![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#11
|
Musafir ![]() |
Uleiul de masline din Kalamata nu e o garantie pt. calitate.
Eu sunt din Germania si anul trecut iar s-au testat uleiurile de masline (vreo 25), sunr unele din Kalamata, chair scumpe, care sunt pline de emolienti :o |
|
|
kalua |
![]()
Post
#12
|
Musafir ![]() |
Nu stiu care dintre noi doi e cu handicapul :fluierat:
Emolientii in general sunt niste sulfonati de carbon (detergentii se bazeaza pe el). Astia de care spuneam eu sunt ca niste plastifianti (fac moale). Nu stiu exact de ce sunt bagati in uleiul de masline, imi inchipui pt a-l inmulti si asfel de a avea parte de productie record :'( |
|
|
judith |
![]()
Post
#13
|
Musafir ![]() |
de ce?
|
|
|
judith |
![]()
Post
#14
|
Musafir ![]() |
Multam pt raspuns.
Si nici nu putem cali in el fara sa-si piarda calitatile? Recunosc ca o faceam destul de des. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#15
|
Musafir ![]() |
Din cate stiu eu nu exista nici un motiv stiintific caresa ne impiedice sa prajim in ulei de masline.
Uleiurile native (indiferent ca-i "extra" sau nu) se pot infierbanta pana la 180°C fara sa fie nocive. Totusi la 180°C uleiul nativ isi pierde din aroma, o parte din vitamine se pierde; intrebarea este daca vrem si daca ne da mana (buzunarul) sa folosim un ulei bun pe care-l alegem tocmai pt. felul in care a fost facut (la rece) sa-l infierbantam. Iar uleiul rafinat de masline poate fi infierbantat pana la 210°C (la rafinare uleiul este supus unei temperaturi mult mai mari decat cea produsa la noi in tigaie) :) Eu una totusi calesc in el :rusinosul: |
|
|
![]()
Post
#16
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 ![]() |
bai, da' totusi o marca buna de masline care sa se gaseasca si in ro, va rog.....ma intere pentru bebelul meu de 1 0luni, nu pentru mine...
sorin, sau altcineva, help me cu info: uleiul de masline poate fi alergogen?tot pentru bebe ma refer, care are dermatita atopica, si cineva imi spusese cum ca copilul ei a facut alergie la uleiul de masline :o.... de teama l-am exclus si l-am inlocuit cu clasicul ulei de floarea-soarelui, caci cel de porumb inmoaie scaunul si nu i-l pot da. pot spune ca uleiul de masline il pun direct in mancarea deja preparata, deci ma intere sa fie de calitate foarte buna caci nu il pregatesc termic. apoi, pe corpul bebelului pot folosi acest ulei de masline, pentru a-i inmuia pielea foarte aspra de la dermatita atopica?si daca da, in combinatie cu ceva anume? |
|
|
![]()
Post
#17
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 14 Joined: 23-January 06 Member No.: 161 ![]() |
Am aflat de la un arab ca uleiul de masline preparat dupa metoda traditionala, 100% naturala, trebuie sa fie inchis la culoare si foarte gros (ca uleiul de motor). Am descoperit asa ceva numai la magazinele arabesti. Dezavantajul e ca acolo uleiul vine in butoaie mari, de 50 de litri si iti pun ei in sufertas pentru acasa. Intr-adevar, gustul e altul, uleiul e mai spornic, iar despre efectele asupra parului si pielii, nu mai spun nimic, fiindca a spus Dore tot :D
|
|
|
![]()
Post
#18
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 79 Joined: 9-December 05 Member No.: 66 ![]() |
Cele mai bune marci de ulei grecesc de masline sunt:
Elais, Minerva si Mitilinis . Primul este si destul de cunoscut si cred ca se poate gasi in Romania - parca am vazut la Mega Image mai de mult. Nici nu mai stiu daca mai e deschis supermarketul asta :) |
|
|
![]()
Post
#19
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 ![]() |
QUOTE AAm descoperit asa ceva numai la magazinele arabesti. QUOTE Din pacate...da poate fii foarte alergogen si sunt unii care sunt alergici chiar la inflorire :( mai ales la cei cu probleme de cai respiratorii!! multumesc mult , sorin...uite ca nu stiam ca se apote ca uleiul de masline sa creeze/agraveze alergiile...dar e binevenita informatia ta :-* QUOTE AAm descoperit asa ceva numai la magazinele arabesti.
|
|
|
![]()
Post
#20
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 ![]() |
QUOTE Te rog din toata inima...lui "ala mic" :) sa nu cumva sa-i dai ulei din ala la butoi de 50 km :o Sa folosesti doar ulei imbuteliat in sticle pe care apar...data imbutelierii, soiul de masline, numele firmei si mai ales sa aiba ticheta de la IOOC! In rest nimic chiar daca are gust si miros de "rai"!! Sorin. sorin, iti multumesc din suflet pentru atentionare....si parca spuneai ca uleiul tre' sa fie mai veki de 1 an jumate, k? daca vei avea vreodata kef sa ne impartasesti despre criteriile de alegere a unui ulei de masline (in detalii, of course), suntem numa' oki si....."ureki'...deci, orice sfaturi ar fi binevenite, avand in vedere ca la noi...ca la nimeni :( so, remember: etiketa IOOC...hmmm..usor de retinut (te uiti in portofel si spui: :fluierat: IOOC ;D)... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 10:21 PM |
|