![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#341
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Cleo si kalua, scuzati`mi intrebarea indiscreta, da` voi cand mai aveti timp si de "bucatarit" ? Adica aveti copii, servici, etc...sau is io prea pesimista in privinta timpului?!...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) sau pt o pasiune gasesti timp si`n noapte tarziu??! (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Cocostar Ingrediente "star" 3 linguri cu varf cacao 2 oua ( - 1 albus care se va duce la coco(s)) 250 gr. margarina 4 linguri zahar pudra 1 pachet praf de copt 1 pachet zahar vanilat 400 gr. faina Se amesteca toate acestea, rezulta o coca din care se fac bilute de dimensiunea unei nuci. Ingrediente "coco" 120 gr. nuca de cocos 200 gr. zahar pudra 1 albus ( cel de la "star") Se freaca albusul, se adauga zaharul si cocosul. Cum se procedeaza: Bilutele "star" se aplatizeaza, pe ele se pune o biluta de coco(s) care se inglobeaza in "star", cu grija, caci la coacere se umfla si se pot crapa, de aceea trebuie bine inglobat cocosul. Tava se baga la cuptor la 180 grade pt 20-25 min. Se lasa sa se raceasca si se orneaza dupa propria imaginatie. Eu am topit cioco amaruie si am sprituit pe deasupra. (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/sweety015.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/sweety019.jpg) |
|
|
![]()
Post
#342
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
girlies, repetitia e mama invataturii si aici doar n-o sa pun rateurile culinare (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
si-apoi timp se gaseste pt orice trebuie doar sa vrei (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]()
Post
#343
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
...unde mai pui si ca trebuie sa mananci in fiecare zi. Tu ca tu, dar familia iti bate cu tacamurile in masa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Sa vedeti ce de-am gatit si eu... Va las masca (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Numai sa-mi conectez calculatorul acasa si vedeti voi! On topic: Torturile arata minunat. Bravo Cleo! |
|
|
![]()
Post
#344
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Reteta urmatoare am citit-o pe site-ul francez al Carrefour si ma gandesc s-o reproduc.
Tiramisu cu mango 250 gr de mascarpone 3 oua micute 3 lingurite de sirop de zahar 150 gr de biscuiti macinati un mango cateva linguri de soc de portocale putina ciocolata neagra pentru decor Mango copt se taie feliute. Albusurile sunt separate de galbenusuri si batute spuma cu un strop de sare. Galbenusurile sunt amestecate cu siropul de zahar si mascarpone. Ulterior, in crema se insereaza albusurile spuma amestecand usor. In pahare largi se aseaza pe rand biscuite pisat, un strop de suc de portocale, feliute de mango si crema de mascarpone. SE reia operatiunea, iar la final se orneaza cu putina ciocolata neagra sau fructe, dupa gust Paharele se lasa 4 ore la frigider. Et voila! (IMG:http://i161.photobucket.com/albums/t207/fanny_dinu/tiramisudemango.jpg) |
|
|
![]()
Post
#345
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Asta o sa incerc ca toate ingredientele imi plac si combinatia cred ca e ametitor de buna.
|
|
|
![]()
Post
#346
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Radiera
- am sa va scriu reteta originala apoi modificarile mele - prajitura are 4 culori per total: 6 oua (separate 3 cu 3 si iairasi 3 galbenusuri si 3 albusuri x 2 ori), 17 linguri de zahar pudra, 3 plicuri de zahar vanilat, 4 plicuri de gelatina, 2 linguri de cacao, 200 ml de sirop de zmeura sau jell-o de zmeura, 400 ml frisca lichida stratul galben: - 3 albusuri se bat spuma - 3 galbenusuri + 5 linguri z. pudra + 1 pachet de z. vanilat se freaca pana se obtine o crema albicioasa - topim 1 plic de gelatina in 150ml apa fierbinte. - se incorporeaza apa cu gelatina peste galbenusuri, apoi se adauga si albusurile - se toarna intr-o forma de 23x35cm (eu as zice mai mica sau de ce nu? rotunda) si se da la rece pt 30 de minute (sau la congelator pt 15 minute) stratul maron - acelasi procedeu insa cu galbenusurile amestecam si cacaoa - se lasa putin la racorit apoi se toarna peste crema galbena si iar se da la rece pt 30 de minute stratul alb - 400 ml frisca lichida se bat cu 7 linguri de z. purda si cu un pachet de z. vanilat - aceeasi figura cu dizolvarea gelatinei - se incorporeaza gelatina in frisca - se toarna peste stratul maron si se da la rece pt timpul indicat mai sus stratul roz: - 200 ml de sirop de zmeura se toarna peste al 4-lea plic de gelatina si se toarna peste stratul alb apoi se da la rece si ne mai odihnim si noi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) acum va pun si poza care m-a indemnat s-o incerc (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/radiera-1.jpg) Frumusica foc. este? Un sfat - dimensiunile tavii, ceva mai mica as zice sau ceva mai multa frisca Acum modificarile mele - eu am fiert in bain marie galbenusurile frecate cu zaharul am adaugat si putina apa din cantitatea pt gelatina - apoi n-am avut rabdare sa astept minutele necesare si ca atare straturile s-au asezat dupa bunul lor plac dupa cum se vede din 'opera' mea - de buna este tare buna si foarte lejera (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4299-1.jpg) |
|
|
![]()
Post
#347
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Fraisier - Tort cu capsuni si crema de ciocolata alba
Pt blat (genoise) * 150 ml zahar * 4 oua la temperatura camerei * 5 ml (1 lingurita) esenta de vanilie * 125 g faina * 45 ml (3 linguri) unt nesarat, topit si caldut - se sparg ouale intr-un bol, se adauga zaharul si esenta de vanilie si se freaca aprox 8 minute pana ce ouale isi tripleaza volumul - se pune untul usurel - apoi se incorporeaza faina - eu am pus si-o lingura de praf de copt - se coace la foc potrivit intr-o forma patrata cu latura de 20cm (forma de yena de ex) - se incerca miezul cu o scobitoare si daca iese nelipicioasa putem scoate blatul din cuptor - il lasam sa sa raceasca Pt crema de unt si ciocolata alba * 2 oua * 125 ml zahar * 45 ml (3 linguri) apa * 30 ml (2 linguri) miere * 250g unt moale * 112 g ciocolata alba, topita si racita - ouale se bat putin si se pun deoparte - apa, zaharul si mierea se pun intr-o craticioara pe foc pana ce lichidul ajunge la temperatura de 117C, cam 2-3 minute dupa ce a inceput sa clocoteasca - revenim sa batem ouale adaugand intr-un firicel foarte subtire siropul de mai sus, batem crema pana se raceste (cam 10 minute) - adaugam bucatelele de unt una cate una, amestecand cu mixerul (sau malaxorul) pana se incorporeaza frumos apoi adaugam si ciocolata racita insa lichida si amestecam pana obtinem o crema de consistenta celei din fotografie Optional se poate face un sirop pt blat * 125 ml lichior de ciocolata alba (Godiva, de ex) * 30 ml (2 linguri) zahar - eu nu am pus pt ca este foarte tare lichiorul Pt cuvertura rosie din martipan * 200 g pasta de migdale, martipan * colorant alimentar rosu 2-3 picaturi - se framanta ca o plastilina pana obtinem o culoare compacta - se intinde cu sucitorul, intr-un patrat de dimensiunea tortului, lucrand pe o suprafata pudrata cu zahar pudra pt a nu se lipi - eu am sters partea care va sta deasupra cu un servet de hartie putin umezit pt asamblare mai avem nevoie de 500g de capsuni (eu am luat congelate pt ca sint mai toate de aceeasi marime) -se taie blatul in 2, se unge cu 1/3 din crema se aseaza capsunile una langa alta pe toata suprafata - adaugam o alta treime de crema si aplatizam cu grija cu cutitul - asezam a 2-a felie de blat, apasam usor sa aplatizam tortul, o ungem cu restul de crema, apoi punem cuvertura de martipan - se da la rece 2 ore dupa care se taie cam 1cm din fiecare margine pt a obtine aspectul acesta mai deosebit Exista si varinata cu zmeura (framboisier) si totul e la fel doar cantitatea de fructe difera, se cer 625g de zmeura - este dulce exact cat trebuie si toate straturile combinate au dat o prajitura finuta - cred totusi ca la varianata cu capsuni trebuie ceva mai multa crema pt ca fructele sint mai mari si nu-s perfect acoperite cu crema (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4523.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4529.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4530.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4527.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4534.jpg) asta-i varianta cu zmeura (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/1-11.jpg) |
|
|
![]()
Post
#348
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Cleolica ma omori cu prajiturile tale. Salivez neincetat la ultimele 2 poze.
|
|
|
![]()
Post
#349
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Ultima poza parca-i desenata, atat de bine arata ! emoticon_cu_limba_atarnand_de-un_cot
Cleo (IMG:style_emoticons/default/chef.gif) ******* |
|
|
![]()
Post
#350
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mi-a iesit cam lunga prezentarea (desi m-am straduit sa iasa mai scurta) insa prajitura este foarte simpla, e buna si are o mutrita festiva
PS ultima poza nu-mi apartine (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) mai taiem vreo 3 stele (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) aseara am facut prima oara tortul asta. dureaza cu totul o ora si un pic |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:15 PM |
|