Wear de la Estee Lauder. Inainte de fond de ten aplicam o crema de la Bioderma pana acum vreo 2 saptamani, acum aplic Effaclar M, care imi place mai bine. Singura chestie pe care am invatat-o cu adevarat pana acum este ca niciodata nu voi mai lasa garda jos in lupta cu afurisitii astia. Chiar si atunci cand lucrurile par perfecte nu trebuie sa renunti la ritualul tau de frumusete si ingrijire. E singura garantie pe care poti sa ti-o oferi ca vei tine lucrurile sub control. Plec de la premisa cand iti scriu ca nu e o forma de acnee vulgara, ci e o problema serioasa si persistenta, cum e in cazul meu, care ma confrunt cu problema asta de la 18 ani, deci de 9 ani. Iti doresc sa ai rabdare si sa gasesti in cele din urma solutia cea mai potrivita pentru a-ti gasi impacarea si a pasi in viata cu fruntea sus, fara sa te mai gandesti la cum te va judeca lumea si cum te vei judeca singura cand vor vedea imperfectiunile tenului tau. In esenta nu asta de defineste ca om si vei fi iubita si apreciata pentru alte calitati. Dar eu nu predic despre frumusetea interioara, ca stiu prea bine cat de mult poate sa te afecteze o astfel de boala si cum poate sa+ti deformeze increderea in tine si viata in general. |
|
|
|
Apr 2 2009, 11:47 AM
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 147 Joined: 2-December 07 Member No.: 2,761 |
rafaela,imi pare rau sa aud ca treci prin astfel de momente,toate la un moment dat ne-am confruntat,dar nu-ti pierde speranta ,iti vei reveni.
in primul rand trebuie sa te linistesti si sa iei o pauza cat de mica de la produsele destul de agresive pe care le folosesti ,cum a spus si deedee.trebuie sa-ti echilibrezi tenul ,nu sa-l agresezi. incearca intern o cura cu ceai de urzici pt detoxifiere,la mine a functionat.2 litri pe zi ,fara zahar(o sa te obisnuiesti cu gustul),minim 2 sapt.bea-l in loc de apa.o sa te si hidratezi f bine si in acelasi timp si tenul o sa arate altfel. iar ca si tratament extern ,pare bun cel pe care il foloseste deedee.foloseste apa termala d mai multe ori pe zi pana ti se regleaza tenul,si doar o crema gen hyseac cu aha de la uriage(care mie una nu mi se pare deloc agresiva),sau altele cu apa termala recomandate de fete.treptat poti introdce seara un gel sau crema cu peroxid de benzoil dar nu in concentratie mai mare de 2,5 %.sau dc nu brevoxilul dar mai rar ,o data la 2 -3 zile.nu uita de factor de protectie pe timpul zilei, e foarte imporatant.pe mine m-au ajutat toate astea. incearca sa nu te mai uiti des in oglinda(e greu,dar nu imposibil)ca sa nu te darami psihic mai mult de atat.stiu ca psihologii din strainatate au incercat metoda asta cu pacientii suferinzi de acnee si a dat roade. curaj ,o sa iasa soarele ,o sa vezi. tine-ne la curent ,sper sa ne scrii zambind ,daca nu razand ,ca lucrurile merg din ce in ce mai bine. apropo de fond de ten nu il pot incadra in categoria produselor care dauneaza in acnee, dar pot sa va zic ca de 4 luni de cand nu mai folosesc deloc ,tenul meu arata mult mai bine,nu se mai incarca si este mai luminos.si stiu ca are legatura cu fondl de ten pt ca am incercat sa ma dau vreo 2 zile si......nu mi-a placutfolosesc doar pudra de la manhattan speciala pt ten cu probleme.asta este doar cazul meu, la mine asa a reactionat pielea. |
|
|
|
Apr 2 2009, 09:58 PM
|
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 28 Joined: 12-August 07 From: Bacau Member No.: 2,030 |
multumesc fetelor...pentru raspunsuri,incurajari...(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
m`ati facut sa ma simt putin mai bine. aseara, dupa ce m`am plans la voi aici, m`am spalat pe fata cu un gel de curatare Clearasil, am lasat fata jumatate de ora, apoi m`am dat cu Retin A inainte de culcare. Aveam un tub prin cutiuta mea si am zis sa incerc...sa vad macar daca ma ustura fata sau nu. M`a usturat putin... Dimineata m`am trezit cu fata lucioasa...si parca inca aveam crema pe piele, cu toate ca am masat pana a intrat bine in piele. Nu stiu ce sa zic..mi`e teama sa incep sa folosesc Retin A din cauza acelei eruptii despre care am citit tot de la fete...pe topicul smooderm, retin a. La skinoren, dimineata aveam pielea fina...iar cand atingeam nu simteam acele bubite... Nu stiu ce sa zic...sunt tare dezamagita...de mine, in primul rand...simt ca nu sunt capabila sa am grija de tenul meu...iar daca eu nu`mi cunosc bine tenul si nu stiu ce ii prieste, atunci cine sa stie? mama a zis ca merge la farmacie sambata sa`mi cumpere creme. Ce sa folosesc? Deedee...-" ca tratament - alternativ am folosit initial Zynerit si Skinorent, dupa care am trecut la combinatia din prezent: seara 1 - Uriage Hyseac AHA; seara 2 - Brevoxyl; seara 3 (de cateva saptamani) - Effaclar K." sa`i zic sa mi le ia pe toate 3? mi`e frica deedee...nu mai suport arsurile de piele. sunt agresive cremele astea? nu ma pricep...nici la denumiri,nici la nimic. si cum adica seara 1 seara 2 seara 3? doar 3 seri pe saptamana? celelalte 4 seri ce fac?(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) nu ma dau cu nimic? si cum se numea exfoliantul de la Bioderma? offf..sper sa le gasesc la farmacie aici la mine. Sunt din Comanesti,un orash fff mic. caitriona, apa termala mie mai mult imi usca pielea cand o foloseam...deci chiar mi`o usca excesiv. am sa`i zic mamei sa`mi cumpere ceai de urzica. se gaseste la plic, sau cum? :-? cat despre dermatolog...a fost sora mea la singura dermatoloaga cu cabinet particular din orash (la spital nu intru) si i`a dat ceva de la sebamed...o spuma pt curatare si un gel tot de la sebamed. dupa parerea mea,e o idioata. Fata era plina de coshuri si ea ii da ceva pt curatare?? nu stiu ce sa zic...cred ca mi`as pierde timpul, chiar daca as merge. va multumesc mult fetelor pt sfaturi si pentru intelegere...si va multumesc ca va pasa. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) eu va tin la curent. intre timp, poate mai intra si sweet_girl pe aici...sau angelito...si fetele care ma sfatuiau si inainte. va pup pe toate...si sa auzim de bine !!! deedee...uite acum dau un edit. m`am documentat putintel...am citit despre cremele pe care mi le`ai recomandat tu. toata lumea lauda brevoxylul,deci il iau. apoi ictyane de la ducray... apoi uriage - hyseac sa`mi mai iau si effaclar k? pup:* This post has been edited by rafaela: Apr 2 2009, 10:23 PM |
|
|
|
Apr 2 2009, 10:39 PM
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 147 Joined: 2-December 07 Member No.: 2,761 |
multumesc fetelor...pentru raspunsuri,incurajari...(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) m`ati facut sa ma simt putin mai bine. aseara, dupa ce m`am plans la voi aici, m`am spalat pe fata cu un gel de curatare Clearasil, am lasat fata jumatate de ora, apoi m`am dat cu Retin A inainte de culcare. Aveam un tub prin cutiuta mea si am zis sa incerc...sa vad macar daca ma ustura fata sau nu. M`a usturat putin... Dimineata m`am trezit cu fata lucioasa...si parca inca aveam crema pe piele, cu toate ca am masat pana a intrat bine in piele. Nu stiu ce sa zic..mi`e teama sa incep sa folosesc Retin A din cauza acelei eruptii despre care am citit tot de la fete...pe topicul smooderm, retin a. La skinoren, dimineata aveam pielea fina...iar cand atingeam nu simteam acele bubite... Nu stiu ce sa zic...sunt tare dezamagita...de mine, in primul rand...simt ca nu sunt capabila sa am grija de tenul meu...iar daca eu nu`mi cunosc bine tenul si nu stiu ce ii prieste, atunci cine sa stie? mama a zis ca merge la farmacie sambata sa`mi cumpere creme. Ce sa folosesc? Deedee...-" ca tratament - alternativ am folosit initial Zynerit si Skinorent, dupa care am trecut la combinatia din prezent: seara 1 - Uriage Hyseac AHA; seara 2 - Brevoxyl; seara 3 (de cateva saptamani) - Effaclar K." sa`i zic sa mi le ia pe toate 3? mi`e frica deedee...nu mai suport arsurile de piele. sunt agresive cremele astea? nu ma pricep...nici la denumiri,nici la nimic. si cum adica seara 1 seara 2 seara 3? doar 3 seri pe saptamana? celelalte 4 seri ce fac?(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) nu ma dau cu nimic? si cum se numea exfoliantul de la Bioderma? offf..sper sa le gasesc la farmacie aici la mine. Sunt din Comanesti,un orash fff mic. caitriona, apa termala mie mai mult imi usca pielea cand o foloseam...deci chiar mi`o usca excesiv. am sa`i zic mamei sa`mi cumpere ceai de urzica. se gaseste la plic, sau cum? :-? cat despre dermatolog...a fost sora mea la singura dermatoloaga cu cabinet particular din orash (la spital nu intru) si i`a dat ceva de la sebamed...o spuma pt curatare si un gel tot de la sebamed. dupa parerea mea,e o idioata. Fata era plina de coshuri si ea ii da ceva pt curatare?? nu stiu ce sa zic...cred ca mi`as pierde timpul, chiar daca as merge. va multumesc mult fetelor pt sfaturi si pentru intelegere...si va multumesc ca va pasa. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) eu va tin la curent. intre timp, poate mai intra si sweet_girl pe aici...sau angelito...si fetele care ma sfatuiau si inainte. va pup pe toate...si sa auzim de bine !!! apa termala iti usca fata...o lasai sa se usuce pe fata?ar rebui sa te ajute... ceai se gaseste si la pliculete si frunze sau radacina de urzica.sa te tii de el ,e chiar bun.se gaseste la plafar,la farmacie sau mai bine ca tot e primavara,cumpara din piata de la tarani urzici proaspete si fa-ti ceai din ele,e mai bun.fiebi apa,bagi urzicile si le lasi 5-10 min la infuzat(trebuie acoperit vasul) si gata. seara 1,2 si 3 adica 3 seri ,3 creme diferite.dupa aceste 3 seri se reia ritualul ,iar 1,2 ,3 si tot asa.deci 1 seara uriage,seara 2 brevoxyl si seara 3 effeclar k,si o iei de la capat in seara 4 in aceeasi ordine: uriage,brevoxyl etc.... parerea mea e sa nu incepi tratament cu retin a ,acum.e agresiv. incearca niste comprese cu ceai de galbenele pe fata ,stai asa cu ele jum de ora sau si mai mult dc ai rabdare ,ceaiul sa fie rece.e cicatrizant ,leziunile acneice se vindeca mai repede.mie mi-a placut mult.si dupa,spala-te pe fata cu ceaiul ramas si lasa-l sa se usuce fara sa-l stergi. scuze,am mai postat o data mesajul rafaelei chiar dc nu treb,caci era ultimul.my mistake fetelor, vreau sa imi iau o crema sa ma dau seara alternativ cu benzoil peroxid.ce sa-mi iau?effeclar k,boreade 12,diacneal ?cine ma sfatuieste si pe mine?senkiu. |
|
|
|
Apr 3 2009, 08:47 AM
|
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 347 Joined: 5-December 08 From: Highway to Hell Member No.: 5,474 |
Rafa eu nu imi permit sa te sfatuiesc nicicum, ti-am spus numai ce folosesc eu. Caitriona ti-a explicat deja ce-i cu cele 3 seri. La mine pielea a reactionat uimitor de bine, nu am avut arsuri sau alte senzatii neplacute de la nici una. Nici macar micile intepaturi pe care le simteam de la Skinoren. Tu decizi in cele din urma cum consideri ca e mai bine pentru tine. In cazul meu nu au fost agresive, asta te asigur. Ia-ti oricum ceva care sa contina benzoil peroxid; eu am Brevoxyl, e si bun si e si la un pret convenatbil, cam 30 lei si eventual ceva be baza de AHA, cum e Hyseac. Incearca sa limitezi numarul de produse, cel putin la inceput, pana se mai regenereaza tenul. Si eu as zice ca e cazul sa incerci niste comprese care sa calmeze pielea, cum sugera Caitriona.
Exfoliantul de la Bioderma e din gama Sebium si se numeste gel gommant, cam asa scrie pe el, e la fel in jur de 30 lei. |
|
|
|
Apr 3 2009, 01:15 PM
|
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 |
Retin A e agresiv, nici eu nu te sfatuiesc sa-l folosesti.
Si Brevoxyl e agresiv, dar nu asa tare, iar mai putin agresive sunt Effaclar K si Hyseac de la Uriage. Cu Hyseacul nu m-am inteles prea bine, insa Effaclarul l-am gasit bun. Eventual incearca un lapte demachiant pt ten mixt ca demachiant si o crema hidratanta dupa folosirea produselor agresive. |
|
|
|
Apr 3 2009, 01:45 PM
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 126 Joined: 17-January 08 From: Timisoara Member No.: 3,059 |
Cu Retin-A eu am avut rezultate, dar iti trebuie vointa. Mai ales in primele 3-4 luni in care e posibil sa iti arate fata mai rau decat esti obinuita. Daca simti ca te ustura, incerca sa dai cu crema hidratanta inainte si dupa jumatate de ora sa dai cu retin-A. Asa i-a prescris la o colega doctorul, mai taie din taria cremei, si ar trebui sa te ajute la inceput. Sau am citit pe net, fete care amestecau retin-A cu crema hidratata si asa se dadeau, astfel e mult mai slaba. In strainatate exista diferite concentratii, de 0.25%, 0.5% si 1%. La noi nu e decat cea de 0.5, si pentru anumite tenuri e cam prea puternica pentru inceput.
Daca ai citit topicul despre retin-A/smooderm, ai vazut ca se incepe cu aplicari odata la 3 zile, si treptat aplici mai des, dar asta in functie de cat suporti. Eu am stat 2 saptamani pe 3 zile, apoi inca 3 saptamani odata la 2 zile, apoi in fiecare zi. In serile cand nu ma dadeam foloseam doar demachiant si crema hidratanta. Pe cosuri mai puneam crema de galbenele sa le vindece mai repede. |
|
|
|
Apr 3 2009, 01:45 PM
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 |
Sa incerc sa o iau pe rand. Rafaela, spuneai ca te ustura pielea cand folosesti Skinoren peste Zineryt, insa ai avut rezultate foarte bune in trecut cu el. Incearca atunci sa continui cu tratamentul asta, insa foloseste-le alternativ: o seara unul, urmatoarea seara celalalt. Sa stii ca majoritatea dermatologilor prescriu schema asta, mai ales pentru persoane tinere. Dimineata foloseste o crema microexfolianta, recomand Effaclar sau Purif-ac (Hyseac nu am incercat) si bineinteles ca poti sa folosesti fond de ten sau corector, daca sunt de calitate. Crema hidratanta mie nu prea mi-a placut Ictyane, poti incerca ceva tot de la La Roche Posay, pentru ten acneic agresat. Cum te sfatuia si Deeedee, Zincul si alte suplimente nutritive sunt foarte bune (cu vit.A, E, omega 3 etc.).
Caitriona, cand ai scris de urzici, mi-am adus aminte de ce mai foloseam eu prin tinereturi, bagam tot felul de ceaiuri cu gust oribil. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Tu chiar ai avut rezultate vizibile? Diacneal e cam pe acelasi principii ca Boreade, doar ca mai slab (jumatate concentratia de acid glycolic). Si Effaclarul cred ca ar fi bun pentru ca nu e agresiv. Dar sincer nu sunt foarte informata ce ar merge bine cu benzoyl peroxide, ca eu nu l-am mai tolerat foarte bine si am renuntat. Deedee, sa inteleg ca tu esti multumita de Effaclar M? L-as incerca si eu cand termin Purif-Ac, deja l-am cumparat de prea multe ori si eu ma plictisesc repede. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
| Jo |
Apr 3 2009, 01:47 PM
|
|
Musafir |
Nu vreau sa fiu rautacioasa rafaela, dar cum iti permiti tu sa zici ca o dermatoloaga e idioata cand tu, dupa cum ai si zis, nu te pricepi deloc in domeniul asta? O igiena buna contribuie la tratarea acneei. Plus, gelul ala de care vorbesti tu e tratament. Vezi ca nici macar nu stii despre ce e vorba si iti permiti sa arunci cu r***t?
Cred ca problema ta vine tocmai din faptul ca ai citit si folosit tratamentele altor persoane cu, posibil, cu totul altfel de probleme iar fata ta s-a sensibilizat atat de tare incat nu mai suporta nimic. Daca iti permiti sa cumperi atatea creme inseamna ca iti perimiti si sa faci un drum pana la Iasi sau macar pana la Bacau sa mergi la un dermatolog. Ai putea sa faci si o vizita la endocrinolog, e posibil sa ai probleme cu hormonii, si indiferent cate produse topice ai folosi, n-o sa scapi de acnee niciodata daca nu tratezi cauza. |
|
|
|
Apr 3 2009, 02:39 PM
|
|
|
Sweet da, mai multumita decat de Sebium AKN.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 1st February 2026 - 05:29 AM |
|
|