![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#61
|
Musafir ![]() |
Cred ca la al 10-lea tort Dobos vom fi specialiste si-n capacele lui :D ...Si eu am avut tot la partea asta probleme, de-mi venea sa arunc totul pe geam afara :-X
|
|
|
![]()
Post
#62
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Cred ca al 10-lea il voi face la batranete ??? .... glumesc, in orice caz e un tort care trebuie facut pe indelete fara preocupari colaterale. Eu fierbeam pastele, cartofii, curatam zarzavat etcetc .... ieri am stat 12 ore in bucatarie :o .... nu mai fac asa ceva.
Tiramisu tot aseara l-am facut, pana la urma am facut cantitate dubla si m-am incurcat in retet, adica am urmat-o pe a ta Kalua dar era 9 seara si n-am mai avut chef sa fierb galbenusurile in bain-marie asa ca le-am pus crude, sper sa nu ii imbolnavesc pe musafiri. Sotul meu l-a gustat pe tiramisu de dimineata si zis: "e super!". eu am tot gustat din crema care singura n-mi spune mare lucru dar combinatia finala piscoturi, cafea, cacao e geniala. (si-am pus si Marsala si nici nu se simte) |
|
|
![]()
Post
#63
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
ma invatati si pe mine cum se face un tort de mere ? sarumana anticipat! :-*
|
|
|
![]()
Post
#64
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Tort cu mere
lary_a iei o cratita de marime normala o ungi bine bine cu unt, presari mult zahar sa nu se mai vada untul apoi tai mere felii si acoperi fundul la cratita chiar in strat dublu. cuptorul sa fie incins intre timp si dai cratita asta cu mere la cuptor (poti sa pui si miez de nuca daca vrei) In timp ce merele stau la cuptor si se rumenesc- inmoaie se face un pandispan simplu sau eu adaug si ulei si lapte +praf de copt Deci: separi cele 4-5 oua, bati albusurile spuma le lasi deoparte, pui 4-5 (cate oua ai ) linguri de zahar peste galbenusuri si 1 plic zahar vanilat si le freci cu mixerul spuma, apoi pui 4-5 linguri de ulei, apoi 4-5 linguri de lapte in care ai dizolvat o lingurita de praf de copt apoi 4-5 linguri de faina, amesteci totul bine cu mixerul apoi la sfarsit adaugi albusurie dar amesteci foarte incet cu miscari de jos in sus. torni peste merele din cuptor. Cam in 20-25 minute e gata. Lasi vreo 10 minute apoi rastorni pe o farfurie. Cand s-a racit se mananca cu frisca pe deasupra. |
|
|
![]()
Post
#65
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
multumesc h_ ....zilele astea cum am niste timp liber ma apuc de tort :) si o sa va spun si cum mi-a iesit 8)
|
|
|
![]()
Post
#66
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
kalua, sambata am programat si un Nemesis. I-am zis mamei, si singura obiectie a fost ca forma de chec e prea mica.Merge facuta intr-o tava, dubla in latime fata de forma de chec?Ma gandesc ca nu o sa iasa asa de inalta, dar asta nu ar fi o problema. :-*
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#67
|
Musafir ![]() |
merge, cum nu. Poate ca-i trebuie mai putin timp in cuptor atunci :)
|
|
|
![]()
Post
#68
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
am hotarat ca o facem pe asta, si in cantitate dubla chiar ;), ca la cat o iesi de buna...or sa se bata care sa manance mai mult :-X. Tin minte ca zicea o tipa pe eva cand o facuse, ca era prea moale dupa ce se racise - in cazul asta se baga la frigider, nu?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#69
|
Musafir ![]() |
E inca molcuta cand se scoate din cuptor, se intareste in frigider.
Daca faci cantitati duble, las-o mult in cuptor, acoperita cu folie de aluminiu. |
|
|
![]()
Post
#70
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Am facut azi o cantitate (am zis sa nu fac cant dubla odata, ci separat). Am tinut-o in cuptor vreo 90 minute, pt ca cuptorul mamei merge cam incet :(. Era destul de moale cand m-am uitat la ea, am lasat-o la racit, si cand o fi ok, o bag la frigider, sper sa se mai intareasca. "Starea" ei finala cum e, mai moale?mai pufoasa(asta a fost prima impresie cand am vazut-o)?sau se mai intareste ciocolata aia?
Altfel, mirosea super bine, imi venea sa-mi bag degetul in ea, si sa ma infrupt... :P |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st June 2025 - 04:42 PM |
|