IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

413 Pages V  « < 228 229 230 231 232 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce mancam azi: Dieta Montignac, PARTEA A II-A: Idei pentru meniuri Monti
mihaela1977
post Nov 4 2008, 09:51 AM
Post #2291

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: deva, HD
Member No.: 5,029

Dr. Wise,mersi de reteta, cu siguranta o voi face intocmai.
Daca nu am tava pt. briose pot face painicile filosofale in tavita de chec?Sunt conforme pt. faza I, nu?
Meniul de azi:MD=finn crips, dulceata conforma,lapte,fulgi ovaz, imi voi face o cafeluta ; P=supa pui, varza anatolica( imediat ma apuc de ea), G=mere rase cu scortisoara, C=sper sa fie doar pomelo, aseara am papat mere rase.
Sper sa inceapa incet, incet si kg. mele sa se miste.

Pescarush, faina integrala nu tb. folosita deloc in faza I, sau doar la prajeli?!
Go to the top of the page

+Quote Post
dr_wise
post Nov 4 2008, 10:28 AM
Post #2292

Musafir

QUOTE(pescarush @ Nov 4 2008, 03:34 AM) *
Doctore, as zice ca e de faza 2, datorita fainii integrale. Dar nu suna rau! (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif)

Reteta originala e cu faina si pesmet. Am adaptat-o cum m-a dus mintea. Mie mi s-a parut inedita combinatia ou + patrunjel + usturoi.
Eu mai fac o smecherie cu carnea de snitele, pui sau porc, nu conteaza; atunci cand prepar carnea, pun intre feliile de carne ceapa taiata fideluta si acopar farfuria cu o folie de plastic, dupa care tin carnea cateva ore la frigider. Aroma de ceapa intra in carne si ii da o savoare deosebit de placuta. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

QUOTE(EmptyG @ Nov 4 2008, 08:29 AM) *
doctore, tu chiar pui 4 galbenuse la ciorba radauteana?? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) eu pun 1, maxim 2...mi se pare mult, mi-e frica pt colesterol ...

(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Stii cum se spune, de ce ti-e frica, nu scapi!
Da, pun 4 galbenuse, mixate cu 250ml smantana lichida. Chiar am inceput sa ma indragostesc de smantana asta frantuzeasca, lichida. La inceput ma uitam precum curca-n lemne la ea, dar acum o gasesc tare eficienta pt ciorbe.
Gandeste ca sunt 4 galbenuse pt 3L lichid, lichid care se consuma in 3 zile/ 2 persoane.
Unde e pericolul?
Eu, in general, consum f rar oua si n-am probleme cu colesterolul. Mai mult, am citit ca femeile sunt protejate de depunerile de colesterol, atata timp cat sistemul lor hormonal functioneaza bine. Din cauza asta si procentul de atacuri de cord e mult mai mic la femei, decat la barbati. Problemele cu colesterolul incep sa apara de abia dupa ce se instaleaza menopauza, sau daca exista cumva deja o dereglare in organism.

+Quote Post
mihaela1977
post Nov 4 2008, 10:33 AM
Post #2293

Tratabil
**

Oare la noi exista smantana lichida? De care si pe unde daca este? Probabil ca asta nu face deloc cocoloase, vesnica pb la ciorbe.

+Quote Post
dr_wise
post Nov 4 2008, 10:42 AM
Post #2294

Musafir

Ptiuuuuu!
Uitai sa scriu meniul de ieri:
d - 2 iaurturi cu fructe si fulgi ovaz, cafea cu lapte
p - ciorba de fasole cu ciusca murata, branza Camembert cu un deget de vin rosu sec
s - 2 portocale
tarziu (ca am prostul obicei sa stau pana pe la 0130 am in noapte la PC) - branza Camembert cu 1 deget de vin (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

QUOTE(mihaela1977 @ Nov 4 2008, 11:33 AM) *
Oare la noi exista smantana lichida? De care si pe unde daca este? Probabil ca asta nu face deloc cocoloase, vesnica pb la ciorbe.

Aici n-am gasit neam smantana ca-n tara, cum eram eu obisnuita, zdravana, sa infigi lingurita in ea. Eu cumparam totdeauna d-aia varsata, proaspata. Habar n-am cum voi gasi smantana pt sarmalele de Craciun. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Asta de aici e ambalata asa:
(IMG:http://i177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2061.jpg)
iar la continut scrie: creme entiere, lait ecreme, stabilisant: carraghenanes.

This post has been edited by dr_wise: Nov 4 2008, 10:50 AM

+Quote Post
mihaela1977
post Nov 4 2008, 10:57 AM
Post #2295

Tratabil
**

Dr.Wise, daca tot ai pomenit de sarmalele de craciun-imi plac f. mult- ai vreo idee de sarmale conforme? caci orez +carne=boom (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)

+Quote Post
dr_wise
post Nov 4 2008, 01:47 PM
Post #2296

Musafir

Dar cine ti-a spus ca n-ai voie carne? Eu le fac fara orez si gata, care-i problema?

+Quote Post
ToothFairy
post Nov 4 2008, 01:57 PM
Post #2297

Incurabil

Group: Editorialist
From: SB
Member No.: 1,062

miha, sarmale de faza 1 bune nu prea ai cum sa faci...decat cu orez salbatic (d-ala negru)...orezu` salbatic de la Scotti este un mare "fas" ca de fapt e un procent foarte mic de orez salbatic, d-ala negru...si restu`, cine stie ce orez o fi..poti in schimb sa faci sarmale FOARTE bune cu orez basmati, da`-s de faza 2, da` nu conteaza...ca o data pe an e Craciunu` (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
doctore, eu oricum is cam protectiva asa cu sanatatea mea...si tot nu pun 4 galbenusuri (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) ca o pap numa` io ciorbica (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si ar inseamna 4 galbenusuri pe saptamana, ceea ce stu` ca-i cam mult...de persoana...si hormonal nu stu` cat is de protejata, avand in vedere ca am mici dezechilibre manifestate prin chisturi ovariene...
AZI:
MD - fulgi ovaz cu lapte, 2 patratele cioco 75%
P - ciorba de pui , snitel curcan, salata de ciuperci (avea zahar salata asta, da` cat de mult zahar sa aiba sa`mi dea peste cap pancreasu`?...oricum, am aruncat otetu` in care erau ele, am pus otet de-al meu, si diluat cu apa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )) )
C - am pofta de orez cu lapte..

+Quote Post
mihaela1977
post Nov 4 2008, 02:11 PM
Post #2298

Tratabil
**

Nu am mai facut varza calita cred ca de cativa ani insa varza anatolica la cuptor e de nota 10 cu felicitari. Nu-mi vine sa cred ca o mancare de varza poate fi asa de buna. Sunt convinsa ca ii va placea si sotului meu deseara, el de regula nu mananca varza proaspata gatita. (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) Sunt convinsa ca si alte retete pe care le voi incerca ma vor surprinde foarte placut.

Mersi, EmptyG, asa voi face de Craciun.

+Quote Post
pescarush
post Nov 4 2008, 02:30 PM
Post #2299

Musafir

QUOTE(mihaela1977 @ Nov 4 2008, 02:51 AM) *
Pescarush, faina integrala nu tb. folosita deloc in faza I, sau doar la prajeli?!

Miha, faina integrala ai voie in faza 1, dar combinata numai cu glucide (deci nu carne, branza, galbenusuri, ulei etc.)
Doctore, reteta suna minunat, eu le-am atentionat mai mult pe fete ca e de faza 2.
Eu am schimbat meniul aseara, am mancat 2 sarmalute cu smantana (faza 2, ca erau cu orez Basmatti). Buuune au fost, s-a lins Sunny pe botic. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Noi impartim mancarea. Azi dimineata i-am mai pus o sarmaluta in castronel si a fost foarte bucuroasa.
Meniul meu pe azi:

D - cafea, 2 clementine, pauza, cereale cu lapte. Mi-e pofta de mere razuite cu fulgi de ovaz, dar n-am timp sa-mi fac dimineata, asa ca las pe vineri, cand voi sta acasa. Sper sa mai am mere pana atunci. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
P - pastrav la cuptor cu legume
G - un mar
C - (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) inca nu stiu, poate humus cu ardei, conopida, rosie.

This post has been edited by pescarush: Nov 4 2008, 02:31 PM

+Quote Post
kalua
post Nov 4 2008, 02:52 PM
Post #2300

Musafir

Mai doftoreaso, cum sa n-aiba aia smantana? (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Am cautat special pentru tine cum ii spune acolo, la tine: Sauerrahm/Crème épaisse e smantana groasa, putin acrisoara.
Séisse Ram e frisca lichida neindulcita.
Mai exista cica Crème fraiche (nu stiu ce sa-ti spun de ea, ca cica-i cu totul altceva decat in Germania).

+Quote Post

413 Pages V  « < 228 229 230 231 232 > » 
Closed TopicStart new topic
4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 10:48 AM