![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Există alimente care ne păstrează sistemul circulator tânăr şi sănătos. Iar dacă vasele de sânge sunt în stare bună, atunci vor funcţiona bine inima, creierul, pielea şi toate celelalte organe. Iată în continuare câteva alimente care se consideră că au o mare influenţă asupra longevităţii, dar şi unele de care trebuie să ne ferim sau pe care să le consumăm cu moderaţie:
1. Peştele conţine taurină, un aminoacid cu efect hipotensor, hipocolesterolemiant şi de reducere a frecvenţei cardiace, care este asociat cu scăderea mortalităţii prin boli cardiovasculare. 2. Margarina, considerată până nu demult un aliment sănătos, s-a dovedit că, de fapt, conţine acizi graşi de tip trans, consideraţi una dintre principalele cauze ale aterosclerozei. 3. Soia este un aliment care diminuează efectele negative ale proteinelor de origine animală cu care se combină în alimentaţie (de exemplu, cele din carnea de porc). Împreună cu orezul, soia reduce în decurs de doar trei-patru săptămâni nivelurile tensiunii arteriale şi ale colesterolemiei. Explicaţia constă în faptul că germenii de soia conţin izoflavone asemănătoare structural cu hormonii estrogeni. Aceştia stimulează producerea la nivelul celulelor endoteliale de oxid nitric, cu efect vasodilatator, ameliorând astfel circulaţia sanguină. Izoflavonele cu structură asemănătoare estrogenilor au un efect similar. Consumul de soia reduce, de asemenea, incidenţa majorităţii cancerelor, în special a celui de sân, la femei, şi de prostată, la bărbaţi. 4. Legumele conţin substanţe antioxidante, care reduc transformarea oxidului nitric în peroxinitrit şi cresc durata de acţiune a acestuia. În combinaţie cu soia, legumele proaspete au un efect accentuat. Legumele previn apariţia cancerului. 5. Sarea consumată în exces aduce deservicii organismului, mai ales dacă este consumată în combinaţie cu alimente bogate în grăsimi animale sau grăsimi hidrogenate (cum ar fi margarina). Riscul de producere a unor accidente vascular-cerebrale este mult mai mare în urma asocierii celor două alimente. Sarea este asociată cu creşterea frecvenţei apariţiei cancerului gastric şi cu apariţia hipertensiunii arteriale. 6. Strugurii conţin în cantităţi mari o substanţă asemănătoare izoflavonelor, care ne poate prelungi viaţa. |
|
|
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Da, da` nu stiu ce sa mai cred...ca s-au facut studii si au ajuns la concluzia ca soia consumata in doze mari ar produce dementa... (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) iar de peste, ce sa zic, mai ales cu cel oceanic, e riscant, din cauza poluarii... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) nu stiu daca mai exista alimentul de care sa fii sigur ca e ok...zici ca mananci legume si fructe, ca-s sanatoase, dar degeaba daca-s din import si-s tratate cu mai-stii-ce...
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
Chiar am citit si eu zilele astea multe chestii nefavorabile despre soia. Daca o consumati, uitati-va macar sa scrie pe ea ca-i din soia neschimbata genetic.
|
|
|
![]()
Post
#4
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
De soia se spunea ca e buna in consum cu alte alimente. Iar excesul de soia este intr-adevar daunator, stiu asta de citiva ani.
|
|
|
happyCat |
![]()
Post
#5
|
Musafir ![]() |
Hmm, interesant cu soia asta. Dar chinezii cum de sunt asa de sanatosi (cel putin eu asa am impresia), ca mananca multe chestii cu soia, comparativ cu noi, europenii.
Eu nu stiu ce sa zic cu alimentatia, cred ca a avea o viata sanatoasa depinde in primul rand cu ce esti inzestrat de la mama natura si apoi alimentatia. Ma uit la socrul meu care e un carnivor inrait, consuma numai zahar alb (cate 3 lingurite in ceai, de 'n' ori pe zi), pune sare pe orice, si e sanatos beton, are energie mai multa ca mine si are 83 de ani. (shhh, nu ma spuneti ca v-am zis). |
|
|
kalua |
![]()
Post
#6
|
Musafir ![]() |
Cica in Europa exista milioane de oameni alergici la soia (alergii care nu se exteriorizeaza prin inrosirea pielii si prurit, ci, de ex., prin dureri de cap, cosuri, dureri usoare de stomac, etc), soia este unul dintre alimentele care contin cel mai mult nichel, laptele de soia dat la bebelusi poate provoca chiar moartea lor. Cica in Japonia se consuma atata soia pentru ca industria alimentara predica de decenii ca-i sanatoasa (pe barba lor). Mai erau niste chestii, dar le-am uitat. In orice caz, ce-am citit eu era despre homocisteina, remarcile despre soia fiind marginale.
Soia fermentata, adica sosul de soia sau miso, nu prezinta pericole. Parerea mea personala este ca cei care sunt alergici la vreun aliment sa aiba mare grija cu soia. |
|
|
![]()
Post
#7
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 24 Joined: 9-February 10 Member No.: 7,955 ![]() |
Soia este cancerigena. Mai mult nu este nevoie sa spun. Este impinsa pentru consum, datorita costurilor foarte mici de productie. Iar europenii nu sunt deloc adaptati pentru consumul acesteia. La barbati induce impotenta. Deci mare atentie cu acest aliment, daca poate fi numit asa.
Categoria care ne ajuta sa ne prelungim viata este cea a antioxidantilor. Adica acele substante care incetinesc foarte mult imbatranirea celulelor din organism. Adica vitamina C mai ales. Margarina este un aliment toxic pentru ficat, pentru ca este grasime hidrogenata. De altfel, orice produs ce contine aceste grasimi, trebuie sa fie pur si simplu interzis pe piata. Ca in majoritatea tarilor europene. Doar la noi mai gasesti grasime hidro prin o mare varietate de produse : cornuri, prajituri, ciocolata ( chiar si de la producatori cunoscuti ) etc. Cea mai mare cantitate de taurina stiu ca este continuta in carnea de vita. Dar trebuiesc consumate cantitati mari, pentru a face vreo diferenta. Este indicat sa se consume taurina sub forma de pulbere. Care este chiar ieftina, si se gaseste in cantitati mari. Plus ca ajuta in problema carceilor. Carentele de taurina cauzeaza aparatia acestora, mai ales in timpul somnului. |
|
|
![]()
Post
#8
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 16 Joined: 19-February 11 Member No.: 9,877 ![]() |
Soia este cancerigena. Mai mult nu este nevoie sa spun. Este impinsa pentru consum, datorita costurilor foarte mici de productie. Iar europenii nu sunt deloc adaptati pentru consumul acesteia. La barbati induce impotenta. Deci mare atentie cu acest aliment, daca poate fi numit asa. Categoria care ne ajuta sa ne prelungim viata este cea a antioxidantilor. Adica acele substante care incetinesc foarte mult imbatranirea celulelor din organism. Adica vitamina C mai ales. Margarina este un aliment toxic pentru ficat, pentru ca este grasime hidrogenata. De altfel, orice produs ce contine aceste grasimi, trebuie sa fie pur si simplu interzis pe piata. Ca in majoritatea tarilor europene. Doar la noi mai gasesti grasime hidro prin o mare varietate de produse : cornuri, prajituri, ciocolata ( chiar si de la producatori cunoscuti ) etc. Cea mai mare cantitate de taurina stiu ca este continuta in carnea de vita. Dar trebuiesc consumate cantitati mari, pentru a face vreo diferenta. Este indicat sa se consume taurina sub forma de pulbere. Care este chiar ieftina, si se gaseste in cantitati mari. Plus ca ajuta in problema carceilor. Carentele de taurina cauzeaza aparatia acestora, mai ales in timpul somnului. Margarina , intradevar , daca urmariti pe la tv sau online si bucatarii cam refuza sa o foloseasca. |
|
|
![]()
Post
#9
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 75 Joined: 22-February 11 Member No.: 9,898 ![]() |
Adevarat,margarina nu este bune pentru organism deloc.
|
|
|
![]()
Post
#10
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 1 Joined: 27-April 11 Member No.: 10,143 ![]() |
Am auzit ca si morcovii sunt foarte sanatosi fiind extrem de bogati in antioxidanti. Ce ma fascineaza mai mult ii ca o supradoza de morcovi poate provoca "carotenemie". Practic corpul primeste mai mult betacaroten decat poate asimila iar aceasta substanta se depune în piele si astfel vei primi un ten portocaliu.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 03:23 PM |
|