IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete cu cartofi
kalua
post Mar 30 2008, 09:55 PM
Post #1





Musafir






Pommes Salardaises
a la Lea Linster

Ia ceva timp, dar merita peste poate sa ne dam osteneala. Merg bine numai cu o salata, vara.

Se folosesc cam doi cartofi marisori de persoana. Se curata si se taie in taleri grosi de 2-3 mm. Se infierbanta o tigaie, se pune untura de gasca sau de rata (2-3 linguri pline bine) si se prajesc in portii la foc mic. N-au voie sa se rumeneasca! Cam 2-3 minute pe prima parte, se intorc si se prajesc ca. 2 minute pe partea cealalta. Se pun pe-un grilaj la scurs, grilajul pe-o oala (sau pe hartie de bucatarie). Aveti grija sa fie intotdeauna destula grasime in tigaie.
Cand sunt toti gata se infierbanta bine tigaia, se adauga grasime si se prajesc toti cartofii deodata la foc mare. Cand au culoarea maronie-aurie se scot iar si se pun la scurs. Se scurge grasimea din tigaie pana la foarte putin, se pun 4-5 catei de usturoicu tot cu coaja si frunzulitele de la doua-trei ramurele de cimbrisor in ea. Se infierbanta, se adauga unt cat o nuca, se pun cartofii si se prajesc cat sa prinda aroma de usturoi si cimbrisor. Se sareaza, se presara cu 2 linguri de pesmet, apoi cu doua linguri de patrunjel verde tocat marunt, invartind mereu cartofii in tigaie (nu cu lingura sau paleta, ci din tigaie, miscand-o ca bucatarii).
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 01:20 PM