IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cum ati ajuns la numele copilului vostru?, Ce factori v-au determinat sa-l alegeti?
Bia
post Jul 26 2008, 10:49 AM
Post #81

make-up artist

Group: Administratori
From: Otopeni
Member No.: 819

Angelule (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Jul 27 2008, 03:06 PM
Post #82

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Muasa Cuciun (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)

Pink cu numele unguresti in Bucuresti s-ar putea sa aiba si neplaceri, trust me I know. Am avut oaresce comentarii cu iz foarte sovin la facultate, de la profesori (!) ce sa te mai astepti de la simpli privitori ai stirilor Tv cu tot ce aduc ele de pe meleaguri unde traiesc si alte nationalitati?
Katalin ( se pronunta aprox Cotolin, n-am cum sa va scriu diferenta intre o si a ) de Derek am mai auzit (rar) de Dalek nu.
Tox? Sa nu te superi dar parca-i prescurtarea de la toxina.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Trebuie sa te gandesti si la cum o sa poarte copilul numele cand n-o mai fi copil. N-am sa inteleg rostul unor nume ca: Ionut, Danut, Cristinel etc la un tip de 40 de ani suna cumva a gluma.

+Quote Post
Roxana_
post Sep 29 2008, 09:17 AM
Post #83

Musafir

Aseara am luat topicul acesta la rasfoit si-am dat de un nume care mi-a suras: Sara
Citez ce scrie in Dictionarul onomastic crestin la numele asta: "Sara, nume biblic provenit din ebraica si are semnificatia de printesa, regina. Este numele sotiei lui Avraam si al mamei lui Isaac: 'Dupa aceea a zis iarasi Dumnezeu catre Avraam: <Pe Sarai, femeia ta, sa nu o mai numesti Sarai, ci Sarra, sa-i fie numele. Si o voi binecuvanta si va fi mama de popoare si regi peste popoare se vor ridica dintr-insa>. Avraam a cazut atunci cu fata la pamant si a ras, zicand in sine: <E cu putinta oare sa mai aiba fiu cel de o suta de ani? Si Sarra cea de nouazeci de ani e cu putinta oare sa mai nasca?> Apoi a mai zis Avraam catre Domnul: <O, Doamne, macar Ismael sa traiasca inaintea Ta!> Iar Dumnezeu a raspuns lui Avraam: <Adevarat, insesi Sarra, femeia ta iti va naste un fiu si-i vei pune numele Isaac si Eu voi incheia cu el legamantul meu, legamant vesnic; sa-i fiu Dumnezeu lui si urmasilor lui.' (Facerea, 17, 15-19). Tot din Cartea Genezei aflam ca Sarra a trait o suta douazeci si sapte de ani si ca murit la Chiriat-Arba.....
In onomastica romaneasca numele este atestat in forma Sara (1618)."

+Quote Post
Philia
post Sep 29 2008, 09:28 AM
Post #84

V.I.P.

Group: Editorialist
From: Craiova
Member No.: 924

Mie imi place si cum suna Sara si imi palce si semnificatia numelui.
Cred ca e o alegere buna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
kalua
post Sep 29 2008, 09:32 AM
Post #85

Musafir

Si mie-mi place Sara, asta-i si prenumele al doilea al nepoata-mii, dar englezit (Sarah). Buna alegere!

+Quote Post
angeldust
post Sep 29 2008, 09:39 AM
Post #86

Musafir

Da, ai mai zis tu de numele asta, dragut (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Io nu ma pot gandi cand il aud decat la Prison Break (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Ce-mi place mult la numele asta e ca nu se pot face diminutive de la el.

+Quote Post
chintesenta_raul...
post Sep 29 2008, 09:40 AM
Post #87

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: buricul pamantului
Member No.: 3,252

Sara e absolut (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) suna mai bine decat Mihaita (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
claudia_electra
post Sep 29 2008, 09:43 AM
Post #88

Membru de Onoare

From: Tara Minunilor
Member No.: 80

Sara inspira feminitate, delicatete...I like it!

+Quote Post
Roxana_
post Sep 29 2008, 09:49 AM
Post #89

Musafir

Ce ma bucur ca va place (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Am reusit sa-l conving si pe sot. Urmeaza mami.

Chinte, ti-am scanat paginile cu Simona si ti le trimit prin mail. Faci tu un rezumat aici (cand ai timp), sa vada si fetele (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Ma tot uit pe Dictionarul asta si-mi dau seama ca tare as vrea sa-l am si eu in biblioteca. Sa vad daca se mai gaseste.

+Quote Post
chintesenta_raul...
post Sep 29 2008, 09:53 AM
Post #90

Membru de Onoare

From: buricul pamantului
Member No.: 3,252

saru'mana Rox (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post

12 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 03:06 PM