IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

413 Pages V  « < 49 50 51 52 53 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce mancam azi: Dieta Montignac, PARTEA A II-A: Idei pentru meniuri Monti
kalua
post Apr 16 2008, 11:46 AM
Post #501





Musafir






Bre, nu-i voie sa pui linkuri cu siteuri romanesti.
Inafara de asta eu nu pot sa intru acolo de la serviciu. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Ia da aici un copy paste la discutie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stoina
post Apr 16 2008, 12:50 PM
Post #502


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 610
Joined: 8-August 06
From: Iasi, Romania
Member No.: 469



Aleou, scuze-moi, mon colonele!!

Ptr prinz am asa: spaghete integrale El Cecco cu un amestec ,fara grasimi ,din:ceapa, ciuperci, brocolli, mazare, rosii despielitate in suc propriu, usturoi.E ok ptr faza 1, da?

Uite-aici:
Regimul Montignac



Modificarile alimentare impuse in prima faza conduc la scaderea in greutate, cresterea energiei zilnice, eliminarea unor probleme digestive si bucuria unui somn odihnitor. In acest regim se mananca trei mese principale pe zi, cu gustari intre ele, daca este necesar. Porneste la drum prin a invata cele trei categorii de alimente pe care le vei combina.

Categoria A:
Legume (cu doua exceptii: mazare si fasole) si fructe crude.
Categoria B, proteino-lipide:
Carne (nu prajita), peste, lactate degresate si oua.
Categoria C, glucide:
Cartofi, cereale, porumb, paine si paste integrale, orez.

Formulele pe care le vei invata sunt usor de memorat. Categoria A, reprezentata de legume, este cea principala. Cu ea se pot combina oricare dintre celelalte doua categorii (B si C). Asadar, avem voie sa asociem A cu B si A cu C. Retine ca nu ai voie sa amesteci categoria proteino-lipidelor, B, cu cea a glucidelor, C. Deci, NU exista B cu C.

Categoria interzisa
Nu ai voie sa consumi zahar, faina alba, grasimi, margarina, alcool, etc. Zaharul, cartofii, produsele rafinate, fasolea uscata, alcoolul, porumbul, orezul sunt cativa dintre dusmanii organismului nostru, din perspectiva Montignac, in special in prima faza. De aceea se recomanda eliminarea lor, desi o parte vor putea fi consumate in a doua faza. Prin renuntarea la zahar, organismul isi va lua glucoza din grasimi. Si, tot interzis este sa mananci fructele in combinatii. Metoda subliniaza ca trebuie sa consumi fructe doar cu fructe, ca masa sau gustare separata de alimentele obisnuite. In plus, e necesar un anumit interval de cateva ore intre o gustare cu fructe si o masa principala.

Cele trei mese
Acum ca ai inteles ce ai voie sa combini, trebuie sa cunosti si dintre ce variante ai de ales pentru cele trei mese principale ale zilei.
Mentionez ca in cazul glucidelor si lipidelor ele trebuie sa fie bune. Astfel, poti opta dintre:
Mic dejun lipidic ((IMG:style_emoticons/default/cool.gif) sau Mic dejun glucidic ©
Pranz proteino-lipidic ((IMG:style_emoticons/default/cool.gif)
Cina proteino-lipidica ((IMG:style_emoticons/default/cool.gif) sau Cina glucidica ©
Orice ai alege, nu uita ca se combina cu A: legume.

Montignac ofera si exemple de ce ai putea manca: salate (de legume, cu pui, de linte, greceasca, de creveti), pui si curcan la gratar sau fiert, peste (de exemplu somon cu ghimbir, crap la gratar, file de calcan), iepure, paste integrale cu sos de rosii, supa de peste, supa de linte, supa rece de rosii, omleta cu ciuperci sau branza, etc.

Pui marocan
Una dintre retetele intalnite in metoda aceasta este denumita pui marocan. Ai nevoie de piept de pui dezosat, de preferat un kilogram, o lamaie, o portocala, stafide circa 250 g, menta, usturoi, scortisoara, si daca vrei ardei iute. Pieptul il tai in bucati mai mici si le lasi in zeama de lamaie si portocala aproximativ 20 de minute. Pui carnea intr-o cratita, cu ceva ulei si dupa cateva minute torni zeama in care a stat pieptul. Adaugi sare dupa gust, stafide si lasi in continuare puiul pe foc (mic). Dupa alte cateva minute pui scortisoara si inainte de final (totul dureaza circa 40 de minute) nu uita de cativa catei de usturoi, menta si ardei iute.

Pentru a slabi si a aborda stilul alimentar Montignac incepe cu tot ce ti-am scris in acest articol. Da start primei etape, care dureaza minim doua luni, iar saptamana viitoare am sa iti vorbesc despre cea de-a doua etapa.

simona.esanu- at -121.ro

© copyright 121.ro


Ti-a placut acest articol?
Acorda-i o nota:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


(73 voturi)
Adauga mesajul tau Trimite unui prieten Printeaza Articol favorit

SimonaEsanu, 2008-04-16 12:27:06
Draga Irina,
In articol este mentionat exact ce ai spus si tu: 'metoda Montignac este f utila atit pentru pierderea kilogramelor in plus cit si pentru mentinerea greutatii dobindite, ca stil de viata'. Eu nu am spus contrariul. Despre ce erori vorbesti?
KAGCM, 2008-04-16 11:30:25

Draga autor,
Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun, dar articolul tau contine foarte multe erori.Este pacat sa informam in mod gresit,metoda Montignac este f utila atit pentru pierderea kilogramelor in plus(eu personal am pierdut 14 kg) cit si pentru mentinerea greutatii dobindite, ca stil de viata.
Principiile metodei Montignac sint sanatoase(analizele mele arata asta, dupa 1 an de Montignac)si este pacat sa scriem articole cu atit de multe informatii gresite, in conditiile in care avem pretentia ca popularizam o metoda de alimentatie -model.
Cu tot regretul,
Irina Stoian,Iasi.

ionescu natalia, 2008-04-09 09:00:24
foarte bun articolul, mai ales pentru persoanele care au fost slabe si nu mai pot fi! Cel putin e bine sa avem informatiile, le memoram/printam ca sa ni le amintim cu folos atunci cand vrem sa combinam B cu C...
Multumim pt precizari!

si continua cu:
Te mentii cu Montignac
Publicat la data de 16.04.2008


Saptamana trecuta ti-am scris despre prima etapa a metodei Montignac. Era vorba de o perioada de circa doua luni sau mai mult pe care o dedici eliminarii kilogramelor nedorite. Acum e timpul sa afli si despre cea de-a doua etapa: cum poti reusi sa iti mentii greutatea la care ai ajuns urmand acest regim.
de Simona Esanu

Iti reamintesc unitatea de masura a lui Michel Montignac: indicele glicemic. Si sper ca ai retinut din primul articol despre catalogarea glucidelor si lipidelor pe grupe: 'Bune' si 'Rele'. Cand urmezi metoda Montignac, indiferent de etapa si chiar cand te decizi sa renunti la acest regim, regula sfanta a combinatiilor se pastreaza:

A cu B sau
A cu C
Niciodata B cu C !
Daca nu ai retinut ce reprezinta fiecare categorie in parte (A, B ori C) da click aici.

Dupa opt sau 12 saptamani in care urmezi regimul (in fiecare saptamana monitorizezi greutatea si circumferinta taliei, a soldurilor), atat organismul tau cat si mintea ta devin setate si respecta regulile pe care le-ai impus, le-au invatat si s-au obisnuit cu ele. Nu o lua ca pe o dieta, ci ca pe un joc de adaptare care iti va aduce numai beneficii: o greutate mai mica si un corp mai sanatos. La finalul primei etape cantarul trebuie sa iti arate atat cat iti doresti sa ai. Rezultatele si satisfactia efortului pe care nu l-ai depus degeaba ar fi cazul sa nu te abata de la drum. Ai slabit! Bravo! Dar... e necesar sa iti mentii greutatea la care ai ajuns, altfel, totul a fost in zadar. Din etapa a doua, metoda Montignac devine stilul tau de viata!

Etapa a doua, mai putin restrictiva

Michel Montignac subliniaza ca atunci cand ii urmezi regimul nu trebuie sa sari peste mese. Cele trei mese pe zi sunt obligatorii, la fel si cele doua gustari dintre ele. In cadrul etapei a doua, anumite restrictii dispar partial sau total. De exemplu, se poate consuma vin rosu, cu masura. In faza a doua sunt permise unele alimente cu indice glicemic mai ridicat, dar depinde ce cantitate mananci si cat de frecvent consumi acel aliment. El se poate compensa prin celelalte optiuni culinare. In continuare zaharul trebuie evitat, daca se poate uita definitiv de el, lactatele pot fi numai degresate si este de preferat sa nu mananci paine alba. Acest regim este unul echilibrat, poti manca atat cat doresti si... gratie combinatiilor A cu B sau A cu C foamea nu iti va da batai de cap, fiindca iti poti creiona un meniu satios respectand regulile.

Calorii putine, dar fara folos

Metoda este controversata deoarece nu merge pe ideea ca te ingrasi din cauza caloriilor in plus, ci din cauza alimentelor cu indice glicemic mare, consumate in combinatii gresite. Si este evident faptul ca, desi milioane de oameni tin cure de slabire cu un numar mic de calorii, ei se ingrasa inapoi. In plus, sunt atatia oameni care afirma ca se ingrasa din nimic, pentru ca au doar o masa pe zi si consuma putine calorii; iar ei sunt supusi pericolului de a deveni obezi. In continuare ai o lista cu alimente si indicele lor glicemic.

Cifre concrete ale indicelui glicemic Nu va trebui sa le inveti exact cum ti le voi prezenta, insa, in timp, vei retine ca un anumit aliment are indice glicemic mare (adica peste 50) sau mic (sub 50). La o masa, A cu B sau A cu C vei combina un aliment cu indice glicemic mare cu altele care se incadreaza in categoria opusa, ca sa ai un echilibru al balantei.

Indice glicemic mic:

Crustacee - 5
Castraveti - 15
Broccoli - 15
Salata - 15
Spanac - 15
Soia - 15
Ceapa - 15
Telina - 15
Ciuperci - 15
Ardei gras - 15
Masline - 15
Varza (inclusiv murata) - 15
Migdale - 15
Fistic - 15
Alune - 15
Nuci - 15
Coacaze - 15
Andive - 15
Cacao - 20
Fructe de padure - 25
Cirese - 25
Capsuni - 25
Grapefruit - 30
Pommelo - 30

Morcov (crud) - 30
Lapte - 30
Caise - 30
Usturoi - 30
Rosii - 35
Mere - 35
Fasole verde - 35
Mazare - 35
Piersici - 35
Iaurt - 35
Prune uscate - 40
Ananas - 45
Portocale - 45
Struguri - 45
Paine integrala - 45
Cartofi - 50
Orez brun - 50
Kiwi - 50
Cereale sau biscuiti integrali fara zahar - 50

Indice glicemic mare:
Sushi - 55
Spaghete - 55
Ketchup - 55
Mustar (cu zahar) - 55
Maioneza - 60
Banane - 60
Miere - 60
Stafide - 65
Porumb - 65
Gem (cu zahar) - 65
Zahar brun - 70
Zahar alb - 70
Chips-uri - 70
Ciocolata (nu neagra) - 70
Bauturi acidulate - 70
Dovleac - 75
Pepene (verde sau galben) - 75
Gogosi - 75
Cartofi fierti - 85
Orez fiert - 85
Floricele de porumb - 85
Fulgi de porumb - 85
Faina - 85
Paine alba - 85
Morcovi gatiti - 85
Cartofi prajiti sau la cuptor - 95
Glucoza - 100
Bere - 110

Mult succes! Simona.esanu- at -121.ro

© copyright 121.ro

Ce spui, mama draga, de toate astea?



Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 16 2008, 02:15 PM
Post #503





Musafir






(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Astea-s scrise de cineva care habar n-are de MM, foarte probabil cu informatii de pe undeva de pe net. Persoana respectiva n-a inteles absolut nimic. Si uite-asa poate se mai apuca cateva de Montignac si zic dupa aceea ca nu merge, ca nu-i bun, ca mai stiu eu ce. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Netul asta-i bun tare, dar pe de alta parte trebuie sa avem foarte mare grija de unde ne luam informatiile la o chestie serioasa, ca fiecare are voie sa debiteze ce vrea, majoritatea se inspira de pe alte situri si daca n-au inteles "problema" la chestiile delicate, se merge mai departe cu informatii cu totul si cu totul eronate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dr_wise
post Apr 16 2008, 02:39 PM
Post #504





Musafir






QUOTE(EmptyG @ Apr 16 2008, 09:13 AM) *
Neataaaa!
dr_wise,cremvustii tai is fara nitriti,dextroze,amidon,etc ?ce firma?

De la Inedit.
Eu sunt mimosa pudica in continuare.
Am mancat la pranz piept de pui gratar cu salata de varza alba. Acum ma dreg cu ceai verde de la fares, cu lamaie si vanilie. Am facut o pasiune pt ceaiul asta, e asa de bun! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Fetelor, azi mi-a zis un coleg cu privire de vultur (acum 3 sapt mi-a zis "C...vezi ca te-ai ingrasat si nu-mi place!") "se vede ca te-ai apucat iar de dieta, iar ai slabit!" Al naibii, bine ca nu-i sotul meu! De fapt, e neinsurat...si cine l-o lua cu gura asta de vipera?! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
PS: da' chiar oscilez in jurul a 72kg

This post has been edited by dr_wise: Apr 16 2008, 02:46 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pescarush
post Apr 16 2008, 03:17 PM
Post #505





Musafir






doctore (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) mi-ai lipsit. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
asa e cu netul asta, fiecare debiteaza ce vrea. pe mine m-a ametit partea cu grupele (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
meniul meu pe azi:
D - 2 mandarine, pauza, cereale cu apple sauce, ceai
P - spaghete cu sos de rosii si cred ca-mi cumpar o salata
C - supa de gulii (tare buna a iesit, facuta de mamita (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ToothFairy
post Apr 16 2008, 03:51 PM
Post #506


Incurabil
*****

Group: Editorialist
Posts: 1,312
Joined: 18-January 07
From: SB
Member No.: 1,062



Salutare gagici,
Is obo,azi am gatit,am fost la scoala,am facut curatenie...uhhh,sa ma relax si eu acush si eu un pic,sa`mi scriu meniu` :
MD - fulgi de ovaz,lapte
G - papanasi,foarte dietetici,cu tarate si faina de naut
P - f consistent:ciuperci pane,pilaf (cu ciuperci,masline,pastai de fasole alba),broccoli,o rosie...n-am mai avut din ce sa-mi fac salata...
C - fructe
Tre` sa incerc sa beau mai multa apa...nu beau decat 700ml de apa/zi cred...cam putin...cateodata doar un pahar de apa...nu prea-mi place sa beau apa...ca tre` sa tot merg la WC...
apropo,am vazut pe mai multe site-uri faza aia cu impartirea pe grupe a alimentelor...
Va pup,o zi super!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloriana
post Apr 16 2008, 03:56 PM
Post #507





Musafir






Fetelor, eu prima data cand am auzit de Monti asa am auzit, de grupe de alimente. Dar dupa aceea m-am informat. Mi-am luat prima lui carte. Dar cel mai mult am invatat de la voi. Am citit tot topicul asta de la inceput plus ca m-am perfectionat in ale bucataritului. In cazul meu este singura dieta care m-a ajutat sa pierd mai mult de 2 kg cate pierdeam de obicei prin alte diete. Pe mine m-a atras la ea in mod deosebit faptul ca poti manca pe saturate. Dar am observat, tot in cazul meu, si o diminuare a poftei de mancare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 16 2008, 04:01 PM
Post #508





Musafir






Pai nu impartirea in grupe e buba la articolul ala, ci ce s-a scris cum se combina. Adica ai voie A cu C (C-ul fiind alea cu IG-ul peste 50)???
Si reteta de pui marocan, pusa ca cea mai cea reteta, cu stafide?? Da-o-n ma-sa de treaba, cu tot respectul pentru persoana aia care a pierdut timpul scriind asa ceva! (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

Eu am mancat un mar mijlociu, apoi un borcan de ton in ulei de masline cu oregano cu alt borcan de ardei iuti neiuti (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) murati.
Deseara fac glass noodles carbonara (pentru restul familiei acelasi sos cu spaghetti).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyL
post Apr 16 2008, 06:15 PM
Post #509


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 149
Joined: 24-February 08
From: Constanta
Member No.: 3,360



helou girls,
huh, dupa ce am citit articlul cu "MM" (a se observa ghilimelele de rigoare) tare am rasuflat surata si bucuroasa ca v'am gasit pe voi.. si eu tineram inainte cica "monti" dar pt ca nu avea cine sa ma indrume.. ma gafam urat de tot..
in concluzie (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)

meniul meu:
MD: mancarica de ieri cu ciuperci, conopida and stuff cu sosul de bautura de soia, cu frunze de salata maruntie si un pic prafuite cu sare, un espresso (cam dulce cred (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) )
G: pe la 12.00 un mar, pe la 16.00 vreo 3 mere
P: o super ciorbica de salata verde, facuta cu manuta mea:D. compozitie: o salata mare verde, 3 cepe, cateva cubulete de telina, un dovglecel. separat in ff putin ulei am calit vreo 3 legaturi bune de ceapa verde si cativa catei de usturoi. am amestecat totul am adaugat o lingura de bulion si vre 400 ml suc de rosii. am servit acrit cu lamaie... si mult patrujel.
ce mai, nici nu stiam ce priceputa sunt in ale gatitului. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
C: am mai papat acum niste supica pt ca la pranz (adica acum vreo ora)mai mult am gustat doar
later cred ac un mar ceva..

eu sunt dezamagita pt ca aseara m'am vopsit si nu mi'a iesit deloc culoarea.. si eram asa entuziasmata.. ma faceam si eu mai blonduta. dar silly me.. am amestecat din greseala mai bine de juma de tub de balsamul de dupa spalare cu oxidantul, apoi m'am prins ca e gresit .. D'oh.... cred ca eram de fapt de mult blonda.. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

am aceeasi culoare, doar ca acume mai unforma..
voi ce ziceti.. sa mai incerc sa ma vopsesc zilele astea cu ceva mai deschis..? sau e prea curand.? eu vreau sa fiu mai blondaaa, vreau ceva schimbat...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ToothFairy
post Apr 16 2008, 06:19 PM
Post #510


Incurabil
*****

Group: Editorialist
Posts: 1,312
Joined: 18-January 07
From: SB
Member No.: 1,062



CyL,un mic raspuns off topic: io zic ca e prea curand...oricum blondu` e agresiv pt par...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

413 Pages V  « < 49 50 51 52 53 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 02:06 PM