![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Dupa sfatul lui tata Monti, am pus de aseara la muiat orezul salbatic.Tocmai l-am pus la fiert, cu supa si piper, litera cartii (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Reteta este cu cu ciuperci, ardei , ceapa si migdale taiate in felii fine, undite in putin ulei de masline. Insotit de o salata,minunatul prinz glucidic e ok ptr faza 1 ? Serios? Asa zice, sa punem orezul la inmuiat de cu seara, precum fasolea? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Ca eu nu l-am pus niciodata, il prepar cum scrie pe punga de orez si iese intotdeauna bun tare. Pranzul nu are cum sa fie glucidic daca contine migdale (astea contin grasimi), e lipido-proteic din cauza lor. Dar de faza 1 (orezul salbatic are IG-ul 35). Teo, nu-s conforme, asa-mi aduc si eu aminte. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Iar singurele care se pot combina cu grasimi sunt Wasa cu 27% tarate, dar nu se gasesc in tara. |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Wow, nici eu n-am stiut ca se pune la inmuiat orezul salbatic, dar voi incerca data viitoare.
Meniul meu pe azi: D - paine integrala cu tofu spread (e ca si cream cheese, dar facuta cu tofu, e (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) ), masline, legume. este de faza 2 P - o mandarina, pauza, fasole frecata cu tocana de ceapa, castraveti murati. aici am facut o abatere si am mancat 2 cupe de inghetata din lapte de soia. (IMG:style_emoticons/default/trozneala.gif) C - salata de fasole verde cu maioneza vegetala si usturoi, rosii, castraveti, masline, ceapa verde. |
|
|
gloriana |
![]()
|
Musafir ![]() |
Buna, fetelor,
Ieri nu am postat ca tot ce am mancat de dimineata pana seara a fost: beeeeeeeeeep. Mi-am cam facut de cap. Am mancat si pizza, am baut si bere. Deocamdata nu s-a simtit dar la mine efectele se vad dupa 2 zile asa ca anunt maine ce si cum. In sfarsit, nu sunt perfecta dar astazi revin cu forte proaspete. |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Neata!
Meniul meu de ieri: D: iaurt cu gem conform si fulgi de grau P: 2 pulpe rotisate, fasole batuta si salata iceberg (adica varza, morcov si marar) C: 2 portocale si cateva alune Fetelor, ieri mi-am gasit rochie pentru nunta sora-mii. M-am probat si-am fost incantata de cum se aseza pe mine, dar am zis ca daca mai se duc 2 kile, ar fi super. As fi trasa prin inel. Saptamana viitoare ma duc la aqua gym, prima sedinta, ca abia mi-a trecut raceala. Trebuie sa fac si-un pic de sport pentru mai multa fermitate. Intre 25 apr - 4 mai, plecam intr-un minitur Budapesta-Viena-Praga. Nu stiu daca voi avea acces la net, dar as vrea sa-mi fac un jurnal zilnic cu ce mananc si cu ce vizitez. Kari, tu cand pleci? Iti doresc o vacanta placuta cu multa balaceala (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Stoinici, suna bine reteta ta cu orez. Ce mai stii de Irinici? Empty, parca ma vad pe mine, acum cateva luni. Slabisem, chiar scadeam sub 63 si m-am apucat de abateri. Eu zic s-o mai raresti cu abaterile, ca dup-aia devin o obisnuinta. Gloriana, important e sa devii fata serioasa din nou. Din cand in cand mai calcam pe alaturi, din diverse motive. Priveste-o si tu ca pe o premiere. Creierul n-are voie sa se simta restrictionat cand tii Monti, ca dup-aia nu mai slabesti asa usor. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 283 Joined: 16-January 08 From: Piatra Neamt Member No.: 3,047 ![]() |
69,5 fetelor-atat arata azi cantarul (IMG:style_emoticons/default/yeah.gif)
MD sardele,costita,cascaval,gulie;cafeluta cu lapte degresat P peste...ca doar sunt Floriile.Revin mai tarziu cu meniul exact.C fructe ,desigur. O BINECUVANTATA ZI DE FLORII ,DRAGELE MELE! |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Eu nu tin Montiac da' am mai tras cu ochiul pe aici si cateodata sunt zile cand manac aproape conform, oricum am inceput sa mai schimb prin dieta si incerc cand mi se face pofta de dulce sa manac cioco d-aia de 75% care nu ma da pe spate la gust, asa ca am tendinta sa mananc putina si sa imi satisfac si nevoia de dulce in acelasi timp.
Am auzit la radio ca creierul nu poate rezista cand apare tentatia vizuala de dulciuri si de aici mai putinul control cand vine vorba de dulciuri. Roxanica sa stii ca si eu sunt racita si am fost la aerobic bine nu e in apa si a fost OK adica nu mi s-a agravat ba da semne ca imi trece, dar cand esti racit cu cat transpiri mai mult cu atat iti trece raceala mai repede. Sportul te face mai rezistent la boli. Am o prietena in Canada si zicea ca ea il ducea la inot si iarna pe copilul ei si rata racelilor scazuse considerabil. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Kalua,ptr ca am banuit ce spui tu, am inceput sa tai fin vreo 3-4 migdale si m-am oprit...Orezul a iesit bestial, mai ales ca mi-era taaare dor de orez.Dar, un lucru care mi-a ridicat un semn de intebare: Monti zice sa lasam orezul la muiat de seara pina dimineata.Apoi recomanda o fierbere de 40 min.,sau cit e necesar sa fie fiert.Bomba mea e ca orezul era atit de bine inmuiat peste noapte, aproape se putea minca, deci fierberea a durat nu mai mult de 10 min....Asta m-a dus cu gindul ca orezul meu salbatic nu e 'salbatic' cu adevarat??? Ce spui, doamna? (IMG:style_emoticons/default/w000t.gif) (baaaaaai, mi-e dor di tini si te ubesc!)
Ieri am scris un mesaj luuuung si cind am dat add reply, nu aveam conexiune ! Bineinteles ca m-am reconectat, dar mesajul a fost pierdut:( Aseara am fost pentru prima data la casutza mea cea noua, la plantat floricici.Fiind prima oara cind practicam sportul asta,eu si Marius, ne-am distrat copios, am plantat, am scos, am replantat si cred ca nu-i grozav nici acum.Dar vb lui Marius: era bine sa ne arate cineva, dar cum noi 2 n-amavut parte de ajutoare la viata noastra si tot ce-am faurit am faurit doar prin forte proprii, era imposibil sa ni se intimple altfel acum.O concluzie e clara: supli si bronzati vom fi vara asta, ptr ca am ajuns acasa(la bloc) osteniti rau, chiar si Inka, patrupedu nostru, a sforait fara intrerupere toata noaptea, dupa atita alergare, scurmat si mirosit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) La intoarcerea de la gradina,am papat o bucatica de pangasius in abur si muuulte capsuni, toata ziua ieri(Marius mi-a cumparat vreo 2 kg si mai am ceva si ptr azi:) Azi, MD: painica filozofala cu cas proaspat, icre de somon si muulte verdeturi:salata, ceapa verde, ridiche, castravete, ardei.Apoi 2 patratele din ciocolata vietii, Lindt 99% (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Saptamina trecuta, rivneam la ceva dulce si mi-am intrebat familia daca poftesc la dulce.Marius a zis ca trb sa ne fie pofta cu adevarat de ceva dulce si sa ne 'crestem' apetitul pina la Paste.Asa ca , ma multumesc cu ciocolata vietii, sanatoasa si delicioasa dealtfel. Cyl, nu respecti reteta de painea filozofului si de aceea nu-ti reuseste.Intrebari ca: am pus putin ulei si am pus prea multa tarite, o cana faina, o cana tarite, arata ca n-ai vazut in viata ta reteta de paine si crede-ma, te privezi de-o mare bucurie.Vezi la Index reteta, urmeaz-o ca atare si astept sa-mi spui ce simt papilele tale gustative (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Rox, mai asteapta cu apa, imediat se raceste dupa boala.Un bob zabava!Sanatate si un pupic! Irinici e intr-o perioada proasta si haideti cu toatele s-o sustinem si s-o ajutam sa depaseasca momentul.E o puternica si stiu ca poate, da orice ar da chics cu 3 copii , servici si facultate, plus barbat plecat in strainatate. Ce mai, eu o admir imens si-o iubesc mult si haideti s-o aduce din nou printre noi, alaturi de Monti! La multi ani fetelor cu nume de floare! Sa fiti fericite si implinite! Si sa ne bucuram cu toatele astazi, e frumos afara si aerul de sarbatoare smell so good (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) oricine ar da chics* |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu o vreau pe irinici a noastra aici, printre noi! Si o admir taaaare cu atatea pe cap, chiar ca trebuie sa fii super woman sa le dovedesti pe toate!
Stoinici, si mie mi-e dor de tine! (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Orezul salbatic sigur era salbatic, de-asta exista numai unul. Dar cu 40 minute de fiert nu mai trebuie inmuiat. Bre, luati-va si voi un consultant pentru gradina, acum, la inceput. Sigur va va ajuta, nu numai cu florile. Stiu de pe la colegii cu gradini ca au probleme si cu gazonul, probleme care se rezolva numai individual. Si majoritatea a chemat cate-un arhitect de peisaj (asa se cheama aici gradinarii cu facultate (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ), o singura data, sa le zica ce-au de facut. Asta pentru ca-i diferit de la pamant la pamant, ce fel este, cat este de umed, etc. Soacra-mea a avut in Irlanda si in Portugalia gradinar, venea de doua ori pe saptamana din cate-mi aduc aminte. Dar avea si ditamai parcul, ca nu se mai putea numi gradina aia. Plus livada de smochini in Portugalia. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Trebuia sa ma intorc, sa mai corectez si 'smells'....
Mei, imi iau si consultant(dupa Paste vine si la noi e arhitect peisagist), da ma gindeam ca asa cum am schimbat ani in sir sute de plante dintr-un ghiveci in altul, pot planta si niste rasaduri, dar deh...n-a fost sa fie! Oricum, 'descoperirile' astea 'in cuplu', adica in echipa, is f placute! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Salutare dragelor
Azi am papat bunataturi: Md - fulgi ovaz,laptic,mere rase,scortisoara G - 2 cubulete cioco amaruie Anidor cu menta (zici ca e Dinner Mints-apropo,cutia mea primita am oferita baietilor:prietenului si colegului cu care locuim ) P - o mega-giga salata cu de toate:salata verde,rosii,castraveti,ceapa verde,marar,telemea oaie,ou fiert (mai mult albus,decat galbenus),piept de pui -fuse mega-satios. C - salata cruditati Cre`ca o s-o ia razna colonu` meu cu atatea fibre pe ziua de azi...da` "cui pe cu se scoate",fac homeopatie.. Mi-ati facut o poftaaaaa cu capsunile de mor...p-aci nu am vazut capsuni...or fi in piata,da`-i cam departe... stoina,felicitari pt realizari... Alinice,tot asa inainte cu tupeu ! (IMG:style_emoticons/default/pistolar.gif) roxanica,incerc...da` cu atatea iesiri,pachete de la ai mei,uf,greu e...si mai ales cand te vezi cu sacii in caruta,vorba aia...acush am 49,4...intr-o zi aveam 48,9...sa mor nu alta cand am vazut...sncer,nu stu` cat de fidel arata un cantar digital kg...am observat ca prima data cand ma urc arata mai mult,apoi a doua si a treia oara mai putin... Va pup si o duminica minunata... Ah,si LA MULTI ANI Floricelelor...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 03:54 PM |
|