![]() ![]() |
Apr 24 2008, 09:33 PM
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Sincer, am avut impresia ca e suparata. De ce exact, nu stiu nici acum.
Nu am intrebat-o de ce, pentru ca daca ar fi avut ceva sa imi spuna, ar fi facut-o singura. Forte nu e genul de om sa faca telenovela si cind are ceva pe suflet o spune exact cum o simte si daca as fi batut-o la cap nu ar fi fost bine. A fost alegerea ei. Stiu doar ca atunci trecea printr-o perioada foarte incarcata si era foarte stresata si obosita... uneori parca nu mai era forte de o stiam eu... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
|
| lxn |
Apr 24 2008, 09:34 PM
|
|
Musafir |
Am reusit si eu, in sfarsit, sa citesc ce s-a scris astazi in bar. Diana, felicitari pentru felul in care te porti cu "familia" ta, cea de la birou. E mare lucru sa fii om cu oamenii din jurul tau, iar ei simt si apreciaza lucrul asta atunci cand vine din suflet si nu este doar de fatada. Iar atunci cand nu vei putea sa faci mai mult pentru ei din diferite motive, vor intelege si nu te vor vorbi printre dinti.
Eu am lucrat la o singura firma pana acum, timp de 6 luni, in rest am "lucrat" pentru cei dragi si apropiati mie, oferindu-le ajutorul neconditionat parintilor mei cu firma si prietenului meu cu proiectele sale, si am invatat multe din asta (pacat ca angajatorii nu vad decat ce-i pe cartea de munca...). Ce vroiam sa spun este ca am trecut si eu prin partea cu primele. Anul trecut, de Paste, ni s-a spus de la obraz ca nici sa nu visam la prime cu o diplomatie exagerata: "ce sunt alea? prime? pai noi d'abia am deschis firma si voi vreti prime? pentru ce? poate sa primiti la Craciun, da' mai e pana atunci" (acestea fiind spuse de asa-zisul manager). Pentru ca ne-am aratat revoltati, nu atat de lipsa primelor cat de modul badaran de a o spune, cred ca toata treaba a ajuns la urechile patronului si s-a simtit obligat sa ne ofere o pasca si un cozonac (tin sa precizez ca are un lant de patiserii... deci nu era un efort atat de mare un gest simbolic). Nu va spun cat ne-am milogit pentru liberul de 1 mai... Asadar, e pacat ca oamenii nu respecta oamenii si ca, desi e lumea asta e asa cum e, unii nu stiu sa faca decat rau... |
|
|
|
Apr 24 2008, 09:38 PM
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Maat...eu zic ca ca toate acele presupuneri ale tale sunt adevarate, nu doar una. Sa stii ca m-am gandit si eu ca de fapt pe unii nu ii intereseaza sa fie lucrurile cat mai clare, ci cat mai incalcite. Insa eu as fi mai linistita cu mai putin, dar cu capul linistit pe perna, decat cu stresul banilor multi dar obtinuti prin calcat pe cadavre. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) De-asta nu ma imbogatesc eu. Vreau s ama uit in oglinda fara sa imi fie rusine de mine. Vreau sa dorm linistita, fara sa imi fie frica sa dorm. Vreau sa am constiinta impacata si sa fiu OM, nu jogodie. Nu stiu cit o sa imi reuseasca si cit imi reuseste, insa incerc din rasputeri. Iar eu nu voi uita niciodata cum e sa fii angajat la altii, sa nu fii apreciat, sa ti se fure ideile (idei despre care ti s-a spus ca sint total timpite!) si sa fie puse in practica de altii - dupa ce pleci , ca nu mai poti, sa muncesti cit alti trei colegi la un loc dar sa fii platit pe jumatate decit e platit doar unul dintre ei, care mai primeste si laude in timp ce tu esti "trecut cu vederea"... Nu am cum sa uit. Stiu cum e pe ambele baricade. Nu e usor pe niciuna daca esti om si vrei sa ramii om. Insa... Mare e Dumnezeu si mare e puterea Lui! |
|
|
|
Apr 24 2008, 09:40 PM
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 |
E mare lucru sa fii un patron care stie sa-si pretuiasca angajati, asa cum faci tu Di! Felicitari!
Aici la compania asta la care lucrez acum, cu renume...ti-e mai mare sila...ca toata lumea zice, mama, ce bine ar terebui sa o duceti, si n-au nici bonusuri nici salarii mari. Dar e companie mare si s-o mai pierde pe drum... Cu sefu e ok, momentan. O singura data am avut un sef care tipa si urla de-l apucau nabadaile. p.s. mi-am adus aminte faza de 2 lei de la Craciun. Stiti ce le-a dat prin cap? cica n-aveau fonduri sa dea la toti ceva si a avut cateva cadouri de 20 de DOLARI!! 20!!! si i-a impartit prin tragere la tombola!!! Am ramas masca! si profund scarbita recunosc... |
|
|
|
Apr 24 2008, 09:42 PM
|
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 172 Joined: 21-October 07 From: Alba Iulia Member No.: 2,462 |
Ei...la capitolul "zile libere' noi stam bine de data asta (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) . Adica pana in 5 mai suntem liberi, desigur, cu completarea zilelor care nu sunt date prin lege, din concediul pe 2008.
Dar e bine si asa, ca macar avem o saptamana libera in care putem evada (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) , ceea ce am sa si fac de altfel. |
|
|
|
Apr 24 2008, 09:45 PM
|
|
|
LXN (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif)
... A, Si sa stiti ca ce va spun de la mine de la firma e adevarat. Si nu o spun ca sa ma laudati sau sa mi se ridice statuie ori ca sa ma bat cu pumnul im piept "vai, ce taaaaaaare sint eu, alta ca mine nu mai e, io-s buricu` pamintului!; pur si simplu asa vad eu lucrurile si asa consider ca ar fi normal sa se intimple in orice firma de pe lumea asta care functioneaza intr-o economie sanatoasa. Poate din acest motiv ce spun eu vis-a-vis de angajari vi s-a parut de-a lungul timpului aberant si chiar daca nu ati spus asta, in mod sigur ati gindit-o. Insa eu vad lucrurile prin prisma mea si imi place sa cred ca mai exista si oameni-oameni pe lume, nu numai jigodii... |
|
|
|
Apr 24 2008, 09:51 PM
|
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 172 Joined: 21-October 07 From: Alba Iulia Member No.: 2,462 |
Maat... (IMG:style_emoticons/default/inocentul.gif) , dupa cat de bine ai descris situatia pentru momentul in care TU ai fost angajatul, am senzatia ca am fi lucrat la aceeasi firma. (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
Copie la indigo, nu alta. Pentru ca ai trecut si prin asa ceva, nu cred ca in timp atitudinea ta fata de angajatii tai se va schimba radical. Numai acela intelege perfect un anume fenomen, daca l-a trait pe pielea lui. Help...uite ce am facut (IMG:style_emoticons/default/innocent.gif) , dar imi face figuri conexiunea.. This post has been edited by Maàt: Apr 24 2008, 09:58 PM
Reason for edit: Am scos dublura.
|
|
|
|
Apr 24 2008, 09:52 PM
|
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 |
Am citit toata discutia despre patroni etc. si am destule de zis, desi nush la ce ar folosi (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Taica-meu are o afacere din '90 si daca nu tinea mortis sa ramana OM, acu era plin de bani, ca in domeniul asta se castiga enorm. Dar mereu a zis ca prefera sa doarma noaptea, sa nu ne fie noua rusine sa mergem pe strada etc. Nici spagi n-a dat si nici n-a primit, desi a avut o multime de ocazii. Tot in spiritul asta am fost crescuti si eu si fratele meu si uneori ai mei ne zic ca sunte prea fraieri...ca ei (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Sincera sa fiu, ma bucur ca am astfel de parinti, ca tatal meu e un om de caracter, dar mor de ciuda ca alearga si-si macina santatea din cauza afacerilor astora si tot fara prea mare castig (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Gata, ma duc la culcare ca mor de somn (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
|
Apr 24 2008, 09:59 PM
|
|
|
Nimphe... eu zic ca e mai bine cum a procedat tatal tau, pacat doar ca daca vrei sa faci lucrurile cinstit si bine iti irosesti muuulta sanatate, nervi si altele... daca le-ai lua "pe scurtatura" , efectele ar fi mai vizibile financiar, dar mai intunecate cand pui capul pe perna...
|
|
|
|
Apr 24 2008, 10:00 PM
|
|
|
Nimphe, eu, dupa 4 ani, pot sa iti spun ca daca esti bun in ceea ce faci la firma ta poti trai decent chiar daca nu te tii de prostii.Nu sa te imbogatesti - din munca cinstita si tindind cu dintii de etica, morala si legi nu prea sint sanse in tara asta! - insa poti trai decent...
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 18th November 2025 - 04:22 AM |
|
|