![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kary_pink |
![]()
Post
#361
|
Musafir ![]() |
Vroiam sa ma asigur ca e cantitatea corecta. Mersi de lamurire (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Sper sa ma apuc zilele astea de el.
|
|
|
![]()
Post
#362
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Kary inarmeaza-te cu rabdare si destul timp, ca e migalos tare tortul, da' si bun peste masura, merita tot efortul.
|
|
|
![]()
Post
#363
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Tort Padurea Neagra
este extrem de simpla reteta iar blatul merita retinut si pt alte ocazii blatul (in forma cu diametrul de 24 cm, unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina ori cu hartie de pergament): - 200g faina + 2-250g zahar + 3 linguri de cacao + 1 plic de praf de copt se amesteca apoi se adauga - 450ml de lapte + 2 linguri de ulei Se coace la foc mediu 45-50 de minute Atentie! compozitia este destul de lichida si daca aveti forma cu margini detasabile un truc pt a evita surprizele neplacute este sa ''infofoliti'' forma in folie in asa fel incat orice eventuala scapare sa ramana in cosuletul de folie Umplutura: 500g frisca batuta cu 2 plicuri de intaritor; - cirese/visine din compot scurse (cam 400g) - eu am folosit un cherry pie filling in conserva (de la No Name pt fetele din Ca) lichidul este gelatinos si e perfect pt scopul nostru Cum montam tortul? - dupa ce blatul copt s-a racit, il taiem in 2 - presaram ciresele generos (si lichid gelatinos daca e cazul) si asterneti un strat de frisca - acoperiti cu felia de blat si dupa preferinta mai puteti pune cirese sau direct frisca - il ornati dupa pricepere si-l inveseliti cu cirese puse deoparte in prelabil - se rade ciocolata si se da putin la frigider E un dulce fainuc! |
|
|
![]()
Post
#364
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 1 Joined: 15-October 09 Member No.: 7,295 ![]() |
Reteta pe care o am eu de 20 de ani (crema nu e asa de "friscoasa", ci ceva mai cremoasa) Diplomat 4 oua 300 ml lapte 250 g zahar 25 g gelatina coaja de lamaie netratata chimic zahar vanilat 500 ml frisca lichida nebatuta piscoturi sau blat fructe (proaspete, confiate, din compot, din care-avem) frisca pt. ornat Se fierbe laptele cu zaharul si ouale pana devine o crema, se adauga coaja de lamaie si gelatina (care in prealabil a fost inmuiata in apa si stoarsa). Se amesteca totul pana la rece. Se bate frisca cu zaharul vanilat si se adauga la crema. Se tapeteaza o cratita mai mare cu piscoturi sau blat, se toarna compozitia, se pun fructele in crema, se acopera iar cu piscoturi/blat. Se da la frigider de pe o zi pe alta. Se imbraca in frisca si se orneaza. reteta asta ii nemaipomenita...si eu o fac de o viata...poate 30 ani.... |
|
|
![]()
Post
#365
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) Jana!
|
|
|
![]()
Post
#366
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 543 Joined: 18-August 09 Member No.: 7,004 ![]() |
Gabita
6 albusuri batute spuma pe abur cu 200 g fructoza. Se amesteca cu 100 g nuca prajita si macinata. Se ia cu o lingurita si se pun in tava tapetata si se coc la foc potrivit. Crema: 6 galbenusuri se freaca cu 4 linguri fructoza si 1 lingura cacao si se fierb la foc mic. Cand se raceste crema se amesteca cu 150g unt. Se lipesc cu crema, cate 2 bezele. Prajitura cu 10 oua 10 albusuri se bat spuma in care se adauga treptat 200 g fructoza. Dupa ce s-a obtinut bezeaua se adauga 300g nuca macinata. Se coc 3 foi pe dosul tavii tapetate. Crema: 10 galbenusuri se freaca cu 7 linguri fructoza si se fierb la foc mic. Cand crema se raceste se amesteca cu 200g unt. Crema se imparte in 3 parti: intr-o parte se adauga ness, iar in celelate 2 parti, vanilie. Se umple astfel: se pune o foaie, apoi crema de vanilie, iarasi o foaie, crema de ness, iar o foaie, crema vanilie, iar pe ultima foaie se rade ciocolata min 70% cacao. |
|
|
![]()
Post
#367
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 543 Joined: 18-August 09 Member No.: 7,004 ![]() |
Si niste poze pentru cele doua prajituri:
Gabita (IMG:http://i584.photobucket.com/albums/ss281/scaii12/Retete/DSCN0940.jpg) Prajitura cu 10 oua (IMG:http://i584.photobucket.com/albums/ss281/scaii12/Retete/DSCN0938.jpg) Cele doua prajituri impreuna: (IMG:http://i584.photobucket.com/albums/ss281/scaii12/Retete/DSCN0941.jpg) |
|
|
![]()
Post
#368
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,153 Joined: 14-March 09 From: The moon Member No.: 6,083 ![]() |
(IMG:http://i751.photobucket.com/albums/xx158/kryss_10/Imagine101.jpg)
Prajitura televizor Coca: 1 ou, 100g margarina (Unirea), 180g zahar, o lingura amoniac stins, 3 lingurite cacao, 4 linguri de lapte si faina cat cuprinde. Blat: 6 oua, 8 linguri apa, 300g zahar, 9 linguri faina. Crema: 1 l lapte, 8 linguri faina, 2 linguri cacao, 300g zahar, 1 pachet margarina. Preparare: Coca: Le amesteci pe toate(nu conteaza ordinea), amoniacul il stingi cu putina lamaie.Coca trebuie sa fie ca pentru foile de placinta. Se coc 2 foi pe fundul tavii de la aragaz(ca sa fiu mai explicita, intoarceti tava de la argaz cu fundul in sus) Blat: Se bat albusurile cu zaharul si putina sare, apoi se pune cate un galbenus si se pune faina.Trebuie sa arate ca o coca de pandispan.Se coace in tava de la aragaz unsa cu margarina si tapetata cu faina. Crema: Faina, zahar, cacao se pun intr-un castron si se amesteca.Peste ele se pune o parte din lapte(cam 400ml) si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase.Restul de lapte se pune la fiert la foc mic. Cand a inceput sa se incalzeasca puneti compozitia din castron peste el si amestecati cu telul pana se omogenizeaza (ca o budinca).Se opreste focul si se pune pachetul de margarina in crema. Se amesteca pana se topeste margarina si intra in compozitie. Puneti pe o tava una din foile coapte pe fundul tavii,apoi crema, blatul, crema, foaie si iarasi crema. Se orneaza cu nuca de cocos. Va asigur ca o sa va placa.Daca aveti nelamuriri, sunt aici, intrebati-ma. |
|
|
![]()
Post
#369
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,153 Joined: 14-March 09 From: The moon Member No.: 6,083 ![]() |
Bilute
Biscuiti pisati(nu foarte fin), zahar pudra, margarina, esenta rom si putin lapte.Amestecati totul si apoi formati bilute in mana in care bagati cate o visina(din visinata).Si le tavaliti prin nuca de cocos. PS:Nu am scris gramajul pentru ca am pus asa la ochi. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Tort cu fructe 1 L lapte, 200g zahar, 2 sau 3 pachetele de gelatina, 1 L frisca Hulala, 1 conserva ananas, piscoturi. Preparare: Bati frisca. Pui gelatina in 200 ml lapte si o incalzesti pana se topeste.O amesteci cu zaharul si 800ml lapte. Adaugi zeama de la compotul de ananas si o parte din frisca si bati totul cu mixerul pana se intareste. Intr-o forma pentru tort pui jos fructe( ce preferati mandarina,portocala,kiwi...),apoi compozitia,piscoturile le puneti pe marginea formei,apoi ananas,kiwi...,iar compozitie, fructe, compozitie, fructe pana se umple forma pentru tort,eventual pana sus la piscoturi.Il lasati la rece ,apoi se pune pe un platou cu fundul in sus(scuzati expresia,dar nu mi-a venit altceva in minte acum). In 150ml apa se pune jeleu si se incalzeste pana se topeste si se toarna deasupra tortului si cu frisca ramasa se orneaza tortul (si mai puneti voi ce vreti pe el). PS: Sper ca m-am facut inteleasa. |
|
|
![]()
Post
#370
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Retete de savarina Sanda Marin - le pun pentru ca retetele de savarina apar te miri unde, da` nu spune nimeni ca de fapt, sint ale Sandei, nicidecum proprii. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Iaca asadar reteta de savarina (baba cu rom) si reteta de savarina cu pesmet.
Savarina cu pesmet 5 oua 5 linguri de zahar 5 linguri de pesmet 1 lingura rasa de faina unt pt uns forma Pt sirop: 1 pahar cu apa 150 gr de zahar 2 linguri de rom frisca marmelada de caise Se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema. Se adauga pesmetul fin cernut, faina si la urma albusurile facute spuma. Se unge forma de savarina cu unt, se presara cu faina, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. Se face un sirop potrivit de legat dintr-un pahar de apa cu 150 gr de zahar la care se aduga rom, dupa ce siropul s-a mai racit. Cand savarina este coapta se scoate din forma se stropeste cu siropul, repetand acesta operatie de 2-3 ori, pana ce savarina este bine imbibata. Se mai da citeva minute la cuptor. Dupa ce s-a racit, se intinde de-asupra un strat subtire de marmelada de caise, iar golul din mijloc se umple cu frisca batuta. Savarina se poate coace in forme mici dupa numarul persoanelor. Savarina din aluat dospit 250 gr faina 7 gr drojdie 1 dl lapte (100ml?) 3 oua 75 gr unt topit 1 lingura de zahar un praf de sare unt pt uns forma Pt sirop: 1 pahar cu apa 130 gr de zahar 2 linguri de rom frisca 1 lingura de marmelada de caise Cum se face savarina Se cerne faina intr-un castron mai mare. Se face groapa la mijloc in care se pune drojdia topita in 50 ml lapte abia cald si un praf de sare. Se adauga oule batute si restul de lapte incept, incet, . Se framanta totul bine de tot si pe urma se lasa la dospit intr-un loc caldut ferit de curenti (30 de minute). Apoi se adauga untul topit si cald cit il suporta mina si inca o lingua rasa de zahar si se framina foarte bine. Se mai lasa un pic Dupa care se aseaza savarinele in formele unse. Se lasa iarasi la dospit dupa care se coc la foc, potrivit 30-45 min. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se scufunda bine in sirop si se apasa usor cu mina, sa absoarba foarte mult sirop. Cind sint insiropate bine se tai eun capacel subire, se umplu cu frisca (nu hulala sau altceva, ci frisca adevarata din smintina), li se pune iar capacul si putina marmelada de caise. Asezam savarinele pe un platou. Siropul ramas se pune incet pe platou, sa ramina la baza savarinei pentru ca savarina inca mai absoarb sirop si dupa o zi. Gustul se definitiveaza cam la 24 de ore de cind sint gata. Daca mai ramine vreuna pina atunci... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Eu am facut savarina cu aluat dospit si face toti banii. Chiar la prima incercare, a iesit foarte buna! (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/08savarinetava03.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/09savarinegata04.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 08:07 AM |
|