![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
tyna, uite ce-am gasit despre sura:
Sura means "drink" in Thai SURA (noun) The noun SURA has 2 senses: 1. one of the sections (or chapters) in the Koran 2. the muscular back part of the shank Familiarity information: SURA used as a noun is rare. Dictionary entry details • SURA (noun) Sense 1 sura [BACK TO TOP] Meaning: One of the sections (or chapters) in the Koran Classified under: Nouns denoting communicative processes and contents Context example: the Quran is divided in 114 suras Hypernyms ("sura" is a kind of...): section; subdivision (a self-contained part of a larger composition (written or musical)) Instance hyponyms: Fatiha; Fatihah (the first or opening sura of the Quran which is the central prayer of Islam and is used on all special occasions as well as during the five daily prayers) Holonyms ("sura" is a part of...): al-Qur'an; Book; Koran; Quran (the sacred writings of Islam revealed by God to the prophet Muhammad during his life at Mecca and Medina) Sense 2 sura [BACK TO TOP] Meaning: The muscular back part of the shank Classified under: Nouns denoting body parts Synonyms: calf; sura Hypernyms ("sura" is a kind of...): skeletal muscle; striated muscle (a muscle that is connected at either or both ends to a bone and so move parts of the skeleton; a muscle that is characterized by transverse stripes) Meronyms (parts of "sura"): gastrocnemius; gastrocnemius muscle (the muscle in the back part of the leg that forms the greater part of the calf; responsible for the plantar flexion of the foot) soleus; soleus muscle (a broad flat muscle in the calf of the leg under the gastrocnemius muscle) Achilles tendon; tendon of Achilles (a large tendon that runs from the heel to the calf) Hyponyms (each of the following is a kind of "sura"): mid-calf (the middle of the calf; half way between the knee and ankle) Holonyms ("sura" is a part of...): shank (the part of the human leg between the knee and the ankle) Asa ca ma gandesc ca ori o fi taitei mancati de astia care se tin de Coran, ori ceva care are de-a face cu tendoanele. Am vazut ca exista si multe restaurante cu numele asta. Tu uita-te numai la ingrediente, trebuie sa scrie doar faina sau amidon de fasole mungo acolo. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si tartinutele cu branza. Branza are un anumit luciu, parca e mai cremoasa, nu e asa uscata ca branza dietetica obisnuita. Pai asa arata toata branza proaspata de aici, seamana cu smantana, doar ca-i mai groasa. Am verificat la continut, scrie "lait ecreme pasteurise, ferments lactiques". Pare sa fie OK. Meniul zilei il scriu deseara. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 817 Joined: 7-May 06 From: Ro Mania Member No.: 324 ![]() |
Buna fetelor,
Meniul meu de azi, acelasi ca si de ieri: d: iaurt cu fulgi de ovaz, un mar, cafea conforma, ceai gustare:doua mere mici p:spanac cu cascaval la cuptor, o gulie c: salata din salata, rosie, castravete, ceapa verde, masline.Doua pateuri inedit. Deseara fac placintele cu branza, o sa fac la cuptor, dar pun si niste vegetale Va urez o zi frumoasa! |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Gand la gand cu bucurie, Lotte! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Pe mine ma chinuie talentul sa incerc o placinta cu spanac, praz si telemea, dar nu gasesc faina de soia sau naut si cred c-o sa incerc cu faina integrala si tarate (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ...sau sa mai caut?... |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Dar daca-i cu tarate, e numai pentru dimineata atunci. Eu zic sa mai cauti.
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
OK!
Multumesc! |
|
|
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
Ai dreptate, Kalua. Mi-e greu fara desert la masa, dar o sa incerc sa ma abtin.
Placinta cu branza e conforma la faza I? |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 255 Joined: 12-August 07 Member No.: 2,031 ![]() |
Dar curmalele?
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
1. Placinta cu branza (sarata, fara indulcitor) se face din faina de naut sau soia ca sa fie conforma.
2. Curmalele nu sunt conforme, doar smochinele, prunele si caisele uscate (atentie! NU CONFIATE!). Kalua, sa-ti dea Dumnezeu sanatate! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Mi-am preparat glass noodles "Carbonara" pentru pranz, iar acum zac precum o anaconda fericita! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2705.jpg) Sunt suprasaturata! PS: mai am o portie babana! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) This post has been edited by dr_wise: Mar 5 2009, 03:52 PM |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mhmmm, ce bine arata pranzul tau, doctore.
Chiar ca functioneaza telepatia asta. Eu mi-am propus sa fac placinte cu varza maine. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Inca nu stiu daca fac placinte, sau fac o lipie cu varza, in cuptor, depinde de timpul pe care-l am la dispozitie. Ieri mi-am cumparat aluat din faina integrala, pentru placinte. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Am si eu o intrebare, care imi da tarcoale de ceva timp. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Paine integrala n-avem voie sa mancam decat dimineata, dar atunci pastele din faina integrala de ce sunt permise si la pranz? Nu e acelasi lucru? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Sau e din cauza procedeului de preparare? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Meniul meu pe azi: D - mere rase cu scortisoara si fulgi de ovaz; am calit merele, doctore, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, ca tare bune sunt. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) P - fasole frecata cu sos de rosii cu ceapa si usturoi C - (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) inca nu stiu. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 29th June 2025 - 06:38 AM |
|