![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
scorpireasco (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) mai rad si acum pe infundate (dupa ce-am ras tare), ai scris intr-un mod foarte simpatic!
Exista un topic unde scriu fetele ce mananca zilnic, il gasesti aici. Exista si topicuri cu retete acolo, la gastronomie. Cu cartofii trebuie sa te dezamagesc, din punct de vedere montignac is lucrul dracului si n-au ce cauta in gura noastra nici fierti in apa, nici la cuptor. Lipidele sunt grasimile, cele animale precum unt, grasimea din carne, iar cele vegetale uleiurile. Gasesti si pe site o multime de informatii referitoare la aceasta dieta, baga acolo Montignac la cautare. Cati ani ai? Ti-ai facut analizele in ultimul timp? Cum stai cu hormonii, cu tiroida? Daca te-apuci de Montignac bat palma cu tine ca te scoatem si bucatareasa sefa! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
scorpirescu hilar (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... i-auzi nu ne invita la ea la masa ca-si face dusmani si mai multi hahahaha (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
parca ti-am mai urat odata bine ai venit la noi (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) daca nu, sa stii c-am avut in gand de cateva ori. bine ai venit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Asa. M-am tot uitat astazi si ieri pe topicurile de aici si pe articolele de pe site si normal ca m-am luat cu mainile de cap. Okok, nu chiar, dar oricum. Unele retete chiar suna foarte bine. Probabil ar si iesi minunat daca le-ar face altcineva (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Anyway, m-am facut harnica de dimineata si m-am deplasat pana in piata sa-mi adun ceva ingrediente: salata, varza, conopida, vinete, spanac, din astea. Acuma in functie de ce mai am prin casa si ce o sa mai achizitionez din supermarket o sa incerc sa imi selectez un pic meniul si o sa incerc ceva retete din astea de ale voastre. Nu stiu daca voi reusi chiar sa fiu foarte conforma cu Montignacul, dar ceva ceva tot o sa fac. Zic eu viteaza acum.
La aluaturile facute in casa .. avand in vedere istoricul meu in acest domeniu nu cred ca o sa ma bag. Si ca sa va distrati in continuare sa va zic ca o data in viata m-am apucat sa fac io o prajitura (prajitura mea preferata .. cu ness) si a durat un weekend intreg timp in care am fost de 3 ori la cumparaturi sa o iau de la capat. Asta pentru ca blatul meu pufos imi iesea asa ca un biscuite subtire si mare cat o tava de cuptor. De gustos era gustos nu zic nu, dar nu era ce trebuia sa fie si daca nu erai atent la consumat iti puteai rupe un dinte sau doi. Deci, doamnelor si domnisoarelor, multumesc pentru calduroasa primire si pentru incurajari, am sa incerc si eu sa-mi organizez cum spuneam un pic meniul, sa scot din el unele, sa adaug altele si sa vedem ce iese. Daca ati intrebat trebuie sa va spun ca de cateva luni am trecut de venerabila varsta de 30 de ani (inca n-am terminat de bocit pe treaba asta (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ). Analize fac destul de regulat, alea de baza (nu stiu care, doctorul stie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) si mai nou am o problema cu colesterolul si ideea era ca oricum trebuia sa intru pe "regim". Deci oricum eram deja in doliu inca inainte sa ma redescopar in oglizile de la mall. Asta pentru ca mie mi-e pofta, domle, cam orice vad si arata bine sau cineva mananaca cu pofta imi trebuie si mie. Daca intru in alimentara falimentez, la restaurant fac santuri in lemnul mesei ca sa ma abtin sa gust din farfuriile tutror, etc. Vedeti ca nici la restaurant nu-i bine de mers cu mine .. ce mai, sunt deosebita (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Cu hormonii nu stau foarte bine (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) , intersanta intrebare, curioaso (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Hihi.. chm chm.. sa revenim.. medical vorbind habar n-am daca am sau nu probleme cu hormonii sau tiroida. Oricum, nu sunt eu sigura daca are sau nu legatura cu multilateral dezvoltarea mea, dar cam tot acum 4 ani am mai observat ceva schimbari la mine. Am intrebat medicul si mi-a spus ca sunt normale, ca la fiecare femeie la un moment dat se schimba organismul. Si oricum schimbarile erau in bine. Cam atat .. ca va ocup toata pagina aci (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) S. |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
M-am terminat de ras Scorpi. Esti fantastica (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Imi place cum scrii si sper s-apari cat mai des p-aci.
Revenind la 'mutoanele' noastre, hai sa-ti spun ce mananc eu la micul dejun: iaurt degresat cu fulgi de grau (Sanovita, cumparati de la Plafar sau din hypermarketuri). De 1 an jumate, ma tin de acest mic dejun si cand ma plictisesc, mai adaug niste gem cu fructoza la amestecul de mai sus. Mai nou, si barbata-miu a devenit consumator infocat al acestei combinatii, care-ti furnizeaza necesarul de B-uri pentru organism. Te-ar ajuta si-n lupta cu colesterolul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Seara, eu m-am obisnuit sa mananc fructe si n-am treaba, ca mananc pana ma satur. Dar nu toate persoanele tolereaza o astfel de cina. Si eu fac 30 de ani in curand, dar n-o sa ma apuce 'bocelile' cand s-o intampla...sau cel putin, asa ma dau viteaza acusica. |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Scorpi, uite exemple de mic dejun glucidic:
- paine 100% integrala cu gem (de preferinta sa fie prajita painea, mai scade IG-ul) - lapte cu max 1% grasime, cu cereale neindulcite (eu pun si fructe uscate, ai grija sa nu contina zahar) - mere rase cu scortisoara si fulgi de ovaz (vezi sa nu-ti razi si degetele (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) - lapte cu max 1% grasime, cu orez basmatti sau brun si putina fructoza (asta mai rar si mai incolo, dupa ce slabesti) Mic dejun lipidic: - oua, sunca slaba, carnati etc (daca gasesti fara amidon si zahar prin ele), branza, somon afumat sau salate cu maioneza facuta in casa, cu legume: rosii, ardei, castraveti, ridichi etc. Oricum Monti spune sa evitam pe cat putem mezelurile. Hai ca ai de unde alege. This post has been edited by pescarush: May 25 2008, 02:26 PM |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
scorpireasco, daca ma vezi pe mine cat mananc cateodata, te sperii. Mai mult decat barbatul casei. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Asta-i bine la Montignac, zice sa mananci de trei ori pe zi pana te saturi (pana te saturi, nu sa bagi in tine numai asa, de amorul artei!). Si ca-i sanatos. Cat despre pofte...nu stiu daca are cineva sfaturi la capitolul asta, fara vointa nu reuseste nimeni, indiferent pentru ce dieta voteaza. |
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Vaaai, mersi fain la toata lumea. Super, din cate mi-ati insirat chiar am ce sa iau si pe fuga la servici (sunt foarte lenoasa dimineata mai ales). Ma si duc sa-mi cumpar mere de ras, paine integrala si ce ati mai spus. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Roxi, mersi mult, al tau mesaj l-am vazut primul asa ca dimineata in drum spre servici am inhatat un iaurt pe care scrie 0.1% grasime si sa trimit capacele undeva (da aia nu ma intereseaza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) si o punga cu cereale integrale. Prima problema a fost ca are si fructe uscate ... smochine caise prune am inteles ca is ok, dar stafide si curmale nu... iar de mere, banane, coacaze, ananas papaya inca n-am gasit nimic. Asa ca o sa aleg din punga de musli numa cerealele (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Si ulterior am vazut problema 2: iaurtul are proteine, iar cerealele glucide. Si eu am inteles ca astea nu ar trebui combinate. Asa ca am mancat iaurtul gol (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Am inteles bine, da? Nu trebuiau combinate. Gata aventura. Astept bonurile de masa si imi si car dosul expandat in supermarket pentru restul chestiilor conforme cu listuta frumos ca gospodinele adevarate. Sar'na inca o data. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
scorpirescu, poate au fetele rabdare sa-ti explice regulile de baza. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Paine integrala conforma nu se gaseste in comert. Invata sa citesti lista de ingrediente la orice produs pe care-l cumperi ca sa nu dai bani de-aiurea. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 24 Joined: 23-March 08 From: cluj Member No.: 3,532 ![]() |
Scorpi (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif)
Iaurtul il puteai amesteca linistita cu cerealele daca era 0,1% grasime. Si, asa cum s-a mai spus, poti pune si putina fructoza sau putina dulceata conforma (cu fructoza). E bun tare si mie imi tine de foame pana la amiaza. Pentru pranz nu tb sa fii mare bucatareasa, cu un gratar cu salata ai rezolvat problema. Ai grija la paste, e voie numai integrale si fierte al dente (max 5 min), fara grasimi (poti sa le faci un sos cu legume si putin ulei de masline). Paine poti sa iei Wasa sau Finn Crisp, sau incearca sa-ti faci singurica, vezi la retete painici filozofale. (Decat sa-mi fac singura, eu am renuntat sa mai mananc paine! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) A, painea nu se combina cu grasimi, poti s-o mananci cu gem conform , cu branza de vaci 0,...%, sau cu lapte tot 0,...% Eu nu-s mare experta, inca mai invat, sper ca ceea ce ti-am spus sa-ti fie de folos. (IMG:style_emoticons/default/inimoara.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Scorpi, belibaseste ochii tareee la iaurturi, sint multe cu "agenti de ingrosare" in ei, aka amidon; printre marcile faimoase, da-nu-ne, pe care eu nu pot sa-l sufar defel. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 09:34 PM |
|