IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Romania, tara fara viitor?, Avem dreptul sa o denigram? Ne iubim tara si poporul?
kary_pink
post Jun 19 2008, 09:37 PM
Post #71

Musafir

Eu nu am auzit straini spunand : '' vai Romania e naspa pentru ca exista cersetori sau golani care iti pun mana pe fund'' si asta pentru ca au si ei astfel de specimene. Tot noi ne plangem de ei si ii scoatem in evidenta.

Tara noastra este in crestere, au trecut abia 20 de ani de la revolutie...nu putem cere minuni de la niste oameni care abia acum invata ce este educatia si libertatea. Sa spunem multumesc ca totusi crestem, ca nu am ramas ca pe vremea comunista, ca nu traim intr-o tara ca Somalia...

Perfectiune nu exista... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

.............

In sfarsit e cald si aici, abia astept duminica sa sarut marea! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Deocamdata m-am multumit sa alerg putin, aveam nevoie de ceva conditie fizica (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Jun 19 2008, 09:51 PM
Post #72

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Nu, scumpico, cind e sa ma refer strict la cineva, ii bag numele la inaintare. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Ia sa revin la ceea ce spuneam
Mihai Viteazul- asasinat
JFK- asasinat
Ghandi, Familia - asasinati cei mai reprezentativi membri ai familiei
Nicolae Iorga- asasinat
Antonescu - asasinat

+Quote Post
Nimphetamin
post Jun 19 2008, 09:52 PM
Post #73

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Dragele mele, nu am apucat sa citesc f m postari, le voi citi maine.
Imi pare rau de polemica asta si daca cineva s-a simtit jignit, imi cer iertare, nu asta a fost intentia. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) De regula, se considera ca persoanele care participa la o discutie se exclud. Si oricum, daca si aici mi-ar fi sila, nu as intra, evident. Deci sper ca asta s-a inteles.

Sa stiti ca nu mi-a fost usor sa ma hotarasc sa plec, pt ca am tinut mult la tara asta. Si e f trist sa vezi ca de la Romania ajungi la Romanica.
Da, e in sens peiorativ, chiar simt cuvantul asta.

Evident ca nu bag pe toata lumea in aceeasi oala, nu neg valorile romanesti. Dar sa fim seriosi, valorile astea sunt vechi de zeci si sute de ani. Cati oameni de cultura contemporani ne fac onoare ca suntem romani? Si apoi, cati dintre noi cunosc istoria romanilor, adevarata istorie?!? Daca ar cunoaste nu ar mai face greselile astea cand vine vorba de vot, de exemplu.

Nu am nicio problema cu moldovenii, maghiarii, oltenii etc. Din toate provinciile am cunoscut oameni minunati pe care ii admir si care imi sunt prieteni. Chestiunile care ma deranjeaza pe mine au fost deja spuse si de alte fete, nu ma repet.

Nu ma astept sa gasesc raiul in alta parte, dar ma astept sa gasesc ceva mai multa civilizatie si respect. Ce sa fac daca nu pot fi fericita aici? Nu pot sa raman intr-un loc in care nu ma simt bine numai din resemnare ca, deh, asta e tara mea etc.? (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Si sa stiti ca si pe mine ma deranjeaza cand suntem denigrati in alte tari, cand suntem tratati mai prost decat alte natii numai pt ca suntem romani, ca suntem egalati cu tiganii si multe altele de care ati zis si voi. Nu imi vorbesc de rau tara, nu o barfesc pt ca nu ar fi o imagine buna pt mine si sunt constienta de asta. Dar in acest cadru mi-am permis, am considerat ca nu e o barfa, din moment ce toti suntem romani. O barfa pt mine e o vorba urata spusa de cineva care nu-i prezent si nu se poate apara.

Si va rog, n-am facut decat sa arat cateva dintre motivele care m-au facut sa ma hotarasc sa emigrez.

Pesca, nu la sfatul unui prieten am plecat. El doar ne-a dat de gandit. Pana sa luam aceasta hotarare, am discutat si am analizat f f mult! Am cautat pe net, am citit forumuri ale emigrantilor din alte tari, am analizat situatia noastra, am vorbit cu parintii. Nu a fost o decizie peste noapte, luata dupa spusele unui tanar entuziast. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Initial am vrut sa plecam intr-o tara nordica, pt ca ne doream sa fim aproape de ai nostri. Dar, in final, in luni de gandit si analizat, am ales Canada. Sa speram ca va fi intr-un ceas bun.

Asta e ce am avut de spus.

+Quote Post
LostWhispers
post Jun 19 2008, 09:54 PM
Post #74

Musafir

eu n as putea barfii tara asta la stranii, ca tot aici m am nascut ar fi ca si cum as vb urat de mine (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

a avut mama cunostinte care atunci cand veneau aici de la venire pana la plecare incontinuu aveau ceva de comentat: vai ce drumuri, vai cati caini, vai uite tiganci, vai ce calit proasta la detergent decat la ei, vai .. vai..., in schimb ziceau ce bine o duceti cu preturile, au cumparat adidasi, s au tuns tot familionul ca acolo ii usuca, au cumparat cd- uri cand au vazut ce moca sunt, la care zic ei da ce bine o duceti voi aici ce preturi mici aveti , la care zic eu da salariile voastre cum sunt comparativ cu ale noastre ha ? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) n au mai zis nik (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
Roxana_
post Jun 19 2008, 09:55 PM
Post #75

Musafir

Am apucat sa vad vreo 4 minute din filmuletul pus de Angelu' si textul e exceptional, pe langa faptul ca ne mai improspateaza memoria cu un pic de istorie, puncteaza importantul. O sa-l continuu dupa meci, ca mai nou sunt microbista. Mi-a placut mult prima repriza. Asta da fotbal, nu ce-au jucat ai nostri.
Kary, sa faci poze cu marea, ca si mie mi-e dor de ea.
Sweet, iti cam place sa te rasfeti in ultima vreme. Oare de ce (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ?

+Quote Post
Diana.
post Jun 19 2008, 10:11 PM
Post #76

Fondator eLady.ro

Anjelule, nenea ala a scris vreo carte? Ca mi-ar placea tare s-o citesc... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

Gata, am gasit, are doua:
Batalia pentru Romania - dialog pe calea undelor
Singur impotriva Europei - Mihai Viteazul (1593-1601)

..si mai e ceva, Istoria care Doare cu Col. Dr. Mircea Dogaru

..hm, asta e emisiune...

+Quote Post
Nimphetamin
post Jun 19 2008, 10:15 PM
Post #77

Membru de Onoare

From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Bun de citit: Vladimir Bukovski. Cititi si va minunati.

+Quote Post
angeldust
post Jun 19 2008, 10:17 PM
Post #78

Musafir

Mircea Dogaru, cunoscut istoric si publicist militar, s-a nascut la 30 ianuarie 1955 la Targu-Mures. A absolvit cursurile Facultatii de Istorie-Filosofie din Bucuresti in 1979, fiind repartizat profesor la Liceul nr. 13 din Capitala. In acelasi an paraseste invatamintul pentru cercetare, devenind cercetator-stiintific la Institutul de Istorie si Teorie Militara (1979-1999), specialitatea "Istorie militara antica, medievala si arheologie". Specializat in istoria UE la Institutul Francez (1997) si in Politici de aparare NATO in Canada (1998). Este doctor in istorie militara din 1994. In publicistica a luat premiul pentru debut in 1984, devenind membru al UZP din 1999. Este, din 2002, profesor asociat la Facultatea de Istorie, Geografie, Filosofie a Universitatii Craiova.

Participant cu comunicari de specialitate la zeci de colocvii si congrese interne si internationale, este coautor al 34 de volume de istorie militara. A publicat circa 100 de studii si 9 carti de autor intre care: "De la Esculeu la Alba-Iulia" (Amco-Press, 1993), "Dracula. Mit si realitate" (Ianus, 1994), "Muntele si miracolul romanesc" (Globus, 1995), "Dracula. Imparatul Rasaritului" (Globus, 1995), "History al the Rumanians. From the Origines to the Modern Age" (Amco-Press, 1996), "Batalia pentru Hungaria" (Regall, 2002), "Necunoscutii Horia, Closca si Crisan" (Glycon, 2003).
Ca publicist, a semnat, din 1985 cind a luat premiul pentru debut si pina astazi, peste 1.600 de articole in 82 de publicatii din tara si din strainatate. Se declara adversar al "isteriei dacice" din 1983, fiind pus sub ancheta in 1989 ca "tradator al istoriografiei nationale" de catre Ilie Ceasescu pentru "vina" de a nu accepta ca acum 50.000 de ani dacii aveau 17,5 m inaltime, vorbeau romana literara, inventasera scrisul, roata, focul, intr-un cuvint civilizatia dintre Atlantic si Urali, devenind crestini cu mult inaintea nasterii Mintuitorului. Salvat de revolutie, a ramas un adversar neimpacat al amatorismului si falsului in istorie, pe care le considera manifestari agresive si periculoase ale inculturii si alienarii", avind sorgintea in opera istoricului ideolog al "Ungariei Sfintului Stefan" - Hunfalvi Pál (Paul Hunsdorffer), inspiratorul lui Nicolae Densusianu.

+Quote Post
Diana.
post Jun 19 2008, 10:20 PM
Post #79

Fondator eLady.ro

Banuiesc ca Vladimir Bukovski trebe citit "printre rinduri". La fel , Ioan Mihai Pacepa.

Mi-e rau! E profesor la Craiova (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) m-as duce la un curs de-al lui...

+Quote Post
Master of Norule...
post Jun 19 2008, 10:20 PM
Post #80

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Nus si eu zic ca atunci cand emigrezi tre' sa te astepti ca o sa faci un timp o munca mai low decat calificarea ta.
Aveam un coleg la munca ajunsese sef dar nu pt. ca era supertare pe pozitie ci pt ca era numai bun de sef in sensul ca ce venea de sus se executa cu alte cuvinte lingau si a ajuns in Canada el cu nevasta-sa 1 an de zile el a lucrat paznic la un azil de batrani si nevasta-sa impacheta ciocolata si ma intalnesc intamplator cu ei pe strasse anul trecut si zice ea Vai eu nu stiu cum traiti voi aici cu preturile astea ca multe sunt mai scumpe ca in Canada, asa m-a busit rasul deci pleci din Romania si te trezesti dupa cativa ani ca vai de mine cum traiesc romanii da' de ce te mai intorci Doamne iarta-ma. Exista o tendinta la unii care pleaca sa exagereze vai de mine ce bine e in Canada si in Romania cat e de sax asa imi venea sa-i zic da' voi de unde ati plecat.
Eu am multe prietene in Canada plecate dar nus la un mom. dat cand ne intalneam cand veneau in tara ma saturasem sa tot aud ca vai de mine in Canada toate sunt mai high calitativ si aici vin toate fake-urile. Nus cate unii pun mai mult roz decat e in peisaj, ca am si prieteni care sunt ne zic cum e cu jung food-ul si cum e cu mancarea organica si aia anorganica si cate E-uri sunt acceptate in Canada mult mai multe decat in Europa si rahaturi se intampla si acolo.
Prietena mea buna a emigrat si cand au ajuns acolo a stat la o verisoara cu care vorbise inainte daca poate sta o luna pana isi gasesc apartament pana le vin restul de bagaje vreau sa zic ca verisoara dupa 2 saptamani i-a zis sa se mute ca nu-i mai poate tine de tot rahatul faza care inainte ii spusese ca nu-i nici o problema poa' sa stea si 2 luni. Se schimba multe cand ajungi acolo.

Ma duc si eu la culcare.

+Quote Post

12 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 10th May 2025 - 06:33 AM