![]() |
![]() ![]() |
![]() |
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Albi, (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) si noua ni-i dor de tine.
Andreea, cum sa visezi? Sunt reporting manager (suna parca prea pompos titlul asta) la o multinationala, dar e un 'must' sa stii engleza si franceza. Engleza am facut cu unii de la un institut, dupa ce ne-au dezamagit cei de la British - cursuri platite de firma cu examen la inceput si la final de semestru; iar la franceza ma pregatesc in particular de mai bine de 2 ani, si m-am inscris individual la DELF B2, la Institutul Francez, ca sa finalizez cumva. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Io nu stiu ce-i hi5 asta. Primesc si eu tot felul de invitatii, dar le resping. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
iote cum s-a dus pauza!
am reusit sa scriu aici un post(2 cu asta), sa citesc un mail, sa trimit un mail, si sa schimb 2 vorbe cu oiseau! va tuc si va doresc mai mult timp liber decat am io! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
hi5 e ceva ieftin (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . pui poze, vezi poze, comentezi poze, dai five-uri (Cute, Hero, Sister, Brother.. etc). [nu, eu n-am (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ]
Roxi, cursurile de care vorbesti tu.. te-ai dus singura pana la urm si te-ai inscris? la anul vreau sa imi iau si eu un certificat de engelza. britishul nu e serios? engleza si franceza as vrea si eu.. |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cursurile de engleza, le-am facut in firma, cu profesori de la British sau cu profesori romani de la Institutul asta. Iti recomand sincer, sa nu faci cursuri la British din urmatoarele motive: sunt destul de scumpe si profesorii nu te motiveaza, adica nu prea-ti vine sa inveti, decat daca esti o fire silitoare din cale afara. Noi ne-am imprietenit cu profa de engleza de la Institutut si a fost tare fain; ne-a invatat multe chestii utile. Cea mai interesanta chestie pe care am facut-o la curs a fost sa-mi sustin o prezentare in powerpoint in engleza (tema mi-am ales-o eu), timp in care am fost filmata si apoi comentata, criticata. Pe mine m-a ajutat mult, mai ales ca-s o fire emotiva. Cursurile noastre au fost orientate mai mult spre business.
Franceza, am facut-o in particular, cu o profa de franceza, pe banii mei pentru ca mi s-a cam pus conditia asta inainte sa fiu angajata. Bine, eu credeam ca intr-un an o sa merg struna cu franceza, dat fiind c-o facusem in scoala, dar n-a fost chiar asa. Au fost multe de pus la punct, dar sunt multumita ca m-am reintors asupra limbilor straine. Ideal ar fi sa plecam cu ele din scoala la un nivel avansat, dar nu intotdeauna profesorii sunt dintre cei mai buni. Cel putin, eu la franceza in liceu, am cam pierdut vremea. |
|
|
Andreea_M |
![]()
|
Musafir ![]() |
nici elevii nu sunt foart interesati de studiul altor limbi in afara de engleza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
Andreea.. mie mi-ar fi placut sa avem optionale adevarate, si nu alese tot de ei (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)
in liceu la mine se facea spaniola, germana.. si bineinteles, la mate-info ciuciu. eu cred ca ar fi interesati. e mare lucru sa stii sa deschizi gura in alta limba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
Andreea_M |
![]()
|
Musafir ![]() |
mai, depinde- acum cu internetu' asta, cartile si manualele in limbi straine, posturile TV e mult mai simplu sa stai in contact cu o limba straina
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Va parasesc!(numai cateva zile)
Plec intr-o minivacanta! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Imi va fi dor de voi. Vorbim cand ma intorc!!! (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Vacanta placuta Teo! Ti-ai gasit costumatie de carnaval?
Eu dupa ce termin cu engleza si franceza, ma apuc de spaniola. Ca o inteleg, dar nu stiu s-o scriu. Trebuie sa ma preocupe pe mine ceva. Nu pot sa stau, ca-mi sta mintea. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Have fun teocris.
Ma duc imediat la aerobic sper sa vina al meu sot in time sa nu alerg de sa-mi sara capacele. Franceza e tare faina si daca ai o baza cat de cat atunci e mult mai simplu sa o inveti mai profund. Faza faina cand am mers in Germania zicea prietena mea ca cei care vin din Romania si se stabilesc in Germania vorbesc mai corect gramatical decat nemtii care stau acolo. Acum eu nu-mi dadeam seama ca eu doar intelegeam si gramatica oricum mi se pare grea si nu prea vorbeam in germana mai mult in engleza vorbeam la magazine sau pe unde mergeam. Dar am vazut in Germania la un Kaufland in Frankfurt o vanzatoare mai in varsta care s-a strambat cand am cerut in engleza si mi-a zis ca nu stie si m-a trimis la una mai tinerica, m-am cam minunat. This post has been edited by misssn7: Feb 15 2008, 04:55 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 27th May 2025 - 06:55 PM |
|