IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Doamna - definitie
Diana.
post Jan 11 2006, 08:28 PM
Post #11

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Si dupa concretizare, Fahnelle, ai mai considerat-o pe respectiva o doamna?
Intrebarea nu are nici un substrat ascuns, e doar o curiozitate...
Pentru ca daca era intr-adevar o doamna parerea ar fi trebuit sa iti ramina neschimbata.
Go to the top of the page

+Quote Post
Mistaco
post Jan 11 2006, 08:53 PM
Post #12

Musafir

Angel, lasa parerea majoritatii barbatilor si spuneti-o pe a ta!!! :hainoroc:
Nu de altceva insa eu am auzit si............"este o doamna", despre persoana care i-a dat un raspuns politicos de la ghiseul la care a asteptat vreo citeva ore!!!
Sau "este o doamna" pentru ca desi EA statea jos pe scaun in autobuz, ia oferit locul el fiind cu bastonul in mina de care se si sprijinea!!! :hainoroc:
De ce sa nu vedem si astfel problema!!!  :hainoroc:
Diana scuza-ma dar ce are.............. cu prefectura?!?
Poate ca acea fantezie se referea la simplu fapt ca "era imposibil de realizat"!!!
Si pina la urma dragostea este una si respectul este alta!!!
Eu cred ca respectul ti-l cistigi!!!
[move] :hainoroc:[/move]

+Quote Post
Diana.
post Jan 11 2006, 09:01 PM
Post #13

Fondator eLady.ro

Pai are.
Ca vorbim despre doamne si despre notiunea de a fi mai mult decit o simpla femeie.
Asa cum a spus angeldust, unii au impresia ca o doamna nu are parte de amor fizic.
Totusi, sa nu uitam ca o femeie este perceputa ca o doamna in societate in special (atit in viata reala cit si in cea virtuala) si nu in patul mai mult sau mai putin conjugal...
Iar daca incurca ipostazele si face in societate ceea ce face in dormitor, adio sperante de a fi considerata o doamna...

Later Edit:
Imi pare rau, insa parerea mea este alta. Va trebui sa te contrazic.  ;)

"Dragostea e una si respectul este alta " zic tu... 
Insa trebuie sa iti amintesc ca dragostea adevarata implica respect fata de persoana iubita, dar respectul nu presupune neaparat dragoste.

+Quote Post
Mistaco
post Jan 11 2006, 09:08 PM
Post #14

Musafir

Stiu ca am postat multe timpenii in acest forum, insa a fin in intimitate cu cineva, caci este intimitate la urma urmei si modul de a te manifesta in societate sau in familie, este cu totul altceva!!! :hainoroc:
Asa cum se intreda cine cu privire la anumite probleme, NU TE DUCI SI DAI ANUNT LA ZIAR DESPRE RELATIILE SEXUALE PE CARE LE FACI!!! Daca consideri pe cineva o doamna, atunci ca barbat o vei respecta si pentru faptul ca ti-a permis cea mai mare intimitate fata de EA!!! :hainoroc:
Iar societatea nu va avea cum sa-si schimbe parerea!!!

+Quote Post
Diana.
post Jan 11 2006, 09:17 PM
Post #15

Fondator eLady.ro

Iertat sa fii, de data asta chiar ai pus degetul pe rana.
O doamna adevarata va sti sa faca diferenta intre tipul de comportament pe care trebuie sa il adopte functie de imprejurari, fara sa fie teatrala si nici falsa, cu atit mai putin o fire duala.

Si ai mai spus ceva foarte adevarat:
"Daca consideri pe cineva o doamna, atunci ca barbat o vei respecta si pentru faptul ca ti-a permis cea mai mare intimitate fata de EA!!!"

Sint multe doamne care nu sint percepute ca atare din simplul motiv ca cei care nu le considera doamne... hai sa zicem ca nu sint gentlemani.  ;)

+Quote Post
Mistaco
post Jan 11 2006, 09:40 PM
Post #16

Musafir

[move]:hainoroc:[/move]
Doamna ,.......de obicei se fereste de mitocani si va cauta o companie adecvata!!!
Eu imi doresc ca lumea sa fie plina de gentlemani care sa fie inconjurati si sa intilneasca doar doamne!!!
[move]:hainoroc:[/move]

+Quote Post
Alexa
post Jan 11 2006, 10:46 PM
Post #17

Dependent

Group: Dependent
From: Bucuresti
Member No.: 115

Cum ar trebui sa arate si sa se comporte o femeie in societate, ca sa poti afirma cu certitudine ca este o doamna?!
Este vorba in primul rind de educatia primita acasa, de educatia asimilata in institutiile de invatamint urmate, de proriul fond-degeaba se chinuie parintii sau profesorii cu tine daca ai un caracter urit, de o personalitate solida, de o tinuta demna si de respectul pe care ti-l acorzi atit tie cit si celor din jurul tau, cu alte cuvinte daca vreti, o tinuta morala si fizica ireprosabile. :)
Din pacate, multe femei au un comportament si un vocabular care socheaza de-a dreptul, un exemplu edificator il intilnesti aproape la tot pasul atit la tinerele adolescente cit si la cele mai in virsta. Ceea ce ma surprinde destul de mult, este ca nici la barbati nu auzi cuvinte atit de vulgare si de triviale ca la unele femei, care dupa parerea mea ne fac pe noi celelalte de rusine. dar din fericire pentru ele ca sa zic asa, au si ele corespondentii lor masculini.
Imi pare rau ca trebuie sa amintesc despre Eva aici, insa tocmai comportamentul si atitudinea "doamnelor" de acolo, m-a facut sa ma retrag si sa ma intreb, ce se intimpla cu femeile din ziua de azi?! :o

+Quote Post
Meg
post Jan 11 2006, 11:25 PM
Post #18

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

hm.. eu cred ca o femeie poate fi considerata doamna.. cand e mai in varsta asa. adica, o tinerica slabutza si vioaie parca ... nu prea imi vine sa ii zic asa.
pt mine doamna inseamna seriozitate.. zambet cald.. mai putina energie.. ei hai ca de acu' ma gandesc la bunica  :-X

:-*

+Quote Post
Dore
post Jan 12 2006, 07:51 AM
Post #19

Explorator

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 78

Sunt de parere ca a fi doamna este mai mult o stare de spirit, de unde deriva toate acele manifestari exterioare.
Unii cred ca o doamna este o fiinta rigida, care nu se distreaza sau care moare de plictiseala inchisa in cochilia ei - dar numai rareori este asa.
O doamna are o tinuta morala stricta in societate: asa cum spunea Fanel, nu-ti prea vine sa vorbesti buruienos in prezenta ei; are optiuni usor elitiste, fara snobism si lipseste cel mai adesea de la Balul Chritelor ;) ; nu intarzie si isi tine promisiunile - mai ales ca promite rar ceva. Surade tot timpul si are oricand o vorba buna pentru oricine. Poate purta o conversatie cu aproape oricine, fara a blaza interlocutorul.

Ma bucur ca doamna nu este obiect de muzeu - fiindca femele ne nastem, femei devenim majoritatea, dar pana la statutul de doamne este intotdeauna cale lunga.  :-*
Va propun sa incropim o lista cu cerinte de indeplinit pentru aspirante, asa cum suntem, la statutul de doamna.

1. O doamna vorbeste corect gramatical, se exprima ireprosabil in toate situatiile: trivialitatile sunt excluse in public.

+Quote Post
ella
post Jan 12 2006, 08:54 AM
Post #20

Incurabil

Group: Membru
Member No.: 11

nu stiu ... ???

ce sa zic, am citit tot ce s-a scris, aici, la acest subiect si... ???  :magandesc: :magandesc:

eu am  o alta parere...

pt mine doamna este aceea persoana de sex feminin care stie in primul rand sa fie FEMEIE.
acea persoana care are lumina in privire si care se uita in ochii tai atunci cand ii vorbesti, facandu-te pe tine, interlocutorul ei, sa-ti pui o multitudine de intrebari in gand, care are un zambet luminos pe chip si un chip senin si vocea blanda, si ferma totodata, care stie sa te asculte cand vorbesti si stie sa-ti lase impresia ca acele cuvinte spuse de tine ascund, de fapt, marea cheie a tuturor lucrurilor, care are o tinuta dreapta/semeata dar care se ofera privirii simplu, firesc fara nimic teatral...
in concluzie, acea persoana care stie sa faca alte femei sa se intrebe cum de reuseste... si sa-si doreasca, ca macar pt un minut, sa se fi nascut in pielea ei iar pe barbati sa se intrebe ce taina se ascunde in spatele acelui zambet sau privire care le-a incalzit sufletul si sa-si doreasca sa-i afle misterele.

+Quote Post

9 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2025 - 04:34 PM