![]() |
![]() ![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
simona, (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) speram sa te simti bine la noi!
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Imi pare rau h, abia acum am vazut ca aveai nelamuriri.Au iesit excelent, numai ca in tava se pun bezelele cu lingurita si se coc cu usa cuptorului intredeschisa.Mie crema imi iese mai inchisa la culoare pentru ca pun mai multa cacao si le tavalesc prin nuca (nu ma omor dupa nuca de cocos).Bezelele se pun varf in varf.Iau bezeaua, pun crema , cealalta bezea, mai dau o tura de crema peste ele si le nivelez apoi le dau prin nuca.V-am spus ca este grozava!
Si sa nu uit: rezista albusurile si pentru tura a 2-a.Eu le tin la frigider. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Imi pare rau h, abia acum am vazut ca aveai nelamuriri.Au iesit excelent, numai ca in tava se pun bezelele cu lingurita si se coc cu usa cuptorului intredeschisa.Mie crema imi iese mai inchisa la culoare pentru ca pun mai multa cacao si le tavalesc prin nuca (nu ma omor dupa nuca de cocos).Bezelele se pun varf in varf.Iau bezeaua, pun crema , cealalta bezea, mai dau o tura de crema peste ele si le nivelez apoi le dau prin nuca.V-am spus ca este grozava! Si sa nu uit: rezista albusurile si pentru tura a 2-a. Eu le tin la frigider. saru'mana ...deci am inteles cum trebuie, varf in varf si bezele mai mici ...si eu incepusem cu lingurita si cand am vazut ca-i tava plina si eu mai am inca pe-atat in castron am zis sa le fac mai mari... asa e! E grozava! le-am adus si colegilor sa-i innebunesc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Le-am adus si eu, dar nemtii astia nu stiu ce-i bun in materie de prajituri, saracii! (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Prajiturile lor nu sunt dulci, n-au nici un Dumnezeu, de-astea le plac. Cand mai fac un chec si le aduc, la asta se bucura si-l lauda. Prajitura asta le-a fost prea dulce si prea cremoasa. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) S-au gasit totusi doi care s-o aprecieze la adevarata ei valoare (fetele mele sunt in concediu). Dar in familie si-a lins toata lumea destele dupa ea si astia stiu ce-nseamna prajituri adevarate.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Am observat tarziu ca mi-ati cerut reteta cozonacului trandafir si cum in ultima vreme am fost mai mult in vizita pe forum (din cauza serviciului) uite va scriu reteta pe care o am de la o unguroaica (expert gastronomic):
Aluat: 400 gr. faina, 1 lingura de zahar (eu pun zahar vanilat), putina sare, 3 galbenusuri, drojdie dospita. Mod de preparare: Se face un aluat potrivit si se lasa 1/2 ora.Pe urma se intinde si se unge pe aluat 150 gr. zahar + 150 gr unt (frecat spumos) si vanilie sau coaja rasa de lamaie si stafide (cui nu-i plac, fara).Se ruleaza, se taie bucati, se unge o forma cu unt se presara zahar si se pune aluatul (unul langa altul, ca si petalele unei flori) si se mai lasa putin in forma sa dospeasca.Se introduce la cuptor si dupa 20 min se toarna lapte cu zahar vanilat incalzit in prealabil.Se lasa inca 1/2 h si se pune restul de lapte (cam o cana de lapte de tot). Acum l-am scos din cuptor, pacat ca n-am camera digitala. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) astea-s cuiburile de viespi ale lui h, eu le-am botezat trandafiri, tu le zici cozonac trandafir... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Am facut si eu, buuuun tare. Nu mai fac ca le topesc aproape singura. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) am si eu o reteta de cuib de viespi (darazs feszek) .... o nebunie.... Coca: 400g faina, 50 g drojdie, 2 linguri rase de zahar, putina sare, 3 galbenusuri, 40 g unt, lapte cat cuprinde pt o coca nu prea moale deci nu chiar ca cea de cozonac - in reteta ungureasca scrie 2dl lapte si-acum eu am o gaura in memorie si nu stiu daca-s 200ml sau cat .... poate ma lamuriti voi umplutura: 100 g unt (margarina)0, 140g zahar, 1 pachet zahar vanilat pt tava: unt sau margarina si zahar pt stropit: 1 pachet zahar vanilat, 1-2 linguri zahar, 150ml frisca lichida (eu pun lapte simplu) drojdia se dizolva in putin zahar si in laptele caldut, api adaugam sarea si restul de zahar si turnam peste faina, apoi cu galbenusurile si untul topit se framanta o coca potrivit de tare, se lasa la crescut 40-50 minute ... intre timp frecam spuma untul cu zaharul asat-i umplutura din coca crescuta se intinde o foaie de un deget grosime (degetul mic) se intnde untul cu zaharul pe deasupra , se poate presara si miez de nuca si se ruleaza intr-un sul. sulul in taiati in bucati de 2 degete grosime. tava se unge foarte foarte bine cu unt, sa fie alb fundul tavii de la atata unt si se presara zahar tot asa mai mult, apoi incepem sa punem bucatile din sul ... cum? le strangem usor cu degetele la una din partie (altfel curge untul din ele )si le asezam cu fata respectiva in jos. deci de sus daca va uitati veti vedea ca un soi de trandafir. se da tava la cuptorul incins in prealabil la foc mediu (cam 30 minute), cand sunt aproape gata scoateti tava si turnati usor pe fiecare laptele cu zahar (infierbantat altfel se dezumfla cuiburile) si mai dati la cuptor 15-18 minut. se scot din tava fierbinti. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
va scriu reteta pe care o am de la o unguroaica (expert gastronomic) Marbella despre mine vorbesti ?? (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif) hahahaha glumesc ...da`de-aia koszonom szepen! ca io-s jumi juma ... a fost faina faza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A! colegii mei ma intreaba de fiecare data cand aduc vreo prajitura `de ce nu-ti deschizi patiserie?' ... yeah right! |
|
|
![]()
|
|
Nici vorba fetele, ca reteta dupa care fac eu cozonacul chiar este de la o batranica simpatica.Chestia este ca s-a cam nimerit...Nici n-am vazut reteta h-ului, parol!
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Primul meu post la Gastronomie (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) si si ala e copy-paste (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dedicatie speciala, pentru Tsi si Smoto (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif) Rulada cu banane, sterpelita de pe alt forum (deci "eu"-ul folosit in reteta nu sunt eu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) : "BLAT : 4 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 2 linguri de cacao si un varf de cutit praf de copt (... asa ... de siguranta). Albusurile se bat spuma, li se adauga 4 linguri de zahar si se mai bat putin. Galbenusurile se freaca bine cu 3 linguri de zahar + 1 lingurita de zahar vanilat, apoi se adauga peste albusuri, iar la final se pune amestecul de faina + cacao + praf de copt si se omogenizeaza totul usor prin rasturnare cu o paletzica. Am pus compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (tava mea are 31x21 cm) si am copt la 175 grade. Intre timp am pregatit un servet de panza umezit (se poate stropi cu un pulverizator cu apa) peste care am rasturnat blatul copt si am rulat pe lungul foii. CREMA - Intr-un bol am mixat trei sferturi dintr-un pachet de branza Philadelphia (cam 200 g) cu 3 linguri de zahar (la chestia asta se pot adauga si esentele preferate). Separat ... intr-un bol mai mare am facut frisca din 200 g de smantana 35%, pe care am indulcit-o cu 1 lingura de zahar pudra si i-am adaugat aproximativ 25 g ciocolata amaruie data pe razatoarea mare. *Noi am folosit frisca lichida. La final am incorporat in frisca tot cate un sfert din amestecul de Philadephia pana am obtinut o crema omogena. Legat de cantitatea de zahar eu zic ca aici fiecare poate folosi cat doreste, in functie de gustul fiecaruia ... dar atentie la gustat ...s-ar putea sa nu va mai puteti opri! PREPARARE: Am intins frumos foaia, am uns-o "sanatos" cu o parte din crema, am pus o banana si am rulat o data, apoi inca o banana cu putina crema deasupra si am mai rulat odata. Am asezat-o pe un platou cu marginea dedesupt (ca sa nu aiba cumva ideea sa se deruleze) si am inceput sa ma gandesc cum sa o ornez. Eu am ornat rulada cu ciocolata alba,topita la bain-marie. Am invelit-o cu staniol si am bagat-o la "frigider pentru 1 ora, ca sa fie crema putin mai rece!" Sper sa imi fac curaj sa o fac si eu ca arata superb. (IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f211/claudia_electra/banana.jpg) M-a rugat fiica-mea sa-i fac ceva cu banane, am adaptat reteta asta: la blat n-am despartit ouale pentru ca n-are nici un sens daca albusurile nu sunt puse la urma, in loc de cacao am pus un plic de praf pentru budinca cu vanilie (fiica-mea-i cu vanilia, nu cu ciocolata). Crema am facut-o in mare cum scrie in reteta asta, iar de ornat am ornat cu frisca. Arata ca o oaie rulada mea! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dar cica e foarte buna. Am facut si poze mioritei, cel tarziu luni le pun. |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cam asa a aratat tortul facut de d-na Mimi cu ocazia aniversarii a 30 de ani de casatorie a parintilor mei. (IMG:http://i143.photobucket.com/albums/r158/roxanica10/Poza13.jpg)
A fost f gustos si aproape ca s-a terminat in 2 zile...desi avea 2,5 kg. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 03:28 AM |
|