![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#11
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Da reteta, mama ei... salivez ca un cupil. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#12
|
Musafir ![]() |
Uite aici.
La ornatul ganganiei e nevoie de 2 bomboane Toffifee (ochii), o bucatica de melc Haribo de lemn dulce sau o bucata de fruct de vanilie (gura), doua bastonase de biscuit cu glazura de ciocolata (aici se numeste Mikado produsul). |
|
|
![]()
Post
#13
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Am recunoscut Toffifee dar de unde naiba o sa gasesc martipan nu stiu... Nu am vazut,gustat, atins martipan in viata mea... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/huh.gif)
Cred ca preiau numai "fata" si fac "fetita"blonduta- nu va fi sigur acelasi gust, dar la capitolul capsune stam prost in octombrie... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) La sfirsitul asta de saptamina intentionez sa produc ceva dulce... musai... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#14
|
Musafir ![]() |
Martipanul se poate face si de casa: 500g migdale macinate foarte fin (cele din comert mai trebuie date o data prim masina) se amesteca cu 500g de zahar pudra. Iar se macina (eventual in blender). Se adauga 10g aroma/ulei de migdale si 3 linguri de apa de trandafiri.
|
|
|
![]()
Post
#15
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Kalua, esti o comoara la casa omului! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#16
|
Musafir ![]() |
Mamelor, ce mai faceti pentru copii?
Eu, de ex., la sfarsit de saptamana ii fac fiica-mii orez cu lapte sau gris cu lapte in diverse variante. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#17
|
Musafir ![]() |
Paine vrajitoreasca
e dulceaga si aduce la gust a turta dulce, aromata bine, dar are consistenta unei paini cu coaja foarte crocanta 1/2 cana miere lichida 1/2 cana zahar 2 1/2 cani faina coaja de la o lamaie netratata chimic 1 lingurite praf de copt 2 lingurite anason macinat (noi am folosit un condiment pentru paine din comert cu anson, coriandru si secarea) 1 lingurita nucsoara macinata 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita piper macinat 1/2 lingurita sare Se fierbe 1/2 cana apa intr-o olita, se ia de pe foc si se pune in apa zaharul, mierea, coaja de lamaie si ansonul. Se da la racit cat de cat. Intr-un bol se amesteca celelalte ingrediente si la sfarsit se adauga apa dulce. Se framanta, i se da o forma rotunda, se pune pe-o tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit (175°C) 45 minute. Cine vrea poate face cu cutitul o pentagrama pe paine inainte de a o baga la cuptor. Cand se scoate din cuptor se inveleste intr-un servet de bucatarie si se lasa asa la racit. (IMG:style_emoticons/default/secret.gif) Vrajitoarele au 21 de sarbatori pe an: 13 luni pline, apoi inceputul si mijlocul fiecarui anotimp, astea-s datele la care se face painea asta. Pentagrama facuta de fiica-mea a fost cam adanca, de-asta arata painica asa: (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_6330.jpg) |
|
|
![]() ![]()
Post
#18
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Eu am facut gogosi duminica(poza o postez la topicul adecvat),Iar fetita mea si nepotul meu m-au ajutat la pudrarea lor cu zahar
(IMG:http://i3.tagstat.com/images/user3/53/77/45/5377454335-63866231.jpg) |
|
|
![]() ![]()
Post
#19
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Mai nou, copiluta mea vrea sa ma ajute la toate prin bucatarie. Cel mai mult ii place sa spele vasele (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si sa dea cu mopul.
Chiar daca e micuta, nu o opresc . O las sa faca ce vrea, bineinteles supravegheata. La salate ma ajuta mult. Ma intreaba cate-n luna si-n stele (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) si atata povestim mancarea ca nu are cum sa nu iasa buna. Intr-o zi m-a ajutat sa fac mici. Mai intai s-a uitat la mine, apoi si-a suflecat manecile , si-a udat mainile si a inceput sa modeleze mici. Sa vedeti ce mandra era cand am adus la masa platoul si l-a servit ea pe "tati" cu mici facuti de ea (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) "Sunt buni tati? Eu i-am facut!" |
|
|
![]()
Post
#20
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Biscuiti trufa
100g ciocolata; 45g unt; 55g zahar (pudra sau tos); un varf cutit sare; 2 oua mici; 100g faina; 1 lingura de cacao; 0.5 lingurita de praf de copt, arome: vanilie, esenta de rom, amaretto etc 3 linguri de zahar pudra pt tavalit biscuitii - cicolata + untul se topesc pe foc si se trage craticioara deoparte - se adauga zaharul (fetele din Canada pot pune 100g dat fiind ca zaharul de la noi nu e atat de dulce) si se amesteca bine - adaugam faina, praful de copt si lingura de cacao, apoi ouale si amestecam pana obtinem o compozitie care nu curge de pe paletele mixerului (deci adaugati putina faina daca vedeti ca e prea curgatoare) - dati la frigider pt 1.3- 2 ore - tapetati cu hartie cerata sau de pergament (o ador) o tava mare - formati bilute dintr-o lingurita de compozitie - bilele se dau prin zahar pudra si se aseaza pe tava cu ceva distanta intre ele - se coc la foc potrivit in cuptorul incins in prealabil aproximativ 15 minute |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:17 AM |
|