IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete pentru felul doi, Mancaruri - retete - idei pentru felul II
Cleo
post May 30 2009, 02:14 PM
Post #71


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Placinta rustica- cottage pie

Umplutura

4 linguri de ulei; 500g carne tocata de vita; 1/2 ceapa mare taiata marunt. 1 ramura de telina si 2 morcovi de marime mijlocii taiati cuburi 2 catei de usturoi
1 lingura de pasta de tomate. 2 linguri faina, 1 pahar de vin rosu, 2,5 pahare supa de vita, 1 crenguta de cimbru proaspat, 1-2 frunze de dafin, sare si piper

- prajim carnea intr-o cratita in care am incis in prealabil uleiul, aproximativ 8-10 minute pana se rumeneste
- punem carnea intr-o sita si-o lasam la scurs
- in craticioara in care s-a prajit au ramas ceva firimituri de carne lipide de fundul cratitei si le dezlipim cu vinul lasand sa fiarba putin sa se reduca putin lichidul
- intr-o alta cratita punem la prajit ceapa, telina si morcovii si dupa 5 minute adaugam si usturoiul, apoi bulion amestecam putin ,presaram faina si amestecam pt putin timp apoi adaugam supa de vita si lasam putin sa se ingroase compozitia
- adaugam carnea peste legume apoi vinul cu firmiturile, cimbrul si foile de dafin si mai lasam pe foc pt cateva minute 20-25 pana lichidul se reduce si ingroasa

Piureul de cartofi

7 cartofi de marime potrivita (nici-nici) curatati si taiati in sferturi se pun la fiert impreuna cu 3 catei de usturoi cand s-au fiert ii transforam in piure si adaugam 2 linguri de unt, 1/4 pahar frisca lichida, 1/4 pahar parmezan ras, sare si piper

Asamblarea placintei

- intr-o forma de ceramica unsa cu unt si presarata cu pezmet se pune sosul de carne, se acopera cu piureul
- cu ajutorul unei linguri facem adancituri in piure in care punem cubulete de unt apoi presaram totul cu parmezan ras, piper proaspat macinat si dam la cuptor la 400F pana se rumeneste frumos

Excelenta combinatie!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 10 2010, 04:54 AM
Post #72


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/ostropel01.jpg)
Ostropel de pui a la Diana - se potriveste si pentru dieta Montignac
- 1,5 kg de pulpe frumoase de pui sau ciocanele, curatate de puful si penele cu care se vind (toate marcile!)
- cateii curatati de la o capatina de usturoi potrivit de mare
- o cutie de rosii decojite de buna calitate
- 5 linguri de ulei
- sare
- piper proaspat macinat
- putin patrunjel proaspat, taia fin, pentru decorat in farfurie
- optional, 50 ml vin alb sec

Cum se face ostropelul de pui
Puneti uleiul la incins intr-un wok sau tuci. Taiati pulpele si le puneti la prajit pentru citeva minute, la foc vesel, pina se rumenesc frumos si capata o culoare aurie apetisanta. Puneti usturoiul si sarati dupa gust (mai bine mai putina sare la inceput).
Dati focul la mic si acoperiti. Lasati sa fiarba in voie, pina cind carnea este bine facuta (in general dureaza in jur de o ora).
Verificati din cind in cind, sa existe tot timpul destul lichid in cratita, cam pina la jumatatea carnii. Daca apa s-a evaporat, completati cu apa fierbinte. In acest scop este bine sa aveti intotdeauna cind gatiti un ibric in care sa fiarba apa la indemina. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Dupa ce carnea s-a facut, luati capacul si adaugati rosiile din conserva, taiate macedoine (adica cubulete), cu tot cu suc. Lasati sa fiarba, la foc mic, fara a amesteca pentru a nu rupe carnea pentru 10-15 minute. Puteti, eventual, sa rasuciti cratita ca sa nu se prinda. Sosul trebuie sa fie apos , zemos.
Mincati ostropelul de pui cu mamaliguta calda. Merge foarte bine si cu mamaliga rece sau piine proaspata. Pentru culoare si aspect, aruncati citeva fire de patrunjel verde proaspat, taiat marunt, cind puneti ostropelul in farfurie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 11 2010, 04:08 AM
Post #73


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Vitel cu rosii - se potriveste si pentru dieta Montignac
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 12 2010, 02:36 AM
Post #74


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Muschi de vita a la creme cantitati pentru 3 portii sanatoase - potrivit retete montignac

- 3/4 kg de muschi de vita din cel mai fraged
- 600 grame ciuperci champignon
- 300 ml creme fraiche
- 100 grame de brinza cu mucegai albastru nobil de buna calitate
- 75 grame unt topit
- 75 grame unt gras si proaspat taiat in 3 cubulete (cite unul pentru fiecare portie)
- sare
- piper alb proaspat macinat

Taiati muschiuletul de vita in felii groase de 1 cm. Apasati-l cu podul palmei ferm dar nu exagerat de tare, pentru a-l intinde fara a-l rupe. Incingeti un gratar si tineti-l fix 2 minute pe o parte si alte 2 minute pe cealalta parte. Luati-l d epe gratar si puneti-l intr-un castron fierbinte care se inchide ermetic si lasati-l acolo ca sa ramina fierbinte.
Curatati ciupercile champignon cu un servet uscat si curat si taiati-le in felii foarte rubtiri, cu tot cu codite. Puneti un wok pe foc si in el untul topit. Cind incepe sa sfiriie (atentie sa nu se arda) puneti ciupecile si un praf de sare pentru 4 minute. Rasuciti tot timpul wokul pe foc mare. Adaugati toata cantitatea de creme fraiche. Spargeti brinza cu mucegai cu o furculita si puneti-o in wok. Continuati sa rotiti wokul in aer, avind focul sub pina brinza se topeste.
Asezati feliile de muschi de vita pe farfurie, cu un cub d eunt deasupra, insotite de sosul alb si asezonati cu piper alb.
Este o mincare extrem de fina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 15 2010, 02:22 PM
Post #75


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/3-6.jpg)

Piept de pui a la Creme Montignac - a la Diana si reteta aceasta, of course (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

LATER EDIT: Puns poza.
Nota: Daca nu se maninca cu piine, mancarea este reteta Monti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylvia_31
post Feb 16 2010, 10:21 AM
Post #76


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,405
Joined: 20-December 06
Member No.: 868



S-a notat (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) , pare delicioasa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ! Mai ales ca e si Monti (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .

Numai ca eu nu am wok (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) , sper sa-mi iasa figura intr-o tigaie de teflon . Sau mai bine incerc intr-o cratita Zepter ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 16 2010, 11:02 AM
Post #77


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Tigaie de teflon mai bine. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 19 2010, 04:35 PM
Post #78


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/limba01.jpg)


(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/limba02.jpg)
Limba picanta ( 2 portii mari) la cuptor a la Diana
Reteta de limba picanta la cuptor Montignac
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 20 2010, 08:02 PM
Post #79


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/mousaka03.jpg)
Musaca de vinete - Μουσακάς

- 3 vinete mari sau 4 mai mici
- 750 grame carne tocata vita
- 1 ceapa marisoara
- 2 morcovi
- 1/2 lingurita scortisoara pudra
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
- 3 oua
- bulion (pasta tomate)
- sare
- piper
- patrunjel si marar verde

Sos bechamel
- 100 grame unt
- 1/2 litru lapte gras
- faina cit sa iasa un cir gros
- 3 oua
- sare


Taiem vinetele in rondele de 1cm grosime, le dam cu sare si le lasam deoparte. Taiem ceapa si radem morcovul, le dam in unda si cind ceapa devine sticolasa adaugam carnea tocata. Mestecam intr-una cit se prajeste. Cind carnea nu mai are nici urma de roz, adaugam apa fiarta si lasam sa fiarba la foc scazut. La nevoie mai adaugam apa, sa nu ramina pe uscat. Cind carnea este facuta, adaugam citeva linguri de bulion (pasta de tomate) in asa fel incit sosul sa aiba culoare.
Lasam sosul de carne sa se raceasca. Dupa ce s-a racit punem in el verdeata taiata marunt si ouale si amestecam cit mai bine.

Sosul bechamel
Batem ouale cu un praf de sare, adaugam faina, untul topit si racorit si apoi laptele , in asa fel incit sa nu aibe cocoloase.

Vinetele
Dupa ce le-am taiat si sarat, scurgem vinetele si le stergem prin apasare serioasa cu servete de bucatarie din hirtie (pateaza!). Incingem o tigaie si punem foarte putin ulei si prajit feliile de vinata.

Luam o tava si o tapetam cu ulei si faina sau pesmet. Punem 1/2 din sosul bechamel, aranjam vinetele. Peste vinete punem sosu de rane, apoi restul de bechamel si restul de vinete.
Dam la cuptor la foc vioi pe treapta din mijloc pentru 2 ore dupa care verificam.

Pofta buna!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 22 2010, 10:19 PM
Post #80


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/fripturalacuptor01.jpg)

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/fripturalacuptor02.jpg)
Friptura de porc la cuptor cu cartofi
Cea mai simpla reteta de friptura de porc cu cartofi la cuptor.
Ingediente pentru 3 portii mari sau 4 mai mici
- 6 bucati de carne de porc - aproximativ 1,5 kg (ne ghidam dupa :2 bucati potirvite de pulpa X numarul de persoane de la masa)
- 6 cartofi (daca sint mai marisori, 2 X numarul de persoane de la masa
- 1 capatina de usturoi
- 6 linguri de bulion sau pasta de tomate desfacute intr-o cana de apa de 200ml
- sare
- piper
- 3 crengute de cimbru sau 2 lingurite rase de cimbru uscat

Infierbintati cuporul. Taiati carnea in portii. Curatati si spalati cartofii. Curatati si spalati cateii de usturoi. Puneti carnea, cartofii si usturoiul (cateii intregi) printre ele. Desfaceti bulionul (pasta de tomate) in apa si puneti-o in tava. Ar trebui ca apa sa fie cam la 1/3 din inaltimea carnii si a cartofilor. Daca mai e nevoie, completati cu apa chioara. Asezonati usor, mai ales daca bulionul e sarat. Presarati cimbrul si dati la cuptor pentru 2 1/2 ore la foc mediu spre vioi. Verificati din cind in cind sa nu se evapore toata apa si sa se arda friptura. Daca observati ca apa s-a evaporat, mai adaugati apa clocotita in tava, putin cite putin. Cind este gata, scoateti friptura din cuptor si lasati-o vreun sfert d eora acoperita cu o folie, sa se fragezeasca, inainte de a o pune in farfurie.
Papati cu acritura: gogosari murati, castraveti, muraturi in general. Daca va ramin cartofii dupa ce s-a mincat carnea, nu-i aruncati. Ii puteti servi ca gustare, cu putina brinza telemea si salata, calzi sau chiar reci la temperatura camerei (atit cit sa nu fie sleiti).
Go to the top of the page
 
+Quote Post

11 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 02:33 AM