![]() |
![]() ![]() |
![]() |
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu folosesc numa' tofu de la firma Inedit, simplu, afumat, cu chimen, cu marar, sau su ardei. Il gasesti la raionul cu produse de post in Billa, Carrefour, Kaufland, sau Mega Image.
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Inedit luam si eu, insa parca nu are gust bun de fiecare data... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Pita cu salata a la grec si tofu afumat
200g tofu afumat taiat cuburi 2 linguri uli de masline 1 dovlecel taiat rondele sau pe lung 2 paini pita 4 linguri de humus (piure de naut) 2 rosii mari taiate in felii groase (sferturi) 12 masline fara samburi 1 ceapa (de apa) taiata rondele 150g telemea taiata cuburi 100g salata roquette (arugula) 1. treceti cuburile de tofu prin ulei de masline apoi prajiti-l intr-o tigaie bine incinsa, intorcand de 2-3 ori. lasati deoparte pt cateva minute. 2. dovlecelul se prajeste 5 minute, pana se rumeneste frumos 3. ungeti pita cu humus, presarati in ordinea dorita frunzele de salata, tofu-ul, dovlecelul, sferturile de rosii, maslinele, ceapa si feta. 4. rulati pita si pofta buna! humus (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9047.jpg) pita din poveste. excelenta combinatia cu mica mentiune ca tofu-ul meu n-a fost afumat ( n-am gasit in seara asta) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9056.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 ![]() |
Arata super pita!
Cleo, profit si eu de ocazie, si pun niste intrebari de incepatoare... Stii cumva cum se cheama in engleza semintele de pin? Si ma mai roade o intrebare, precis ati scris voi pe undeva, dar nu gasesc: cum se traduce fenicul in engleza? E super ideea ta cu usturoiul copt in coaja. Si eu stiu ca are un gust super, dar il puneam fara coaja si se inmuia prea tare. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
seminte de pin- pine nuts si mai sigur iti spun si unde le gasesti: la sectiunea unde-s nucile, alunele, stafidele pt prajituri. Marca no name e grozava. si-mi place ca au si termenul de garantie scris (ceea ce in tara asta e destul de rar)
- fenicul daca tot seminte cauti am vazut la farmacie la ceaiuri Fennel ii zice iar leguma este asta are kalua o reteta de fenicul gratinat o bunatate |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 ![]() |
Aha, multzam!!
Am cautat si eu ceva poza, dar am vazut numai frunzele. Cu poza ta m-am lamurit, acum stiu despre ce e vorba. V-am auzit pe voi laudandu-o, o sa incerc si eu sa fac. |
|
|
![]()
|
|
Cleo, ieri am facut o salata tricolora. A iesit o nebunie, mi-am lins degetutzele (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Si azi Ratatouille cu tofu, cred ca mi-a iesit cam multa, tinand cont de faptul ca fi-miu stramba din nas la legume... Am luat seminte de pin, asa ca urmeaza. Cred ca o sa incerc cu couscous, in loc de bulgur, sa vedem ce iasa... (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
ma bucur ca v-a placut (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
e timpul sa mai scriem ceva si-aici (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
penne cu tofu si legume 90ml ulei de masline 1 lngurita sos chili 3 ardei (rosu, galben si orange curatati de seminte si taiati grosier) 2 cepe rosii taiate in sferturi 2 dovlecei taiati bucati mari 100g ciuperci cafe 3 catei de usturoi 250g tofu ferm taiat cuburi 2 rosii taiate in sferturi 250g paste penne 2 lingurite de piure de tomate uscate 1 lingurita de seminte de fenicul - preincalziti cuptorul al 200C (400F). - incalziti 60ml ulei cu sosul chili si turnati-l peste toate legumele (exceptand rosiile) asezate intr-un rand intr-o tava putin adanca. - se dau la cuptor pt 30 de minute sau pana se rumenesc, se adauga si rosiile si se mai tin 10-15 minute pana se inmoaie. - in timp ce se coc legumele se fierb al dente pastele si se amestca cu restul de ulei in care am adaugat in prealabil piureul de tomate uscate - amestecati legumele cu pastele si presarati semintele de fenicul ooops acum vad c-am uitat ceapa, usturoiul si-n loc de ardei orange am citit verde (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ...ceapa si usturoiul le adaug acum iar pt ca un pusti m-a incurcat pe langa raftul cu tofu am luat unul cu fines herbes. e ok totusi. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9636Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9650Small.jpg) |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
La sora mea la firma si-au cumparat masina de facut lapte de soia. Cica a fost vreo 100 de euro. Dintr-un kil de boabe ies vreo 20 de litri de lapte, sau cam asa ceva. Si apoi din lapte se face tofu. Nush cum o fi de bun...
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:31 AM |
|