![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Jo, sa ne arati si noua daca incerci reteta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 6 Joined: 23-October 11 Member No.: 10,713 ![]() |
Caprioara la ceaun
Ingrediente 700 gr carne caprioara (pulpa sau spata; sau cuburile de carne care se vand sub denumirea de "gulas de caprioara" ) 300 gr ceapa mica (arpagic) 6 catei mari de usturoi 1 lingura pasta de rosii 10 cuburi supa de vita (sau 100 ml supa de pui; in lipsa, folositi apa) 1 1/2 linguri otet de vin rosu 30 ml ulei de floarea soarelui 20 ml ulei de masline extravirgin (de buna calitate) 1 lingurita oregano uscat 1/4 lingurita cumin macinat 1 fir rozmarin sare
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Servus Ana-Maria!
Apreciem ca te-ai deranjat sa postezi cateva retete pe acest forum, insa am aprecia si mai tare daca le-ai posta folosind cuvintele tale si nu le-ai copia cuvant cu cuvant de pe alte site-uri. Daca ai folosi si cateva poze pentru exemplificare, facute de tine bineinteles, ti-am ramane profund indatorati (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Multumesc pentru intelegere! |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cotletele de miel la cuptor cu garnitura de artofi noi si morcovi in unt
Dai drumul la cuptor la 220 grade. Iei cotletele de mielut si le prajesti usor de tot in 2-3 linguri de ulei de masline incins, apoi adaugi un praf de sare, zeama de lamiie stoarsa pe loc si piper rosu zdrobit tot atunci in mojar. Cind s-au rumenit usor, le pui intr-o tava (eu folosesc de ceramica). In uleiul ramas in tigaieadaugi cam 50 grame unt, un praf de sare, apoi pui cartofii noi, taiati pe jumatate si necuratati, plus niste rondele de morcov. Prajesti usor - de fapt mai mult se inabusa. Apoi transferi continutul in tava . Tai 1-2 fire de ceapa verde si le rasfiri peste continut. Dai la cuptor cca 30 minute la 180 grade.Scoti, lasi sa se odihneasca 5 minute acoperind tava cu un servet, pui pe farfurie si presari cu marar prospat tocat. Merge cu un pahar de vin alb sau rose, demisec - eu am avut alb, de acasa, facut de tata. That`s all, folks! (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1myfood/P1010003-11.jpg) |
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Ce bine ar fi fost sa fie permisi cartofii la Monti. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Pseudo-Musaca simplificata cu dovlecei si vinete
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1myfood/2-21.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1myfood/3-20.jpg) Ingrediente cca 600 grame carne tocata amestec 2 cepe mici sau 1 mai mare 2 vinete 3-4 dovlecei 7 oua 2 linguri cu varf de pasta de tomate (atentie sa nu fie sarata) 100 ml vin alb cca 250 grame smintina 100 grame cascaval ras pe razatoarea mare 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare, piper ulei pesmet pentru tapetat tava Cum procedezi Tai vinetele si dovleceii felii subtiri de cca 3,4 mm si ii prajesti intr-o tigaie mare, in putin ulei, cit sa capete o culoare aurie frumoasa. Ii scoti pe o farfurie si lasi deoparte sa se racoreasca. Intr-un wok, pui ceapa taiata in putin ulei si o lasi sa se inmoaie, nu sa se prajeasca. Adaugi carnea tocata si prajesti totul la foc mic. Eventual adaugi putina apa. Lasi carnea sa se faca pe trei sferturi- nu trebuie sa fie facuta bine. Dai deoparte cind e aproape gata, pui pasta de tomate si omogenizezi, apoi dai wokul deoparte de pe foc si lasi sa se racoreasca bine umplutura. Intre timp, iei o tava mai inaltuta (eu folosesc tavi de Jena /Pyrex/termorezistente pentru ca se curata foarte usor si se si vede daca cumva mancarea se arde la fund) uscata, se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi umplutura. Se scutura tava de surplusul de pesmet, insa nu e bai nici daca nu o indepartezi surplusul. Asezi vinetele pe tava ca sa formezi un "cos", avand grija ca vinetele sa acopere si peretii verticali ai vasului. Apoi in umplutura racita din carne spargi 3 oua, pui verdeata tocata, sarezi si piperezi dupa gust. Rastorni apoi sosul gros de carne in tava si pui deasupra si cei 100 ml de vin alb. Asezi frumos dovleceii deasupra, sa fie acoperita bine umplutura. Iei un castronel si spargi in el 4 oua, pe care le batu usor cu furculita, peste care adaugi cca 250 grame smintina grasa (eu folosesc la dorna cu 35 % grasime), asezonezi cu sare si piper alb si amesteci bine. Torni aceste amestec in tava, avind grija sa fie toata suprafata cit de cit acoperita si presari uniform cascavalul . Dai tava la cuptor pentru cca 1 ora la 200 grade (foc mediu spre vioi). Pofta buna! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,057 Joined: 27-July 09 Member No.: 6,886 ![]() |
N-am facut-o,dar mi se pare delicioasa
Tartar de somon preparare: 20 minuteporti: 6macerat la frigider: 4 ore INGREDIENTE 340 g file de somon proaspat8 feli prosciuto canadian ..asta inseamna ca nu cel italian care este tare uscat si sarat 160 g somon afumat 1/2 ceapa rosie taiata in cubulete cāpres3 lingurite (15ml) zeama de lamaie1lingura de supa (15ml) mustar Dijonciboulette proaspat ..un fel de usturoi verde Metoda de preparare 1. se scoate pietea de pe somon 2. se taie somonul in patratele mici 3. se taie prosciuto,somonul afumat,si ceapa rosie 4. strivim cāpres cu o furculita5. amestecam zeama de lamaie cu mustarul, ajutam piper 6. taiem ciboulette7. amestecam toate ingredientele impreuna 8.il punem la frigider 4 ore9. servim .il punem intr-o forma rotunde pe care o rasturnam in farfurie Sos se caramelizeaza otet de vin rosu cu zahar si fructe de padure (300g) se serveste cu sampanie Laēon roze...sau vin alb Chabils sau Sancerre (nu stiu de ce a iesit asa prost editata,caci nu asa am transmis-o) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 03:54 PM |
|