IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

26 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ma las de fumat !
Leea
post Jul 29 2008, 07:50 AM
Post #161

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Eu m-am lasat de fumat de asa de mult timp, ca abia-mi mai aduc aminte, in '92, da' dupa o cariera de fumatoare glorioasa, de peste 10 ani, c-am luat-o din vreme. Eram patimasa, nu asa, oricum... Radeam peste un pachet pe zi si multi ani am fumat studenteste, fara filtru.
Nu aveam probleme de sanatate, nu se vedeau inca nici un fel de urme pe tenul meu, etc., fiindca abia aveam vreo 28 de ani. Dar ajunsesem sa ma urasc din toata inimioara mea pentru patima asta.
Am incercat sa reduc, dar eu nu functionez asa. Intr-o buna dimineata, dupa 6 tigari pe stomacul gol pana-n ora 8, la cafea cum s-ar zice, am zis: Gata, nu se mai poate! Asta a fost ultima!

Nu e adevarat ca in primele zile e greu; eu eram asa de fericita ca nu mai fumez, incat mi s-a parut uimitor de usor. Mai tarziu mi s-a mai facut pofta, au fost perioade grele, stresuri, tentatiii si de toate, dar n-am mai atins tigara niciodata de atunci. Pana astazi nu ating la modul propriu tigari. Cred ca e mai bine sa las monstrul in pace; poate n-a murit, ci numai doarme.

Am auzit de n metode; sotul meu isi taia tigarile in 2, de pilda, si fuma numai la ore fixate dinainte (din pacate, in felul acesta era preocupat de tigari toata ziua). Pana la urma tot brusc s-a lasat si el. Asta nu inseamna ca nu se poate si treptat, dar singura persoana pe care o cunosc si care s-a lasat asa fuma oricum doar 4-5 tigari pe zi.
A, si nici de ingrasat nu m-am ingrasat ani de zile dupa aceea.

Lasatul de fumat a fost categoric unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am facut pana acum.
Va tin pumnii sa reusiti cat de curand! (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif)

Kalua, cu dimineata... stii... Incearca un pahar mare de apa, poate chiar doua. Functioneaza, pe bune! (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
angeldust
post Jul 29 2008, 08:25 AM
Post #162

Musafir

Si io sunt cam in aceeasi situatie cu Kalua, mai ales cu tigara de dimineata (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Si nu functioneaza cu apa, cu ceai, cu mai nimic din cea am incercat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

din experienta stiu ca asta cu redusul pt mine e doar o amagire. Ma tine o vreme dupa care o iau iar cu pachetul pe zi. Atunci cand m-am lasat 6 luni pt ca am fost f f motivata m-am lasat cold turkey si organismul meu nu a suferit nici un fel de soc. Am dormit f f mult in primele zile...cam asta a fost tot socul.
Din nefericire nu mai reusesc sa ma aduc nicicum in starea aia de super-motivare. Creierul meu e ca o maimuta beata (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
Laura34215
post Jul 29 2008, 09:56 AM
Post #163

Dependent

Group: Dependent
From: Timisoara
Member No.: 2,044

Fanny, eu i-as lasa pe ei, dar nu ma lasa ei pe mine. Nu pot sa le zic sa nu fumeze in preajma mea. Tentatia e destul de mare si e langa mine . (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Inceput promitator : n-am pus tigara in gura azi deloc. Sper sa ma tina. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dar ma tot gandesc ... (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

+Quote Post
kalua
post Jul 29 2008, 10:06 AM
Post #164

Musafir

Nici la mine nu ajuta altceva dimineata. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Am incercat toate celea.
Sunt si eu curioasa daca functioneaza cu redusul si daca o iau la vale va trebui sa ma las brusc.
In orice caz acum nu-s deloc stresata si nu ma gandesc ca ce-as mai fuma una si-nghit in sec.

+Quote Post
Laura34215
post Jul 29 2008, 10:08 AM
Post #165

Dependent

Eu am luat-o initial cu redusul. Si a functionat. De la 1 pachet pe zi am ajuns la 1 pachet la 2 - 3 zile. De azi vreau sa le las de tot. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
kalua
post Jul 29 2008, 10:11 AM
Post #166

Musafir

Eu iti fac galerie, Laura! (IMG:style_emoticons/default/band.gif)

+Quote Post
Laura34215
post Jul 29 2008, 10:31 AM
Post #167

Dependent

Multzam mult !!! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)
Eu tie cand iti fac ? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Vanillina_77
post Jul 29 2008, 11:21 AM
Post #168

Dependent

From: Brasov
Member No.: 3,777

Si eu m-am lasat de fumat acum cativa ani in urma, dar mi-a fost foarte greu chiar din primele zile. Probabil depinde totusi de organism si de gradul de

dependenta. Dar am fost foarte motivata, pentru ca, in primul rand, aveam o tuse foarte urata de la un moment dat si parca nu se mai termina, in cel

de-al doilea rand m-a motivat faptul ca tenul unei persoane fumatoare se "ofileste" mult mai repede. Ar mai fi si alte motive... (IMG:style_emoticons/default/happy.gif)

Acum ma simt foarte bine , mi-a trecut si tusea, am si uitat de ea...Asa ca s-aveti curaj, fetelor! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Laura34215
post Jul 30 2008, 02:12 PM
Post #169

Dependent

Care va sa zica a trecut o zi jumate si nu am fumat nici o tigara. Recunos ca mi-am aprins ieri 2 tigari, dar nu am tras decat cateva fumuri si apoi le-am aruncat. Le-am aprins de nervi (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) Azi n-am fumat deloc. Si nu simt nevoia, dar ma tot gandesc ca vreau ... desi nu simt ca vreau ... neuronu' asta e tembel (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
kalua
post Jul 30 2008, 02:47 PM
Post #170

Musafir

Felicitari, Laura! Pai asa-i, neuronul normal iti spune (numai atunci cand te gandesti la fumat) ca nu mai ai voie pentru ca vrei sa te lasi, la care neuronul tembel iti spune ca vrei numai pentru ca nu mai ai voie. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Eu sunt foarte mandra de mine ca nu am nicio problema cu nefumatul la serviciu, nu trebuie sa fac deloc eforturi. Ma iubesc si mai mult pe chestia asta! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post

26 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 20th June 2025 - 07:05 AM