IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

2207 Pages V  « < 1514 1515 1516 1517 1518 > »   
Closed TopicStart new topic
> eLady`s Hot Bar & Lounge, Muzica, bautura, barfe, conversatie
Diana.
post Mar 26 2008, 09:54 PM
Post #15151

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

da, da-o-n-fundu` cartofilor! n-are nici o legatura. Culoarea dintilor tine de genetica! si mie tot cu seringi de-alea imi facea tata popou` poligon! si ce crezi, ca tot cu gitu`n piuneze is si acu... metoda e buna ca adjuvant, scade febra si gilcile.

No, bunica ata a facut bine. raceala la plamini o aveai deja, nu ti-o dat-o barabulele...
Go to the top of the page

+Quote Post
angeldust
post Mar 26 2008, 10:04 PM
Post #15152

Musafir

N-are nici o legatura? Am citit intr-o gramada de locuri ca are.

"Este adevarat ca nu am voie sa ii dau copilului meu in varsta de cinci ani anumite antibiotice deoarece pot sa ii coloreze dintii?A. D., BucurestiIntr-adevar, tratamentul cu tetraciclina poate duce la colorarea portocalie sau chiar maronie a anumitor dinti.

Acest antibiotic are o mare influenta asupra dintilor, legandu-se chimic de anumite componente din structura dentara si ducand la aparitia acestor pete portocaliu-brune. Este contraindicat tratamentul cu tetraciclina in timpul sarcinii, aceasta afectand dintii fatului aflat in formare la momentul respectiv. De asemenea, dupa nastere este interzis sa administram copilului tetraciclina pana la 6-7 ani. In functie de momentul administrarii antibioticului vor fi afectate anumite grupe de dinti. Astfel, tratamentul cu tetraciclina in timpul sarcinii sau administrarea acesteia copilului cu varsta de pana la 9 luni poate duce la colorarea incisivilor si caninilor temporari (de lapte) si chiar la afectarea usoara a incisivilor si caninilor permanenti. Tetraciclina administrata intre 5 luni si 6-7 ani duce la afectarea dintilor permanenti. Vor fi deci modificati dintii in a caror perioada de formare se administreaza antibioticul.
Afectarea dintilor permanenti este foarte grava, nici o tehnica de albire nereusind sa rezolve in totalitate aceasta problema, de cele mai multe ori pacientul adult fiind nevoit sa apeleze la coroane sau fatete pentru a rezolva problema.

Andrei Tirpea
Medic dentist"

Noah...io am luat la 5 ani tetraciclina la greu, ca deh..ce se stia pe vremea aia? Si tata are dintii mega albi si mama-mea in tinerete ii avea la fel, destul de albi. Deci eu inclin sa cred teoria asta.

Si zici tu ca nu de la comprese cu cartofi si spirt am racit la plamani? Io zic ca am stat cu carpa aia imbibata in spirt si cu cartofi reci pe ea toata noaptea pe piept, cateva nopti la rand. Deci e f posibil sa fi avut o simpla raceala care sa se fi acutizat din cauza asta. Zic si io...imi dau cu parerea, nu am mereu incredere in leacuri babesti.
Saraca bunica n-are nici o vina, ea o facut cum o stiut mai bine. Dar mi-o nenorocit si sitemu imunitar ca ma infofolea mereu de nu mai stiam de mine si imi facea bai fierbinti de urlam si ma acorerea cu duna in mijlocu verii. Si imi dadea ciocolata seara ca daca nu faceam crize (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Si nu mi-a scos dintii de lapte cand trebuia ca nu vroiam io si uite asa mi-o iesit toti calare unu peste altu, etc etc. Pe scurt, bunica facea numa cum ma taia pe mine capu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
Diana.
post Mar 26 2008, 10:40 PM
Post #15153

Fondator eLady.ro

deci nu ai de ce sa o invinuesti! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) cartofii la mine se puneau numai la git si nu o tona, ci putini si stropiti cu alcool medicinal indoit cu apa. Io de genetica la culoarea dintilor stiu... de cind ma stiu; in cazul asta sa nu mai dam nici bumboane culorate copchiilor, ca la tetraciclina doar capsula e colorata. Si daca capsula colorata ataca smalutul dintilor si le schimba culoarea, s-o faca naibii alba!
...cincer ma indoiesc de ce zice nenea ala ...

Barbata-miu a luat la antibiotice la viata lui de ma mir ca nu-i scrie farmacie pe schinare si are omu` niste dinti de zici ca face reclama la periute/pasta samd... si tataie, nu tu carie, nu tu piatra, nu tu nika!

Ma duc inapoi in pat

Va tuc.

+Quote Post
Fanny
post Mar 26 2008, 10:51 PM
Post #15154

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Sa te faci bine, sumpo! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
lxn
post Mar 26 2008, 10:53 PM
Post #15155

Musafir

Diana, si mie imi curge nasul ca un robinet, m-am trezit ca-mi pica "apa" din el si abia mi-am dat seama (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Eu bagai un paracetamol si astept sa-mi treaca (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Is obosita rupta, ma doare coloana si abia astept sa dorm...

+Quote Post
Diana.
post Mar 26 2008, 11:23 PM
Post #15156

Fondator eLady.ro

adica avem o mucoasa mai mare (io) si una mica (tu)...si la mine e la fel. Curge, mama lui, de-mi ies ochii din cap cit cepele! si mai si stranut in ture !

Du-te si te culca si mai bine sa te duci la un doctor miine.

+Quote Post
lxn
post Mar 27 2008, 12:08 AM
Post #15157

Musafir

Ma duc sa ma hodin, poate mai trece porcaria asta de raceala. O sa merg la medic, insa luni, ca n-am timp pana atunci.(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Mucoasa mare, iti ureaza sanatate mucoasa 'a mica (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

Noapte buna, les filles!

+Quote Post
Diana.
post Mar 27 2008, 01:05 AM
Post #15158

Fondator eLady.ro

Mucoasa mica, sa scresti mare!

acu, sincer, ma dispera nasu si stranuturile in serii de juma de duzina una!

+Quote Post
3A
post Mar 27 2008, 01:16 AM
Post #15159

Incurabil

From: Toronto
Member No.: 3,077

Di si Lxn, sanatate multa!! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif)
Eu am terminat cu nasul, dar am facut ceva rani, del a cat l-am sters (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Inca nu mi-a revenit vocea cu totul, dar e mai rezonabil!

Maaai sa fie! dar aiurea rau cu nevralgia aia...bine ca te-ai dus la doctor, dupa cum ai descris-o imi cam dau seama ce dureri de cap ai avut...

Cu cartofii am patit-o si eu o data, am pus la gat si a doua zi eram mai rau decat inainte...
Clar ca nu stiu sigur daca era de la cartofi, dar de atunci nu mai am curaj sa pun.

Intrucat mi-a fost frica sa fac frectii cu otet sau spirt, la fi-miu pentru febra am folosit tot timpul sosete imbibate in otet indoit cu apa, pentru scaderea febrei si a avut efect! i se uscau sosetele in picioare, dar scadea si febra.
Cand am avut ultima oara febra, in toamna, am aplicat metoda si la mine si a mers.

Altheea sa stapaniti sanatosi masina!

+Quote Post
Fanny
post Mar 27 2008, 07:05 AM
Post #15160

Moderator Global

From: Bucuresti
Member No.: 1,055

QUOTE(Maàt @ Mar 27 2008, 01:05 AM) *
acu, sincer, ma dispera nasu si stranuturile in serii de juma de duzina una!

Nu-mi spune ca stranuti ca pisoiu' meu? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Buna dimineata si s-aveti spor in toate!

+Quote Post

2207 Pages V  « < 1514 1515 1516 1517 1518 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 14th August 2025 - 12:52 PM