![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 11 Joined: 23-January 07 Member No.: 1,085 ![]() |
sunt ffff dezamagita (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) dupa ce am folosit henna,nici cateva zile nu au trecut si a disparut culoarea,si ce culoare???negru era k nush cum se face k am stat 5 ore (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) cu acea chestie in cap si nu mi'a iesit negru complet,a iesit un saten inchis cu nuante de roscat...oare are vreo legatura culoare parului natural??oricum eu sunt satena,un saten mai deschis...si intrebarea e cum pot face k sa se mentina culoarea...sau ce sa pun ca atunci cand ma vopsesc sa fiu sigura k rezultatul va fi cel care'l asteptam (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
sunt ffff dezamagita (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) dupa ce am folosit henna,nici cateva zile nu au trecut si a disparut culoarea,si ce culoare???negru era k nush cum se face k am stat 5 ore (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) cu acea chestie in cap si nu mi'a iesit negru complet,a iesit un saten inchis cu nuante de roscat...oare are vreo legatura culoare parului natural??oricum eu sunt satena,un saten mai deschis...si intrebarea e cum pot face k sa se mentina culoarea...sau ce sa pun ca atunci cand ma vopsesc sa fiu sigura k rezultatul va fi cel care'l asteptam (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Nu fi suparata, e si normal sa nu prinda cum trebuie chiar din prima (m ales ca e vb de henna neagra). Si la mine a fost la fel prima data. In loc de apa pune cafea naturala f concentrata si lasa macar doua ore amestecul la cald (eu fac amestecul intr-o cutie mare de iaurt, o acopar si o pun pe soba). Poti sa-l lasi la cald si o noapte intreaga (am facut lucrul asta si cu henna sonia si cu frantuzeasca si cu cea de la ayurveda). Amestecul se pune cat mai cald pe par (la nevoie mai adauga putina cafea fierbinte, mai ales ca amestecul va fi m gros dupa cateva ore). Te infasori apoi cu folie alimentara sau pui o punga si deasupra o caciulita. Stai cat mai mult si apoi clatesti doar cu apa. Daca iti vine greu sa scoti henna din par, la clatire pui o mana de balsam dupa ce ai scos grosul din par, masezi putin si continui sa te clatesti. De abia la a 2-a , a 3-a aplicare vei obtine o cul mai inchisa, un negru m intens, dar sa stii ca cel mai bine prinde henna roscata (deci henna simpla), pt ca indigo-ul care se adauga pt a se obtine cul neagra se duce destul de repede. Oricum, cu cat te faci m des, cu atat vei obtine o cul m frumoasa. [quote name='elle_ni' date='Feb 12 2007, 09:27 PM' post='82616'] Momentan parul meu arata ca in poza de mai jis, dar imi doresc o culoarea ca a lui Walpurgik, un roscat deskis, care sa imite roscatul acela ntural de pistruiata.Oare cum il pot obtine?Ma vopsesc cu henna de ceva timp, aprox 2 ani parca... Elle_ni, prietena mea isi decoloreaza cateva suvite la coafor (cam la 3-4luni) si apoi isi pune henna amestecata cu mult suc de lamaie. Suvitele decolorate ies un roscat deschis (ala de care vb tu) iar restul parului e roscat inchis. La urmatoarea decolorare, coafeza ii poate alege suvite care nu au fost colorate anterior si apoi reia procedura cu henna. Ea face asta pt ca, initial (cand a folosit prima data henna, acum un an, parca, avea tot parul decolorat si s-a ales cu un roscat f frumos, dar dupa multe aplicari, culoarea s-a inchis f mult, nu ca a ta, dar, oricum, un roscat inchis). Intr-adevar, coafezele nu prea vor sa auda de decolorare la un par facut cu henna pt ca nu sunt niciodata sigure de ce va iesi la decolorare (de obicei este asa cum a zis Ioannaraluka) si treb lasat m mult timp decolorantul pe par. Daca vei face si tu asta, sa fii atenta ca am auzit de un caz care si-a aplicat henna imediat dupa decolorare si i-au iesit niste reflexe verzi. Pt siguranta, poti aplica henna pe o suvita decolorata ca sa vezi ce iese. BTW, ai un par f frumos. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Am patit si eu faza cu inchiderea culorii parului dupa mai multe aplicari de henna. Credeam ca mi se pare mie, dar vad ca s-a mai intamplat.
M-am gandit serios sa renunt la henna, cu toate beneficiile ei, pentru ca mi se pare ca iese repede din par si in plus am, mai nou, fire albe, tot mai multe. Stiu suna paradoxal: mi se inchide parul la culoare si in acelasi timp iese la spalat, dar la mine era vopsit, peste care iesea inchis si pe par natural arata ca o vopsea care a prins prost, dupa cateva spalari. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
Ioannaraluka, s-ar putea sa regreti daca te intorci la vopsea chimica. Eu m-am facut acum o luna cu vopsea (si mie la radacina imi este m deschis ca in rest, cam cum spui ca ai tu, si, in loc sa ma fac m des cu henna, la 2sap, sa zicem, mi s-a pus pata ca treb sa ma fac cu vopsea). Rezultatul: in prima sapt a aratat bine, dar nu avea aspectul sanatos si lucios care ramanea dupa henna. Apoi, parul mi-a crescut f rpd, in 2sapt se vedea f tare, intr-o luna au crescut aproape 2cm si la radacina se vede oribil. Ar treb sa ma fac cu vopsea la 4sapt cel putin, deci mi-as distruge parul. Sapt viitoare ma intorc la henna si o sa ma fac m des. Nu se compara vopseaua cu henna. Gandeste-te ca, daca deja ti-au aparut fire albe, se va vedea si mai tare diferenta cand te vei face cu vopsea.
Mama are m mult de jum din par alb si o fac cu henna cat de des ma lasa (nu-i prea place procedura, ceea ce e de inteles (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si arata mult mai bine decat inainte, cand se facea cu vopsea. Pe firele albe prinde f bine henna simpla, cea neagra nu prea. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Deja e stabilit, m-am facut cu castaniu, aproape de culoarea naturala (saten mediu); momentan e tot parul aceeasi culoare. Firele mele albe sunt doar in crestet, daca e posibil asa ceva, si cred ca vor fi in suvite, dupa cum arata.
Sper sa creasca repede, pentru ca tocmai mi-a taiat varfurile coafeza cam 10 cm (daca nu mai mult) si il vreau la loc lung. Stiu si deja sunt hotarata sa ma vopsesc la nu chiar 4, sa zicem 6 saptamani (sa vedem cat de repede se vede urat), dar o sa imi fac doar radacinile. Plus de asta, am eu o dorinta veche de a ma face tot mai blonda pe masura ce albeste parul, ceea ce cu henna n-as avea mari sanse. De asta o iau treptat spre nuante tot mai deschise, altfel ar fi si la mine situatia Ellei_ni cu decolorat peste henna. Eu si pana acum m-am tot facut henna peste vopsea, vopsea peste henna, poate de asta nici nu imi place ce iesea (nu intotdeauna, a iesit si f frumos). Mamei tale ce culoare ii iese cu henna roscat pe par alb? Mie imi iesea ceva galbui, interesant de altfel, dar iesea la spalat. |
|
|
![]()
|
|
Daca te-ai facut cu o cul apropiata de cea naturala, poate nu se va vedea atat de tare diferenta.
Mamei ii iesea un galbui-morcoviu pe firele albe, dar cul se inchidea destul de mult a 2-a zi. In final ajungea sa aiba roscat-auriu (mai bine zis aramiu) pe parul carunt, iar restul parului e roscat. Acum am convins-o sa o fac cu henna simpla si la 2zile dupa spalare ii aplic henna mahon si iese o cul f frumoasa. Am observat ca daca fac asa, henna mahon prinde f bine pe parul deja colorat cu henna simpla (daca aplic pe parul ei doar henna mahon, nu prea prinde pe firele albe, de asemenea, nici daca fac un amestec de henna mahon cu roscat nu iese mare sfaraiala). Mie nu-mi sta bine deloc cu blond (am incercat peruci cu diverse nuante de blond si m-am convins, blondul nu-i de mine! Imi sta bine cu nuante de roscat f inchis, castaniu si negru, deci nu o sa vreau niciodata sa ma decolorez (nici chiar cu saten deschis nu-mi sta bine). |
|
|
bubulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Hm.... am tot citit pe aici si am mai zis cite ceva de citeva ori....
Nu stiu de cind ma vopsesc dar daca stau bine sa ma gindesc cred ca sunt 4 ani. Eu ma vopsesc cam o data la 3 saptamani. ULtima data am cumparat henna sonia din tara. Mie cred ca nici o henna nu-mi iasa la spalat....de cele mai multe ori nu fac decit radcinile. Acum mi se termina sonia si trebuie sa vad de unde cumpar. M-am scnadalizat ca 75 g costa la The body shop 8 Eur! hehehe.....cred ca ma duc pana in cartierele turcesti la marginea orsului si terbuie sa gasesc eu....sau la magazine indiene. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 11 Joined: 23-January 07 Member No.: 1,085 ![]() |
am si eu o intrebare (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) ,dupa ce am folosit henna cam cat trebuie sa astept pana sa imi pot aplica vopseaua chimica? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Cred ca toate raspunsurile pe tema henna sunt din categoria "depinde" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
In general 1 luna e suficient. Daca te-ai facut de multe ori cu henna, poate chiar mai mult. |
|
|
![]()
|
|
Fetelor, ati incercat cumva henna Lush? E cumva mai "cu motz" decat celelalte? Ma batea gandul sa-mi comand, descrierea produsului era interesanta. Pana acum am incercat henna Sonia, Sipa (frantuzeasca) si Heena (de la produse ayurvedice). Cea mai buna mi s-a parut ultima dar parca as incerca si henna Lush.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th July 2025 - 09:22 PM |
|