![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu una chiar apreciez faptul ca m-am nascut in Romania si am trait 22 de ani si ceva acolo. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) De timpuri comuniste.
|
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ziua buna ladies! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Ce discutii serioase pe aici...of of... Pentru mine nicaieri nu e mai bine ca acasa si casa mea de suflet va ramane mereu Romania, asa cum e ea, o tarisoara mica cu multi oameni amarati dar cu o inima mare! Poate in alte tari civilizatia este mai mare, poate sunt mai evoluati din anumite puncte de vedere, poate se traieste mai bine dar suflet de roman cald si prietenos nu intalnesti nicaieri in strainatate. Si te lovesti si in alte parti de ''urat'' pentru ca oameni rai sunt peste tot iar ca bonus intr-o tara straina primesti si ceva rasism si discriminare. Cu cat o tara este mai avansata din punct de vedere economic cu atat ''mizeriile'' societatii sunt mai mari si ca sa dau un exemplu: daca in Romania un hot se rezuma la a-ti da un branci si a-ti fura portofelul, in Italia te trezesti cu el noaptea in casa ca-ti pune perna pe fata si-ti spune sa taci in timp ce-ti fura toti banii si lucrurile cele mai de pret... Eu sincer abia astept sa ma intorc acasa....''fie painea cat de rea tot mai buna in tara mea''... |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,163 Joined: 15-February 07 From: Constanta Member No.: 1,203 ![]() |
Maat, treaba asta cu greaca am patit-o si eu frecvent, si in grecia si aici din partea unor greci. Chiar au fost si romani care m-au intrebat suspicios. Ce-o fi mai frate atat de greu sa inteleaga ca greaca se poate studia la un nivel foarte bun in Romania?
Cat despre nesimtirea celor din jur, depinde si cat de mult le permiti. Recent am avut un mare razboi cu un functionar din primarie...sef la urbanism, hotarat omul sa ne bage bete in roate. Vrem sa contruim o casa si s-a trezit omul sa ne inventeze tot felul de probleme. Acum, daca eram o persoana mai slaba de inger si luam de bun tot ce zicea el...nu-mi ramanea decat sa ma spanzur ca am pierdut banii dati pe teren. Dar am facut o ditamai adresa pe 4 pagini catre primarie, cu toate documentele atasate, m-am axat pe abuzul acestui individ si pe lege....si a 2-a zi aveam in mana deja ce cerusem si-mi refuzasera cu cateva zile inainte, plus un zambet larg si amabilitate din partea tuturor. De aia zic, atata timp cat nu permiti sa ti se incalce drepturile, traiesti foarte bine si in Romania. |
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nimphe, eu's de parere ca daca nu-ti place aici, sa pleci linistita si sa nu te uiti inapoi. Si eu as pleca maine daca as putea, dupa ce am vazut ca in alte tari exista civilizatie, exista bun simt si alte minuni. Nu zic ca vreo tara ar fi perfecta, nu exista sat fara caini, insa mai bine sa mergi intr-un loc unde e mai bine, unde stii ca NU trebuie sa urci in autobuze pline de nespalati, in care transpiri in primul minut, unde oamenii NU arunca pe jos gunoaie, si daca o fac, exista cineva care-i vede si-i amendeaza, unde la fiecare 5 m NU risti sa intre un disperat cu masina in tine, unde NU te trateaza vanzatoarele cu fundu' si unde primesti macar un pic de respect. Ca peste tot sunt oameni rasisti, asta e altceva, insa de ce sa te "bucuri" sa stai in ce a ajuns Romania cand poti face ceva pentru tine si familia ta.
Mie una mi-e groaza cand vad cum se propaga nesimtirea si incultura la copiii tarii noastre. Ma uit pe geam si-i vad jucand fotbal la 7-8 ani si injurand ca la usa cortului. Si oricat voi incerca sa-mi educ copilul si sa-l feresc, sunt sigura ca va fi supus unui bombdardament de nesimtire din care se va alege cu niste "bad habbits". Eu am in familie un caz de insucces in ceea ce priveste strainatatea, parintii mei: au fost plecati in elvetia jumatate de an, au incercat sa deschida acolo o firma, sa o puna pe roate, insa s-au lovit la tot pasul de refuzuri, citez "desi aveti un dosar impecabil, sunt prea multe firme care activeaza in domeniul asta" (riiight, de parca nu facuse tata studiu de piata inainte). Si nu li s-a dat aprobarea. Cat despre a te angaja acolo, sunt obligati de stat sa elimine toate variantele de angajare a unui cetatean al tarii inainte sa angajeze imigranti. So, sunt tari care-ti permit sa faci o treaba, si sunt altele care-ti taie intentia de la radacina. Canada este o tara in care POTI sa faci ceva bun, sa traiesti poate ca aici, sau poate un pic mai bine, dar sa traiesti intr-un dram de respect si civilizatie, ceea ce la noi se pierde pe zi ce trece. Mi-am iubit tara, mereu am sustinut ca e frumoasa si ca toate cele, dar poporul o strica in fiecare zi si oricat ne batem noi cu pumnul in piept ca se poate si ca rezolvam ceva daca luam atitudine, restul de 20 de milioane nu o fac. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Oameni primitori? Ma faceti sa rad. Ultima data cand am mers pe Valea Prahovei, am stat la o pensiune. Cei de acolo nu ne-au dat niciun lemn sau carbune pt gratar, ziceau ca nu au, cu ele chiar langa gratar! (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
Ne-au cerut banii pe o sticla de suc, care era intr-un frigider pus la dispozitia noastra. Tot legat de ospitalitate, e un tip care face emisiuni despre gastronomia din diferite tari, la Discovery. In Ro a gasit numai mancare proasta, chelneri nesimtiti si o multime de spagari, care nu l-au lasat sa filmeze fara sa dea spagi, care il inatmpinau in restaurant cu mese goale dar toate rezervate etc. Gasiti filmuletul pe youtube. Si nu, nu e denigrare, asta e adevarul. Ospitalitatea romanilor a devenit un mit. Nu degeaba cei mai multi romani aleg sa mearga pe alte meleaguri in concediu. Pt ca aici sunt servicii proaste la preturi nesimtite. Nu e vorba de respectarea drepturilor, ci de multe altele. Mizerie, nesimtire, putoare, meschinarie. Mergi in metrou nou, dar fara aer conditionat. Iar lumea nu se spala. Numai uitati-va la statistici legate de consumul detergentilor si cosmeticelor. Nu vreau sa va conving de nimic, nu ma apar. Dar asta este parerea mea si mi-o sustin. |
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu zic ca e o discutie absolut inutila, pentru ca, pana la urma, totul se rezuma la faptul ca o elady draga noua vrea sa plece in Canada si are nevoie de suportul nostru si nu trebuie sa fie privita ca si cum, daca pleaca, se delasa de Romania, e pur si simplu o alegere la care are dreptul fiecare dintre noi, si anume o alegere pentru sine. Nu le-a acuzat nimeni pe Pesca sau pe 3A sau pe Kalua sau pe toate fetele noastre plecate out there ca si-au parasit intru totul tara.
Sunt convinsa ca Nimphe iubeste Romania cum noi toti o iubim, dar este dezamagita de faptul ca oamenii traiesc intr-o delasare si ignoranta continua (eu sunt profund dezamagita de treaba asta). Asadar, cum nu-i usor pentru nimeni sa faci un astfel de pas, eu zic sa o incurajam sa-ti urmeze visul si sa dea Dumnezeu sa reuseasca, asa cum si celelalte fete au reusit. Sa vrei ceva mai bun pentru tine tine de piramida aceea a dorintelor si nevoilor, asa ca nu-i de condamnat, e de laudat. (IMG:style_emoticons/default/322.gif) |
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
buna ziua.
si eu am aceeasi parere Nimphe ca si tine.tara in sine e frumoasa,pacat de oamenii care o strica.se fura atat de mult incat nu ne vom dezvolta de loc.si eu as pleca |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Vai, ce de discutii inferbantate! (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
Hai sa mai adaug si eu cate ceva. La urma urmei, fiecare persoana e diferita, sunt persoane care sunt foarte fericite si multumite in Ro, si n-ar pleca niciodata de acolo. Foarte bine. Sunt persoane pe care viata le-a purtat catre alte meleaguri straine . Foarte bine, daca sunt multumiti acolo. Si sunt persoane care traiesc in Ro, sunt nemultumiti si pleaca cu speranta ca in alta tara va fi mai bine. Not so good, nici o tara nu e perfecta, poate va fi diferita, oamenii vot fi altfel,etc. Eu una fac parte din categoria a 2-a, am plecat din tara nu pentru ca nu imi era bine acolo, aveam un job ok, prieteni, familie, mie imi placea, eram multumita. Insa am plecat ca sa fiu alaturi de cel care urma sa imi fie sot, pe care l-as fi urmat pana la capatul pamantului si mai departe. Si asa a fost sa fie, m-am acomodat aici extrem de bine, simt ca aici e casa mea acum,nu imi lipseste Ro, ci numai familia si prietenii. Asa ca fiecare om are cararea lui prin viata, indiferent unde ar fi, indiferent unde s-a nascut, conteaza sa fie fericit si multumit acolo unde traieste. Nu sunt de acord cu ideea ca ''aici m-am nascut si stau aici ca e tara mea, fie painea cat de rea...'' Si ma deranjeaza si pe mine cand Ro e vorbita de rau, nu stiu de ce, cu toate ca imi dau seama ca uneori exista motive ca sa fie criticata. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
buna ziua, ca numai neata nu e asta....
eu de abia astept sa ajung acasa si sa raman! vara asta nu, dar de abia astept monentul in care intoarcerea va fi definitiva... am o durere de cap de zici ca e unu cu o dalta care ciocane in continuu! (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
LostWhispers |
![]()
|
Musafir ![]() |
cat ati scris (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
Oameni nesimtiti sunt si la noi in tara dar si alte tari, iar sa ti dea cineva in cap se poate intampla intr o scara de bloc din Bucuresti dar si intr un oras mic , trust me , acum depinde de "norocul" fiecaruia Eu sunt genul de om care si maine as pleca sa ma mut nu conteaza ca in intr un oras din tara sau din Europa, pur si simpu simt nevoia sa schimb locul (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) angel dincolo e plin de pedofili si psihopati cel putin asa am vazut la tv, de aia era speriata mama fetitei, (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) am fost sa mi recolteze niste sange sunt ametita si ma doare capul si mana (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 02:50 AM |
|