![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Angelule (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Muasa Cuciun (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
Pink cu numele unguresti in Bucuresti s-ar putea sa aiba si neplaceri, trust me I know. Am avut oaresce comentarii cu iz foarte sovin la facultate, de la profesori (!) ce sa te mai astepti de la simpli privitori ai stirilor Tv cu tot ce aduc ele de pe meleaguri unde traiesc si alte nationalitati? Katalin ( se pronunta aprox Cotolin, n-am cum sa va scriu diferenta intre o si a ) de Derek am mai auzit (rar) de Dalek nu. Tox? Sa nu te superi dar parca-i prescurtarea de la toxina.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Trebuie sa te gandesti si la cum o sa poarte copilul numele cand n-o mai fi copil. N-am sa inteleg rostul unor nume ca: Ionut, Danut, Cristinel etc la un tip de 40 de ani suna cumva a gluma. |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Aseara am luat topicul acesta la rasfoit si-am dat de un nume care mi-a suras: Sara
Citez ce scrie in Dictionarul onomastic crestin la numele asta: "Sara, nume biblic provenit din ebraica si are semnificatia de printesa, regina. Este numele sotiei lui Avraam si al mamei lui Isaac: 'Dupa aceea a zis iarasi Dumnezeu catre Avraam: <Pe Sarai, femeia ta, sa nu o mai numesti Sarai, ci Sarra, sa-i fie numele. Si o voi binecuvanta si va fi mama de popoare si regi peste popoare se vor ridica dintr-insa>. Avraam a cazut atunci cu fata la pamant si a ras, zicand in sine: <E cu putinta oare sa mai aiba fiu cel de o suta de ani? Si Sarra cea de nouazeci de ani e cu putinta oare sa mai nasca?> Apoi a mai zis Avraam catre Domnul: <O, Doamne, macar Ismael sa traiasca inaintea Ta!> Iar Dumnezeu a raspuns lui Avraam: <Adevarat, insesi Sarra, femeia ta iti va naste un fiu si-i vei pune numele Isaac si Eu voi incheia cu el legamantul meu, legamant vesnic; sa-i fiu Dumnezeu lui si urmasilor lui.' (Facerea, 17, 15-19). Tot din Cartea Genezei aflam ca Sarra a trait o suta douazeci si sapte de ani si ca murit la Chiriat-Arba..... In onomastica romaneasca numele este atestat in forma Sara (1618)." |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
Mie imi place si cum suna Sara si imi palce si semnificatia numelui.
Cred ca e o alegere buna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si mie-mi place Sara, asta-i si prenumele al doilea al nepoata-mii, dar englezit (Sarah). Buna alegere!
|
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da, ai mai zis tu de numele asta, dragut (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Io nu ma pot gandi cand il aud decat la Prison Break (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Ce-mi place mult la numele asta e ca nu se pot face diminutive de la el.
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,669 Joined: 8-February 08 From: buricul pamantului Member No.: 3,252 ![]() |
Sara e absolut (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) suna mai bine decat Mihaita (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
Sara inspira feminitate, delicatete...I like it!
|
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ce ma bucur ca va place (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Am reusit sa-l conving si pe sot. Urmeaza mami.
Chinte, ti-am scanat paginile cu Simona si ti le trimit prin mail. Faci tu un rezumat aici (cand ai timp), sa vada si fetele (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Ma tot uit pe Dictionarul asta si-mi dau seama ca tare as vrea sa-l am si eu in biblioteca. Sa vad daca se mai gaseste. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,669 Joined: 8-February 08 From: buricul pamantului Member No.: 3,252 ![]() |
saru'mana Rox (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 03:06 PM |
|