IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

39 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Prajituri deosebite
kalua
post Jan 28 2006, 12:11 PM
Post #61





Musafir






Cred ca la al 10-lea tort Dobos vom fi specialiste si-n capacele lui  :D ...Si eu am avut tot la partea asta probleme, de-mi venea sa arunc totul pe geam afara  :-X
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jan 28 2006, 02:34 PM
Post #62


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Cred ca al 10-lea il voi face la batranete  ??? .... glumesc, in orice caz e un tort care trebuie facut pe indelete fara preocupari colaterale. Eu fierbeam pastele, cartofii, curatam zarzavat etcetc .... ieri am stat 12 ore in bucatarie  :o .... nu mai fac asa ceva.

Tiramisu tot aseara l-am facut, pana la urma am facut cantitate dubla si m-am incurcat in retet, adica am urmat-o pe a ta Kalua dar era 9 seara si n-am mai avut chef sa fierb galbenusurile in bain-marie asa ca le-am pus crude, sper sa nu ii imbolnavesc pe musafiri. Sotul meu l-a gustat pe tiramisu de dimineata si zis: "e super!". eu am tot gustat din crema care singura n-mi spune mare lucru dar combinatia finala piscoturi, cafea, cacao e geniala. (si-am pus si Marsala si nici nu se simte)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laryss_A
post Feb 1 2006, 11:57 PM
Post #63


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,448
Joined: 13-January 06
From: in the middle of nowhere
Member No.: 149



ma invatati si pe mine cum se face un tort de mere ? sarumana anticipat!  :-*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Feb 2 2006, 12:54 AM
Post #64


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Tort cu mere

lary_a iei o cratita de marime normala o ungi bine bine cu unt, presari mult zahar sa nu se mai vada untul apoi tai mere felii si acoperi fundul la cratita chiar in strat dublu.
cuptorul sa fie incins intre timp si dai cratita asta cu mere la cuptor (poti sa pui si miez de nuca daca vrei)

In timp ce merele stau la cuptor si se rumenesc- inmoaie
se face un pandispan simplu sau eu adaug si ulei si lapte +praf de copt

Deci:
separi cele 4-5 oua, bati albusurile spuma le lasi deoparte, pui 4-5  (cate oua ai ) linguri de zahar peste galbenusuri si 1 plic zahar vanilat si le freci cu mixerul spuma, apoi pui 4-5 linguri de ulei, apoi 4-5 linguri de lapte in care ai dizolvat o lingurita de praf de copt apoi 4-5 linguri de faina, amesteci totul bine cu mixerul apoi la sfarsit adaugi albusurie dar amesteci foarte incet cu miscari de jos in sus.

torni peste merele din cuptor. Cam in 20-25 minute e gata. Lasi vreo 10 minute apoi rastorni pe o farfurie. Cand s-a racit se mananca cu frisca pe deasupra.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laryss_A
post Feb 5 2006, 12:02 AM
Post #65


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,448
Joined: 13-January 06
From: in the middle of nowhere
Member No.: 149



multumesc h_ ....zilele astea cum am niste timp liber  ma apuc de tort :) si o sa va spun si cum mi-a iesit  8)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diotima
post Feb 7 2006, 06:10 PM
Post #66


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 239
Joined: 17-December 05
From: Grecia
Member No.: 113



kalua, sambata am programat si un Nemesis. I-am zis mamei, si singura obiectie a fost ca forma de chec e prea mica.Merge facuta intr-o tava, dubla in latime fata de forma de chec?Ma gandesc ca nu o sa iasa asa de inalta, dar asta nu ar fi o problema. :-*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 7 2006, 08:40 PM
Post #67





Musafir






merge, cum nu. Poate ca-i trebuie mai putin timp in cuptor atunci  :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diotima
post Feb 7 2006, 09:12 PM
Post #68


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 239
Joined: 17-December 05
From: Grecia
Member No.: 113



am hotarat ca o facem pe asta, si in cantitate dubla chiar  ;), ca la cat o iesi de buna...or sa se bata care sa manance mai mult  :-X. Tin minte ca zicea o tipa pe eva cand o facuse, ca era prea moale dupa ce se racise - in cazul asta se baga la frigider, nu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 7 2006, 09:29 PM
Post #69





Musafir






E inca molcuta cand se scoate din cuptor, se intareste in frigider.
Daca faci cantitati duble, las-o mult in cuptor, acoperita cu folie de aluminiu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diotima
post Feb 9 2006, 05:46 PM
Post #70


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 239
Joined: 17-December 05
From: Grecia
Member No.: 113



Am facut azi o cantitate (am zis sa nu fac cant dubla odata, ci separat). Am tinut-o in cuptor vreo 90 minute, pt ca cuptorul mamei merge cam incet  :(. Era destul de moale cand m-am uitat la ea, am lasat-o la racit, si cand o fi ok, o bag la frigider, sper sa se mai intareasca. "Starea" ei finala cum e, mai moale?mai pufoasa(asta a fost prima impresie cand am vazut-o)?sau se mai intareste ciocolata aia?
Altfel, mirosea super bine, imi venea sa-mi bag degetul in ea, si sa ma infrupt... :P
Go to the top of the page
 
+Quote Post

39 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 21st June 2025 - 04:42 PM