![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Pas cu pas rutina unui ten cu probleme (acneic, patat .. )
Curatarea fetei : Foloseste un produs delicat, solubil in apa. Unul dintre cele maai comune « mituri » in ingrijirea pileii este acela ca o senzatie de rece sau de usturime sint semnle faptului ca produsul <functioneaza> si nu este nimic mai departe de adevar . Acele senzatii sint mai degrava raspunsul pielii la iritatie si produsele car eprovoaca astfel se senzatii pot de fapt incetini procesul de vindecare al pileii si pot incuraja bacteria care provoca acele cosuri Daca indepartati un machiaj waterproof puteti folosi si-o carpita care trebuie spalata dupa fiecare utilizate (eu prefer bilele de vata ) Exfolierea Foloseste un produs cu BHA de 1% sau 2% sau cu AHA de 8% Primul este preferat celui de-al 2-lea pt ca exfoliza in profunzimem reduce grasimea in interiorul porilor. Pt pesoanele care nu pot folosi produse cu BHA, cele cu AHA-ul sint urmatoarea optiune. Un scrub delicat sau o carpita se pot folosi pt exfoliere insa cu grija sa nu agresam pielea si mai tare. Dezinfectare locala Benzoyl peroxide e considerata cea mai indicata solutie de gasit fara prescriptie. Printre calitatile lui ar fi aceea ca penetreaza in folicul sa gaseasca si distruga bacteria care cauzeaza probleme si asta cu cel mai mic risc de iritatie. De asemenea nu ridica problemele cauzate de unele antibiotice prescrise pt aceeasi problema Nu exista prea multe otpiuni pt dezinfectarea pielii. Alcolul si sulfurile sint buni dezinfecctanti insa usuca si irita pielea si pot agrava probleme in loc sa le amelioreze. Despre uleiul de tea tree s-au facut niste studii interesante si anume eficacitatea unui ulei tea tree de 5% si cea a benzoyl persoxidului 5% au dus la concluzia ca ambele tratamente sint eficiente in reducerea leziunilor imflamate, dar cu un rezultat semnificativ mai bun pt benzoyl. Din pacate in produsele de pe piata uleiul de tea tree se gasete in concentratoe de 1% si nu 5% ca in studiu. Nota : benzoyl peroxidul anuleaza eficienta retinoizilor deci cele 2 nu merg impreuna. Se poate de ex folosi benzoylul dimineata si retinoid-ul seara. Totusi s-a dovedint ca Differin-ul (adapalene) folosit impreuna cu benzoyl-ul ramane stabil si eficient Absorbitia uleiului in exces Probabil cea mai greu de controlat problema a pielii . Pt ca productia de grasime este generata de hormoni nu exista nimic care se poate aplica local care sa impedice glandele sebacce sa secrete sebumul. Ce putem face este sa ne asiguram ca nu inrautatim situatia folosing produse ce contin uleiuri si emolienti. Sebumul de pe suprafata pielii poate fi absobit cu ajutorul mastilor de argila. Magneziumul hydroxid lichid (ex Phlip’s Milk of Magnesia) face o treba abuna in abrosbirea excesului de sebum Optiuni medicale: Retinozi: in afara de exfoliere exista produse care pot imbunatati aspectul porilor: Retin-! (tretinoi-nul), Differin-ul (adapalene) si Tazorac-ul (tazarotene) Antibiotice orale- exista studii care demonstreaza ca antibioticele impreuna cu tretinoziii si dezinfectantii locali pot controla si reduce aparitia cosurilor Tratament photodynamic- se mai numeste si Light Therapy si a fost demonstrat ca este eficient in tratarea acenii. Tratamentul utilizeaza un medicament numit acid aminolevulinic in combinatie cu raze laser care nu agreseaza pielea sau cu o sursa de lumina numita lumina albastra. Dup ace medicatia este aplicata pacientul e asezat pt 15-30 minute in fata unei surse de lumina. E nevoie de multe ori de 3-5 sedinte pt a se observa o ameliorare de durata Cand nimic nu are efect Daca dupa ce ati incercat procedeele de mai sus cosurile totusi apar puteti considera un tratament mai serios : medicamente car eblocheaza hormonii sau anticonceptionale concepute pt reducerea aparitiei cosurilor. Accutane este una din optiunile ultime a fi considerata pt ca probabilitatea de a cauza efecte secundare secundare, in special pt femeile care raman gravide in timp ce-l utilizeaza. Insa Accutane este singura otpiune care poate vindeca aparitia cosurilor, toate celelate solutii tin problema cu greu la mal. Mai mult de 50% sintre persoanele care au luat Accutane nu au mai avut cosuri si de fapt, au « eliminat » tenul gras. Sansele cresc semnificativ pt cei care iau Accutane a 2-a oara. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mi-a soptit o pasarica niste marci de gasit in Romania si am sa vi le scriu incet pe cele care au primit nota buna.
Oricum ca o mentiune generala pt notele date produselor, exista si posibilitatea ca produse cu un rating bun sa nu va priasca si la fel poate sa va priasca unul cu un rating slab. Deci 100% la tzinta nu exista. Sint totusi notate dupa ingredientele din compozitie. Avene, Vichy si Uriage nu sint incluse in carte (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) in paranteza am sa pun tipurile de ten pt care recomanda produsul. sa remarcati ca nu mereu un produs pt ten uscat e neaparat ok pt aceasta ci dimpotriva e recomdat pt un ten gras. Eu experimentez de vreo 2 saptamani, cu succes, un fdt de la Revlon care e recomndat pt ten uscat iar al meu e normal mixt si sint multumita si de culoare si de senzatia pielii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) la Roche Posay Excelente: - biomedic C-recovery treatement - toleriane purifying foaming cream - ceralip repair cream Bune din gama Biomedic - antibac acne wash (ten gras) - puryfing cleanser (toate tipurile de ten exceptand pe cel f uscat) - conditioning cream (pt ten normal spre uscat) - facial shield SPF 20 - gentle moinsturizing lotion spf 15 - hydratating serum - potent-C 10.5 concentrate (nu e recomandat celor cu ten sensibil) - retinol 15; - retinol 30; - retinol 60 (recomandat pt tenuri normale spre uscate) din gama Toleriane - dermo-cleanser (ten uscat) - eye make-up remover (desi mierea din compozitie lasa pielea lipicioasa si ca urmare trebuie clatita) alte produse bune - effaclar purifying foaming gel - hydraphase hydratating cleansing milk - rosalic gelee micellar make-up removal gel (excelent pt ten sensibil) - activ C, pt ten uscat si active C pt ten normal, mixt (vitamina C este un excelent antioxidant insa pt a fi clarifica efectele lui nu e suficient dar in forma asta ) - activ C eyes - anthelios SX daily moisturizing cream with sunscreen SPF 15 - redermic daily fill-in-anti-wrinkle firming care, face and neck, ten normal, mixt - redermic eyes, daily fill-in anti-wrinkle firming care - mela-D skin lighting daily lotion - lipolevres lip protector Maybelline execelente anticearcan : - instant age rewind double face perfector - instant age rewind under eye concealer pudra -finish matte pressed powder (normal spre usor uscat) -dream matte face powder (normal spre f gras) fard de obraz - dream mousse blush (normal si usor mixt in amebele sensuri , uscat si gras) - dream mousse bronzer (au un luciu care in produsul acesta nu o sa va deranjeze) tus ori creion pt ochi si sprancene - expertwear defining liner - unstoppable smudge-proofwaterproof eyeliner - line stylist eyeliner ruj - superstay lipcolor mascara - full'n soft mascara - lash discovery - lash discovery waterproof - sky high extreme lenght and curl mascara - sky high curves extreme lenght and curl mascara waterproof - volum express mascara 3X - volum express turbo boost mascara 7x - XXL volume + lenght microfiber mascara - intense XXL volume + lenght microfiber dupa cum vedeti o multime de produse excelente. Maine poimaine le trec si pe cele bune. Ca o paranteza am avut o oja Maybelline care a rezistat impecabil, peste 7 zile, la spalat vase de mai multe ori pe zi. N-am mai gasit asa produs bun de-atunci. |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cleo esti o comoara, multumesc (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Marcile sunt, dar din pacate nu aduc toate produsele in Ro.
De ex, Full'n Soft chiar era un rimel fain, dar nu e de gasit la noi. Multumiri si din partea mea pentru efortul depus (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
girls (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) happy to share
(lasam eu lumea sa copieze de la mine la examene (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) daramite asa sursa de informatie ... trebuie scoasa pe scena (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) cont' Maybelline bune demachiant: - expert eyes eye makeup remover towelettes - superaway lipcolor remover fdt - pure makeup (normal spre gras, NU pt ten acneic - contine titanium dioxide) - dream matte mousse foundation (pt cele cu ten uscat se cere o exfoliere prealabila care nu0i necesara in cazul tenului normal gras) pudra - shine free oil-control loose powder (normal pana la f gras) - shine free translucent pressed powder fard de ochi - expertwear eyeshadow - dream mousse shadow - cool effect cooling shadow, liner creioane ochi si sprancene - define-a-line eye liner - brow styling gel - expertwear brow and eyeliner - ultra liner waterproof eyeliner - waterproof liquid eyeliner - ultra brow brush-on brow color ruj, gloss - superstay gloss - shine seduction glossy lipcolor mascara - define-a lash mascara - XXL volume + lenght microfiber mascara waterproof - lash expansion waterproof mascara - unstoppable full lenght mascara - volum express waterproof mascara 3x - great lash clear mascara perii - expert eyes brush'n comb - eyeshadow brush - blush brush - eye contur brush - retractable brush Max Factor excelente ruj, gloss, creion contur - lipfinity ( + lifinity moinsturizing top coat + lipfinity top coat shimmer finish) - lipfinity everlites - colour perferction luxe gloss - maxalicious glaze mascara - lash perfection mascara waterpoof - volume couture mascara bune fdt - colour adapt foundation (nu acopera insa cearcanele, decolorarile induse de soare, petele rosii) fard de obraz -natural brush-on satin brush fard pleoape - maxeye shadows rujur, glossuri - lipfintiy lustre - colour perfection lipstick - max wear lipcolor mascara - volume couture waterproof mascara - lash perfection mascara - 2000 calorie straight brush mascara - 2000 calori curved brush mascara - lash lift waterproof mascara - 2000 calorie aqua lash mascara - lash enhacer mascara max factor are destul de multe note proaste raportat la numarul de produse. Maybelline insa dupa cum vedeti, e impresionant. eu am experienta placuta a rimelurilor si a ojelor. Restul raman de incercat in functie de nevoi maine Rimmel si Revlon. daca n-o fi prea mult de scris (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) o remarca rautacioasa poate. toate produsele listate de la Paula's choice sint biensur excelente. Oricum lotiunea ei cu BHA 2% imi place, se cunoaste clar o imbunatatire asta in conditiile in care nu am probleme mari cu tenul. doar niste nesuferite de puncte negre ( (IMG:style_emoticons/default/thumbsdown.gif) ) ici colo |
|
|
![]()
|
|
Revlon
Excelente fdt - Age defying light makeup with Botafrim SPF 30 si cel cu SPF 15 - colorstay make-up with softflex for normal to dry skin SPF15 - new complexion one step compact makeup SPF15 - colorstay active light makeup SPF 25 Anticearcan - age defying concealer SPF20 Pudra -new complexion powder -new complexion bronzing powder -colorstay pressed powder Fard de obraz -cream blush Fard de pleoape - illuminance creme eyeshadow Tus -colorstay liquid liner Ruj, gloss, creion de buze -super lustrouse creme si frost lipstick -lipglide full color & shine -lipglide sheer color gloss -colorstay lip liner Mascara -fabulash -3D extreme mascara Produse de specialitate -age defying instant firming face primer ten normal, mixt -age defying instant firming face primer ten uscat Bune fdt - age defying makeup concealer SPF 20 Anticearcan - new complexion concealer SPF15 - colorstay under eye concealer spf15 Pudra -age defying translucent finishing powder with botafirm -age defying skin smoothing powder with botafirm Fard de obraz -bronzer blush Fard de pleoape -colorstay 12 hours eye shadow Quad -colorstay 12 hours eye shadow single Ruj, gloss, creion de buze -colorstay soft & smooth lipstick -colorstay overtime lipcolor -super lustrous lipgloss Mascara -3D extreme mascara waterproof -lash fantasy primer & mascara Produse de specialitate - age defying instant firming face primer pt toate tipurile de ten |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Votez si eu pentru Revlon , cel putin la fonduri de ten (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
- colorstay active light makeup SPF 25 , asta exista si la noi? ca eu nu am vazut (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu este. Eu am din America. E ok, insa acoperirea nu e prea mare si e foarte lucios pe fata, din cauza spfului.
Oricum colorstayul clasic ramane printre cele mai bune pe care le-am folosit adecvat tipului meu de ten. |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tocmai am comandat niste produse Paula's Choice, am comandat numai mostre, sa vad cum ma impac cu ele. (IMG:style_emoticons/default/blink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Hmm nu stiu ce sa zic de Maybelline, dar eu nu recomand produsele lor, mai ales cele pentru piele, care sunt comedogenice. Nici nu aveam probleme cu pielea pana sa incerc astea si Alix Avien.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 08:05 AM |
|