IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete pentru felul doi, Mancaruri - retete - idei pentru felul II
Sidy
post Oct 25 2008, 05:23 AM
Post #61


Contaminat
*

Group: Contaminat
Posts: 40
Joined: 20-October 08
From: Oradea
Member No.: 5,167



Chiftelute din carne de curcan, umplute cu brinza
Carnea de curcan tocata , am amestecat-o cu 1/ 2 punguta "Chiftelute si alte bunatati din carne tocata", am ras un cartof si am adaugat un ou. Am amestecat bine toata compozitia
(IMG:http://img702.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftumpl-4cb4tr0fp.jpeg)
Brinza( eu am folosit brinza de vaci degresata, dar se poate folosi orice fel de brinza sau cascaval) am amestecat-o cu o ceapa mica razuita, marar verde si 1 lingurita smintina degresata
(IMG:http://img802.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftumplcubrinza-4cb4u72wf.jpeg)
Am luat cu lingura compozitia de chiftelute, am intins-o si am adaugat o lingurita de brinza
(IMG:http://img110.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftumplute-4cb4uneeq.jpeg)




Am facut apoi toate chiftelele si le-am prajit pe gratarul uns cu putin ulei de palmier sau alt ulei pt prajit.

(IMG:http://img110.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftumpllagratar-4cb4va7kl.jpeg)

Asa arata in sectiune:(IMG:http://img901.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftumplusectionate-4cb4vpd6b.jpeg)

Chiftelutele, le-am servit cu sote de legume
(IMG:http://img901.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftelutedincarnecurcanu-4cb4w8tk3.jpeg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Oct 25 2008, 07:58 AM
Post #62


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Sidy, arata foarte bine! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sidy
post Oct 27 2008, 06:55 AM
Post #63


Contaminat
*

Group: Contaminat
Posts: 40
Joined: 20-October 08
From: Oradea
Member No.: 5,167



Ieri am ...adaptat puiul cu ananas si a iesit Carnita +carnati+cartofi la cuptor...a fost minunata...
(IMG:http://img293.imageshack.us/img293/92/carneananascarnatifg8.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Nov 28 2008, 02:37 AM
Post #64


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Sarmale in foi de vita

- carne tocata de vita, orez atat cat sa-l zarim in amestecul de carne, ceapa tocata, sare, piper si un truc fainut pt tocaturile pt sarmale de orice fel, puneti si niste sos de rosii, iese compozitia ceva mai molcelusa. Am mancat si sarmale foarte seci. Desigur exista varianta adaugarii grasimii insa eu as evita-o
- hai sa pun si ceva cantitati: 500g carne tocata, o cescuta de orez spalat, 1 ceapa potrivita, 1 lingurita de sare si cam jumate de piper, 3-4 linguri de sos de rosii
- eu pun marar proaspat pe fundul cratitei
- se acopera cu apa si se fierb la foc domol aprox 2 ore
- spre sfarsit se adauga bors, apoi pt ultimele clocote vreo 2-3 frunze de leustean verde pt o aroma absolut speciala
- se servesc cu iaurt

am sa pun poze cu felul in care impachetez eu sarmalele (la fel procedez si la cele de varza)

vedeti orezul in carne? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4319.jpg)

incepem
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4309.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4310.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4311-1-1.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4312.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4313.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4318.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4332.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Nov 28 2008, 02:35 PM
Post #65





Musafir






Crochete de cartofi

500g cartofi fainosi
2 oua mici sau mijlocii
20g amidon
20g unt topit
Sare, piper, nucsoara
Pesmet
Ulei

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata (cat sunt fierbinti) si se faramiteaza foarte bine. Dup ace s-au racit se amesteca cu galbenusurile, amidonul, untul, sarea, piperul, nucsoara. Se formeaza crochetele: se face o bila care se ruleaza pana devine un cilindru. Se indeasa un pic capetele. Se dau prin albus de ou, apoi prin pesmet si se prajesc in mult ulei infierbantat bine pana cand au ajuns la culoarea dorita.

Puteti face si bile. Compozitia se poate inobila si cu plante, dupa gust (totusi nu prea multe ca sa nu acopere gustul de cartof).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oana
post Jan 7 2009, 01:16 PM
Post #66


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,184
Joined: 24-October 08
From: Iasi
Member No.: 5,191



Teo, friptura de porc in bere cum e? E delicioasa sau e asa si asa?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jan 7 2009, 01:20 PM
Post #67


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



E cea mai buna (IMG:style_emoticons/default/rock.gif) si se face si usor si nu necesita nu stiu ce .

Cam la fel ca aici Pulpe de pui cu bere la cuptor

Intr-o zi am sa scriu reteta si cu carne de porc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jan 7 2009, 01:30 PM
Post #68


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Nu e asta? Friptura de porc in sos de bere
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jan 7 2009, 01:37 PM
Post #69


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Nu.
Nu este un sos de bere. Este bere pur si simplu. Eu nu pun nici un fel de legume. Carnea taiata felii potrivit de groase si condimentata se aseaza in tava si se toarna bere pana acopera carnea pe jumatate. Atat. Deasupra se pune folie de aluminiu si se dau doua trei gauri, apoi la cuptor pana e carnea patrunsa si berea a scazut un pic. La urma se toarna suc de rosii si inca 5 minute la cuptor. Gata!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Feb 22 2009, 04:44 PM
Post #70


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Osso-bucco

4 felii de osso-bucco
1 morcov si 1 ramurica de telina taiate cubulete
2 cepe mici tocate marunt
2 catei de usturoi
2 cesti de supa de pui (sau vita daca aveti, eu am pus apa si cub knorr)
1 ceasca de vin alb sec
2 cesti de sos (nu bulion, ci sos) de tomate
4 linguri de ulei si 3 de unt
2 foi de dafin
putin cimbru
am pus si ciupercute taiate felii mai grosute, dar nu e obligatoriu
putina faina, sare si piper proaspat macinat

pt gremolata: 1 catel de usturoi maruntit, coaja de lamaie, 1 mana de patrunjel proaspat macinat

- carnea se presara cu sare, piper si putina faina si se prajeste in ulei si unt pana se rumeneste frumos
- o scoatem din cratita si adaugam mocovul, ceapa si telina si prajim pana devine ceapa sticloasa, apoi usturoiul tocat pt alte 2-3 minute
- adaugam lichidele, plantele aromate, amestecam si punem si bucatile de carne pt vreo 10 minute la foc moale
- ciupercile le-am pus peste toata compozitia
- dam la cuptor sub capac, la foc mediu pt aproximativ o ora
- se serveste cu mamaliga (am pus jumatate lapte jumate apa, sare si cascaval spre sfarsit) si gremolata

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0620.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

11 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 02:33 AM