![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Angel, magazinul ala e chiar in centru...E pe colt, pe de o parte vizavi de parcul botanic si pe cealalta parte vizavi de Banca Transilvania. Pe straduta aia e si Music box si un magazin de incaltaminte si un bar/ berarie cu etaj. Strada asta este perpendiculara pe strada care da in centrul cu terase cu inghetata. Nu e cel cu Opera.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Angel si sweet, daca v-or da banii afara din casa vreodata, apucati-va de gastronomie. Mi se pare ceva misto daca nu-i singura sursa de unde vin banii. Eu una nu m-as baga la asa ceva fara experienta in domeniu. Iar carnivorii vor intra si manca intr-un restaurant vegan, dar rar. Si pentru ca restaurantul sa supravietuiasca e nevoie zilnic de oaspeti.
Rossana, din cate stiu eu roscovul nu creste in tara. Poate pe la mare, desi cred ca si acolo e prea frig pentru el iarna. Am folosit si eu o perioada praful ala, cand ma apucase alimentatia integrala (whole foods) de maneca. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eh Kalua...io ma gandesc ca daca nu e mancarea punctul principal de atractie, iti intra si mai des "carnivorii". E drept ca in State veganismul si nebunia cu raw food sunt acum pe val si au tot mai multi adepti, deci au de unde sa le tot vina clienti. Noile cuvinte trendy sunt acolo "raw, organic, green, sustainability, eco". Ma indoiesc ca in Romania o sa prinda vreodata curentul asta pe deplin.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Ma bag si eu in discutia voastra in legatura cu valu` "organic food" ... o sa prinda valu` atunci cand o sa creasca si nivelu` de trai... si sincer, simt totusi o evolutie in sensu` asta...oricum, tre` sa mai treaca pe la noi 5-6 generatii ca sa adoptam stilu` si sa ne educam d.p.d.v. al igienei alimentare.
In Sua "organic good" din spusele prietenului meu, nu e atat de disponibila pt oricine, si ma refer la faptul ca este costisitoare... Si dupa umila mea parere, ar trebui sa se impuna cumva si autoritatiile, deja vad ca incep sa se ia masuri , mai ales in scoli, cu "exterminarea" mancarii fast-food. Un punct in plus de la mine pt asta ! Am iesit in tricou afara si am tremurat bine...yuppy...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) de cand asteptam starea asta! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) E clar, daca la Bv ploua, vine i ncetisor si la Sb. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma indoiesc ca si in toata America au priza chestiile astea.
In Germania nu exista asa ceva (adica exista, vegane si specializate pe o dieta anume, dar sunt putine tare si nici nu se bate lumea la usa lor). Daca te duci la un restaurant bun, cu bucatari cu stele Michelin, poti fi sigur ca primesti o mancare calitativ super, pregatita foarte bine. Binenteles ca au si mancare vegetariana. Si nu se asteapta nimeni sa scrie eco, organic, bla, bla pe meniul lor. S-apoi la italian poti manca fara carne, la indian, la chinez. Bani se fac cu tarabe de-alea in care poti gati, asa, un fel de fast food ca la mama acasa. Cu investitii incomparabil mai mici decat pentru un restaurant. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 103 Joined: 23-October 07 From: Brasov Member No.: 2,481 ![]() |
Bani se fac cu tarabe de-alea in care poti gati, asa, un fel de fast food ca la mama acasa. Cu investitii incomparabil mai mici decat pentru un restaurant. Asa e. Chiar ma uitam la emisiunea lui Adrew Zimmerman pe Discovery Travel &Living, era in Madrid si explica despre un obicei de-al Spaniolilor de a da raite prin oras inainte de masa propriu-zisa si de a "ciuguli" de la mai multe tarabe dintr-astea diverse feluri gatite ( "ir de tapas", acum l-am chatuit pe un prieten Spaniol sa-mi zica cum se numeste, gasesc ideea adorabila (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) . Sa mananci in continuu cateva ore bune inainte de a te mai duce si pe acasa sa iei si tu cina ca un om normal (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Oare cat Flamenco trebuie sa danseze ca sa contacareze efectele?) Mi se scurgeau ochii ce era acolo, ce diversitate...pai daca ar fi sa iesim noi la "plimbari gastronomice"dintr-astea cu prietenii in oras pe aici... shaorma,kebabp, "senvishi cald" (lmao cand vad scris asa pe chioscuri) si mici,daca e vara. Ce frumos ar fi sa fie localuri micute ,sau chiar tarabe igienice si de bun gust cu tot soiul de bunatati gatite de-adevaratelea...Cred ca daca pe unele feluri ar scrie "organic" sau "vegan" (ma rog, cu putina munca de traducere&adaptare) ar sari lumea. Ca poti sa spui orice despre Romani,numai ca nu suntem snobi, nu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Pai s-ar inghesui "demzelele" sa vada lumea ca ele mananca trendy...mama-mama.Si cei cu o preocupare pentru sanatate, desigur.Doar ca dintr-astia suntem mai putini (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . (Empty, la Brasov nu mai ploua ,deci e deja pe drum spre Sibiu Madam Furtuna (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Langa blocul meu este o terasa care e full de dimineata pana seara. E aranjata asa mai rustic, au mancare f buna (desi e destul de scumputa) si au si tot felul de platouri cu de toate, au acvarii cu pesti pe terasa si daca comanzi unele tipuri de peste il ia direct din acvariu si ti-l face, au ficat de gasca, purcelusi intregi la protap si tot felu de alte chestii ce pe la alte terase nu am vazut. Dar specialitatea lor clara sunt preparatele din carne dupa care eu nu ma omor.
|
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ce astrograma? Vreau si eu!! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Scroe-i Vestei sa iti faca astrograma daca vrei. Userul pe forum e Vesta.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Neata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Bine, m-am trezit mai devreme, dar lenevesc. Traiasca lenea (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Apropo de delicii culinare, eu am pofta de niste paste cu fructe de mare. Si de niste stridii. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 01:06 AM |
|