IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

33 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Henna
angelito
post Jan 17 2006, 03:04 PM
Post #81

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 82

Fetelor, ma tenteaza si pe mine Henna, dupa tot ce am auzit de la voi...

Sa va spun cum sta treaba: am parul saten deschis, cu firul fin si subtire, se ingrasa destul de repede, iar scapul mi se irita foarte usor (cool, nu  :-?!). Ma vopsesc o data sau de doua ori pe an cu ceva blond inchis, astfel incat sa iasa un saten foarte deschis... In aceste conditii, ce tip si ce culoare de henna as putea folosi ca sa-mi regenerez parul, sa fie cat mai stralucitor si apropiat de culoarea naturala (saten deschis)? N-as vrea sa iasa o culoare inchisa pentru ca am tenul foarte alb si as arata ca o mumie  ???, si nici ceva prea roscat (niste vagi reflexe roscate nu ma deranjeaza).

In plus nu mi-e clara metoda de preparare - nu inteleg de ce se amesteca henna si cafea, sau care ar fi cea mai buna combinatie?

Sper ca n-am cerut prea mult, astept de la voi orice fel de lamuriri imi puteti da!  :-* :-*

P.S.: Elle s-ar parea ca in curand voi avea ceva mai mult timp liber, poate ne intalnim si te insotesc in haladuirile cu bebe, daca vrei...  :-*
Go to the top of the page

+Quote Post
elle_ni
post Jan 17 2006, 03:10 PM
Post #82

Incurabil

Group: Incurabil
Member No.: 107

P.S.: Elle s-ar parea ca in curand voi avea ceva mai mult timp liber, poate ne intalnim si te insotesc in haladuirile cu bebe, daca vrei...  :-*

God, abia astept sa strang in bratze, ingeras....abia astept....

referitor la henna, banuiesc ca cea neutra ti-ar prii  :magandesc:...numa' k io nu am gasit-o inca...poate impreuna dai tu din aripioare mai iute si ni se implineste doleantza  :P :P

as dori si eu sfaturi de preparare a hennei (io nu am pus decat o lingura de ulei de masline, data aviatoare sa pun si o sticluta de ulei de rici, sau tot  o lingura???????galbenush nu-mi vine,  mi-e ca nu mai scot ompleta din par, si nici de tuns nu m-as tunde....)

altceva de pus in henna ????????va rugammmmm....ca ma pregatesc in curand de a doua vopsire.....

+Quote Post
angelito
post Jan 17 2006, 03:15 PM
Post #83

Incurabil

Pai Elle, ma gandesc ca n-ar fi rau sa amesteci henna cu decoct concentrat de musetel (ca sa iasa mai deschisa culoarea), cam asa am inteles eu de la fete... Si oricum musetelul nu face rau parului sau scalpului. Cu uleiurile alea, sa nu pui prea mult sa nu ti se pleosteasca parul (da' chiar, eu daca am parul mixt - radacina grasa, varf uscat - pot amesteca henna cu uleiuri?!)...

Ma gandesc ca ai mai putea sa adaugi vitaminele E si A.

Tu ce marca de henna folosesti? Care e cea mai buna? Ca vad ca unele fete folosesc Sipa, altele Calix Herbal... o vreau si eu pe cea mai buna  :D!

Ma intreb cum o fi cea de la Lush...

+Quote Post
elle_ni
post Jan 17 2006, 03:27 PM
Post #84

Incurabil

ingeras, io am luat-o pe cea de la sipa, saten-deskis, pentru ca cea calix bla bla are numia o nuanta, cel putin, pe cutia aia nu sria decat modul de prepararem si reiesea ca intr-adevar, e roscata...

decoctul de musetel tre' sa fie concentrat?ma sfatuieste cineva si pe mine?io am parul inkis la culoare, saten-roscatzel, mai repede saten inkis, si l-as mai deskide un strop, da' numa' un strop...

uleiurile se pun din cate am inteles pentru a nu usca excesiv firul de par (cica henna usuca) si d'astase pune si ulei de masline (da' curios ca usuca si totusi regenereaza....)

+Quote Post
angelito
post Jan 17 2006, 03:34 PM
Post #85

Incurabil

Pai asa am inteles, ca trebuie un decoct foarte concentrat... Si daca henna usuca, atunci intr-adevar trebuie si ceva cantitati de uleiuri, numai sa fie "extra-virgin"...

In lipsa de alta henna (adica cea neutra, care a devenit asa o legenda, un fel de Sfantul Graal al hennelor  :D), o sa-mi iau si eu tot dintr-asta cum ai tu...

:-*

+Quote Post
elle_ni
post Jan 17 2006, 03:41 PM
Post #86

Incurabil

daca pun juma de cutie de musetel la 100 ml. apa oi fi iesind lamaitza????????nu radeti mah, ca nu am notiunea 'masurilor"....heeeeeelp....sfaturi, pls....

+Quote Post
angelito
post Jan 17 2006, 03:46 PM
Post #87

Incurabil

Cred ca e extra-super-concentrat ce vrei tu sa faci, Elle  :D! Cred ca poti sa pui mai putin musetel, si mai multa apa!

In alta ordine de idei, decoctul e altceva fata de infuzie - adica trebuie sa-l fierbi mai mult, chiar o jumatate de ora (sa ne spuna si fetele care se pricep mai bine).

+Quote Post
elle_ni
post Jan 17 2006, 03:52 PM
Post #88

Incurabil

da mah, va rog din suflet, spuneti-mi si mie cum sa fac decoctul de musetel pentru henna...oricum , angelito, foarte multa apa u nu am pus....

aaaaaaaa, si pe una din henna, dar nu sipa (cea cu carem-am facut eu), scria ca trebuie s-o amesteci cu apa fierbinte, s-o lasi 20' apoi s-o aplici pe par....e bine daca fac asa?eu data trecuta am pus apa rece ca gheatza de la qiuveta....

+Quote Post
elle_ni
post Jan 17 2006, 03:55 PM
Post #89

Incurabil

uitati un link despre henna (daca contravine regulamentului - desi nu cred- va rog sa stergeti mesajul...):

http://www.lumeanoastra.com/forum/viewtopic.php?t=782

iar despre preparare, e un post, dar il mai pun si eu aici:

"Reteta mea de henna:

Intr-un castron de sticla/ plastic si cu o lingura de lemn/ plastic se amesteca:
1 pachetel de henna rosie
1 ou
2 linguri ulei masline (henna usuca parul)
1 paharel (de tzuika) cu vin sau whisky, sau orice alt alcool (ptr. reactia de oxidare, ca sa se prinda henna in par)
ceai de musetel cat cuprinde (pana obtinem o pasta de consistenta moale)

Sa folositi manusi cand va puneti pasta asta in cap. Dupa aceea va avoperiti cu folie de plastic (de aceea de pus peste alimente la bucatarie), si un prosop mai gros. Timpul e individual. Eu mai mult de 3 ore nu stau. Sa stergeti imediat cu ceva ud, tota pasta care iese din par si se intinde pe fata. Pateaza. Apropos, eu imi fac si sprancenele cu pasta asta, si sterg contrul lor cu un bat de vata ... "

e citat, da?sa nu eCZiste dubii....

+Quote Post
Delphina
post Jan 19 2006, 12:33 AM
Post #90

Dependent

Member No.: 50

Angelito, ai grija, e posibil sa ajungi morcoveatza... fara gluma... pe un par deschis la culoare, henna poate face ravagii, pot iesi rezultate total nedorite de catre persoana in cauza.

Uita-te la www.hennaforhair.com, acolo o sa vezi culori si nuante.

Si da, henna se amesteca cu apa foarte calda (dar nici foarte fierbinte). In loc de apa se poate pune cafea concentrata, pentru o  culoare mai inchisa.

+Quote Post

33 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 11th May 2025 - 07:59 AM