![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Galusti-servet de paine
(la bucata, care se taie felii) 250g chifle vechi de-o zi sau doua (sau franzela) taiate in cuburi 4 linguri unt 1 ceapa tocata marunt 3 oua 250ml lapte sare, nucsoara 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt Se caleste ceapa in unt si se toarna peste cuburile de paine. Se despart ouale in galbenuse si albuse. Galbenusele se amesteca cu laptele, patrunjelul si condimentele si se toarna peste paine, se amesteca totul foarte bine. Se lasa sa stea 30 minute. Intre timp se bat spuma albusele si dupa cele 30 minute se amesteca cu restul. Se intinde un prosop de bucatarie, peste el se pune folie de aluminiu care se unge cu ulei. Din "aluat" se formeaza un "carnat" gros (diametrul 5-6-7 cm) care se pune pe folia de aluminiu. Se ruleaza si "inchide" foarte bine bine folia si servetul, mai ales la capete ca nu cumva sa se desfaca (se prind capetele cu ata). (IMG:http://static.flickr.com/51/136506598_a222f9b03c.jpg) Se pune la fiert la foc mic in apa cu sare 25-30 minute. Deci apa n-are voie sa bulbuceasca tare, dar totusi sa fiarba. Se scoate din apa, se clateste scurt cu apa rece, apoi se desface cu grija. Se taie in felii de ca. 1 cm (cu ata merge cel mai bine). Merge mai usor cu taiatul painii dac-o taiati cand e proaspata si o lasati o zi sa se usuce. Eu fac numai asa dupa ce mi-am zdrelit mainile de vreo doua ori. SE mananca ca garnitura la tot ce are sos. Mie nu mi-au iesit cand am facut prima data, erau foarte moi la suprafata, iar in mijloc nefacute. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) M-am specializat pe parcurs. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Kalua, se pune la fiert cu tot cu servet? Acu sa imi ierti intrebarea proasta...
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da, cu tot invelisul, cu foaia de aluminiu si cu prosopul, altfel s-ar imprastia in apa.
Intrebari proaste nu exista, numai astfel de raspunsuri (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Tiii... ciudata treaba asta cu prosopul... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Saru` mina de lamurire! |
|
|
strumfita |
![]()
|
Musafir ![]() |
Kalua unde gasesc reteta la sos cu ciuperci? carnea de porc e fiarta? cred ca nu ma bag sa fac galusti, mi se pare asa de complicat !!!
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Carnea-i prajita. Pun reteta de sos la topicul cu sosuri.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 12:01 AM |
|