![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,163 Joined: 15-February 07 From: Constanta Member No.: 1,203 ![]() |
Maat, si eu sunt jumatate basarabeanca, ambii bunici din partea mamei fiind de acolo....si cum au fost bunicul vreo 5 frati si bunica 9...am un sat plin de unchi, matusi, veri, nepoti, stranepoti (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si multi stau in Chisinau
Am fost o singura data la ei, in '89 inainte de revolutie. Desi aveam doar 12 ani, n-am sa uit cum ma contraziceam cu ei pentru ca nu vroiau sa recunoasca sub nici o forma ca sunt romani ci moldoveni, ca nu vorbesc romaneste ci moldoveneste! Doar noua ne-a plans inima dupa ei. Singurii dintre ei care au ramas cu dorul Romaniei sunt batranii, generatiile de dupa ei n-au acest sentiment. Ba gresesc, am vazut ca dintr-o data, dupa aderarea noastra le EU si-au mai muscat cate unii limba afirmand ca sunt romani atunci cand cereau pasaport romanesc, stim toti ca nu de dragul nostru. Nu ne-au vrut dupa destramarea uniunii sovietice, noi de ce sa-i vrem acum? Daca ei nu se recunosc ca fiind romani, de ce sa se alipeasca cu noi? Sa nu ma intelegeti gresit, am crescut in spirit basarabean, am avut multi prieteni de familie basarabeni, de mica s-a vorbit la mine in casa foarte mult despre Basarabia, fratii mamei mele sunt nascuti chiar acolo...dar trebuie sa admitem ca Basarabia este pierduta demult. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Stiu la exact ce te referi cind zici de cei care nu vor sa isi recunoasca originile. Bunicul l-a dat afara din casa pe frate-su venit in vizita cind acesta, stind la masa, i-a spus ca si-a schimbat numele din Vladimir in "Volodea" si ca "rau am facut noi ca nu am venit peste voi~" bunicul l-a intrebat care noi si frate-su i-a zis "noi, rusii!" Bunicul l-a injurat, i-a zis ca daca l-ar auzi strabunicii i-ar trage un toc de bataie sora cu moartea si l-a dat afara din casa in crucea noptii...
Insa, Altheea, parerea mea este ca cel mai mare "dusman" al tarii noastre sintem chiar noi cind avem atitudini fataliste. Ne resemnam prea usor, suferim, cirtim, insa nu facem nimic altceva pentru a ne sustine interesele nationale. Acum, mai in gluma, mai in serios, cred ca in maxim 10 ani ma apuc de facut politica... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Imi plinge inima si mi se rupe sufletul cind ma gindesc la Basarabia, la Cadrilater, la Insula Serpilor, la Bucovina... Pe diplomatii nostri romani care au dat aceste teritorii romanesti catre cine a vrut, nu i-au interesat decat banii primiti si atat. Dupa ce razboiul s-a terminat, desi faceam parte din tabara invingatoare, noi am dat teritorii, in loc sa cerem. Nha, trebuia si Bulgaria sa existe ca stat, nu? Cam asa a fost cu diplomatia romaneasca... Si da, desi sunt de acord cu alipirea Basarabiei, stiu ca ei nu vor sa auda de noi, ca se considera rusi etc. La facultate, am avut multi colegi basarabeni, care aveau aceeasi pozitie. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Inainte de Rev., copil fiind, eram indragostita de muzica "moldoveneasca", stiam toate melodiile pe de rost, ale Anastasiei Lazariuc, Ion Suruceanu, si mai ales ale regretatilor Doina si Ion Aldea Teodorovici.
Cate emotii am simtit in duminica aceea superba, de vara, dupa '89, cand s-a facut pod de flori peste Prut, la Oancea. Am mers toata familia, cu mic si mare, sa fim de fata la reintalnirea dintre romani si ...romanii moldoveni de peste Prut. Apoi, incet, incet, totul a cazut in desuetudine, ei trecand granita pentru a face comert cu mancare, haine, incaltaminte, si mai apoi cu tigari si benzina... Au nevoie de cetatenia romana pentru ca, in felul acesta, au acces in spatiul Schengen. Ma bucur totusi ca statul roman le-a inlesnit studentilor din Moldova accesul la facultatile noastre, e un pas inainte, care ar trebui sa le mai schimbe mentalitatea, putin cate putin "Acum, mai in gluma, mai in serios, cred ca in maxim 10 ani ma apuc de facut politica... " (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) In sfarsit, o sa am si eu cu cine sa votez, si sa nu-mi para rau dupa-aia . Tinteste high, Diana, sa ne bucuram si noi, cei din "provincie" |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/romani_uk.jpg)
Romanii care ne fac de ras in strainatate: situatia din Franta si Marea Britanie Romania exporta de ani buni infractori in Occident. De la cersetori agasanti si simple furtisaguri pana la jafuri, violuri si crime cutremuratoare, toate au efecte, de multe ori devastatoare, pentru majoritatea romanilor care muncesc cinstit in tarile vestice sau pentru cei care calatoresc. In doar patru ani de cand Romania si Bulgaria s-au integrat in Uniunea Europeana, infractiunile comise de cetatenii europeni straini intrati in Marea Britanie s-au triplat, ajungand ca tribunalele britanice sa condamne, lunar, 2.750 de persoane. Romanii se afla pe locul doi in randul cetatenilor europeni condamnati in 2010 pentru infractiuni comise in Regat. De asemenea, ministrul de Interne francez, Claude Gueant, declarea ca numarul infractorilor romani din Paris a crescut cu aproape 90% in ultima perioada. Ministrul francez de interne, Claude Guéant, declara ca lupta contra delincventei si imigratiei clandestine romanesti este una dintre prioritatile sale, potrivit cotidianului "Le Parisien". Cetateni romani, organizati in retele extrem de perfectionate, conduse de capi ai mafiei, au crescut ingrijorator numarul infractiunilor, in ultimele satpamani, la Paris, in regiunea Ile-de-France, si, intr-o mai mica masura la Marsilia si Lyon, a explicat ministrul. Autoritatile franceze colaboreaza cu cele romane pentru rezolvarea acestei probleme, in prezent 14 politisti romani fiind detasati in Franta. Scopul este anihilarea capilor retelelor respective, care se afla inRomania, explica ministrul francez, informeaza Gazeta Romaneasca. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 06:47 AM |
|