IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Emo-Kids: moda sau pericol?, Un articol de LXN
splendora
post May 16 2008, 12:20 AM
Post #61

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 1,565

Se mai sinucid copiii si din motivele de mai sus, dar majoritatea o fac din teribilism....si din a demonstra ceva...ceva aiurea oricum, pt ca unii nici nu au motiv. Dar voi o tineti p-asta cu victima si plansu de mila . Cred ca s-a ajuns prea departe cu toata tararaia asta despre sarmanii copii-cool, in fine...
Go to the top of the page

+Quote Post
gloriana
post May 16 2008, 12:29 AM
Post #62

Musafir

Eu sunt profesoara si de doua zile de cand tot citesc despre acest subiect am ajuns la concluzia ca la clasa la care sunt diriginta (a X-a) am doi emo. Trebuie sa mai studiez problema. La noi in scoala e interzis prin regulament piercingul si ei se incapataneaza sa isi introduca "belciuge" in nas , in buze, in urechi. Au gaurile dar isi pun minunatiile in afara scolii. Cand ii mai iau prin suprindere prin pauze (mai trec pe la clasa cand ei nu au ora cu mine si nu se asteapta sa ma vada) sau cand ne intalnim pe strada, ii vad cu prostiile alea in gura ca la ora si le scot.
Ca sa nu mai spun de machiaj si de unghii vopsite cu negru. Oricum mi se pare foarte grava situatia si chiar ma gandesc sa chem parintii la scoala sa discutam problema.
Sunt surprinsa de propria ignoranta. Stiam ca exista emo dar nu stiam foarte multe detalii.
Pana la urma adolescenta o varsta dificila dar trebuie traita frumos si fara drame care sa marcheze pe toata lumea.

+Quote Post
Diana.
post May 16 2008, 12:41 AM
Post #63

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

QUOTE(splendora @ May 14 2008, 08:54 PM) *
Mai intelegeam daca ascultau muzica satanista, care au niste versuri mai profunde si o muzica satanista facuta cu cap , poate intr-adevar schimba gandirea puerila a unui adolescent. Curentul EMO este departe de a avea ceva de spus....o aberatie , la care adeptii sunt niste cretini, imi pare rau.

Splendora, dupa tine cum ar trebui educat un copil?
Vreau tare mult sa iti aud parerea ; si te-as ruga sa detaliezi si subiectul cu muzica satanista "scrisa cu cap" din care un adolescent "are de invatat". Ca eu nu vaz nimic bun in chestiile astea. Poate imi scapa ceva.

Gloriana, daca parintii sint cu mintea deschisa e ok; daca sint gen ochelari de cal - gen te bat de te omor si-atit- nu stiu cit bine va face demersul tau. Subiectul e delicat iar mintea unui copil in formare e foarte sensibila.
Chiar voiam sa stiu, exista si la noi acum psihologi in scoli?

+Quote Post
angeldust
post May 16 2008, 12:42 AM
Post #64

Musafir

splendora vorbesti de sinucidere ca despre o betie zdravana, un tatuaj sau un belciug in nas. Astea da....se fac din terbilism. Sa treci peste instinctul de conservare si sa iti pui streangul de gat NU E! Si sa gandesti ca cea mai buna atitudine pe care o putem avea fata de acesti copii este sa nu ii mai bagam atat in seama pentru ca nu sunt decat niste copii prea rasfatati, sa ii lasam sa isi taie venele daca atat ii duce capul e o dovada de maxima lipsa de sensibilitate si empatie.

gloriana cred ca e cel mai bun lucru pe care il poti face, sa chemi parintii la scoala si sa le semnalezi problemele. Dar intr-un mod care nu ii va face pe acestia sa mearga acasa si sa isi rupa odrasla in bataie ca ii face de ras pe la scoli. Vezi si tu cum sunt parintii...cu ce oameni ai de-a face si apoi te decizi cum sa pui problema ca sa iasa ceva constructiv din asta (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Maat am scris in acelasi timp...gand la gand cu bucurie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Diana.
post May 16 2008, 12:48 AM
Post #65

Fondator eLady.ro

Dap, fix in acelasi timp. Si aceleasi lucruri, spuse in alte cuvinte. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Acum curentul periculos e emo; pe vremea mea ne imbracam intr-un fel sau altul, ne maimutaream si noi, ce deh, voiam si noi sa iesim in evidenta, sa fim "moderni"- atunci nu exista "cul" si "trendy" - insa nici un "curent" dintr-asta NU promova depresia, automutilarea, sinuciderea.
Dimpotriva, eram VII, dansam, rideam, cintam, ne tineam de mina prin parcuri, mergeam cu bicicleta, ne rupeam genunchii si ne cataram in copaci, ne pipaiam si ne pupam pe ascuns, ne bucuram de viata.
Ma intreb CITE dintre tendintele astea morbide se datoreaza timpurilor in care traim. Cu violenta si promovarea ei (media, filme, pina si desene animate, jocuri si muzica), lipsa de timp, lipsa de afectiune, goana dupa bani si lipsa adevaratelor valori morale.
Care valori morale, BTW, nu includ muzica satanista cu rol educativ si de formare, nici lipsa acuta de compasiune pentru semenii nostri (posturile splendorei au aceste "atribute"), nu presupun taiat de animale prin cimitire sau taiat de vene proprii, batai, lipsa de umanism, samd.
Copiii generatiillor de astazi sint debusolati. Si daca nu facem nimic, e buba mare.

+Quote Post
angeldust
post May 16 2008, 01:02 AM
Post #66

Musafir

Ca bine zici Maat cu lipsa adevaratelor valori morale. Copiii sunt exact asa..debusolati, pentru ca valorile care li se insufla nu au nici un nucleu solid, sunt pseudovalori. Acolo-i buba!

+Quote Post
Diana.
post May 16 2008, 01:10 AM
Post #67

Fondator eLady.ro

Ma uitam ieri la emisunea lui Capatos; bine, nu e o emisiune educativa, ci. chipurile, de divertisment, insa media nu are doar rol de informare si de a da circ (de "pane", cica, sint responsabili altii... ) ci si de formare...
Moderatorul emisiunii, domnul Capatos, era vizibil dezinteresat de subiect si bagateliza, din dovada din punct de vedere moral, etic si profesional de magarie acuta, in timp ce un psiholog incerca sa scoata in evidenta CE E DE FACUT ca sa nu se ajunga la tragedii la virsta adolsescentei (din pacate nu prea a apucat sa vrbeasca CIT ar fi TREBUIT) si un DJ de radio era prea preocupat sa arate ce cunostinte de muzica post modernista si contemporana are el, o donsoara ridicola nu preea era capabila sa formuleze doua propozitii logice iar doi adolescenti , copii destepti de altfel incercau sa spuna cite ceva , dar nu erau lasati... PENIBIL si CARACTERISTIC PENTRU MEDIA din Romania.

+Quote Post
splendora
post May 16 2008, 02:23 AM
Post #68

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 1,565

Haha..ce zic eu si ce trage fiecare concluzie...
Acesti dragalsi emo, asculta niste incredibile tampenii inofensive, care chiar daca au versuri stupide de genul "vreau sa ma sinucid, am o lama, un pistol..." nu vor fi luate niciodata in serios de un om normal la cap care stie ce are de facut in viata asta.
Vorbesc despre ei asa, si nu am "mila pt semenii mei" pt ca am avut parte de o groaza de tembelusi d-astia din gimnaziu pana acum. Eu am avut parte de mizerii crase in viata mea si de necazuri si lucruri mult mai grave si nu am ajuns la concluzia ca trebuie sa-mi pun capat vietii sau sa ma fac neagra din cap pana in picioare.
Un om depresiv nu are timpul sa-si faca tepi in cap, sa-si traga o linie neagra sub ochi la perfectie, sa-si faca unghiile s.a.m.d.
Cat despre muzica satanista, era o comparatie intre versurile si muzica aia si prostiile de formatii emo. Muzica satanista este foarte profunda de la ritm, armonie, linie melodica pana la versuri si interpret. Ce este muzica emo? Punk-rockul ala ieftin? Pot bate si eu un ritm din maini si din picioare cu accent pe timpu' 2 si ala e ritmu pe care scot eu versuri de arlechin....

Despre educatia unui copil, rapund si eu ca tine, copilul meu nu va ajunge emo..in rest, nu mai am nimic de adaugat pe tema asta. Fiecare sa se complaca in ce vrea (IMG:style_emoticons/default/frustaremare.gif)

+Quote Post
angeldust
post May 16 2008, 08:48 AM
Post #69

Musafir

Esti cat se poate de subiectiva splendora. In fact, tu esti revoltata din cauza ca niste indivizi boiti la ochi, care asculta muzica patetica si se plang ca viata e cruda...au parte de mai multa atentie decat ai avut tu in adolescenta atunci cand ai avut probleme reale si grave. Probabil tu le-ai depasit singura si esti mandra de asta...si e f bine, tot respectul. Pun pariu insa ca sunt multi copii in ziua de azi care chiar ar avea nevoie de un imbold sa le depaseasca si despre asta vorbim aici pana la urma. Din punctul meu de vedere nu are nici o legatura cu muzica fie ea emo, rock, hip hop sau "satanista" (apropo, poti sa imi dai un exemplu de muzica "satanista"? ca habar nu am cum e aia (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ). Are insa legatura cu valorile pe care se pune pret in societatea in care traim ACUM, nu cea in care am trait cand eram noi adolescenti.
Si sunt f curioasa pe ce se bazeaza siguranta voastra cand spuneti "copilul meu nu ar ajunge in veci asa". Ca eu una nu sunt asa de sigura, din contra, prefer sa fiu la curent cu trendurile astea si sa ma informez, pentru ca atat de repede se schimba totul in lumea in care traim incat e extrem de usor sa devii depasit de vremuri.

+Quote Post
Diana.
post May 16 2008, 09:04 AM
Post #70

Fondator eLady.ro

"Ha-ha" sau "ne-ha-ha", ce bine ar fi daca macar ne-am pune friu la gura cind nu stim despre ce vorbim, ca sa nu ne trezim ca "spunem discutii si afirmam afirmatii"!
Splendora, nu stiu ce muzica "satanista" ai ascultat tu, de la cine si ce ti s-o fi spus, insa ma tem ca nu prea stii despre ce-i subiectu` in cauza.... eniuei...

...Anjelsule, educatia insa nu va fi "depasita " vreodata.
Si cind e facuta cum trebuie din start,, riscurile de a creste un copil-victima pentu o grupare sau alta, scad simtitor..

+Quote Post

10 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 02:30 AM