IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete pentru felul doi, Mancaruri - retete - idei pentru felul II
LostWhispers
post Oct 1 2008, 10:46 PM
Post #51





Musafir






QUOTE(angeldust @ Oct 1 2008, 10:09 PM) *
Mie imi place doar varza noua, dulce, gatita asa fara ceapa si fara bulion. Si o manc cu taietei din aia lati (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Yummy.



si eu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , ce buna e
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Oct 2 2008, 10:13 AM
Post #52


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Mama mai facea varza noua calita cu smatana in loc de bulion si cu marar imi placea tare, eu n-am facut de mult.
Taietei cu varza e mancare ungureasca. Da' atat calesti varza in ulei, pui sare si piper si amesteci cu taietei lati sau subtiri fierti inainte. Si mie imi place.

This post has been edited by Master of Norules: Oct 2 2008, 10:14 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LostWhispers
post Oct 2 2008, 11:33 AM
Post #53





Musafir






Nu stiam ca e ungureasca , mai imi place mult dar n am mancat de cativa ani buni macaroane cu nuca macinata yammy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Oct 2 2008, 08:43 PM
Post #54


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Mmmmmmmmmmmmmmmm Lost ce-mi plac si mie macaroane cu nuci se fac si macaroane cu mac si alea-s bune, da' mai bune alea cu nuci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 5 2008, 03:10 PM
Post #55





Musafir






Gulas in fel si chip

Gulas cu rosii

1 ceapa
750g carne de porc si vita taiata in bucatele
sare, piper, ulei
2 foi de dafn
1 lingura faina
1 lingura boia dulce de ardei
400g rosii
1 ardei gras
1 ramurica de rozmarin
1 ramura patrunjel
1-2 linguri otet balsamic

Pentru decor: plante prospete, masline, ardei iuti la borcan

Se prajeste carnea la foc mare in portii, se pune la sfarsit toata carnea in tigaie sau ceaun, se adauga si ceapa taiata pestisor. Se sareaza, pipereaza, pune foile de dafin. Apoi se presara faina si boiaua. Se adauga 300ml apa, se amesteca mereu, apoi se lasa la fiert, la foc mic, 20-30 minute. Se taie rosiile si ardeiul in bucatele, se desprind acele de rozmarin de pe ramurica, patrunjelul se toaca mic. Se pun toate astea in oala si se mai lasa la fiert vreo 40 de minute. Se potriveste de gust de sare si piper, se inacreste putin cu otetul si se serveste cu paine alba.

Gulas de curcan cu ciuperci

750g piept de curcan taiat in bucatele
400g champignons (daca-s mai mari, taiate in doua sau in patru)
400g morcovi taiati in felii mai groase
ulei, sare, piper
2 linguri unt
100g smantana sau frisca lichida
500ml supa
300g paste scurte (gen macaroane)
1 borcan mic (212ml) de alt fel de ciuperci (galbiori, de ex.)
1 ceapa tocata marunt
cimbrisor
100g branza cremoasa (gen Philadelphia)
1 lingura amidon (facultativ, pentru cine vrea ca sosul sa fie prins)

Se prajeste carnea in portii la foc mare, se sareaza, pipereaza si se scoate din tigaie. Se topeste o lingura de unt in tigaie, se prajesc champignoanele, se pune si carnea, si morcovii, se sting cu supa si smantana si se lasa pe foc 10 minute. Pastele se fierb separat.
In alta tigaie se topeste cealalta lingura de unt si se da in unda ceapa si celelalte ciuperci. Se condimenteaza cu sare si cimbrisor.
In tigaia cu carnea se pune branza si amidonul, se adauga ciupercile cu cimbrisor.
Se serveste cu pastele fierte si se presara cu niste cimbrisor proaspat.

Gulas-curry de pui

150g orez
800g piept de pui taiat in bucatele
2 mere curatate si taiate in bucatele nu foarte mici
1 lingurita suc de lamaie
1-2 catei usturoi tocati marunt
1 ardei iute tocat marunt
ulei
1 lingurita praf de curry
1/4l supa
200ml lapte de cocos
1 lingura fulgi de cocos
1 lingura amidon (facultativ, pentru cine vrea sosul foarte legat)

Bucatelele de mere se stropesc cu sucul de lamaie. In niste ulei se prajeste usturoiul la foc mititel, se adauga carnea, se prajeste la foc mediu (aveti grija sa nu se arda usturoiul!). Se sareaza si presara praful de curry. Se stinge cu supa si se lasa la fiert vreo 5 minute la foc mare. Se adauga bucatile de mar, ardeiul iute si laptele de cocos si se lasa la fiert, la foc dodmol, vreo 10 minute. Orezul se fierbe, fulgii de cocos se prajesc scurt intr-o tigaie fara grasime.
Se serveste cu orez si se presara cu fulgii de cocos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 18 2008, 04:05 PM
Post #56


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



friptura tiganeasca

- ne trebuie niste cotlete de porc sau ceafa
- de cu seara facem o marinata: maruntim cativa catei de usturoi si-i amestecam cu lapte
- carnea o saram bine apoi o punem in marinata in asa fel incat sa fie complet acoperita de lichid
- o dam la frigider
- a 2-a zi o uscam putin cu niste servetele absorbante o piperam si punem si niste boia (iute sau dulce cum va place) apoi o tavalim prin faina insa scuturam surplusul
- deci sare nu mai punem
- le prajim in tigaie pana se rumenesc
- ca garnitura, cartofi natur cu ceva acritura pe langa

au un gust deosebit si-s gata in cateva minute

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3411.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3422.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Oct 20 2008, 09:35 AM
Post #57


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



QUOTE(Cleo @ Oct 18 2008, 05:05 PM) *
friptura tiganeasca

Saru'mana pentru reteta!Arata super!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 20 2008, 08:42 PM
Post #58





Musafir






Piure de telina

Nu-i mare lucru, dar trebuie respectate niste chestii ca sa nu faceti greselile pe care le-am facut eu la inceput si sa va iasa mai mult o supa decat un piure. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Mie mi se pare mai fin la gust decat cel de cartofi.

1 radacina de telina mai marisoara
1 bucatica de unt cat o nuca (puteti pune si mai putin, cat o aluna)
vreo 50 ml frisca lichida neindulcita (puteti pune supa sau apa chioara daca vreti sa economisiti calorii, dar cu frisca iese mai bun)
sare
nucsoara

Se curata si taie in bucatele telina, se pune la fiert cu untul si frisca, cu capacul pus pe oala. Este foarte important sa nu puneti mult lichid ca atunci trage telina prea mult din el si nu mai iese piureul. Telina se fierbe destul de repede, incercati-o cu o furculita daca-i moale. Se zdrobeste in oala, se adauga sare si nucsoara (proaspat data pe razatoare pe cat posibil), gata. Daca vi se pare piureul prea tare, mai puteti adauga la sfarsit inca niste frisca lichida sau smantana care nu-i acrisoara.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 22 2008, 05:39 PM
Post #59


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Postat de sydi la poze

Pui cu ananas si carnati

Ingrediente:
Pulpe de pui, cartofi, cirnati afumat, ceapa, o cutie compot ananas, brinza Hockland, ulei , usturoi, patrunjel verde tocat, Knorr.

Mod de preparare:
Intr-o tava unsa , se pun pulpele de pui si cartofii taiati in patru, dupa ce au fost trecute prin amestecul de ulei cu patrunjel verde, usturoi si Knorr.Adaugam si bucatele de cirnati afumat. Peste bucatile de carne , punem rondele de ananas iar peste cirnati, rondele de ceapa.Taiem dreptunghiurile de brinza in doua si le punem peste cartofi.
In cuptorul dinainte incalzit, punem tava cu pulpe si o tinem pina prinde o culoare aramie deasupra...

(IMG:http://img108.mytextgraphics.com/photolava/2008/09/25/img0017-4bz96lrey.jpeg)

(IMG:http://img110.mytextgraphics.com/photolava/2008/09/25/img0021-4bz976d7o.jpeg)

(IMG:http://img109.mytextgraphics.com/photolava/2008/09/25/img0030-flix6eis.jpeg)

Pofta buna sa aveti !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sidy
post Oct 22 2008, 06:36 PM
Post #60


Contaminat
*

Group: Contaminat
Posts: 40
Joined: 20-October 08
From: Oradea
Member No.: 5,167



Mai am o reteta ...interesanta ! Poate va intereseaza :
Festin delicios cu gratare
Ingrediente
1 kg cartofi ,5-6 felii de gratar rumenite , 1 ceapa , 1 ardei gras rosu , 1-2 mere ,5o g nuca 15o g cirnati afumat , smintina , cascaval ras,
Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja, se curata fierbinti si se taie felii .Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt ,jumatate din ei . Peste ei se aseaza feliile de gratar , apoi felii rotunde de ceapa si de ardei si felii subtiri de mere curatate, Se presara nuca , feliile de cirnati iar deasupra cartofii care au ramas, smintina si cascavalul ras.
Se tine la cuptor pina se rumeneste frumos si se serveste cu salata verde sau de ardei copti
(IMG:http://www.gustos.ro/forum/userpix/195_IMG_0088_2.jpg)
astea sunt ingredientele.
Cartofii fierti si curatati se pun in tava unsa cu unt, taiati rondele
(IMG:http://www.gustos.ro/forum/userpix/195_IMG_0092_2.jpg)
peste ei se aseaza gratarele bine rumenite
(IMG:http://www.gustos.ro/forum/userpix/195_IMG_0094_1.jpg)
apoi feliutele de ceapa
(IMG:http://www.gustos.ro/forum/userpix/195_IMG_0097_4.jpg)
rondelele de ardei gras

(IMG:http://www.gustos.ro/forum/userpix/195_IMG_0099_3.jpg)

Mai departe se pun feliutele de mere
(IMG:http://www.gustos.ro/forum/userpix/195_IMG_0101_2.jpg)
bucatele de nuca putin rumenita si feliile de cirnati afumat
(IMG:http://www.gustos.ro/forum/userpix/195_IMG_0103_3.jpg)
iar un rind de cartofi rondele
(IMG:http://www.gustos.ro/forum/userpix/195_IMG_0105_2.jpg)
Peste cartofi se pune smintina si cascaval razuit, apoi se da la cuptor pina prinde o culoare rumenie deasupra !
Va servesc cu o portie
(IMG:http://www.gustos.ro/forum/userpix/195_IMG_0145_1.jpg)
Pofta buna !
Puteti incerca reteta , cu incredere !
Go to the top of the page
 
+Quote Post

11 Pages V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 12:52 PM