![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#301
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) iti multumesc !
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#302
|
Musafir ![]() |
Arata exceptional tortul! Nici eu nu ma omor dupa piure de castane, o sa-l incerc candva cu mousse de vanilie in loc de cel de castane.
Hai sa va zica desteapta pamantului (io (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) cum a fost cu tortul ei piramida: fiasco pe toata linia, numai la gust a fost bun tare. Mi-a iesit o chestie foarte inalta, s-a mai si comportat precum turnul din Pisa, deci nu-s buna nici de arhitecta si nici statica n-a fost ok. Am facut doua aluaturi de pandispan cu multe oua si putina faina, unul alb, unul cu cacao, crema cu unt intre ele (venea o linie alba, crema, linie cu cacao), totul imbracat in martipan si uns la sfarsit cu glazura de ciocolata. A! Reteta exotica tare, mi-a ramas ceva mai mult de 1/3 din crema si n-am fost deloc zgarcita cu ea. Poze n-am facut ca era de rasul gainilor. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
Post
#303
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nu conteaza, important e ca s-a mincat! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
PS: Tare ne e dor de tine cind lipsesti... (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
Post
#304
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
vailei, cum arata! valea de-aici!
(IMG:style_emoticons/default/valea.gif) |
|
|
![]()
Post
#305
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
hihi kalua (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
a ta era buna, a mea a fost fiasco pe toata linia . deci piramida mea de-acum cateva zile: am gasit reteta si ma gandeam mmm ce buna tre' sa fie si da-i si fa coca si rulouri umplute cu fructe (15 in total ) si da-i si construieste piramida desi eram deja bosumflata de cum au iesit rulourile asa ca rezultatul vi l-am arata atunci doar ca idee de a monta o prajitura la ingrediente mai trebuie lucrat acum intrebarica. cine stie va rog reteta la prajitura asta? blatul o fi pandispan? cea alba vad ca e cu nuca de cocos. daca n-o stiti o inventez-testez eu in w-end
Attached File(s)
|
|
|
![]()
Post
#306
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Tortulica arata bine tare, eu cred ca nu m-as incumeta sa fac asa ceva ca din start am asa un feeling ca nu-mi iese si cand am feeling-ul asta chiar se intampla. Mi se pare complicat de facut. La fel si cu piramidele n-am incercat si nici nu stiu daca oi incerca.
Eu nu pot sa downlodez pozuca, imi da eroare. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#307
|
Musafir ![]() |
Las' ca si eu mi-am batut capul, lichite chestiile alea, bagate la congelator, mama lor! (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
Teoretic trebuia sa iasa cam asa (IMG:http://www.wunderkessel.de/galerie/data/500/medium/Backwaren_082.jpg) Ceea ce vad eu in poza postat de Cleo ma duce cu mintea direct la prajitura Caraiman sau Carpati, bunatate era! Din cate-mi aduc aminte erau blaturile ca la Dobos si crema de ciocolata. In alta ordine de idei, eu nu mai fac nimic dulce macar o saptamana, duminica vor lucra cofetarii si patiserii de la Hilton pentru mine. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
Post
#308
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
oh my (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) kalua cum arata prajitura aia.
cred ca era Carpati insa in poza gasita de mine arata mai groase totusi foile decat la dobos. de montat e usor ca-n fond se face un paralelipiped care se taie in diagonala si apoi se lipesc cele 2 unghiuri drepte. o fac in w-end ca Hiltonul e ocupat cu kalua (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) crema cred ca-i de-aia untoasa bine!? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) si mai am in plan baked alaska LE am gugalit-o cu Carpati si-am gasit cateva retete. Le citesc in drum spre casa si care-mi place cum suna e castigatoare. Pe undeva pare un dobos cu alta mutra sau mai e varianta foilor albe cu amoniac. nah problema grava (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) mersi kari (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
Post
#309
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Cleo mama mia ce fain arata alaska aia. Prajitura aia carpati era buna doar ca crema mie mi se parea cam gretoasa deci e untoasa bine. Zi-ne si noua reteta daca iti iese buna parca as face si eu. Da' e ca o piramida, paralelipipedul tre' sa fie lung si ingust cred.
Spoooooooooorrrrrrrrr Cleo, esti in zona zanelor cu prajiturile faci vrajitorii (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) This post has been edited by Master of Norules: May 23 2008, 04:33 PM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#310
|
Musafir ![]() |
Paralelipiped lung si ingust am avut si eu (pus la congelator inainte de a-l taia, cica asa-i modelul). Si cand l-am taiat pe diagonala (ca asa trebuie, n-am fost eu toanta) si l-am lichid mi-a iesit o chestie inalta de cel putin 20 cm. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) In orice caz mantaua de martipan si-a facut toate paralele la gust, ca-n rest avea prajiturica numai aroma puternica de unt bun (am cumparat special unt din smantana dulce si bio). (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Crema e din oua, lapte, zahar, fierte la foc mic, cand se raceste se adauga unt. Mult unt si niste Amaretto, sa se potriveasca la pasii de dans cu martipanul. Astia de la Hilton fac de obicei prajituri la tava si le aseaza frumos pe glazura de ciocolata facuta foaie (fiica-mea suteste intotdeauna bucatile alea de ciocolata), din ciocolata alba cu modele din ciocolata inchisa la culoare si invers). Daca nu uit oi face poze. Baked Alaska aia e cu inghetata inauntru? Adica omellette surprise, cum ii zice neamtu'? Am facut si eu, o singura data, buna, dar trebuie data repede la multe guri doritoare de asa ceva. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 06:54 PM |
|