![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 37 Joined: 3-December 06 Member No.: 786 ![]() |
Hristos a inviat! Merit o lauda deoarece dimineata sotul si fratele meu au luat drept mic dejun, un chec cu ciocolata, iar mie nu mi-a trebuit deloc. ganduri necuate ma invadau dar, din incapatanare , nu am halit nik. Am mancat fulgi cu lapte de dimineata si stiu ca am voie sa mananc iar dupa 4 ore. Obisnuita sa mananc tot timpul ceva, am mancat un mar. Intrebarea mea e daca pot sa mananc fructe in spatiile orare dintre mese? Va pup!
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
da poti dar sa nu abuzezi! asa cum mi-A spus mie Kalua, trebuie sa lasi pancreasul sa lucreze!
montignacul meu de sarbatori a fost fifti fifti (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) dar am pus doar cateva sute de grame cred. da am bagat in mine de toate. mas imt prost (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) am halit cozonac de mama mama. nu puteam sa ma mai opresc, si io tot la 55 stationez (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 198 Joined: 8-December 05 Member No.: 50 ![]() |
Hehe Albinuzo, tot 55 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Si tu cam cite vrei? Mie mi-ar ajunge 52.
Macar e bine ca am 55 fix dupa prinz. Da-n seara asta gateste o amica de-a casei, si mi se duce pe apa simbetei tat Montignacu, ca pune fata la porcarii in mincaruri, evident, toate combinatiile nepotrivite, si numa fainuri si zaharuri si sare cit pentru o armata vai si-amar... si nu pot sa ma fofilez... nu stiu, brusc o sa ma doara burta, sau o sa am o migrena si nu pot minca mult - n-are legatura da no... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Si nici n-am cu cine sta de vorba, sa-i zic delicat "hai sa facem altfel". Uf! Vreau acasa sau in padure. Incerc intii varianta "acasa", ma duc peste citeva zile si scap o vreme de toate obligatiile astea cretine, zau daca mai rezist. Mda, Stoina, magazine de-astea "minunate", cum zici tu, la noi nu prea ezista... poate la capitala, cine stie... sa investigam! Tu unde locuiesti? intr-o oarescum alta ordine de idei, mie-mi trec prin cap tot felu de ginduri: daca fulgii de ovaz isi modifica IG prin fierbere sau incalzire, taritele si l-or fi modificind? Si daca da, spre cit? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Mi-as face tot felul de tarte cu legume, sau chiar cu fructe, si pe post de fainuri as folosi tarite. Oare-i cu putinta? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Habar n-am. In orice caz e bine de consumat fainuri numai la micul dejun.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Iubita, sint din Iasi.
Linte,naut,tarite de griu, tarite combinata din ovaz, griu, secara, faina integrala de secara, griu, ovaz, naut, soia,fructoza,cacao degresata,cacao neagra(de la dr Oetker),fulgi conformi din ovaz, griu, paste integrale, sare de mare-toate astea sint de gasit in tara. Ce eu nu am gasit, desi am convingerea ca in Bucuresti exista(am rugat fetele din capitala sa faca sapaturi)este un magazin oriental, cu condimente specifice,paste din fasole mungo, otet balsamic conform(doamne, cit as da sa mai am...am terminat sticla),sirop de agave...Uite si sos de soia conform am gasit la Carrefour ....E bine sa-ti aduci ciocolata, aici e doar Lindt si Heidi cu peste 70% si mai e la Carrrefour ciocolata lor cu 70%(nu grozava).Eu mi-am luat din Germany Lindt 99%, am gasit doar o singura data la Billa, mai demult si de-atunci nexam.In schimb,din Germany am papat cea mai grozava ciocolata neagra, un pachet elegant care continea vreo 3 tipuri de cioco cu peste 70%, adusa de o fosta colega care locuieste in partea de n-v,granita cu Danemarca. Tarte cu fructe iti poti face din faina de soia(vezi reteta cu mere) iar ca suport ptr legume(gen blat pizza) din faina de naut-vezi farinata, la retete. Am gasit aseara un site cu paste integrale bio, la preturi ok, din griu si griu spelta.Daca va intereseaza, produsele sint de gasit aici:http://www.naturafarm.ro/index.php?show=produse&do=produse_ecologice |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 37 Joined: 3-December 06 Member No.: 786 ![]() |
Buna! Am gasit la un plafar mazare galbena uscata,si nu prea stiu daca e conforma. Tot la plafarul asta am gasit cafea din cicoare. In ingrediente sunt cicoare si malt, care pare nesigur montignac. Voi ce credeti?
pupici! |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mazarea e conforma, cafeaua nu.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Nu uitati si Sibiul care are 2 magazine ( naturiste) foarte bine aprovizionate cu chestii pentru Monti.
Si am gasit si`n Valcea un magazin destul de ok... |
|
|
![]()
|
|
Multumesc Kalua! Tocmai am mai facut o traznaie monti dar sper sa fie ultima. Merg azi la carrefour sa iau cafea decofeinizata. si niste legume. Va dati seama fetelor ca m-am apucat de monti de sarbatori. Dar, colaceii nu asteapta decat sa se depuna. Cel mai greu imi este sa nu rontai nimic intre mese, mai ales ca acum sunt in vacanta si toate sunt sub nasuc. Dar dorinta de a scapa de cele 6 kg e mare si chiar sunt motivata. Gata cu spovedania de dimineata, vapup si un 1 mai cu bine! |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 1 Joined: 2-May 08 From: Between Computer and Chair Member No.: 3,790 ![]() |
Buna ziua,
Sunt noua pe acest forum si am ajuns exclusiv pentru a citi si afla tot ce se poate despre regimul nutritional Montignac. Pentru inceput, va multumesc pentru numeroasele informatii si sfaturi oferite, citind aproape toata aceasta sectiune a sitului si forumului. Sa speram ca am si inteles cate ceva ... Am o intrebare, strict legata de cateva fraze din cartea de capatai a lui MM. In capitolul legat de teoria caloriilor, MM afirma, si citez cf traducerii in limba romana: Să ne imaginăm că nevoile zilnice ale individului sunt de 2500 de calorii şi că, timp îndelungat, aportul caloric a fost realizat în funcţie de această nevoie. Dacă raţia de calorii scade subit la 2000, se va utiliza, într-adevăr, o cantitate echivalentă de grăsimi de rezervă, pentru a o compensa şi se va constata o pierdere în greutate. În schimb, dacă aportul caloric se stabileşte, de acum, la nivelul a 2000 de calorii, faţă de cele 2500 dinainte, organismul – determinat de instinctul său de supravieţuire – îşi va ajusta foarte rapid nevoile energetice la nivelul aportului. Din moment ce nu i se dau decât 2000 de calorii, nu va consuma decât 2000. Prin urmare, pierderea de greutate va fi întreruptă rapid. Dar organismul nu se va opri aici. Instinctul de supravieţuire îl va împinge la o prudenţă mai mare. Iar această prudenţă va fi atât de importantă, încât el îşi va face din nou rezerve. Dacă nu i se dau, de aici înaintea decât 2000 de calorii, ei bine, îşi va diminua şi mai mult nevoile energetice, până la, de exemplu, 1700 şi va stoca diferenţa de 300 de calorii ca grăsimi de rezervă. Se ajunge, astfel, la un rezultat opus celui scontat, pentru că – în mod paradoxal – în timp ce subiectul mănâncă mai puţin, el începe din nou să se îngraşe. Consider total lipsita de adevar afirmatia boldata. Organismul va consuma caloriile in masura NEVOILOR ENERGETICE, ci nu prin prisma APORTULUI DE CALORII. Daca nevoile (consumul) de calorii nu s-au redus (au stagnat si poate au crescut), iar aportul de calorii zilnic a scazut, caloriile acelea lipsa, necesare nevoilor, trebuie scoase de undeva. Mie imi pare evident ca diferenta de calorii este acoperita din rezervele organismului (adica slabesti), in timp ce MM considera ca te ingrasi. Ciudat. Afirm cu tarie - regimul nutritional al lui MM este cel mai bun reparatoriu, non-distructiv pe termen lung - altfel spus sanatos - insa multe explicatii sunt cel putin ciudate. Voi ce intelegeti din fraza de mai sus ? Ca parere personala, consider teoria caloriilor valabila si corecta in conditiile in care organismul este hranit sanatos, cu procente si amestecuri corecte de carbs, proteine si grasimi. Si totusi cred ca MM a gasit o metoda de a slabi si a manca mai corect, insa greseste mult in unele explicatii. Nu te poti ascunde dupa o sintagma "proasta toleranta la glucoza". Conform explicatiilor MM, o alimentatie neconforma duce la dereglarea functiilor pancreasului, insa sunt numeroase cazurile celor care au mancat neconform toata viata si nu s-au ingrasat, iar ficatul si pancreasul au fost foarte putin afectate. Explicatia depaseste nivelul de competenta al lui MM si mai toate studiile moderne pun pe seama genelor predispozitia la anumite boli si afectiuni. Un regim alimentar nesanatos poate fi cel mult un factor declansator si agravant, insa nu este cauza. Si tocmai asta reuseste MM - diminuarea pe cat posibil a unui factor de risc asupra sanatatii - alimentatia. Insa contrazicerea din fasa a teoriei caloriilor, suna mai mult a marketing. Este parerea mea. ps: chiar daca nu regasesc a fi corecte multe din explicatiile lui MM (preponderent pe cele care contrazic teoria caloriilor) voi recomanda regimul nutritional a lui MM oricarei persoane care va avea nevoie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 05:54 AM |
|