![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#291
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Frumoasa povestea, so dragostea cateodata e mai puternica decat orice (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Cred ca o fac de Pasti, ori poate mai repede. Cred ca e gustoasa rau. Crema e asemanatoare cu cea de jofre, nu prea stiam procedeul stiam doar ca e cu ciocolata si frisca. Multam mult, m-ai luminat de 2 ori. This post has been edited by misssn7: Apr 12 2008, 08:13 AM |
|
|
![]()
Post
#292
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
de jofre pe Marbella am azuit-o insa n-am gasit reteta tortului asta. Deci ideea e frisca cu ciocolata e grozava pt ca sta fara probleme.
Insa dupa ce le amesteci obligatoriu trebuie sa stea la rece altfel nu sta frumos pe prajitura si deci la cantitatea aia de ciocolata ar merge si la 1l de frisca uite cum ar trebui sa arate de fapt. dar si la mine a fost prima incercare ...macar sa va povestesc voua ce sa nu faceti (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/rigo.jpg) |
|
|
![]()
Post
#293
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Cardinal- reteta austriaca
bezea: 8 albusuri + 180-200g zahar (si crema de tartar cine are, un vf de lingurita) - se bat toate intr-o spuma tare pandispan: 2 oua + 3 galbenusuri + 55g z pudra + 2 pachete zahar vanilat + 80 g faina + jumatate de lingurita de praf de copt (nu-i obligatoriu) se amesteca ouale cu zaharul intr-o spuma albicioasa apoi se adauga faina si praful de copt umplutura: 500 ml frisca, 1 plic de intaritor de frisca + 1 lingura de cafea neagra -asta ar fi originalul insa dupa gust putem adauga sirop de zmeura, capsuni, visine etc) eu am facut de 2 ori: o data cu ciocolata alba 200g la 500 ml frisca si a 2-a oara cu ciocolata cu lapte. Prima oara am facut greseala sa pun lingurita de cafea peste ciocolata alba si s-a branzit (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ...deci o puneti cand bateti frisca. Va trebuie o tava mare! Mai mare decat cea de la aragaz. Eu n-am avut si ca atare mi-au iesit dungile mai groase decat ar trebui. Tapetati cu hartie cerata si o ungeti bine cu unt. trasati dungi (cu un con sau cu o punga taiata la capat) alternativ: bezea, pandispan... cu pauza intre ele, deci sa va iasa 2 grupuri. Se coc la 190g cam 15-20 de minute, insa va cunoasteti mai bine cuptoarele si apreciati cand e totul copt. Se lasa la racorit apoi se desprinde usurel hartia. Una ar fi din 5 dungi alta din 3. Sa iasa ca un soi de trapez. Eu am facut paralelipiped (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Inca ceva: la cea cu crema alba am pus 55g faina ca-n reteta originala (a iesit prea curgator) apoi in cea cu ciocolata am pus 100 si-i prea mult pt ca nu s-a lipit cum trebuie de sora ei alba. no si-acu pozele de care nu-s foarte mandra insa felul asta de-a face un blat e tare fain si de efect. in fond le putem face si rotocoale si folosi la un tort. Am sa pun pozele mele si unele de cofetarie. Cred ca ei totusi au schimbat reteta pt ca mie crema-mi pare mai degraba ca cea de la diplomat (dupa aspect). Si eu peste blaturi pun un strat de gem de caise, apoi crema. Oricum ar fi e tare faina si de efect as zice sa purcedem (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9111.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9133.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9107.jpg) cofetarii au mai strecurat o bucatica de pandispan si in mijloc. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Suti149_195.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Sutemeny7_843.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#294
|
Musafir ![]() |
Arata suuuuper a ta! (IMG:style_emoticons/default/322.gif) Eu n-am vazut niciodata la austrieci cu panarama aia in mijloc. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
|
|
|
LostWhispers |
![]()
Post
#295
|
Musafir ![]() |
doamne cum arata salivez (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
prima poza seamana cu o inghetata nu stiu cum ii zice dar tot ii faceau reclama la tv exact forma aia o are dar cu ciocolata desupra, ma rog ala e blat necopt stiu dar acum mi am amintit si mi am facut pofta dubla si de prajitura si de inghetata |
|
|
![]()
Post
#296
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Ce bine arata Cleo, eu la d-astea nu prea ma incumet ca am asa o marja de eroare in favoarea ca nu-mi iese mai mare de 50%.
|
|
|
![]()
Post
#297
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
puteam sa jur ca am pus prajitura asta pe-aici pe undeva insa n-o gasesc
Prajitura cu foi de napolitana nr 2 E delicioasa, desi e cam mult zahar in ea, eventual reduceti cantitatea. reteta originala: 200 gr nuci ...200 gr zahar....200gr unt....4 galbenusuri ....2 pachete de zahar vanilat nucile le-am copt putin apoi le-am sfaramat cu sucitorul, daca aveti rabdare le taiati cu cutitul deci trebuie sa ramana bucati mai mari. se topeste untul, se pune zaharul, sa trage putin de pe foc sa se racesca putin apoi se pun galbenusurile si se tine pe foc pana se ingroasa, se adauga z. vanilat, nucile si se amesteca incontinuu. intre timp intr-o alta cratita se topesc (caramelizeaza) alte 200 gr zahar cand zaharul topit are o culoare aurie frumoasa o turnam peste cealalta compozitie. atentie sa nu dea in foc!! initial se face ca o spuma totul dar amestecand incontinuu devine iar crema. se ung foile de napolitana si se pun la presat cel putin 3 ore. Se taie romburi micute. e o poza mai veche nu aveam inca aparatul de acum (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/prfn.jpg) |
|
|
![]()
Post
#298
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de castane
baza tortului 150g faina 60g zahar 60g unt 1 lingurita praf de copt 1 ou se amesteca zaharul + faina+ praful de copt, apoi se adauga untul moale apoi oul si se framanta o coca o intindem intre 2 folii de plastic intr-un cerc cu diamentrul de 25cm. Se pune in forma de tort unsa cu unt, se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se da la copt la cuptorul incins in prealabil la 175C pana se rumeneste frumos padispanul 5 oua mari 6 linguri cu vf de zahar 6 ling cu vf de faina 1 lingura cu vf de cacao in reteta originala se frecau ouale cu zaharul pana se albeau, se adauga faina amestecand usor apoi se imparte compozitia in 2. Intr-una se adauga si lingura de cacao. Eu am batut albusurile separat Se pregatesc 2 pungi pt ca vom turna coca alternativ. Se fac 2 foi una dreptunghiulara pe care o vom taia in 2 pe lungime. Se alterneaza oblic coca galbena, coca maronie etc A 2-a foaie este rotunda. Pe tava pe care o veti da la cuptor, puneti hartie cerata trasati un cerc cu diametrul de 25 cm si trasati alternativ cercuri. Galben- maron- galben maron. crema 1 (cea mai inchisa) 300g ciocolata amaruie + 200ml frisca se topesc in bain marie (atentie ca nu-i nevoie sa clocoteacsa frisca) apoi se mai adauga 100-150ml frisca si se da la rece 30 minute. Se bate cu mixerul pana creste si se intareste. Eu am avut ciocolata amaruie cu migdale intregi prajite. Dupa ce s-a topit am strecurat lichidul ca sa pastrez migdalele. Le-am asezat cum vedeti in poza. crema 2 aceleasi cantitati si procedeu doar cicolata e simpla cu lapte crema 3 200-250 ml de frisca se bate pana se intareste 200-250g piure de castane se amesteca cu 150g mascarpone si se adauga in frisca de mai sus se monteaza in felul urmator: in forma speciala pt tort avem baza tortului, peretii se tapeteaza cu cele 2 fasii de pandispan cu dungi oblice, se pun cremele in ordine, se pune capacul tortului si se da la rece cel putin o noapte. Se orneaza cum va place. Sau simplu cu zahar pudra sau cu glazura de ciocolata (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/hil_0.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9890.jpg) |
|
|
![]()
Post
#299
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Castanele se pot inlocui cu nuci sau cu alune? Intreb caci nu ma pricep iar piureul de castane, oricat de bine arata "produsul final", nu imi trezeste nici un sentiment (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
Post
#300
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
poti sa maresti cantitatea din celelalte 2 creme si gata. Sau scoti piureul de castane si lasi mascarponele cu frisca si eventual pui putin Amaretto
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 01:40 PM |
|