IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

39 Pages V  « < 12 13 14 15 16 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Prajituri deosebite
kalua
post Dec 17 2006, 12:16 AM
Post #131





Musafir






Azi am facut tort Giotto pentru lenesi (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

150 g unt
150 g zahar
4 oua
200 g nuci macinate
50 g faina amestecata cu
1 lingurita praf de copt

80 bile Giotto
750 g frisca lichida neindulcita (sau smantana proaspata)
2 plicuri intaritor de frisca (daca se foloseste frisca)

In primul rand se unge forma de copt si se da drumul la cuptor.
Se bate spuma untul cu zaharul, se adauga ouale unul cate unul, apoi nucile si faina. Se pune imediata intr-o forma rotunda unsa si se da la cuptorul preincalzit (175°C) 30-35 minute. Se scoate din forma cand s-a racit si se taie in doua de-a lungul.
Pentru crema se piseaza 60-65 de bile Giotto, da bine tare. Se bate frisca in care se pune si intaritorul, se amesteca cu pasta de Giotto. Se umple si imbraca tortul cu crema asta si se orneaza cu restul de Giotto.

E foarte usor de facut si-i foarte bun.
------------------
Tort de ciocolata

Blat
6 galbenusuri
100 g fructoza
fructoza cu vanilie
150 g unt moale
100 g ciocolata 70% cacao
70 g migale macinate f. fin (sau alte nuci)
6 albusuri
70 g fructoza

Umplutura si glazura
unt pentru unsul formei
200g dulceata cu fructoza de caise
120g fructoza
1/8l apa
150g ciocolata 70% cacao

Se bat galbenusurile cu fructoza si cu fructoza vanilata pana devin o crema alburie groasa.
Se topeste la foc mic ciocolata si se adauga cremei de galbenusuri. Se presara migdalele pe crema. Separat se bat albusurile cu zaharul si se pun peste migdale.
Se amesteca totul foarte usor si scurt, se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt (eventual pe fundul ei se poate pune hartie de pergament).
Se da la cuptorul preincalzit 170°C. Prima data se precoace 12-15 minute lasand usa cuptorului foarte putin deschisa
Dupa aceea se inchide usa cuptorului si se coace pentru 1 ora. E gata daca apasam pe el isi revine la forma initiala.
Se rastoarna pe un grilaj, dar nu se scoate din forma.
Dupa 20 de minute se intoarce iar in pozitia normala (in forma) si se lasa sa se raceasca de tot (astfel isi va pastra forma mai frumos). Se scoate cand e rece din forma si se taie in doua, pentru a obtine doua foi.
Dulceata se incalzeste usor (cel mai repede in cuptorul cu microunde 90 sec) si se ung cele 2 blaturi cu ea.
Se fierbe apa cu fructoza la foc mare penstru aproximativ 5 minute.
Se lasa sa se raceasca pana cand putem atinge siropul cu degetul fara sa ne frigem.
Se pune ciocolata (facuta bucatele) in sirop si se amesteca bine. Se imbraca tortul cu glazura de ciocolata.
Atentie: daca siropul este prea fierbinte cand se pune ciocolata in el, glazura isi va pierde luciul!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Dec 17 2006, 01:24 AM
Post #132


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Eu nu stiu ce sunt bilele Giotto. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) Ceva bomboane de ciocolata?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 17 2006, 02:10 AM
Post #133





Musafir






Nu-mi spune ca nu se gasesc in tara! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
GiottoTasse si Giotto Nuesse.

Sunt de la firma Ferrero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Dec 17 2006, 10:53 AM
Post #134


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Inundatie in gura mea! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
Ma gandeam eu ca sunt niste bomboane cu ciocolata. Ferrero a adus la noi mai multe tipuri de bomboane, dar eu nu am vazut Giotto. Azi ma duc la Metro si ma uit.

(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)

edit: acum imi dau seama ce tort bun trebuie sa iasa cu crema din bile Giotto.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 17 2006, 01:03 PM
Post #135





Musafir






Crema din ele este de alune (da' si cu cacao). (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

Si poza tortului, n-am avut chef sa-mi bat capul cu ornatul (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_4109.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lotte
post Jan 6 2007, 10:34 PM
Post #136


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 817
Joined: 7-May 06
From: Ro Mania
Member No.: 324



ah, ce bine arata cremsnitul, as face orice pentru o bucatica (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jan 6 2007, 10:52 PM
Post #137





Musafir






Felicitari, h! Asta da cremsnit! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 15 2007, 01:58 AM
Post #138


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Am facut prajitura Sarah Bernhardt.... e deosebita insa la montare nu-s sigura c-am priceput ... eu le-am pus varf in varf si acum am impresia ca trebuia varf in baza....deci un cilindru cu caciulitza? si baza e cilindrul si-i tavalit prin nuca de cocos dupa ce-a fost imbracat in crema?

e o mare nebuloasa montatul (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) .
Marbella mai spune odata te rog cum arata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 15 2007, 11:30 AM
Post #139





Musafir






Si eu le-am pus varf la varf. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Si dupa aceea, pentru ca bezelele mele erau mari, am facut numai niste bombe dintr-o bezea, lasandu-i baza libera. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
E belea cu prajitura asta, le mananc ca pe seminte si nu ma pot opri. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 15 2007, 03:07 PM
Post #140


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



kalua (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...seminte (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

sotul meu a facut ochii mari cand a muscat din ea si a spus 'Master piece'

despre cantitati .... ies destul de mari bezelele si chiar si intr-o tava mare de aragaz nu incap toate. Cred ca si jumatate de cantitate e ok. Sau rezista albusurile alea pana apuc sa le pun la cuptor seria a 2-a?

uite poze ...de buna e FOARTE buna. Merci Marbella!
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/sarahbernhardht2.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

39 Pages V  « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 02:45 AM