![]() ![]() |
Jul 19 2008, 10:33 AM
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 |
buna dimineata afaceristele lu mama!! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
m-am trezit si io. am dormit ca o purcica (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) io nu vand apartamentul meu, alu mama de fapt nici sa ma taie cineva. acum cred ca valoreaza peste 100 de mii lejer. au crescutpreturile infiorator in zona aia de cand s-au construit 80% dn spermarket-uri in zona. acum vreo 3 s-a vandut la mine in scara, o grasoniera fara absolut nimic in ea, cu mucegai si tot tacamul, cu peste 30.000 euro. mie mi-e groaza cand ma gandesc la momentul in care va trebui sa-mi iau un apartament, pentru ca eu cu mama nu o sa stau!! tre sa fac curat (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ma apuc acum cat e inca racoare o zi buna gagice!! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
|
Jul 19 2008, 10:38 AM
|
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 |
(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) La noi lumea e destul de neincrezatoare in ideea "scad preturile". <<N-au scazut pana acum la nimic, cum sa scada la locuinte? O sa astept sa vad cu ochii mei!>> Stiu ca unii analisti tot spun ca apartamentele vechi se vor ieftini, dar majoritatea recunosc ca pe piata imobiliara tranzactiile sunt foarte, foarte putine. Toata lumea asteapta. Sigur, o miscare inteligenta e sa anticipezi ce se va intampla si sa nu dai buluc sa-ti vinzi locuinta cand o va face toata lumea, de teama ca vei ajunge s-o dai degeaba. Dar, asta inseamna sa ai viziune.
|
|
|
|
| lxn |
Jul 19 2008, 11:43 AM
|
|
Musafir |
Complicate treburile astea cu apartamentele (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) Si noi avem o casa in constructie/renovare (e o combinatie) in apropierea Bucurestiului si momentan stagnam cu lucrarile pentru ca nu mai sunt bani. Daca am vinde apartamenul (2 camere, militari, zona foarte bine vazuta) am lua pe el vreo 80 mii (zic eu) si am reusi sa terminam casa de acolo. Insa nu ne-am decis sa vindem inca si asta nu pentru ca ne asteptam sa mai creasca, ci pentru ca... nu stiu, nu ne-am decis (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Si tare mi-e frica acum ca vor scadea preturile si vom lua mult mai putin pe el cand ne-om decide. Dar nici sa vinzi la gandul asta nu poti, ca n-ai de unde sa stii ce se intampla. Tricky!
Apartamentul asta l-am luat cu vreo 12000 de dolari prin '99, daca nu ma insel. Preturile au crescut intr-un ritm ametitor si total nemotivat, pentru ca oamenii nu s-au imbogatit peste noapte si nici salariile nu's mai mari si nici alimentele sau serviciile nu s-au ieftinit. E absurd, ca toate scumpirile din jurul nostru, dealtfel. Si eu stau sa ma gandesc cu acum 10-15 ani, parintii nostri si-au luat apartamente fara prea multe probleme, cu un imprumut mic de la rude si cu ce au strans ei. Acum, iti trebuie credite pe 20-25 de ani sa reusesti sa-ti iei o casa a ta. Trist (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
|
Jul 19 2008, 11:58 AM
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 |
mdaaa am facut curat in camera... acu ma duc sa fac curat si pe mine (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) dupa sa ma elimin ceva par de pe fata... si dupa mai vad io.. cel mai probabil aici pe net. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
|
|
|
|
Jul 19 2008, 12:00 PM
|
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 |
Inainte functiona politica economisirii. Acum, cea a consumului. Totusi, de-am fi cu totii asa de muncitori pe cat ne dorim s-avem di tate, ar fi minunat.
Mai devreme, o reporterita TVR a intervieva 3 muncitori in constructii reintorsi in tara. Spuneau ca-i mai bine aici, ca patroni romani ar trebui sa le plateasca mai bine munca si (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) ca nu le-a placut experienta din Italia, sefii erau foarte stricti, le cereau multa responsabilitate si punctualitate si-i taxau la bani. (IMG:style_emoticons/default/debile.gif) |
|
|
|
Jul 19 2008, 12:10 PM
|
|
|
pai asa fac astia aici! tin la fiecare minut de munca. aici nu exista sa stea muncitorii la bbarfa in timpul programului si sa nu munceasca.
noi suntem anuntati cu o sirena cand incepe pauza si cand se termina. daca nu vii o zi la munca, ti se taie 50 euro din salar.asta daca nu anunti cu o zi inainte. deci daca cumva te trage curentul in noaptea aia si nu poti sa te ridici din pat, pe langa faptul ca pierzi o zi de munca,deci pierzi bani, ti se mai iau si 50 euro. Slava domnului eu nu sunt inca bagata in categoria asta. adica mie nu mi se aplica inca. gata am plecat sa mai fumez o tigara si sa ma bag la baita (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
| kalua |
Jul 19 2008, 01:10 PM
|
|
Musafir |
Nu se poate spune ca in vest mai toata lumea sta cu chirie, exista tari, ca Spania si Italia, de ex., unde mai tot omul isi cumpara un apartament, o casa. Pentru ca asa-i modelul. Si sta la parinti pana-si strange cat de cat un capital.
In Germania sta treaba mai altfel pentru ca lumea se muta foarte devreme de acasa si-si incepe propria viata in alta locuinta decat a parintilor. Si astfel nu pot incepe sa economiseasca bani. Eu una n-am bani de-un apartament si nu vreau sa iau credit si sa fiu sclava unor pereti si sa nu-mi mai permit un concediu cum imi place sau nu stiu ce mofturi. Pentru ca sa fim seriosi, socoteala "banii dati pe chirie = bani pe rata pentru apartamentul meu" nu-i adevarata. Si Doamne fereste sa mai vina ceva neprevazut peste cineva, o boala, somaj pe o perioada lunga, si sa nu mai poti plati ratele... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
|
Jul 19 2008, 01:32 PM
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
salutare girls
cred ca la noi e un soi de tipar al proprietarului din care nu trebuie nicicum iesit. Ai, n-ai cu ce TREBUIE sa cumperi casa. Acum nu stiu daca sint niste legi clare in domeniul inchirierii apartamentelor, cine, ce drepturi are. Aici, de multe ori chiriasul are drepturi mai mari decat proprietarul ceea ce iarasi e anormal. Chiriile nu se pot mari de la un an la altul cu mai mult de 3% insa chiriasul are dreptul sa refuze marirea si proprietarul nu-l poate da afara. Oricum in conditiile unui credit caruia ii devii sclav eu ii zic pas proprietatii si hello chiriei. in tara ne-am construit o casa, mare, frumoasa dar ia intrebati-ma in cate vacante am fost in 7ani? ZERO! iesiri de un w-end nu le-as incarda la vacanta. Nu mai spun csa in 2001 cand am plecat noi casele nu aveau preturile de azi . Acum casa aia ar valoare in jur de 300 mii de euro insa nu-mi pare rau pt pasul facut. Casa de aici ne-am luat-o fortati de imprejurari si mai ales pt ca am gasit-o la un pret excelent. La Vancouver parca v-am povestit ca preturile sint absolut de neimaginat, credite care se dau fara acoperire dar se dau pe 40 de ani (!!!) cam cum s-a intamplat si la americani de le-a intrat piatat imobliarelor in recesiune. Cred ca s-a calculat un procent din salariu in asa fel incat sa nu-ti rupi gatul atunci cand cumperi casa. parca 15% ? in orice caz Kalua si eu gandesc ca tine. As fi foarte multumita in chirie daca o casa a mea ar insemna sa nu mai am vacante si sa-mi petrec zilele muncind ca sa platesc rata si dobanda. Mai am o intrebare, cat de stabila e piata bancara ca sa riscati sa va indatorati pe 30 de ani? |
|
|
|
Jul 19 2008, 01:40 PM
|
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,669 Joined: 8-February 08 From: buricul pamantului Member No.: 3,252 |
neatza (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
eu sunt doar in trecere, voiam sa va salut (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) o tulesc la epilat acum (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
Jul 19 2008, 01:49 PM
|
|
|
io ma plictisesc foarte tare! as vrea sa o tulesc un pic la cumparaturi pt de-ae gurii. si oleaca mai tarziu la cumparaturi pentru... nimic in mod deosebit! doar cumparaturi! pe ce-mi pica ochii...
da mi-e teama ca daca ma plictisesc si imi piere cheful.. nu mai duc la nici o cumparatura... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 10th November 2025 - 02:35 AM |
|
|