![]() |
![]() ![]() |
![]() |
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
De acord cu lxn. Si cu Nimphe. Nu as vrea sa-mi denigrez tara si oamenii de aici , dar sunt o gramada de bube si nu poti intoarce privirea. "Sufletul cald al romanilor" si "ospitalitatea" nu sunt decat niste mituri. Daca noi numim ospitalitate felul in care sunt furati si jigniti strainii care vin la noi in concediu, vanzatoarele acre de la gisee, si toti functionarii de la institutiile de stat pe care ii deranjezi in timpul programului de la baut cafeluta.
Sa mai amintim sistemul sanitar care mai mult omoara oameni decat ii ajuta, asigurarile pe care le platesti si serviciile 0 de care beneficiezi. Discriminare? Noi ne plangem de discriminare??? Priviti toate demonstratiile care se fac impotriva homosexualilor si ascultati numai cum gandeste lumea la noi despre ei. Cat despre arme, oare la noi nu se impusca pentru un loc de parcare? Sau cum ramane cu faptul ca inca ne omoram copii si nevestele in bataie. Eu Nimphe te sustin ca vrei sa pleci si iti doresc sa-ti fie bine si sa-ti traiesti viata pe care o doresti. Mult succes! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 997 Joined: 17-November 07 From: Bucuresti Member No.: 2,663 ![]() |
Buna,
As avea si eu ceva de zis, pentru ca si eu ma pregatesc sa plec si am si prieteni si sora plecata in State. Sora mea a gasit joburi bune acolo si cistiga bine si in citiva ani a reusit sa faca ceva, o casa, 2 masini si tot ce ii mai trebuie pe acolo, bineinteles cu rate si in doi, poate singura i-ar fi fost mult mai greu. Traieste foarte bine, a trait in Atlanta si apropo, nu s-a lovit de impuscaturi si alte violente pe acolo, au fost doar o data impuscaturi intr-un tribunal, mi se pare care era linga firma unde lucra ea si atunci au fost tinuti inchisi inauntru si paziti de politie doar fiindca totul se intimpla in apropiere. In Atlanta poate in cartiere foarte marginase si pline de negri sint violente tot timpul, dara asa e si la noi in Rahova. Ea a venit in vizita in tara si, desi ii era foarte dor, intr-o saptamina nu stia cum sa plece mai repede inapoi. E adevarat ca oamenii acolo sint reci si ca e rasism si chiar le e teama de emigranti ca vin sa le ia joburile si nu iti arata nimeni nimic si nu te ajuta cu nimic, trebuie sa te descurci singur, dar cam asa se intimpla si aici. Nu se baga nimieni in viata celuilalt, isi respecta spatiul unul altuia. Exista un respect pe strada si in magazine si restaurante, daca un pieton traverseaza intotdeauna cei cu masina ii vor da voie, vor astepta oricit sa treci linistit fara sa te injure si sa te claxoneze.In magazine la fel, vinzatoarele te intimpina zimbind, urindu-ti o zi buna si te intreaba politicos daca ai nevoie de ajutor, daca nu ai, nu stau in capul tau sa te streseze cu sfaturile lor. La sfirsit iti vor zimbi si iti vor ura o zi buna din nou. In magazin, daca stai la un raft sa studiezi vreo eticheta, oamenii te ocolesc si te lasa sa termini, nu se inghesuie nimeni in tine si nici nu te imping cu cosurile cum fac aici. Toata lumea incearca sa ii menajeze pe ceilalti si sa nu se streseze unii pe altii. Am prieteni in Canada si au venit dupa citiva ani in tara, la fel au ramas cu un gust rau. Si lor le foarte dor de tara si nu vorbesc deloc urit de ea, chiar o lauda pe acolo pe unde sint si o apara daca cineva are pareri rele, dar in Canada ei spun ca romanii sint apreciati. Locuri de munca se gasesc, pentru ca in Canada au programe pe anumite zone pentru atragerea de emigranti, de forta de munca. Poti sa iei imprumut ca sa faci studii, cu conditia sa ramii in zona respectiva sa lucrezi nu stiu citi ani. De violente n-am auzit. Si e curat peste tot. Eu in America am fost intrebata peste tot de unde sint, pentru ca vedeau ca am accent si ma intrebau despre Romania si mai ales despre Dracula, daca e adevarat sau nu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nimeni nu a spus nimic urit despre tara asta si erau chiar curiosi despre ce limba vorbim, ce mincam, ce atractii turistice avem. Asa ca, oameni buni si rai sint peste tot, problema aici e ca nu avem respect unii fata de ceilalti si ne balacarim si ne dam coate si poate ca unii pot suporta asta, iar altii nu. Fiecare cu alegerea lui. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
Eu zic ca nu a criticat-o nimeni pe Nimphe pentru ca a ales sa plece.Dar, daca tot ai ai ales sa iei drumul strainatatii, nu te mai apuca sa spui in dreapta si in stanga ca aici sunt jafuri, ca e mizerie, ca e asa si pe dincolo. Peste tot sunt parti bune si parti rele (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Spunea cineva mai inainte ca nimeni nu a zis nimic de fetele care sunt deja plecate din tara. Pai nu a zis nimeni nimic, pentru ca ele nu s-au apucat sa spuna ca romanii sunt imputiti si jegosi si cum mai vreti. Da, suntem o tara mai putin civilizata. Dar, mie mi se pare ca incet-incet incepem si noi sa ne organizam In unele sectoare mai repede, in altele mai lent, important e ca lucrurile au inceput sa mai miste. E adevarat ca e dreptul fiecaruia sa aleaga unde vrea sa traiasca, dar sa nu jignim o natie intreaga din cauza unora sau a altora. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Eu nu am criticat-o pe Nimphe si nu am sesizat sa faca asta nimeni. Am spus si repet MA DERANJEAZA vorbitul de rau al tarii mele. MA DERANJEAZA EXTREM DE MULT.
Majoritatea celor care pleaca nu pleaca de bine, indiferent ca vorbim de lipsuri materiale sau de NEIMPLINIRI SUFLETESTI. NU e treaba mea sa analizez si sa judec motivele pentru care cineva doreste sa plece. Azi vorbim asa de Romania, miine de provincii, ca modovenii sint asa, ca bucurestenii sint nu stiu cum, ca ardelenii bla-bla, ca olteniii vai-vai, bucovinenii sint asa si pe dincolo, banatenii nu-stiu-ce... Unde o sa ajungem in ritmul asta? (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Vad ca s-a dezbatut problema emigrarii aici. Sunt de acord cu ce a spus happycat. Iti construiesti o viata acolo unde crezi ca iti este mai bine.
Eu am plecat din tara din cauza dezamagirii, mult timp nu am vrut sa plec, al meu sot imi vorbea de plecat in Canada inca din studentie, dar eu nici n-am vrut sa aud. Speram ca va fi bine, imi imaginam o altfel de evolutie a Romaniei. Pe mine m-a dezamagit politica dusa, situatia economica, coruptia. Am muncit si in Romania, am muncit si muncim si aici, diferenta este la oportunitatile pe care le ai. In vremea aceea nu erau prea multe, cel putin in orasul in care locuiam noi. Portul de arma este ilegal in Canada, dar de aceea sunt impuscaturi si aici, in anumite cartiere, se intampla si aici destule minuni, nu va faceti iluzii ca daca plecati din Romania nu mai auziti de criminalitate. Si trebuie sa fim constienti inainte de a emigra de faptul ca nu cade nimeni pe spate ca am venit noi din Romania, cu diplome de doctor docent sau mai stiu eu ce. Daca vrem sa luptam pentru a obtine ceva, nu ne impiedica nimeni, eu n-am intalnit pe nimeni aici care sa se uite urat la mine pentru ca sunt din Romania (in general chiar au o parere buna despre romani, pe-aici), dar am intalnit canadieni care se uita urat la mine pentru simplul motiv ca sunt emigranta (de ex. colega mea). Nu-mi vorbesc tara de rau niciodata, in special in fata altor natii, din contra, le spun la toti cand am ocazia din ce tara frumoasa vin, le-am aratat poze la colegi, sa vada ca nu am venit aici din salbaticie. Si cred ca asta ar trebui sa faca toti romanii plecati. Gradul de civilizatie este mai ridicat aici, dar sunt si aici oameni si oameni. Catd espre atinsul copiilor care nu sunt ai tai, parca angel a pomenit de asta, nici mie nu-mi place si nu-mi convine sa-mi mangaie un necunoscut copiii. Te poti uita la ei si zambi, si chiar vorbi, fara sa fie necesar sa-i atingi. Acum, raceala asta a oamenilor de aici este relativa. Depinde din ce unghi o privesti. Da, asa e, nu se sta la scara blocului sa se barfeasca lumea care trece, cu vecinii ne salutam, cu unii schimbam 2-3 vorbe, dar eu, sa fiu sincera, nici in ROmania nu-mi cunosteam vecinii de scara, cu exceptia a 2-3 familii. Prieteni iti poti face oriunde, sau poti sa nu-ti faci deloc, depinde de firea ta. Nimphe, un lucru am remarcat, tu spui ca v-ati hotarat sa emigrati la insistentele prietenilor. Sincer, eu n-as pleca in lumea larga pentru ca au insistat prietenii. N-am sfatuit si nu sfatuiesc pe nimeni sa emigreze, dar nici sa ramana acolo. Fiecare isi cunoaste ambitiile si puterea de lupta, adevarul este ca inceputul este foarte greu, sunt si momente de deznadejde, sunt unii care nu pot trece peste asta. |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tigani nu are doar Romania, s-a creat aceasta impresie proasta cum ca tiganii de peste tot sunt romani si nu este deloc asa. Mult din binele care il vedem in strainatate este doar de suprafata. Daca noi avem cersetori, Italia are nebunii in libertate pentru ca multe dintre institutii s-au desfintat....eu una prefer sa intalnesc in cale un cersetor decat un nebun...
Fiecare este liber sa traiasca unde vrea si sa-si spuna parerea dar sa nu aruncam in Romania cu pietre pentru ca pana la urma toti suntem romani si toti contribuim la binele/raul tarii... |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
fetelor mai trec diseara sa adaug cate ceva insa va rog nu mai generalizati si aruncati gaina moarta dintr-o curte in alta.
sint si aici (Canada) destule mizerii, au alt miros si alta culoare insa exista. inca ceva, aici cuvantul Romanica, pe care personal il detest (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) a ajuns ca o injuratura si o folosesc toti cei care au impresia ca-s mai grozavi decat oricine din Romania si asta numai pt ca au trecut oceanul. |
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Kary, nu e vina tiganilor ca umbla pe strazi si ca misuna prin toata lumea, e vina tuturor tarilor ca nu le fac o tara a lor, sa-i trimita acolo, sa nu mai fie nomazi.(dap, asta e ideea mea geniala (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) In fine, si asta e o poveste lunga.
Eu nu-mi denigrez tara, din contra, peste tot pe unde am mers, am tinut sa arat partile ei cele mai bune, dar nici nu ma ascund dupa deget spunand ca e o tara minunata, fara cusur. Am mai spus-o si recunosc, in toate tarile exista bube si le-am vazut cu ochii mei, dar asta nu inseamna ca acum trebuie sa ridicam in slavi Romania, Lipsuri sunt, si sunt prea multe si in loc sa ne ridica, ne afundam. De ce ne mai mira ca se pleaca in strainatate? |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cleo, si eu detest acest cuvant 'Romanica' si l-am auzit pe la multi, indeosebi la cei care au pe cineva plecat in familie.
Eu sunt de acord cu Di, adica nu trebuie sa ne denigram tara si sa maximalizam chestiile negative, pe care orice natie si orice tara le are din simplu motiv ca nu exista o lume perfecta. Importanta e perceptia noastra despre aceasta lume. Ma simt bine in tara mea si nu ma las influentata de aspectele negative. Si pe mine ma enerveaza capitolul rromi, dar vorba lui Kary sunt peste tot. Am vazut si-n Franta, spre exemplu. Cand zic ca nu ma las influentata de aspectele negative, asta nu inseamna ca nu iau masuri sau nu incerc sa fac ceva sa indrept cumva situatia (acolo, unde intr-adevar exista un pic de flexibilitate...vezi exemplul dat de Althe, dimineata, cu dosarul cu terenul). Apropo de nespalati, sa stiti ca-s mai multi in America si-s permanent imbracati in trening, asta ca-mi spune soacra-mea, nu ca ma dau eu mare cunoscatoare. Concluzia ar fi urmatoarea: Nimphe, incearca sa-ti schimbi atitudinea, ca judecand astfel lucrurile, nu vei reusi nici colo, nici colo. Probabil acolo nu vei da peste aceleasi asptecte din tara, dar te vor deranja altele. Iar natia noastra merita laudata, asa cum e ea...ca daca fac o comparatie cu francezii...n-as avea cuvinte prea frumoase de spus despre acestia din urma. Dar prefer sa ma limitez aici cu discutia. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Kary, nu e vina tiganilor ca umbla pe strazi si ca misuna prin toata lumea, e vina tuturor tarilor ca nu le fac o tara a lor, sa-i trimita acolo, sa nu mai fie nomazi.(dap, asta e ideea mea geniala (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) In fine, si asta e o poveste lunga. (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) hai ca m-ai dat gata cu asta (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Si cam unde ai propune tu sa le "faca" tara asta? Sa cedam niste pamant de la noi? Sau poate doneaza ungurii ceva (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Sau poate cedezi tu terenul pe care ai casa/apartamentul...il cedez si eu si punem mana de la mana sa le facem o tara (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Hai sa dam mana cu mana si sa cedam din pamantul pentru care stramosii nostri au luptat sa fie al nostru si sa le facem o tara tiganilor! Si daca tot suntem p-acolo sa le mai dam si ungurilor un petec doua de pamant sa nu ii mai vedem nici pe aia pe strazi! Ahhhh....si musai tara asta sa o ingradim bine, ca altfel cum o sa ne asiguram ca o sa stea ei inchisi acolo si nu o sa ne viziteze in continuare ?? Sorry....dar chiar nu ma pot abtine sa nu...(IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 03:01 PM |
|