IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Artrita reumatoida
Cleo
post Feb 3 2009, 06:51 PM
Post #41

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

In bagajul de cala nu se uita nimeni (de cele mai multe ori)
Am prieteni care inca-si aduc medicamente romanesti desi sint aici de ani buni.
Revin maine
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Feb 4 2009, 04:36 PM
Post #42

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

scumpic,

am vorbit cu doctorul si mi-a confirmat banuielile. Pt tine cea mai buna solutie este sa vii cu medicatia pe 3-4 luni pt ca aici un medic de familie nu-si asuma riscul de a lua opinia altui medic drept buna, din cate retin tu ai si lupus (?) si din cate am vazut medicii aici se cam feresc sa puna diagnosticul asta pt ca e borderline cu altele cu simptome asemanatoare.
Deci medicul de familie iti da trimitere la un reumatolog si de-acolo urmeaza teste multe, timp in care daca nu ai medicatie e mare problema plus costurile testelor este foarte mare si nu merita pt cele cateva luni. Un exemplu, mi-am facut o analiza de sange prin septembrie 2008 si pt ca ma grabeam si mie asigurarea imi acopera 90% din cost nu am fost la clinica de cartier (unde e gratuita analiza insa programarea se facea cand aveau timp) ci m-am dus la una privata intr-o sambata si m-a costat 420$ testul ceea ce este foarte mult si asta pt o simpla analiza de sange, imagineaza-ti costurile pt ceva mult mai serios.

Sper ca ti-am fost de folos cat de cat, oricum cre dca te poti intelege cu medicul in situatia asta speciala si sa pleci cu medicatia de-acasa.

+Quote Post
Diana.
post Feb 4 2009, 06:59 PM
Post #43

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Prietetena mea sirboaica, Ana, care e kinetoterapeut, e in vizita la mine citeva zile. M-a tras o sedinta de masaj nemaipomenita.
Am aflat pe propria piele ce rezultate bune da masajul la artrita.

+Quote Post
scumpic
post Feb 4 2009, 08:07 PM
Post #44

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 2,663

Multumesc Cleo, oricum merg de obicei cu medicatia la mine pentru cit stau acolo. Asa stiam si eu ca e foarte scump sa faci analize si fara sa le faci nu primesti nici o reteta de la ei.
Eu am si diagnostic lupus , de fapt e "poliartrita intricata cu lupus" fiindca la lupus nu au iesit chiar toate analizele care ar trebui sa iasa pentru un diagnostic clar.
Bolile astea se cam intrepatrund asa, poliartrita se combina la un moment dat cu alte boli din aceeasi gama.

Maat, chiar e bun masajul, faceam si eu mai demult.

+Quote Post
pescarush
post Feb 4 2009, 11:49 PM
Post #45

Musafir

Scumpic, imi dau si eu cu parerea. Oare daca ai veni cu o foaie de la medicul tau, cu diagnosticul pus si tradus in engleza si mergi la un dr. aici? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Eu cred ca ar functiona. In cazul asta platesti doar o consultatie si il rogi sa-ti scrie medicamentele si refill, pentru perioada cat stai pe-aici. Multa sanatate si bafta! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
pitzigoi
post Feb 17 2009, 01:39 AM
Post #46

Musafir

M-am documentat putin pe latura naturista, pentru bunicul meu, are dureri de genunchi (din cauza reumatismului) si uitati cam ce am gasit, poate va ajuta ceva:
-crema tataneasa si galbenele
-comprese cu varza zdrobita
-gel relaxant cu spanz
-lysi
-bitter 1 lingura/pahar de 2ori /zi
-comprese cu fiertura de tulpini uscate de rosii
-comprese cu fan oparit
-boicil(cu spanz) sau diclofenac
-comag a - crema Institutul de Ecologie Aplicata din Bucuresti (director d-na biolog Marioara Godeanu
-masaj
-exercitii fizice

Eu o sa incerc sa gasesc crema comag A; ati auzit de ea?

+Quote Post
Diana.
post Feb 17 2009, 01:44 AM
Post #47

Fondator eLady.ro

Nu. Insa cu boicil ma dau la dureri mari. Si de saptmanina asta incep si masajul. Si o sa ma duc sa fac si niste infiltratii. Iar in maxim o luna, scot amigdalele.

+Quote Post
scumpic
post Feb 17 2009, 10:16 AM
Post #48

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 2,663

Si eu mi-am scos amigdalele, la inceput, cind aparuse boala, dar intrase deja in articulatii si a evoluat in continuare. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) De fapt, nici nu sint sigura ca e de la amigdale boala asta, nici doctorii nu stiu exact de ce si cum apare.
Unde iti faci infiltratii Maat, la picioare? E buna si fizioterapia, te tine citeva luni fara dureri.

+Quote Post
Diana.
post Feb 17 2009, 10:39 AM
Post #49

Fondator eLady.ro

Dap, la picioare. Mie le dezumfla cam pentru o luna. Stiu ca nu are alt rol, dar e bine si-asa.

+Quote Post
danati
post Feb 17 2009, 07:32 PM
Post #50

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 1,329

Si eu mi-am scos amigdalele, Diana, acum vreo 5 ani ( adica la 40 ) si imi pare rau ca nu am facut-o mai devreme. Oricum la mine nu e asa grav reumatismul. Incerc sa-l tin sub control cu fizioterapie, mult soare vara ( Grecia (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) ) si tratament din cand in cand, la nevoie. Dar a fost nevoie de cateva ori si de infiltratii.
Unde te operezi ?

+Quote Post

9 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2025 - 10:30 PM