![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nume de copii cu A
1. ABEL - [ebraica] hebel = respiratie 2. ADAM - [ebraica] om; [asiriana] adamu = a face; [ebraica] adam = a fi rosu; [ebraica] adamah = pamant. 3. ADELA - [germana] adal = nobil 4. ADELAIDA - [germana] Adalheidis: adal = nobil + heid = fel, tip. 5. ADELINA - Varianta a numelui Adela. 6. ADINA - [ebraica] delicat, subtire. 7. ADOLF - [germana] Adalwolf = lup nobil 8. ADRIA - [] Forma a numelui din Adriana 9. ADRIAN - [] Provine din Hadrianus = din Hadria, oras din Nordul Italiei. 10. AFRODITA - [greaca] aparut din spuma 11. AGATA - [greaca] agathos = bun 12. AGLAIA - [greaca] splendoare, frumusete 13. AGNES - [greaca] hagnos = cast 14. AGNETA - [] Provine din numele Agnes. 15. AHMED - [araba] de incredere 16. AIMÉE - [franceza] iubit 17. ALAN - [bretona] pietricica sau frumos 18. ALBERT - [germana] Adalbrecht = nobilime stralucita 19. ALEXANDRU - [greaca] Alexandros = aparatorul; alexein = a apara, a veni in ajutor. 20. ALFONS - [germana] gata de lupta 21. ALFRED - [engleza veche] elf = spiridus + red = sfat 22. ALI - [araba] sublim, elevat. 23. ALICE - [franceza] Forma scurta a numelui Adelais, ce provine din Adelaida. 24. ALIN - [romana] Varianta romaneasca a lui Alan. 25. ALINA - [araba] nobil 26. AMALIA - [germana] amal = munca 27. AMANDA - [latina] amando = indragit 28. AMBRA - [araba] chihlimbar, auriu 29. AMELIA - [] Forma a numelor Amalia sau Emilia 30. AMZA - [araba] hamuza = puternic, sigur 31. ANA - [ebraica] channah = favoare, mila 32. ANABELLA - [] Combinatie a numelor Ana si Bella. 33. ANAMARIA - [] Combinatie a numelor Ana si Maria. 34. ANASTASIE / ANASTASIA - [greaca] anastasios = inviere 35. ANATOL - [greaca] anatole = rasarit 36. ANCA - [romana] Forma a numelui Ana 37. ANDRA - [] Forma a numelui Andreea. 38. ANDREI - [greaca] provine din Andreas, aner = al omului 39. ANDROMEDA - [greaca] a te gandi la un om 40. ANEMONA - [greaca] anemos = vant 41. ANETA - [] Forma a numelui An 42. ANGELA - [greaca] angelos = mesager 43. ANITA - [] Forma a numelui Ana. 44. ANTIGONA - [greaca] anti = impotriva + gone = nastere 45. ANTON/ANTONELA - [greaca] anthos = floare 46. APOLLO/APOLONIA - [greaca] apelo = putere sau apollumi = a distruge 47. ARCADIE - [greaca] arktos = urs 48. ARETA - [greaca] arete = virtute 49. ARIADNA - [greaca] cel mai sfant: ari = cel mai, adnos = sfant 50. ARINA - [] Varianta ruseasca a numeui Irina. 51. ARISTIDE - [greaca] cel mai bun fel: aristos = cel mai bun + eidos = fel 52. ARMAND - [germana] on inarmat. Varianta franceza a numelui german Herman: heri = arma + man = om 53. ARNOLD - [germana] putere de vultur. Compus din elementele arn = vultur + wald = putere 54. ARPAD - [maghiara] samanta 55. ARTHUR - [celtica] art = urs + viros = om 56. ASTRID - [norvegiana] Varianta moderna a numelui Astrith: ass = zeu + fríðr = frumos 57. ATANASIE - [greaca] athanasios = nemuritor: a = negatie + thanatos = moarte 58. ATENA - [greaca] ather = ascutit + aine = rugaciune 59. ATTILA - [gotic] atta = tata 60. AUGUST/AUGUSTIN - [latina] augere = a creste, mare, venerabil 61. AURA - [] aura (lumina distincta) 62. AUREL / AURELIAN - [latina] aureus = aurit 63. AURORA - [latina] zori de zi 64. AVRAM - [ebraica] hamon = tatal celor multi Nume de copii cu litera B 65. BALINT - [maghiara] Varianta a numelui Valentin 66. BALTAZAR - [feniciana] protejati-l pe rege 67. BAPTIST - [greaca] baphein = a scufunda, botez 68. BARBARA - [greaca] barbaros = strain 69. BARTHOLOMEU - [ebraica] brazdat 70. BEATRICE - [] Varianta numelui Beatrix 71. BEATRIX - [latina] calator 72. BENEDICT - [latina] binecuvantat 73. BERNARD - [germana] bern = urs + hard = curajos, puternic 74. BERTA - [germana] beraht = faimos, stralucit 75. BERTOLD - [germana] inteleptul conducator; beraht = stralucit + wald = putere 76. BIANCA - [italiana] alb 77. BOGDAN - [slava] dar de la Dumnezeu; bog = Dumnezeu + dan = dar 78. BORIS - [] Formascurta a numelui Borislav; [turca] scurt sau lup. 79. BRAD - [engleza] board = larg, mare 80. BRIAN - [celta] bruaich = deal sau bri = puternic 81. BRIGIT - [irlandeza] inalta zeita Nume de copii cu litera C 82. CALISTRAT - [greaca] armata frumoasa; kallos = frumos + stratos = armata 83. CAMELIA - [latina] enorias 84. CARINA - [greaca] mic si drag 85. CARL/CARLA - [] Varianta a numelui Carol 86. CARMEN - [spaniola] carmen = cantec 87. CAROL/CAROLINA - [germana] om; [engleza] colind 88. CASANDRA - [greaca] kekasmai = a straluci + aner = om 89. CASIAN/CASIANA - [latina] cassus = gol 90. CATALIN/CATALINA - Varianta a numelui Ecaterina 91. CATRINA - Varianta a numelui Ecaterina. 92. CAZIMIR - [slava] a distruge pacea; kazic = a distruge + mir = pace 93. CECILIA - [latina] caecus = orb 94. CELESTINA - [latina] calelestis = ceresc 95. CELINA - [] Varianta a numelui Selena sau prescurtare de la Marcelina 96. CELINE - [] Prescurtare a numelui Marcelina 97. CEZAR / CEZARA / CEZARINA - [latina] caesaries = pletos 98. CHRIS - [] Prescurtare a numelui Cristopher sau Cristian 99. CIPRIAN - [latina] din Cipru 100. CLARA - [latina] clarus = clar, luminos 101. CLAUDIU - [latina] claudus = schiop 102. CLEMENT - [latina] Clemens = mila, compasiune 103. CLEOPATRA - [greaca] Gloria tatalui; kleos = glorie + patros = al tatalui 104. CONSTANTIN / CONSTANTINA / CONSTANTA - [latina] Constans = constant, stabil 105. CONSUELA - [spaniola] consolare 106. CORA - [greaca] Varianta a numelui Corina 107. CORINA - [greaca] kore = fecioara 108. CORNEL / CORNELIA - [latina] cornu = corn 109. COSMA / COSMIN / COSMINA - [greaca] kosmos = ordine, decenta 110. CRISTIAN/CRISTINA - [latina] crestin 111. CRISTOFER - [greaca] Purtandu-l pe Hristos; Christos = Heistos + pherein = a purta. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Eu cred ca am mai spus: daca e fetita, Teodora, Nina (ca pe mama), Anastasia.
Iar pentru baieti : Theodor, Sergiu (ca pe tata), Nicolae (tot de la mama). Acest lucru pentru ca in familia mea intotdeauna nepoatele poarta macar unul dintre numele bunicelor. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Am adorat-o pe bunica din partea mamei si cand am ramas insarcinata am spus ca daca va fi fata o s-o cheme (si) Teodora in amintirea dragalasei mele bunicute.
|
|
|
Lilisor |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si mie imi plac Theodor, Radu pentru baiat si Maya, Medeea, Elena(la fel ca pe mine & mama) pentru fetita. Al meu nu are preferinte la nume de fete dar a zis sa mentionez ca el pentru baiat vrea Vladimir (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ! Oricum cred ca fetitei o sa ii pun 2 nume, dintre care unul sigur va fi Elena. La mine a fost o intamplare, dar de ce sa nu continui (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sa va spun ce-am patit azi noapte. Am avut niste vise tare ciudate, inclusiv unul in care nascusem o fetita (dorinta mea neimplinita (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) ), dar uitasem sa-i punem un nume si eram panicati rau de tot, desi dintotdeauna am stiut cum o va chema pe fiica mea: Andra Theodora Elena. Am visat la numele asta de cand eram pustoaica de liceu, in anii '80; pe o colega o chema Andra-Theodora. Mi s-a parut tare exotic numele ei.
Iar Elena si Maria sunt preferatele mele din numele de sfinti. Pe fiul meu il cheama Bogdan Ionutz. Imi plac numele cu rezonanta de voievozi, regi, imparati: Bogdan, Stefan, Mircea, David, Alexandru, Mihai, etc. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Mi se par incarcate la maxim de testosteron...Am si eu un bazdac, ce sa fac... |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 997 Joined: 17-November 07 From: Bucuresti Member No.: 2,663 ![]() |
Mie imi place Filip. Iar la fete...nu stiu, mereu imi schimb ideile.
|
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 425 Joined: 7-June 08 From: In nori... Member No.: 4,029 ![]() |
Daca va fi fata as vrea sa poarte si numele bunicii, adica Judith, si inca un nume, la care inca nu m-am gandit:)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 23 Joined: 26-February 09 Member No.: 5,956 ![]() |
daca o sa am baietel o sa-l chema Robert Mihai...e mai problematic daca este fetita pentru ca mandrul tatic vrea Paula iar pe mine nu prea ma incanta ideea...insa suntem la stadiul de negocieri la nume de fetita:))))
|
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Paula/Paul = sursa numelui este latina iar traducerea ar fi “mic”
- argument ca sa te ajute in "confruntarea" de idei |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
daca o sa am baietel o sa-l chema Robert Mihai...e mai problematic daca este fetita pentru ca mandrul tatic vrea Paula iar pe mine nu prea ma incanta ideea...insa suntem la stadiul de negocieri la nume de fetita:)))) intuitia imi spune ca ai baiat. noi ne tot gandeam si razgandeam ce nume de baiat sa avem pregatite (pt ca de fetita era clar de mult) cu o zi inainte de ecografie. si am aflat ca e fetita (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) . |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 10:05 PM |
|