![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#131
|
Musafir ![]() |
Azi am facut tort Giotto pentru lenesi (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
150 g unt 150 g zahar 4 oua 200 g nuci macinate 50 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt 80 bile Giotto 750 g frisca lichida neindulcita (sau smantana proaspata) 2 plicuri intaritor de frisca (daca se foloseste frisca) In primul rand se unge forma de copt si se da drumul la cuptor. Se bate spuma untul cu zaharul, se adauga ouale unul cate unul, apoi nucile si faina. Se pune imediata intr-o forma rotunda unsa si se da la cuptorul preincalzit (175°C) 30-35 minute. Se scoate din forma cand s-a racit si se taie in doua de-a lungul. Pentru crema se piseaza 60-65 de bile Giotto, da bine tare. Se bate frisca in care se pune si intaritorul, se amesteca cu pasta de Giotto. Se umple si imbraca tortul cu crema asta si se orneaza cu restul de Giotto. E foarte usor de facut si-i foarte bun. ------------------ Tort de ciocolata Blat 6 galbenusuri 100 g fructoza fructoza cu vanilie 150 g unt moale 100 g ciocolata 70% cacao 70 g migale macinate f. fin (sau alte nuci) 6 albusuri 70 g fructoza Umplutura si glazura unt pentru unsul formei 200g dulceata cu fructoza de caise 120g fructoza 1/8l apa 150g ciocolata 70% cacao Se bat galbenusurile cu fructoza si cu fructoza vanilata pana devin o crema alburie groasa. Se topeste la foc mic ciocolata si se adauga cremei de galbenusuri. Se presara migdalele pe crema. Separat se bat albusurile cu zaharul si se pun peste migdale. Se amesteca totul foarte usor si scurt, se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt (eventual pe fundul ei se poate pune hartie de pergament). Se da la cuptorul preincalzit 170°C. Prima data se precoace 12-15 minute lasand usa cuptorului foarte putin deschisa Dupa aceea se inchide usa cuptorului si se coace pentru 1 ora. E gata daca apasam pe el isi revine la forma initiala. Se rastoarna pe un grilaj, dar nu se scoate din forma. Dupa 20 de minute se intoarce iar in pozitia normala (in forma) si se lasa sa se raceasca de tot (astfel isi va pastra forma mai frumos). Se scoate cand e rece din forma si se taie in doua, pentru a obtine doua foi. Dulceata se incalzeste usor (cel mai repede in cuptorul cu microunde 90 sec) si se ung cele 2 blaturi cu ea. Se fierbe apa cu fructoza la foc mare penstru aproximativ 5 minute. Se lasa sa se raceasca pana cand putem atinge siropul cu degetul fara sa ne frigem. Se pune ciocolata (facuta bucatele) in sirop si se amesteca bine. Se imbraca tortul cu glazura de ciocolata. Atentie: daca siropul este prea fierbinte cand se pune ciocolata in el, glazura isi va pierde luciul! |
|
|
![]()
Post
#132
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Eu nu stiu ce sunt bilele Giotto. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) Ceva bomboane de ciocolata?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#133
|
Musafir ![]() |
Nu-mi spune ca nu se gasesc in tara! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
GiottoTasse si Giotto Nuesse. Sunt de la firma Ferrero. |
|
|
![]()
Post
#134
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Inundatie in gura mea! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
Ma gandeam eu ca sunt niste bomboane cu ciocolata. Ferrero a adus la noi mai multe tipuri de bomboane, dar eu nu am vazut Giotto. Azi ma duc la Metro si ma uit. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) edit: acum imi dau seama ce tort bun trebuie sa iasa cu crema din bile Giotto. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#135
|
Musafir ![]() |
Crema din ele este de alune (da' si cu cacao). (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Si poza tortului, n-am avut chef sa-mi bat capul cu ornatul (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_4109.jpg) |
|
|
![]()
Post
#136
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 817 Joined: 7-May 06 From: Ro Mania Member No.: 324 ![]() |
ah, ce bine arata cremsnitul, as face orice pentru o bucatica (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#137
|
Musafir ![]() |
Felicitari, h! Asta da cremsnit! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
Post
#138
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Am facut prajitura Sarah Bernhardt.... e deosebita insa la montare nu-s sigura c-am priceput ... eu le-am pus varf in varf si acum am impresia ca trebuia varf in baza....deci un cilindru cu caciulitza? si baza e cilindrul si-i tavalit prin nuca de cocos dupa ce-a fost imbracat in crema?
e o mare nebuloasa montatul (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . Marbella mai spune odata te rog cum arata. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#139
|
Musafir ![]() |
Si eu le-am pus varf la varf. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Si dupa aceea, pentru ca bezelele mele erau mari, am facut numai niste bombe dintr-o bezea, lasandu-i baza libera. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
E belea cu prajitura asta, le mananc ca pe seminte si nu ma pot opri. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
![]()
Post
#140
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
kalua (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...seminte (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
sotul meu a facut ochii mari cand a muscat din ea si a spus 'Master piece' despre cantitati .... ies destul de mari bezelele si chiar si intr-o tava mare de aragaz nu incap toate. Cred ca si jumatate de cantitate e ok. Sau rezista albusurile alea pana apuc sa le pun la cuptor seria a 2-a? uite poze ...de buna e FOARTE buna. Merci Marbella! (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/sarahbernhardht2.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 02:45 AM |
|