![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#2991
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Doftoreaso, cum tai fileul de porc de-ti ies snitele asa mari? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Eu una il tai doar in medalioane si ar iesi niste mini-snitele din ele. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Kalua, incearca sa le tai pediagonala. Si batute bine. Da` bine de tot. Maxim 0,5 cm. Cu cit sint mai subtiri snitelele ,cu atit sint mai bune, mai gustoase. Alt "secret" de-al meu snitele: daca sint batute si sarate si piperate de seara, date la frigider intr-o punga cu cit mai putin aer si prajite a doua zi, snitelele vor fi de o mie de ori mai bune. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#2992
|
Musafir ![]() |
Pai se spune ca taiatul carnii sa nu se faca niciodata de-a lungul fibrei, ci perpendicular. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
S-apoi snitelele foarte subtiri nu-mi plac (asa le face maica-mea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Stau acum si ma gandesc ca poate doftoreasa noastra le-a facut din asa ceva, ca se numeste prin unele parti tot muschi (IMG:http://teacher.schule.at/Denksport/Schwein%20Karree.jpg) Pentru mine fileul/muschiuletul e asta (IMG:http://www.rezeptewiki.org/images/thumb/f/f5/Schweinefilet_roh.jpg/300px-Schweinefilet_roh.jpg) On topic: aseara am mancat totusi niste mancarica de mazare cu carnati, mi-au facut pozele de pe forum pofta de mancare. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#2993
|
Musafir ![]() |
'Morning!
Kalua, am facut snitele dintr-o bucata de carne asemanatoare cu primul exemplu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (si este tot muschi) Iar pt Di, cu dedicatie speciala, un secret mostenit de la tata, Dumnezeu sa-l odihneasca, ca era mare bucatar si cofetar (nici nu-mi vine sa vorbesc despre el la trecut (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ): pe langa sare si piper, el adauga si felii subtiri de ceapa uscata intre snitele, le depozita intr-o cutie inchisa ermetic cu capac si le tinea la frigider pana a doua zi. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Incearca!Aroma de ceapa intra in carne si ii da un gust taaaaaaaaaare placut! Simplu, dar de efect! In dimineata asta am mancat tarziu, fiindca am avut ceva de rezolvat la prima ora asa ca, acum 20 minute, cand am aterizat lihnita de foame acasa, am halit: 2 wasa 24% fibre cu gem prune + 2 wasa cu b.proaspata sarata 0% grasimi si felii de castravete + 1 cana lapte + 1 cana cafea black. Revin mai pe inserat, acum o tai la franceza. This post has been edited by dr_wise: Jan 21 2009, 12:42 PM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#2994
|
Musafir ![]() |
Bre, ia sa treceti secretele snitelului la topicul cu pricina, ca-i pacat de la Dumnezeu sa se piarda pe aici!
Las' ca vineri fac snitele, carnea o am deja, deci le bag cum ati spus, de-abia astept! Doftoreaso, iaca m-am lamurit, intelegi acum de ce nu pricepeam cum faci din tantar armasar? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Aici se numeste numai ala micu' file, aluia mai mare muschiulet/file fals sau cotlet fara os. Greu, bre, cu "regionalismele" astea, imprastiate peste tot cum suntem. |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#2995
|
Musafir ![]() |
Si eu fac snitele din ambele feluri de muschi. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Le prefer pe cele facute din muschi file, si nici mie nu-mi plac subtiri. Daca sunt prea subtiri, mi se par mai uscate. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Ia sa incerc si eu "secretele" voastre. Cu sare si piper le lasam si eu in frigider de cu seara, dar n-am stiut sa pun si ceapa intre feliile de carne. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Doctore. dar cum adica ceapa uscata? (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Eu mananc azi asa: D - o cafea, apoi un mar, pauza, cereale cu lapte P - spaghettini cu sos de rosii cu ciuperci (sper sa am rabdares a fac si o salata (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ) C - inca nu stiu, revin. This post has been edited by pescarush: Jan 21 2009, 03:11 PM |
|
|
![]()
Post
#2996
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
La noi ceapa uscata se numeste aia care nu e verde (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Inteligenta explicatie, nu? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Adica, ceapa normala (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#2997
|
Musafir ![]() |
Philia, mersi de explicatie. Asa toanta sunt cateodata. (IMG:style_emoticons/default/slap.gif)
|
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#2998
|
Musafir ![]() |
Exact la aia m-am referit. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Merci Philia! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
Post
#2999
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 276 Joined: 19-January 09 Member No.: 5,691 ![]() |
Arata bine snitelele alea, de mult nu am mai facut cu carne de porc...
Sar peste ziua de ieri (si peste cina de luni) ca sunt racita rau si ieri am mancat numai prostii ca nu prea pot inchiti. Azi: MD: mar, capsuni P: varza calita cu carne Snack: ceva vegetale (ardei, castravete...) Cina: o sa vad atunci |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#3000
|
Musafir ![]() |
Eu am pus de niste ciuperci umplute, la cuptor.
Revin cu poza "de colectie". (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Sa va povestesc ce-am facut azi. La ora de franceza Carolle ne-a dat ca tema sa pregatim o prezentare a tarii de unde venim, folosind verbele devoir, falloir, pouvoir, vouloir, adica sa ne imaginam ca ea vrea sa ne viziteze tara si sa ne gandim ce ar putea sa viziteze si ce-i musai sa nu rateze. OK....asa ca am pornit cu prezentarea punctelor de atractie din Bucuresti, daca tot aterizeaza pe OTP, inclusiv o seara petrecuta la "Carul cu bere" (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) , cu bucatarie traditionala romaneasca si muzica si dansuri populare romanesti, apoi i-am zis ca are de ales intre munte, sau mare, sau amandoua, inclusiv Valea Prahovei si nordul Moldovei, la optiunea munte. Sunt ffffffffffffff mandra de mine, fiindca i-a captivat asa de tare prezentarea, incat toti au mentionat ca vor sa viziteze Romania! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Si sa stiti ca aveau de ales intre Turcia, Ungaria, Italia, Germania, M.Britanie, Olanda, SUA, sau Canada. Eeeeeeeeeeeeeee?! Urla sau nu urla patriotismul in mine? Vreau sa va spun ca m-am indragostit de orele de franceza! E o atmosfera asa de placuta, iar Carolle e tinerica si simpatica foc! Aaaaa! Imre, colegul ungur, a prezentat Budapesta. Numai el stie ce-a zis acolo, in franceza lui ungureasca (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (vorbeste repede si nu-i intelegi nici franceza, nici engleza, dar e un tip tare de treaba, dar la un moment dat a zis ceva de vinurile unguresti si-a scos de sub masa o sticla de Tocai, prilej cu care toti ne-am tavalit pe jos de ras, plus pahare, si, continuind sa povesteasca numa' el stie ce, a scos dopul de la sticla si a servit tot poporul cu un deget de vin rose...dulce. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) A fost taaaaaaaaare frumos! Hai c-o tai la ciuperci, sa nu se arda! I'll be back! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 22nd June 2025 - 11:49 PM |
|