IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

2207 Pages V  « < 2069 2070 2071 2072 2073 > »   
Closed TopicStart new topic
> eLady`s Hot Bar & Lounge, Muzica, bautura, barfe, conversatie
Roxana_
post Jul 18 2008, 06:01 PM
Post #20701

Musafir

Angelu' ai luat o decizie buna cu cardul la ING. Mi se par cei mai securizati.
Kary, e greu sa-mi imaginez astfel de cozi la magazine, mai ales ca prin tara pe aici nu prea sunt reduceri, deci lumea nu se inghesuie.
Albi, weekend placut!
Kalua, ce sentiment straniu imi creeaza papusile alea. Zbarrrr!
Io-s inca la serviciu, dar nu vreau sa ma dau de gol (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
albinuza
post Jul 18 2008, 08:29 PM
Post #20702

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Bra, Italia
Member No.: 56

helau gagics! am ajuns acasa! am stat pana la7, dar fu bine ca am baut bere cu sefii (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
si acum ca o nesmtita ce sunt, mananc carotfi la punga. nici nu vreau sa le pronunt numele (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
Cindy
post Jul 18 2008, 09:47 PM
Post #20703

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

QUOTE(Fanny @ Jul 18 2008, 09:00 AM) *
O cunostinta si-a cumparat un apartament intr-un bloc construit in anii '80 cu 150.000 de euro, in zona Campia Libertatii (unde recomanda si Nimphe). Vedere spre parc, apropiere de statiile de metrou si autobuz si o rata de 800 euro/luna timp de 30 de ani. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Gandirea lui: de ce sa dau 100.000 pe un apt nou, la periferia Bucurestiului, in mijlocul unor betoane si de unde sa fac 30 de minute pana la un parc sau o statie de metrou cand pot sa traiesc intr-o zona oarecum centrala!?

Fanny, exact asa gandesc si eu...
Singura diferenta ca eu o sa am rata mai mica, fiind vorba de garsoniera.

M-ati pus rau de tot pe ganduri..parca acum imi vine sa mai astept putin sa vad unde se indreapta lucrurile. Problema e ca eu m-am speriat rau de tot cand am vazut cum au inceput sa sara preturile. De exemplu, un prieten, putin mai mare ca mine, cand a dat la fac si-a luat o garsoniera, iar acum valoreaza cu cel putin 20.000 euro mai mult. Ceea ce e totusi o suma semnificativa.
Iar eu ma gandeam ca vara e perioada optima sa cumperi/ inchiriezi pt ca de obicei toamna e cea mai mare cerere, cand migreaza toata studentimea spre capitala. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
angeldust
post Jul 18 2008, 11:58 PM
Post #20704

Musafir

Haha hahaha...20 000 ti se pare mult? Pai afla ca eu mi-am luat acum 6 ani apartamentul in care stau cu 3 camere, nu e central dar e o zona ok, linistita cu piete, mijloace de transport si tot felu aproape....era semimobilat cu mobila misto , din lemn masiv, cu centrala, etc....la pretul de 19000 de dolari! (acte si taxe incluse). Acu apartamentul meu cu tot ce e in el (am mai investit ceva ce-i drept da nu exagerat de mult) valoreaza habar n-am...undeva la 100.000 euro? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) (am gasit acu pe google un apt in aceeasi zona cu dotari sub ce am eu la 94.000 de aia am zis 100)
Si daca e sa o luam asa....cu vreo 2-3 ani in urma sa imi iau eu apartamentul gaseai apt ca al meu la 6-7000 de marci!
Asa ca da...ai dreptate cand zici ca preturile au luat-o in sus ceva de speriat! Tocma asta e si ideea, nu a fost o crestere naturala ci o umflare artificiala care nu e backed up de cresterea economica, de cresterea nivelului de trai, etc. Mi se pare disproportionata.

Pe de alta parte se construiesc acum apartamente in TM (la marginea orasului la mama draku ce-i drept, dar daca ai masina nu prea te afecteaza)....apartamente care cu tot cu finisaje ajung la 60.000 de euro. Si atunci te intrebi cine ar prefera un apt vechi cu 100 de mii unuia nou nout cu 60 de mii?

+Quote Post
kalua
post Jul 19 2008, 12:21 AM
Post #20705

Musafir

Am fost la meeting, bine c-au incorporat si un workshop in el ca altfel muream acolo uitandu-ma la ceas din 5 in 5 minute. Dupa aceea am fost intr-o grupa mai mica la Sarbatoarea purcelului de lapte dintr-o localitate apropiata. A fost si fratele unei colege, un tip care castiga foarte, foarte bine si-si cauta un imobil aici de catva timp. Deci am discutat problema asta cu el si mi-a zis ca au scazut preturile aici multisor in ultimii doi ani. Un ex: casa de 300m², acum doi ani vroiau 560000€ pe ea, acum cer 350000€ si inca nu-i vanduta, pretul in scadere.
In Focus (magazin politic serios saptamanal) era un articol despre imobile, au scazut si acolo preturile chiar dramatic.

+Quote Post
Cindy
post Jul 19 2008, 02:44 AM
Post #20706

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Angel, pai era vorba de 20.000 euro pe putin, in 2 ani! (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
moah...19.000 3 camere, super tare!!!
Nu stiu cum este in Tm, dar daca ai sti ce trafic infernal este in Bucuresti, nu ai mai spune ca e convenabil sa stai la marginea orasului sau in afara!

Deci e destul de sigura sa inteleg scaderea preturilor? Bine, niciodata nu poti fi sigur de asta, dar sa inteleg ca asa se preconizeaza in majoritate..

+Quote Post
Fanny
post Jul 19 2008, 09:37 AM
Post #20707

Moderator Global

From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Neata!

Apartamentul in care stau eu (2 camere) a costat 10.000 de euro in 2003. E luat chiar inainte de boomul imobiliar. Acum e pe putin 80.000. Daca se apuca sa faca tronsonul de metrou si prin Dr Taberei e posibil sa mai creasca.
Eu despre scaderea preturilor aud, dar nu o vad. Nu stiu pe nimeni care sa fie intr-atat de disperat incat sa vanda la un pret foarte redus. Si mai ales la diferente atat de mari, ca in cazul expus de Kalua.
(IMG:style_emoticons/default/secret.gif) Luna trecuta un mp de teren in zona Baneasa s-a vandut la noi cu 7.000 de euro. (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Cei care vor neaparat, sunt inca dispusi sa scoata banul, in Romania. Daca nu-i castigat prin sudoarea fruntii, e cu atat mai usor sa-i arunci pe "mofturi".
Cred ca situatia de care spunea Angeldust (credite mai greu de accesat) nu va duce decat la orientarea clasei de mijloc inspre statutul de chirias. In cazul de fata, orientarea ar fi cam egal cu resemnarea. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
angeldust
post Jul 19 2008, 09:50 AM
Post #20708

Musafir

Neata.

Preturile la terenuri nu cred ca vor scadea prea mult. Din contra, cred ca terenurile care pana mai ieri erau agricole de pe la marginea oraselor vor fi trecute la intravilan in cativa ani deci le va creste pretul de 20 de ori. LA fel nu cred ca vor scadea preturile la apartamentele noi prea mult. Eu ma refeream la apartamentele vechi, care in opinia mea musai tre sa scada.
Fanny....daca e cum spui tu si clasa de mijloc se va resemna sa stea in chirie, atunci cine va cumpara apartamentele vechi la preturile acelea exorbitante? Ca din cate stiu eu una din caracteristicile tarii in care traim e ca aceasta clasa de mijloc e predominanta. Iar o prapastie intre cerere si oferta nu are cum sa nu duca la scadere preturilor. Iar adevaratii investitori cu capital speculativ mare ...aia investesc mereu pe panata ascendenta a ciclului economic si se retrag cand incepe o stagnare sau o panta descendenta. Iar daca retragerea lor este brusca si in masa se produc dezechilibre economice majore.

+Quote Post
Fanny
post Jul 19 2008, 10:04 AM
Post #20709

Moderator Global

From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Dar cine le va vinde la preturi reduse? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

+Quote Post
angeldust
post Jul 19 2008, 10:19 AM
Post #20710

Musafir

pai aia care vor avea nevoie sa vanda si aia care le au pe post de investitie. Ca daca va deveni evident ca panta merge in jos, se vor gandi "mai bine il vand acum cu 5000 de euro mai putin decat peste 1 an cu 20 000 mai putin. Desigur, mai stiu si io mosnegi din aia incapatanati si in lumea lor cu care nu te poti intelege si care mai bine si-ar manca un ficat decat sa lase la pret. Dar daca previziunile se adeveresc, pe termen lung vor avea de pierdut. Stii cum e asta? ca un fel de lantul slabiciunilor. E suficient sa aiba unu-doi nevoie de bani si sa vanda un apt cu 70 000 intr-o zona unde toate sunt peste 90 000 ca sa traga piata din zona aia in jos.
Eu una daca as avea 2-3 apartamente acum evaluate la 90000, le-as vinde fara sa stau pe ganduri cu 80-85000 daca mi-ar pune cineva banii jos.

+Quote Post

2207 Pages V  « < 2069 2070 2071 2072 2073 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 10th November 2025 - 03:51 AM