![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Tsss, kari, io pling de se scutrura camasa pe mine... Da` acuma sa presupunem urmatorul lucru:
- se schimba imnul cu cintecul X - cintecul X o sa para greu fotbalistilor sau canotorilor or gimnastilor... - pentru ca nu au tinere de minte o sa ceara iar schimbarea imnului X, pe motiv "ca ie grieu, dom`le... " --- ... Atunci ce facem, schimbam imnul national precum chilotii? Ca si-asa avuram fo 4 pina acuma... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
"Treceti batalioane" e unul din cantecele mele preferate, serios (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dar chiar nu se potriveste drept imn. Ritmul da, versurile ba.
"Noi suntem romani" e f frumos si inaltator, dar prea din topor pt un imn vorba karinei. Ar mai fi pui de lei, dar mie imi pare ca are un sound destul de comunist (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
anjel eu il cantam pe-asta in cor la vocea 3-a (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) "erooooi au fost, eroi sint iiiinca"
oricum mi-a placut. am plans una buna la cum au cantat fotbalistii insa m-apuca plansul de fiecare data cand aud imnul. E ca un flash back pt zilele revolutiei, frate-meu si cei 2 veri dragi erau in armata in locuri fierbinti. Eu am votat Nu Maat hilara toata discutia si parerile celor intrebati. de becali .... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... cred ca i-ar place asta (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) rasuna prin camin cand eram in anul 1. imi venea sa le daram usile cand o auzeam (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Ascultat imnul Italiei: m-a facut sa ma gindesc la un vals vienez, nu la un imn.
Iar al Braziliei parca e arie de opereta.
Pui de lei e grozav, merge de imn.
Treceti batalioane romane Carpatii , mai ales cintat de Furdui-Iancu e fenomenal, pling de se scutura camasa pe mine, dar nu e de imn, ci de REMEMBER pentru Ardealul nostru iubit.
Si cind e vorba de imn, trebuie sa nu uitam definitia lui:
IMN, imnuri, s.n. Poezie sau cântec solemn compus pentru preamărirea unei idei, a unui eveniment, a unui erou (legendar) etc.
♦ Spec. Cântec solemn apărut o dată cu formarea statelor naţionale şi adoptat oficial ca simbol al unităţii naţionale de stat. – Din fr. hymne, lat. hymnus.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
Mai io nu prea as fi de acord! cum adica sa alegem un imn mai ritmat? da ce il facem hit si-l bagam in cluburi? ne destrabalam pe el?
conteaza semnificatia lui, nu daca pot sa dai bin buric pe imn... let's get serious.. io nu stiu asta cu pui de lei... (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
![]()
|
|
Se cinta in epoca comunita. Ghinionul cintecului .
Versurile de la "Pui de lei" au fost scride de Ioan Neniţescu Poezia a fost pusă pe muzica compozitorului Ionel G. Brătianu. Pui de lei Eroi au fost,eroi sunt încă Şi-or fi în neamul românesc! Căci rupţi sunt ca din tare stâncă Românii orişiunde cresc. E viţa noastră făurită De doi bărbaţi cu braţe tari Şi cu voinţa oţelită, Cu minţi deştepte, inimi mari. Şi unu-i Decebal cel harnic Iar celălalt Traian cel drept Ei, pentru vatra lor amarnic Au dat cu-atâţia duşmani piept. Şi din aşa părinţi de seamă În veci s-or naşte luptători, Ce pentru patria lor mamă Vor sta ca vrednici următori, Au fost eroi, şi-or să mai fie, Ce-or frânge duşmanii cei răi, Din coasta Daciei şi-a Romei În veci s-or naşte pui de lei. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Not bad....da' vorba ta, ce ne facem cu neuronu' sportivilor? Unu si virusat de atatea variante de imn...
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) M-am zbralit...
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
Daca ar fi sa se schimbe, Pui de lei ar merge.
Treceti batalioane e frumos de ma omoara, dar nu-i bun de imn. Eu totusi sper sa nu-l schimbe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mai, eu nu cred ca imnul "Desteapta-te romane" ar trebui schimbat. Pana in acest moment mi se pare perfect sa ne reprezinte ca natie in lume atat pe plan general, cat si pentru sportivi. Din mai mult emotive:
- in primul rand titlul care este un slogan inca valabil pentru noi pentru ca inca nu ne-am desteptat. Inca ne mai furam caciula intre noi, inca otravim si capra vecinului, inca inca inca etc. - "inalta-ti a ta frunte" ... pai da, bai frate. Nu? - cuvantul dusmani repetat poate prea mult. Pai nu suntem inca furati si sacrificati pentru ca suntem "mici" si "neinsemnati" si pentru ca aia "importantii" trebuie favorizati? Inclusiv in sport. Eu imi amintesc ceva campionat european sau mondial desfasurat in Franta si castigat de Franta, insa cu un traseu prin campionatul respectiv destul de frumos incat sa ajunga fara probleme in finala. Ne-ar favoriza vreodata, in orice circumstanta, in orice sport, oriunde macar un pic pe noi careva? Nu, din contra! - aminteste fapte de istorie care sunt poate dintre putinele lucruri cu care ne putem mandri. - e plin de patos, si la toate competitiile sportive unde il aud ma trec fiori si ma simt mandru ca sunt roman. Ne uneste, atunci cand il auzim cantat pe stadion suntem toti un gand, suntem toti urmasii lui Traian, Mihai, Stefan, suntem frati si ne iubim! Am ascultat de pe primul de la topicul asta si imnul nostru cantat de 15000 de oameni. Pai ba frate, dar a fost de 1000 de ori mai puternit decat "marseilleise". Da, nu poti bate din palme ritmat dupa el ca dupa ala frantuzesc, dar il poti urla din toti plamanii si poti plange de bucurie pe el. -euro 2008: Oare nu am fost inca de la bun inceput vazuti ca prima echipa eliminata din "grupa mortii"? Oare altcineva, inafara de noi, credea ca am avea macar un "pas' timid de spus in grupa asta? Pai hai " acum ori niciodata croieste-ti alta soarta / la care sa se-nchine si cruzii tai dusmani" Pai nu? Nu asta vrem sa facem? Si pana acum am facut si cu echipa, si cu galeria si cu imnul. Pentru ca eu nu am auzit altceva pe stadionele alea decat galeria noastra! La asta cel putin le-am dat clasa, au amutit si nu pot face decat sa-si scoata palaria. Na! "Treceti batalioane romane Carpatii" e frumos, dar e prea specific pentru un anumit moment de care am trecut de mult. Ne-am unit cu Ardealul de ceva vreme. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) "Noi suntem romani" iarasi e frumos, dar prea sec si fara continut pentru un imn national. "Pui de lei" nu-mi place pentru ca treaba asta cu eroii imi suna iara a "hai sa ne sacrificam pentru binele societatii". Desteapta-te, romane e intr-adevar lung, primele 4 strofe ar fi fort de ajuns. Parerea lui Scorpirescu! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 05:09 PM |
|