![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Un mix intre ambele, dar inclinat spre ratiune. Imi place sa cred ca sunt o persoana rationala, desi foarte sensibila. Si intr-adevar aici intervine si orgoliul, eu nu as face multe compromisuri, nu as inchide ochii, trecand mai departe, oricat de multe sentimente as avea pentru cineva.
E greu sa faci o distinctie exacta si sa le tratezi separat.. |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
apropo de orgoliu...Pinkie, ai vazut Avocatul diavolului cu Al Pacino si Keanu Reeves?
|
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
De-a lungul vietii, as zice ca avem ocazia sa alegem fie cu inima, fie rational.
Sunt persoane care au facut o alegere si s-au bazat pe sentimente, dar au fost dezamagite. E firesc ca data urmatoare sa nu mai repete greseala (e mult spus greseala) si vor apela la ratiune pentru urmatoare optiune. In cazul meu, as putea spune ca-i o combinatie de cele doua. Ma bazez f mult si pe intuitie. Fanny, in cazul prezentat de tine mai sus, mama a dat dovada de inspiratie de moment. Ma bucur ca bebe-ul a scapat. Nu stiu, stau si ma gandesc, daca primul impuls e cel ce trebuie urmat. This post has been edited by roxanica10: Feb 12 2008, 09:36 PM |
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Am voie oare sa dau un citat? Am gasit pe un site ceva scris de cineva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . E dintr-un jurnal al altcuiva... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
"e complicat sa te imparti intre doua linii contradictorii,sa-i dai argumente ratiunii cu inima sau sa-i spun inimii sa taca si sa fie mai desteapta.
e complicat sa vreau o imbratisare si sa stiu ca trebuie sa ma protejez de ea.sa am nevoie de apropiere si totusi sa stiu ca trebuie sa mentin distanta.sa caut o forma de contact si sa stiu ca nici macar nu ar trebui sa ma apropii. e complicat sa raman cand o voce imi striga atat de tare sa plec departe.e complicat sa fug cand o voce imi striga ca trebuie sa raman. e complicat sa traiesc incercand sa-mi controlez emotiile cand ele striga intotdeauna mai tare,in timp ce ratiunea incearca cu toate fortele sa se faca ascultata" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu una nu am reusit niciodata sa actionez ori 100% instinctual...ori 100% rational. Si nici nu cunosc pe cineva care sa fi reusit. Fiecare parte isi are rolul ei. Primul vine instinctul , instinct pe care ti l-ai format tot rational in urma unor experiente si stimului din care ai tras concluzii si s-au stocat undeva acolo pe hard, astfel incat data urmatoare cand mai treci printr-o situatie asemanatoare sa nu mai fie nevoie sa procesezi toata informatia si sa deduci din nou rezultatul ...ci doar iei de acolo concluzia de-a gata si o utilizezi. Dupa ce apare instinctul intervine ratiunea, care are menirea sa se asigure ca informatia extrasa este cea corecta, daca mai este de actualitate si daca intr-adevar are aplicabilitate in situatia data. Ca Homo Sapiens ce esti, nu poti sa iti reprimi in totalitate ratiunea , nu poti sa nu iti pui intrebari si sa te pui constant la indoiala. Dar poti alege si de cele mai multe ori o faci...sa ignori intrebarile si raspunsurile care vin odata cu ele si sa te arunci cu capul inainte motivand ca asa iti dicteaza corazonul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Desigur...alegerea iti apartine in totalitate si din pacate nu o poate face nimeni in locul tau. De pe urma ei tragi ponoasele sau culegi foloasele. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Angelu', asta cu instinctul, adica instinctul rezultat din experienta de viata, e cazul ideal. Ca daca n-ai experienta sau, de ex., ai avut o mama care sa aiba ea grija de relatiile tale (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) , nema instinctul asta.
Inafara de asta mai exista pana si o vorba, care din pacate e adevarata, pentru ca exista toate cele tipuri mentionate: "desteptul invata din greselile altora, omul normal din propriile greseli, iar prostul nici dintr-astea". |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tendinta fireasca este sa luam deciziile cu inima. Cateodata, nu se dovedeste a fi si intelept lucrul asta. Combinatia intre cele doua este cea mai buna, dar cum suntem firi diferite, unele mai sentimentale, altele mai rationale, este clar ca una din cele 2 va atarna mai greu in balanta. Sau, vorba voastra, in urma experientelor de viata (din care speram ca invatam cate ceva), vom inclina spre una din ele (de cele mai multe ori, ratiunea).
La mine, intuitia joaca un rol foarte important. Nu m-a tradat niciodata. ca n-o ascult eu intotdeauna, este partea a 2-a. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am ales ratiunea... pentru ca uneori e mai bine sa fii rational si sa gandesti clar si limpede decat sa lasi inima sa decida. Asa este ideal, insa ce te faci cand inima e mai hotarata si nu te lasa sa gandesti ratonal? Daca as fi in cumpana, as pune in balanta inima si ratiunea si cred ca as alege ce atarna mai greu...
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 06:08 PM |
|