IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

413 Pages V  « < 333 334 335 336 337 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce mancam azi: Dieta Montignac, PARTEA A II-A: Idei pentru meniuri Monti
pescarush
post Feb 6 2009, 03:50 AM
Post #3341

Musafir

Cleo, mie-mi place cand iti bagi nasucul pe-aici. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Asa mi-a spus si mie un dr., ca diabetul de tipul 1 este cel facut in copilarie. Mama are de tipul 2, si ia si ea ceva medicamente, parca Amaril (nu vreau sa spun prostii, dar sunt luate din Romania). Da, Ghemotoc e in Toronto.
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Feb 6 2009, 03:59 AM
Post #3342

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Probabil au denumiri diferite dar substanta activa pesemne e aceeasi. Cei cu tipul 1 iau Humalog, Humulin etc. Am avut nu demult o sedinta cu seful comitetului medical de la noi si spunea ca daca traim suficient de mult toti facem diabet. Explicatia e mai laborioasa insa cat se poate de bine documentata. Exista asa numitul metabolic syndrome care cumuleaza mai multi ''factori'' si cei care ii 'poseda'' prezinta un risc mai mare pt boli coronariene si diabet de tip 2.

Ghemotoc bine ai venit pe elady (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
pescarush
post Feb 6 2009, 04:06 AM
Post #3343

Musafir

(IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) n-am stiut, dar eu oricum am sanse destul de ridicate de a ajunge la diabet, cred ca toti in familia mamei (dinspre partea bunicii) au diabet. asta a fost si unul din motivele care m-au convins sa ma apuc de Monti.

This post has been edited by pescarush: Feb 6 2009, 04:27 AM

+Quote Post
MarthaToma
post Feb 6 2009, 09:16 AM
Post #3344

Dependent

Group: Tratabil
From: Iasi
Member No.: 5,733

Neatza fetelor si o zi minunata!
EU am pacatuit aseara cu o felie de cozonac (de la mama de-acasa) si 3 patratele de ciocolata total neindicata ... nu m-am putut controla, parca mi s-a resetat memoria cand am vazut cozonacul (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Pentru asta azi am redus micul dejun la 1 mar ce-l voi minca pe la 10.
Dimineata am inceput-o cu o cafea neagra. In weekend ma duc sa-mi fac provizii de ceai verde in diverse combinatii si sper sa las si cafeaua.
Prinz (13.00): 2 pulpe de pui la gratar cu pastai facute cu putin sos de rosii de casa
18.00: omleta + salata de varza

+Quote Post
angy03
post Feb 6 2009, 09:20 AM
Post #3345

Tratabil
**

From: Bucuresti
Member No.: 4,982

Buna dimineata,

in sfarsit sunt mai bine!!! azi sunt si la servici - am inceput al doilea tratament si vad ca raspund binisor

incep prin a scrie ce mananc azi asa ptr moralul meu:
d- fulgi de secara + iaurt 0,1 % + una cafeluta mica (tot mai mica pana voi incerca sa renunt de tot)
g - ananas fruct
p - carne de pui la gratar cu salata de varza alba
g - restul de ananas
s - fasole batuta cu salata de varza
si ceai la greu

am o ciocolatica pe birou - nu stiu cine mi-a pus-o si ma intaresc singura sa nu o incep - probabil o sa o dau cadou cuiva.

Cleo si pescarus - si in familia mea sunt diabetici - din partea mamei aproape toti inclusiv mama care deja face insulina de 2 ori pe zi (dimineata si seara)
Am vb si cu sora mea care este bichimist /farmacist si o sa-i fac si ei un program Monti zilnic ptr alimentatie corecta

Apropos la ce spunea Kalua - cat a fost in spital la centrul de nutritie Paulescu - baza au fost cartofii - painea si carnea (mai putina) - sora mea si eu ne-am ingrozit avand in vedere ce spun cartile de nutritie ptr diabetici
Vreau sa ma sfatuiesc cu voi asupra unui regim echilibrat - doctorul care o trateaza ne-a spus ca nu este nevoie sa inceapa alimentatie conforma MM atata timp cat face insulina - nu vreau sa comentez

O zi frumoasa tuturor (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)

+Quote Post
dr_wise
post Feb 6 2009, 11:04 AM
Post #3346

Musafir

Buna dimineata!
Mic dejun: lapte cald cu fulgi ovaz, cafea black.
Astazi am pofta de peste...ca sa nu zic ca ma chinui de cateva luni sa fac "Calamari farciti" a la Toninocious. Ba am chef sa prepar calamari, dar nu gasesc proaspeti, ba gasesc, dar mi-e o lene de ma doare.
Voi ce mai gatiti?

+Quote Post
angy03
post Feb 6 2009, 11:36 AM
Post #3347

Tratabil
**

pentru maine - pireu de spanac + pui (inca nu stiu daca-l fac pane sau la gratar )
si o ciobita de porc / incerc ceva nou - cu usturoi

duminica - greu de decis - varza salata cu diverse carnuri (pui mai ales sau porc)
nu prea sunt inspirata - ma uimiti voi cu fotografiile si imi doresc sa fac si eu asa ceva
poate incerc sa fac painica filozofala - sa vedem- functie de timp

+Quote Post
misu
post Feb 6 2009, 12:08 PM
Post #3348

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 5,657

Salut,fetele-cucuietele!Anunt cu mandrie ingurcitarea a 1,250l apa ieri si renuntarea la ambele gustari,dar cu mai putina insulina facuta si dimineata si seara( e drept ca glicemia fuse o tara mai mare-194-dar cum eu am avut si 540 nu ma sperii din atata lucru (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Azi mananc:
MD:2mere mici( si acre)rase,amestecate cu 3 lingurite fulgi de ovaz si 4 smochine+un ceai neindulcit
P:ciorba de os afumat dreasa cu otet,2 oua si o smantana 12%( am pus in ea 1 morcov,1 pastarnac,1 ceapa,1 ardei gras)+o portie din fasolea verde de ieri( cineva trebuie s-o manance si pe-asta)
G:o mandarina
C:pui cu sos de rosii si ciuperci+salata
G2:3 smochine
Am spus si ingredientele ca sa ma corectati de gresesc.
In privinta diabetului,eu n-am pe nimeni in familie bolnav,l-am facut pe soc,la o luna dupa ce am operat-o la cap pe sora mea mai mica cu10 ani si pe care o iubesc teribil.Aveam 38 de ani atunci.Am luat Medformin si Diaprel 2 ani,un an am mancat doar conopida si peste fiert si n-am iesit din 400 glicemie.Am ajuns la Bucuresti in stare de precoma diabetica dusa pe picioare cam 6 luni si acum fac Humalog mix,care nu-si prea mai face treaba,fiindca s-a obisnuit organismul.

+Quote Post
angy03
post Feb 6 2009, 12:18 PM
Post #3349

Tratabil
**

Misu - eu beau zilnic 2 litri de apa
ma simt tare bine de cand beau apa asta
Dimineata cand ma scol pe stomacul gol - primul pahar - inaintea cafelei

apoi la servici am o sticla pe care o umplu dimineata cu apa si beau toata ziua
in plus mai beau si ceai de plante (sovarv)

de multe ori daca imi este foame mai beau un pahar cu apa

in timp te obisnuiesti

tu nu ai doza fixa de insulina? mama are dimineata 20 si seara 14 si isi poate modifica doza decat cu acord medic nu in functie de glicemie

+Quote Post
MarthaToma
post Feb 6 2009, 12:22 PM
Post #3350

Dependent

From: Iasi
Member No.: 5,733

Off Topic (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Fetele intrebare intrebatoare: cu MM am sanse sa dau colacelul de la burta jos? Ii zic 'colacel' sa para mai mic dar e ditamai, parca as fi insarcinata iar in 3-4luni (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) As merge eu la sala dar juniorul nu e de acord cu mine asa ca doar 2-3 miscari prin casa, cand si cand, nu se pun.

+Quote Post

413 Pages V  « < 333 334 335 336 337 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 24th June 2025 - 09:21 AM