IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

2207 Pages V  « < 1591 1592 1593 1594 1595 > »   
Closed TopicStart new topic
> eLady`s Hot Bar & Lounge, Muzica, bautura, barfe, conversatie
kalua
post Apr 5 2008, 09:17 PM
Post #15921

Musafir

Alea-s galuste cu prune, tu! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Sau cu caise, stai ca salivez acum. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Eu una n-am auzit de cand sunt cuvantul gnocchi in legatura cu vreo umpluturica.

Dau astia Sideways la tv si eu ar trebui sa m-apuc de facut mancare.
Go to the top of the page

+Quote Post
Fanny
post Apr 5 2008, 09:18 PM
Post #15922

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

(IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) ce de bunatati! Ar trebui sa schimbam pentru seara asta in restaurant denumirea barului. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Diana, mama ne facea "galuste" din alea cu prune uscate cand eram copii. Cred ca sunt specifice din Moldova.

+Quote Post
LostWhispers
post Apr 5 2008, 09:19 PM
Post #15923

Musafir

am facut cum a postat kalua in poza a doua, sorry daca am gresit denumirea eu in romaneste le zic " coltunasi cu branza" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) da m am gandit ca poate nu stiti cum arata

la galustele cu prune eu le zic "bomboti" dar daca zic la cineva nu stie ce sunt (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) le fac ca niste mingi de tenis

le zic gnocchi pt ca asa am vazut pe o cutie unde se aflau paste umplute si de acolo mi a ramas denumirea (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

This post has been edited by LostWhispers: Apr 5 2008, 09:25 PM

+Quote Post
Diana.
post Apr 5 2008, 09:31 PM
Post #15924

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Nope, gnocchi cu fructe sint italienesti de la mama lor! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Bunica-mea avea reteta de la nona (bunica) unei prietene de-ale mele, Lidia, membra a comunitatii italiene din Romania: cea mai mare comunitate de etnici itralieni era in comuna Greci, judetul Tulcea si italienii erau mari mesteri pietrari. De-asta si venisera in Romania, la carierele de granit din Dobrogea.

+Quote Post
kalua
post Apr 5 2008, 09:39 PM
Post #15925

Musafir

Galustele cu prune cred ca se fac mai peste tot in tara. In Ardeal li se spune gombotzi, din ungureste. Au si ungurii si austriecii bunatate de-asta.
Si la noi in familie se faceau, fac si eu.

Da, bre, aveti dreptate, se si umple gnocchi astia (eu italiana habar n-am, dar stiu ca umplut secheama ripieni, de la calamarii umpluti italienesti (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ). Galuste cu prune sau cu altceva pe italiana, iaca am mai invatat ceva. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Diana.
post Apr 5 2008, 09:54 PM
Post #15926

Fondator eLady.ro

Moaama , iar mi-a crescut tensiunea! M-am saturat de HOTI! Uitati-va si voi: click!

+Quote Post
kalua
post Apr 5 2008, 10:01 PM
Post #15927

Musafir

L-am vazut. Ar trebui sa se creeze un precedent cu o amenda usturatoare ca s-ar mai potoli astia. Altfel isi face fiecare fara bun simt de cap.

+Quote Post
roxanica10
post Apr 5 2008, 10:13 PM
Post #15928

Musafir

Cleo, intr-adevar Lasonilul e pentru ciuperca piciorului (cum zice reclama de la noi). Kalua, oare crema aia de la Elizabeth Arden -8 Hour Cream n-o fi buna pentru vindecarea cicatricilor?
Divi, dar ce vrednicuta fusesi. Mi-ati facut o pofta cu galustile alea cu prune. Imi amintesc de copilarie.
Fanny, multa sanatate lui Blue.

+Quote Post
Fanny
post Apr 5 2008, 10:14 PM
Post #15929

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Trimite-i proprietarului un mail de atentionare. Poate reuseste sa obtina ceva in justitie sau macar sa-l sperie pe hotoman.

+Quote Post
Diana.
post Apr 5 2008, 10:16 PM
Post #15930

Fondator eLady.ro

(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) pai il sun miine pe Gigel. Sa se bucure si el....
Roxanica, Lasonilul nu e antimicotic bre! e antiinflamator. De unde le scoateti?!

+Quote Post

2207 Pages V  « < 1591 1592 1593 1594 1595 > » 
Closed TopicStart new topic
5 User(s) are reading this topic (5 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 27th August 2025 - 10:02 AM