![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#61
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 20-October 08 From: Oradea Member No.: 5,167 ![]() |
Chiftelute din carne de curcan, umplute cu brinza
Carnea de curcan tocata , am amestecat-o cu 1/ 2 punguta "Chiftelute si alte bunatati din carne tocata", am ras un cartof si am adaugat un ou. Am amestecat bine toata compozitia (IMG:http://img702.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftumpl-4cb4tr0fp.jpeg) Brinza( eu am folosit brinza de vaci degresata, dar se poate folosi orice fel de brinza sau cascaval) am amestecat-o cu o ceapa mica razuita, marar verde si 1 lingurita smintina degresata (IMG:http://img802.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftumplcubrinza-4cb4u72wf.jpeg) Am luat cu lingura compozitia de chiftelute, am intins-o si am adaugat o lingurita de brinza (IMG:http://img110.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftumplute-4cb4uneeq.jpeg) Am facut apoi toate chiftelele si le-am prajit pe gratarul uns cu putin ulei de palmier sau alt ulei pt prajit. (IMG:http://img110.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftumpllagratar-4cb4va7kl.jpeg) Asa arata in sectiune:(IMG:http://img901.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftumplusectionate-4cb4vpd6b.jpeg) Chiftelutele, le-am servit cu sote de legume (IMG:http://img901.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/25/chiftelutedincarnecurcanu-4cb4w8tk3.jpeg) |
|
|
![]()
Post
#62
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
Post
#63
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 20-October 08 From: Oradea Member No.: 5,167 ![]() |
Ieri am ...adaptat puiul cu ananas si a iesit Carnita +carnati+cartofi la cuptor...a fost minunata...
(IMG:http://img293.imageshack.us/img293/92/carneananascarnatifg8.jpg) |
|
|
![]()
Post
#64
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Sarmale in foi de vita
- carne tocata de vita, orez atat cat sa-l zarim in amestecul de carne, ceapa tocata, sare, piper si un truc fainut pt tocaturile pt sarmale de orice fel, puneti si niste sos de rosii, iese compozitia ceva mai molcelusa. Am mancat si sarmale foarte seci. Desigur exista varianta adaugarii grasimii insa eu as evita-o - hai sa pun si ceva cantitati: 500g carne tocata, o cescuta de orez spalat, 1 ceapa potrivita, 1 lingurita de sare si cam jumate de piper, 3-4 linguri de sos de rosii - eu pun marar proaspat pe fundul cratitei - se acopera cu apa si se fierb la foc domol aprox 2 ore - spre sfarsit se adauga bors, apoi pt ultimele clocote vreo 2-3 frunze de leustean verde pt o aroma absolut speciala - se servesc cu iaurt am sa pun poze cu felul in care impachetez eu sarmalele (la fel procedez si la cele de varza) vedeti orezul in carne? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4319.jpg) incepem (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4309.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4310.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4311-1-1.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4312.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4313.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4318.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4332.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#65
|
Musafir ![]() |
Crochete de cartofi
500g cartofi fainosi 2 oua mici sau mijlocii 20g amidon 20g unt topit Sare, piper, nucsoara Pesmet Ulei Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata (cat sunt fierbinti) si se faramiteaza foarte bine. Dup ace s-au racit se amesteca cu galbenusurile, amidonul, untul, sarea, piperul, nucsoara. Se formeaza crochetele: se face o bila care se ruleaza pana devine un cilindru. Se indeasa un pic capetele. Se dau prin albus de ou, apoi prin pesmet si se prajesc in mult ulei infierbantat bine pana cand au ajuns la culoarea dorita. Puteti face si bile. Compozitia se poate inobila si cu plante, dupa gust (totusi nu prea multe ca sa nu acopere gustul de cartof). |
|
|
![]()
Post
#66
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,184 Joined: 24-October 08 From: Iasi Member No.: 5,191 ![]() |
Teo, friptura de porc in bere cum e? E delicioasa sau e asa si asa?
|
|
|
![]()
Post
#67
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
E cea mai buna (IMG:style_emoticons/default/rock.gif) si se face si usor si nu necesita nu stiu ce .
Cam la fel ca aici Pulpe de pui cu bere la cuptor Intr-o zi am sa scriu reteta si cu carne de porc. |
|
|
![]()
Post
#68
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nu e asta? Friptura de porc in sos de bere
|
|
|
![]() ![]()
Post
#69
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Nu.
Nu este un sos de bere. Este bere pur si simplu. Eu nu pun nici un fel de legume. Carnea taiata felii potrivit de groase si condimentata se aseaza in tava si se toarna bere pana acopera carnea pe jumatate. Atat. Deasupra se pune folie de aluminiu si se dau doua trei gauri, apoi la cuptor pana e carnea patrunsa si berea a scazut un pic. La urma se toarna suc de rosii si inca 5 minute la cuptor. Gata! |
|
|
![]()
Post
#70
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Osso-bucco
4 felii de osso-bucco 1 morcov si 1 ramurica de telina taiate cubulete 2 cepe mici tocate marunt 2 catei de usturoi 2 cesti de supa de pui (sau vita daca aveti, eu am pus apa si cub knorr) 1 ceasca de vin alb sec 2 cesti de sos (nu bulion, ci sos) de tomate 4 linguri de ulei si 3 de unt 2 foi de dafin putin cimbru am pus si ciupercute taiate felii mai grosute, dar nu e obligatoriu putina faina, sare si piper proaspat macinat pt gremolata: 1 catel de usturoi maruntit, coaja de lamaie, 1 mana de patrunjel proaspat macinat - carnea se presara cu sare, piper si putina faina si se prajeste in ulei si unt pana se rumeneste frumos - o scoatem din cratita si adaugam mocovul, ceapa si telina si prajim pana devine ceapa sticloasa, apoi usturoiul tocat pt alte 2-3 minute - adaugam lichidele, plantele aromate, amestecam si punem si bucatile de carne pt vreo 10 minute la foc moale - ciupercile le-am pus peste toata compozitia - dam la cuptor sub capac, la foc mediu pt aproximativ o ora - se serveste cu mamaliga (am pus jumatate lapte jumate apa, sare si cascaval spre sfarsit) si gremolata (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0620.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 04:43 AM |
|