![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Daca oi face, reteta va fi inventata de mine si binenteles ca daca iese ceva pun spun aici tot. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) io-s mai conservatoare cand vine vorba de retete si nume, adica daca spun (degustatorilor) ca mananca amandina m-astept la ceva ca in cofetarie , dar daca mi-ai dat idei cu inventatul s-ar putea sa mai incerc una insaaaa ii pun numele meu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Cleo-amandine (en francais) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cleo, am gasit in cartea lui Lenotre reteta de tort succes, el zice acolo asa de blat: se face o masa de bezea din 5 albuse si 20 g zahar tos, iar in alt bol se face o masa din 170 g zahar tos, 90 g zahar pudra, 90 g migdale macinate fin, 4 linguri lapte. Se pune un pic de bezea in masa a doua, se amesteca, apoi se se toarna totul peste bezea si se amesteca numai un pic, astfel incat bezeaua sa nu se turteasca toata. Se coc ori pe o tava acoperita cu hartie de copt, ori pe una unsa cu unt si presarata cu faina. Important e ca tava sa fie rece. Se presara, dupa ce-au fost spritate formele pe tava, cu zahar pudra. Se da la cuptorul preincalzit (150°C) 80 minute.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Iaca Boema mea, nu stiu cat e de Boema, dar tare buna a mai iesit. Am adus si la serviciu si pana si unii care au zis ca nu mananca din cauze de silueta au bagat o bucata nu prea mica in ei. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Nina_boema.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 150 Joined: 3-October 07 From: azi sunt aici, maine nu stiu...plecata undeva...(cu pluta) Member No.: 2,352 ![]() |
kalua, pitica din poză e fetiţa ta? dacă da, să-ţi trăiască. Este o scumpă. (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) Cāt despre prăjitură... mai mai sa muşc din monitor (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Copilu' imi apartine. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nina e o scumpa, ca de obicei (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...iar prajitura pare f delicioasa. Oare cand m-oi vindeca si eu de pofta de prajituri?
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Cred ca never Roxanica si eu tot sper dar nimic.
Kalua dar Boema nu era neagra? Adica blatul de cacao apoi o crema tot de cacao, apoi glazura si apoi frisca.Eu asa mi-o amintesc ca n-am mai mancat de mult ca astea ce au aparut acum sunt fake-uri fata de cele care le mancam in copilarie. Frumusica tare fetita ta si amatoare de dulciuri dupa cum se vede:-) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
La noi nu era neagra si nici glazura n-avea (cel putin asa-mi aduc eu aminte). Dar adevarul e ca nici asa alba nu era (blatul).
|
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
a ta e dulcica aia din poza? taare draguta, sa-ti traiasca!
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 751 Joined: 14-April 07 Member No.: 1,478 ![]() |
Ce draguta este!!!! sa iti traisca!
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 07:34 AM |
|